قرص زینک سولفات در بارداری

خواص دارویی و گیاهی

وجود روی به مقدار کافی در بره غذایی این افراد بسیار مهم است. مصرف روی در ترمیم سوختگی ها، زیاد بوده و به طور معمول درخون بیماران دچار سوختگی، کمبود روی مشاهده می شود و با دادن روی اضافی می توان، بهبود و ترمیم زخم و پوست را تسریع کرد. این مسئله حتی در سوختگی های درجه 3 به دنبال مصرف محلول ها و ترکیبات حاوی روی به اثبات رسیده است و هم اکنون نیز از این ترکیبات ( مانند پماد زینک اکساید و ) استفاده می شود.

به عبارتی روی به عنوان ترمیم کننده ی بافتی وپوستی شناخته شده است . افرادی که ازاگزماو حساسیت زجر می برند، به طور معمول دارای سطح پایین روی در خون هستند و می توان با دادن 3میلی گرم روی ( معادل 2 میلی گرم گلوکونات روی است ) بهبود بیماری آن ها را تسریع کرد. همچنین مصرف روی در بهبود ریزش مو به اثبات رسیده است و امروزه کمبود روی را از علل مهم ریزش مو می دانند، که البته بایستی سایر علل ریزش مو مانند کمبودویتامینها ، کم خونی و . . . نیز مد نظرقرار گیرد. تشکیل لکه های سفید درناخن، می تواند به دنبال کمبود روی در بدن ایجاد شود.

مصرف آن به چه افرادي توصيه مي شود؟خانم های شیرده و باردار و افرادی که دارای فعالیت ورزشی مرتب و منظم هستند، نیاز به روی بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و اگر مقدار دریافت آنها از روی، کافی نباشد دچار کمبود آن وعوارض حاصل از آن خواهند شد. افرادی که در طی روز سیگار زیادی می کشند وکسانی که مشروبات الکلی می خورند،به مقدار بیشتری روی نسبت به سایرین نیازمند هستند. بیمارانی که دارای مشکلات کبدی وکلیوی هستند، هم چنین بیماران مبتلا به دیابت، نیازمند به روی بیشتری هستند. در هنگام ابتلا به عفونتها، نیاز به دریافت روی ، ازسایر مواقع است.

کسانی که دچار سوختگی شده اند و یا بیمارانی که سکته های قلبی ( آنفارکتوس قلبی)کرده اند، هم چنین افرادی که دچار آرتروز هستند، از حد معمول به روی نیازدارند.مقدار روی دریافتی از راه غذا به بدن بیماران مبتلا به سرطان باید اضافه شود.کم خونی یکی از بیماری هایی است که نیاز به دریافت روی را در بدن افزایش می دهد.

تحقیقات و بررسی های بالینی نشان داده است کسانی که مبتلا به جوش های صورت ( آکنه ) هستند، دارای سطح پایینی از روی در خون بوده اند و دادن روزانه 2 میلیگرم گلوکونات روی که معادل 3 میلی گرم روی است می تواند باعث بهبود عفونت های جوشهای آن ها شود.

کسانی که مبتلا به نورودرماتیت و پسوریازیس هستند، اغلب مبتلا به کمبود رویه ستند.کسانی که مبتلا به زخم های پوستی اند، جهت ترمیم و بازسازی سریع تر،نیاز به مقدار روی بیشتری دارند. هم چنین افراد مبتلا به آلرژی و التهابات پوستی اغلب دچار کمبود سطح روی در خون هستند.

بررسی های انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد، طحال حیواناتی که دچار کمبود طولانی مدت روی شده اند پس از مدتی دچار چروکیدگی شده است.همان طور که می دانید طحال از اندام های ایمنی در بدن به شمار می رود. بنابراین کاهش روی موجب به هم خوردن سیستم ایمنی میشود و معمولا افراد دچار نقص ایمنی و کمبود روی، اغلب مبتلا به گریپ و سرماخوردگی های متعدد می شوند.

آيا مصرف مكمل زينك سن و جنسيت خاصي دارد؟ طريقه مصرف بايد چطور باشد؟ روزانه چقدر؟
بررسی های انجام شده نشان می دهد که نیاز خانم ها به این عنصر مهم وضروری روزانه، حداقل 1 میلی گرم و نیاز آقایان روزانه، حداقل 12میلی گرم است. دیده می شود که مقدار مصرفی روی بسیار کم تر از مقدار نیاز بررسی شده است .
مرکز تغذیه کشور آلمانو امریکا توصیه می کنند که برای پیشگیری از امراض حاصل شده از کمبود روی، خانم ها روزانه 12 میلی گرم و آقایان 15 میلی گرم روی به بدن خود برسانند. البته دوز و مقدار درمانی که توسط دکتر ورباخ بیان شده، روزانه بین 1- 2 میلی گرم است. اصولا دوز 15 میلی گرم در روز را حد متوسط دریافت روزانه می دانند.

تا چه زماني بايد مصرف شود؟ روش خاصي دارد؟مثلا قبل يا بعد غذا؟ و يا
کلیه مکمل های حاوی روی بایستی همراه غذا مصرف شده تا از ایجاد تهوع جلوگیری شود. وقتي شما بهترين فايده را از مكمل هاي روی مي بريد كه آن را با آب و يا آب ميوه (نه با شير) در بين غذاها مصرف كنيد و همزمان با مكمل هاي آهن و كلسيم، آنها را مصرف نكنيد. اگر براي معده شما مشكل ايجاد كرده باشد مي توانيد آنرا همراه غذا مصرف كنيد.
افرادی که به مدت طولانی روزانه 5 تا 3 میلی گرم روی مصرف کرده اند، می توانند دچار اختلال جذب املاح آهن و مس شده و همچنین به کمبود این دو املاح در بدن دچار شوند. حتی دیده شده است کسانی که روزانه 2 گرم به مدت طولانی روی خورده اند ، علائمی مثل استفراغ،تهوع، درد های شکمی وتب را نشان داده اند.
افرادی که دچارناراحتی های کبدی ورودهای اند، بایستی قبل از مصرف مکمل های حاوی روی، حتما با پزشک خود مشورت داشته باشند

كدام نوع بهتر است ايراني يا خارجي؟
سولفات روی رايجترين مكمل قابل استفاده روی است و نسبت به ساير اشكال كمترين قيمت را دارد اما حداقل جذب را دارد و باعث آشفتگی معده مي شود. پزشك معالج معمولاً 22ميلي گرم از سولفات روی را كه حاوي تقريباً 55 ميليگرم عنصر روی است، تجويز مي كند. شكل های قابل جذب تر كه قابل دسترس هستند عبارتند از: پيكولينات روی، سيترات روی، استات روی، گيسرات روی و مونوميتونين.

 شربت زينك بهتر است يا قرص يا كپسول؟
در مورد کودکان شربت و بالغین قرص يا كپسول.

 چه افرادي نبايد از اين مكمل استفاده كنند؟
افرادی که دچارناراحتی های کبدی ورودهای اند، بایستی قبل از مصرف مکمل های حاوی روی، حتما با پزشک خود مشورت داشته باشند

عوارض مصرف اين مكمل؟
بيشتر مواد معدنی كمياب، در صورت مصرف بيش از حد براي بدن سمی هستند و اين نكته در مورد روی صدق مي كند. نشانه هاي مسموميت عبارتند از: آشفتگی معده، استفراغ و معمولاً وقتی ايجاد مي شود كه 2 ميلي گرم و يا بيشتر مصرف شده باشد. مطالعات نشان مي دهد كه تا 15 ميليگرم روی خطری ندارد اما معمولاً اين ميزان مورد نياز نيست و با استفاده بدن از عناصر ديگر تداخل دارد. تحقيقات نشان ميدهد كه مصرف روزانه كمتر از 5ميلي گرم مصرف مطمئنی است اما اطلاعاتي در مورد مصرف طولانی مدت اين مقدار روی در دسترس نيست.

يك عارضه جانبی منفی شناخته شده از روي اين است كه ميزان زياده روی باعث كاهش HDL(كلسترول خوب بدن) و افزايش LDL (كلسترول بد بدن) مي شود. بعضی از تحقيقات نشان مي دهد كه مصرف خيلی زياد روی باعث كاهش عملكرد ايمني مي شود در حالي كه مطالعات ديگر اين نظر را تاييد نمي كند. اگر سولفات روی باعث تحريك معده شود شكل ديگری از روی براي مثال سيترات روي را مصرف كنيد و قبل از آن با پزشك مشورت كنيد. ساير عوارض جانبی از مسموميت با روی عبارتند از:سرگيجه، سردرد، خواب آلودگی، افزايش تعريق، ناهماهنگي عملكرد عضلات، عدم تحمل الكل، توهم و كم خونی.

حتما بايد توسط پزشك تجويز و مصرف شود؟
بله چون در بسیاری موارد مصرف آن ضروری نیست.

 آيا اين مكمل جايگزين غذايي هم دارد؟ 
به طور تقریبی در هر گرم گوشت3تا 5میلی گرم روی وجود دارد . نان سفید ،چربی وشکرفاقد روی هستند . گوشت،جگر، تخم مرغ، میگو ،گندم سبوس دار ، تخم کدو حلوایی و گوجه فرنگی از روی غنی هستند. با خوردن هر 1 گرم عدس یا نخود یا گندم آسیاب نشده میتوان 4 تا 5 میلی گرم روی وارد بدن کرد . در هر صد گرم سبوس گندم یا هر صد گرم ذرت، 3میلی گرم روی به بدن می رسد.

تخم کدو حاوی روی فراوان است که خوشبختانه در ایران از سایرکشور ها استفاده می شود . در هر 1 گرم آن 5/ 6 تا 5/7 میلی گرم روی دریافت می شود. جالب است که بدانید ، جوانه گندم، حاوی 17 میلیگرم روی ، و به عبارتی غنی از روی است و خوردن آن به تمام افراد توصیه می شود. در هر 1 گرم جگرگوساله ، 8/7 میلی گرم روی وجود دارد. ماده ی غذایی پر اهمیت در رساندن روی به بدن ، صدف خوراکی است که در هر 1 گرمآن 6- 59 میلی گرم روی وجود داشته و بسیار غنی است که البته در ایران مصرف نمی شود.

سولفات روی رايجترين مكمل قابل استفاده روی است.

به دنبال افت سیستم ایمنی در اثرکمبود روی ، بیماری های اتوایمیون ( خود ایمنی ) مثلآرتریت روماتویید،لوپوس،شوگرن،پسوریازیسو . . . افزایش می یابد. نقصان روی در مردان وزنان موجب اختلالات باروری می شود. اغلب مردان وزنان که جهت درمان مشکل خود اقدامات زیادی انجام داده اند، بایدمسئله ی کم بودن روی را نیز در نظر گرفته و نسبت به رفع آن اقدام کنند.

نقصان روی در بدن خانم های باردار می تواند منجر به رشد نا کافی و کند جنین و یازایمان زودرس شود. یکی از علل میوم رحم و کیست های پستان در خانم ها، کمبودروی می باشد و دیده شده است که با تجویز روی به بدن آن ها بهبودی حاصل شده است. همچنین دیده شده است که در خانم هایی که دچار عفونت های راجعه قارچی دستگاه تناسلی می شوند و به هیچ درمان منظم دارویی جواب نمی دهند، تجویز روی به مقدار کافی، باعث بهبود آن ها شده است.
همچنین مصرف روی در بهبود ریزش مو به اثبات رسیده است و امروزه کمبود روی را از علل مهم ریزش مو می دانند، که البته بایستی سایر علل ریزش مو مانند کمبودویتامینها ، کم خونی و . . . نیز مد نظرقرار گیرد.

کمبود روی در کودکان همراه با بی اشتهایی، اختلال چشایی طعم غذا، پیکا ( حالتی شبیه ویارحاملگی )، بی حالی، غش، اختلال رفتاری و وقفه در رشد، خود را نشان می دهد ، هم چنین در نوجوانان به صورت تاخیربلوغ جنسی و ظهور نکردن صفات ثانویه جنسی بروز می کند. کمبود روی در افراد مسن، در هنگام راه رفتن ، اختلال تعادل را ایجاد می کند که با تجویز داروی روی قابل درمان است.

روی در تشکیل هموگلوبین دخالت دارد و در مواردی فقط تجویز روی همراه دیگر نیاز ها، این عارضه را درمان می کند . روی در رشد فیزیکی بدن مؤثر است، هم چنین کوتاهی قد و کمبود وزن در کودکان ایرانی با تجویز روی قابل درمان است وبهتر می باشد که رساندن روی به مقدار کافی به بدن مادر در دوران بارداری و شیردهی مد نظر قرار گیرد. 


دکتر محمد علی نیلفروش زاده

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

در دوران بارداری نیاز به آهن افزایش می‌یابد که می‌تواند به دلیل افزایش حجم خون مادر و نیاز جنین برای ساخت گلبول‌های قرمز خون باشد.

از آن‌جا که نیاز به آهن در طی 4ماه اول حاملگی کم است، در طی این مدت تجویز قرص آهن ضرورتی ندارد. مصرف نکردن قرص آهن در طی سه ماهه‌ی اول حاملگی،از تهوع و استفراغ شدید که در این دوران شایع است، جلوگیری می کند، زیرا از عوارض مصرف آهن، تهوع و استفراغ است. اکثر خانم‌ها در طی 3ماهه‌ی اول بارداری دچار تهوع می شوند و اگر آهن را به‌صورت مکمل دریافت کنند، این حالت تشدید می‌شود.

مصرف آهن در موقع خواب یا در وسط غذا، احتمال بروز علائم سوء هاضمه را به حداقل می‌رساند. البته یک نگرانی که وجود دارد، مربوط به خانم‌هایی است که ذخیره‌ی مناسبی از آهن دارند( نیاز به قرص آهن ندارند) و ممکن است مانند سایر خانم‌های باردار، مکمل آهن دریافت کنند. هم‌چنین ممکن است به علت درایفت زیاد آهن دچار سوزش معده، اسهال یا یبوست و گرفتگی عضلات شوند. البته مکانیسم دفاعی بدن در این موارد کمک می‌کند و در کسانی که به آهن اضافی نیاز ندارند، مقداری از آهن اضافی توسط روده‌ جذب نمی‌شود.

اگر خانم بارداری دچار یکی از عوارض دریافت زیاد آهن شود ممکن است، میزان آهن مصرفی وی بیش از 3میلی‌گرم در روز باشد یا نیازی به دریافت مکمل آهن نداشته باشد.

برای خانم‌هایی که چند قلویی زایی دارند یا دچار کم‌خونی ناشی از فقر آهن هستند، مصرف روزانه‌ی بیش از 3میلی‌گرم آهن ضروری می‌باشد و این مقدار در حدود 1- 6 میلی‌گرم توصیه شده است.

کمبود شدید روی منجر به کاهش اشتها، رشد کم‌تر از حد طبیعی، اختلال در ترمیم زخم و هم‌چنین موجب کوتاهی قد می‌شود.فعلاً دلایل محکمی دال بر مفید بودن تجویز روی به صورت مکمل، برای مادر و جنین وجود ندارد و علت افزایش مختصر جذب روی در طی حاملگی نیز به طور کامل معلوم نیست. به طور معمول میزان روی مورد نیاز از طریق رژیم غذایی یا به همراه سایر مکمل‌ها تامین می‌شود.

آنزیم‌های حاوی مس در بسیاری از فرآیندهای اکسیداتیو بدن نقش کلیدی را اعمال می‌کنند. بنابراین تولید بخش عظیمی از انرژی مورد نیاز برای متابولیسم بدن را بر عهده دارند.

تاکنون در میان خانم‌های باردار، کمبود مس دیده نشده است، گر چه بسیاری از قرص‌های مولتی ویتامین و املاح که در دوران بارداری تجویز می‌شوند حاوی 2 میلی‌گرم مس هستند.ولی تا به حال توصیه ای در مورد تجویز مکمل مس به خانم‌های باردار نشده است.

عملاً در طول بارداری، با مصرف رژیم غذایی‌ای که حاوی کالری کافی و پروتئین شامل پروتئین‌های حیوانی باشد، نیاز به تعداد زیادی از ویتامین‌ها برطرف می‌شود و مورد استثنای آن مواقعی است که نیاز به اسید فولیک به طور غیرعادی در حالاتی نظیر جنین‌های چند قلو و افزایش می‌یابد.

به طور کلی باید به مادر باردار گفته شود هر آن چه و هر قدر که دوست دارد غذا میل کند( البته خانم های چاق باید در خوردن غذا احتیاط کنند و تحت نظر پزشک غذا بخورند) و جهت بهتر کردن طعم غذا، نمک کمی به غذا اضافه کند و با وزن کردن متوالی خود، مطمئن شود که اضافه وزن مطلوب و طبیعی را دارد.

زهره محمودی

 مکمل‌های ویتامین و املاح در بارداری 

 تغذیه دوران بارداری (1) 

 تغذیه در دوران بارداری(2) 

 نقش تغذیه در کاهش عوارض دوران بارداری 

 مشکل کم خوابی در دوران بارداری 

 آیا مسافرت در دوران بارداری مجاز است ؟ 

 كم خونی ناشی از فقر آهن 

 آهن زیادی به بدن آسیب می رساند 

 روی ؛ عنصری مهم در بدن (1) 

 روی ؛ عنصری مهم در بدن (2) 

 اثرات و منابع غذایی اسید فولیک 

 

تداخل دارویی: 
ملاحظات اختصاصی 
۱- در بیماران مبتلا به کمبود روی ممکن است نتایج درمان تا مدت ۸-۶ هفته ظاهر نشود. 
۲- روی جذب تتراسیکلین‌ها را کاهش می‌دهد. 
۳- استفراغ و دهیدراسیون شدید بیمار پیگیری شود، زیرا ممکن است نشان‌دهنده مصرف بیش از حد دارو باشد. 
۴- تجویز ۲ گرم روی به صورت مقدار واحد موجب بروز استفراغ می‌شود. 
۵- دراختلال عملکرد گوارشی یا کلیوی ممکن است کاهش، تنظیم یا قطع مصرف مکمل‌های عناصر کم‌مقدار ضروری باشد. 
۶- ممکن است نسبت به این عنصر حساسیت مفرط بروز کند. 
۷- تجویز مس بدون روی یا تجویز روی بدون مس ممکن است موجب کاهش غلظت سرمی هر یک از این دو عنصر شود. زمانی که فقط مصرف یکی از این عناصر مورد نیاز است، عنصر دیگر باید جداگانه اضافه شده و غلظت سرمی به دقت پیگیری شود. برای جلوگیری از مصرف بیش از حد دارو، باید عناصر کم‌مقدار متعدد فقط زمانی تجویز شوند که آشکارا مورد احتیاج باشند. در بیمارانی که استفراغ با اسهال شدید دارند، ممکن است مصرف مقادیر زیادی از این عناصر به عنوان جایگزین ضروری باشند.

اطلاعات دیگر: 
طبقه‌بندی فارماکولوژیک: عنصر کم‌مقدار، ضد عفونی‌ کننده. 
طبقه‌بندی درمانی: مکمل غذایی، ضد عفونی‌کننده پوستی. 
طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده C 
نکات قابل توصیه به بیمار 
۱- دارو را بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید. 
۲- از مصرف روی با فرآورده‌های شیر خودداری نمایید، زیرا جذب روی را کاهش می‌دهد. 
۳- در صورت بروز تحریکات گوارشی، این دارو را با غذا مصرف کنید. 
۴- از مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد کلسیم، فسفر، یا فیتات همراه با این دارو خودداری کنید. 

اشکال دارویی: 
اشکال دارویی: 
Capsule: 2 mg اطلاعات دیگر: 
طبقه‌بندی فارماکولوژیک: عنصر کم‌مقدار، ضد عفونی‌ کننده. 
طبقه‌بندی درمانی: مکمل غذایی، ضد عفونی‌کننده پوستی. 
طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده C 
نکات قابل توصیه به بیمار 
۱- دارو را بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید. 
۲- از مصرف روی با فرآورده‌های شیر خودداری نمایید، زیرا جذب روی را کاهش می‌دهد. 
۳- در صورت بروز تحریکات گوارشی، این دارو را با غذا مصرف کنید. 
۴- از مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد کلسیم، فسفر، یا فیتات همراه با این دارو خودداری کنید.

اطلاعات من را برای دفعه بعد ذخیره کن


− 1 8

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

امروزه کمبود زینک (روی) به مشکلی بزرگ در جوامع مختلف تبدیل شده است. بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی شیوع کمبود زینک در جهان به ۳۱٪ رسیده است. مصرف غذاهای غنی‌شده با موادی مانند زینک همیشه نمی‌تواند از کمبود آن جلوگیری کند. ممکن است بدن ما در جذب مواد مغذی با مشکل مواجه شود. مشکل کمبود زینک به حدی گسترده شده است که حتی کشورهای پیشرفته نیز از آن در امان نیستند.

کمبود زینک پنجمین عامل مهم ابتلا به بیماری‌ها در سرتاسر جهان است. ابتلای کودکان به اسهال و ذات‌الریه ناشی از فقر زینک در کشورهای توسعه‌نیافته میزان مرگ‌ومیر را افزایش می‌دهد.

کمبود زینک مشکلی جهانی و بسیار جدی است که در همه‌ی دنیا و بیش از همه در آفریقا، کشورهای شرق مدیترانه و کشورهای جنوب شرق آسیا موجب ۱۷۶.۰۰۰ مورد مرگ در اثر اسهال، ۴۰۶.۰۰۰ مرگ در اثر ذات‌الریه و ۲۷۰.۰۰۰ مرگ در اثر مالاریا می‌شود.

هر فردی، جوان یا سالمند، برای زنده ماندن نیاز دارد دائما زینک دریافت کند. به همین دلیل به زینک، عنصر «ضروری» بدن می‌گویند. حتی گیاهان و حیوانات نیز برای بقا به زینک نیاز دارند. زینک در تمام سلول‌ها، اندام‌ها، استخوان‌ها، بافت‌ها و مایعات بدن وجود دارد. نقش زینک در غده‌ی پروستات و منی مردان بسیار مهم است.

با اینکه کمبود شدید زینک نادر است، ولی «انیستیتو لینوس پلینگ» (Linus Pauling Institute) تخمین زده است حدود ۲ میلیارد نفر تحت تأثیر کمبود زینک خفیف هستند، پدیده‌ای که می‌تواند تمامی جنبه‌های سلامتی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. مقدار زینک دریافتی که برای هر فرد توصیه‌شده به شرح زیر است:

مقدار مجاز و توصیه شده زینک در رژیم غذایی

با توجه به نیاز جنین و نوزاد به زینک، باید مصرف زینک برای زنان باردار و شیرده افزایش یابد تا به فرزندشان آسیبی نرسد.

اعداد بالا میزان نیاز روزانه‌ی فرد به زینک برای حفظ میزان لازم آن در بدن است. اگر در حال درمان کمبود زینک هستید بهتر است روزانه، به مدت ۹۰ روز ، ۳۰ میلی‌گرم زینک مصرف کنید. در این مدت از مکمل‌های محتوی مس نیز استفاده کنید زیرا مصرف زیاد زینک می‌تواند میزان مس را بدن کاهش دهد.

متأسفانه میلیون‌ها نفر از کمبود زینک رنج می‌برند و خود از این امر آگاه نیستند. خوشبختانه کمبود زینک نشانه‌هایی دارد که با آگاهی از آنها می‌توانید از حاد شدن این مشکل پیشگیری کنید. هفت نشانه‌ی کمبود زینک عبارتند از:

وجود زینک برای رشد و عملکرد مناسب دستگاه عصبی ضروری است. کمبود زینک می‌تواند موجب اختلال توجه و اختلال حرکتی در نوزادان شود که تا بزرگسالی ادامه می‌یابد. بر اساس مطالعه‌ای در کشور چین که در مجله‌ی آمریکایی «تغذیه‌ی بالینی» (American Journal of Clinical Nutrition) به چاپ رسید مکمل زینک که تنها ۵۰٪ میزان مجاز مصرف زینک را تأمین می‌کند، باعث بهبود توجه فرد می‌شود. صبر کنید، منظور این نیست که هر چه زودتر بلند شوید و شکم بچه‌ها را پر از زینک کنید. این مطالعه نشان می‌دهد اگر زینک در توازنی مناسب با دیگر مواد مغذی، مثل غذاهای کامل، مصرف شود بهتر جذب خواهد شد. بنابراین اگر مشکوک به کمبود زینک هستند، حتماً با پزشک‌تان صحبت کنید و از راهنمایی‌های او استفاده کنید.

وجود زینک برای عملکرد مناسب دستگاه ایمنی ضروری است، به خصوص در موارد زیر:

همچنین زینک بخش مهمی از ساختمان گیرنده‌های هورمونی و پروتئین‌هایی است که در سلامت، تعادل روانی و عملکرد مناسب دستگاه ایمنی نقش دارند.

به احتمال زیاد تضعیف دستگاه ایمنی در اثر کمبود زینک باعث اسهال عفونی مزمن می‌شود که مشکلی جدی برای سلامتی عموم مردم است. این بیماری سالیانه دو میلیون کودک را در کشورهای پیشرفته گرفتار می‌کند و این کودکان در معرض ابتلا به عفونت‌های باکتریایی از جمله عفونت‌ ناشی از باکتری اشرشیا کُلی قرار دارند. اما مصرف مکمل‌های زینک تنها برای درمان نوزادان بالای شش ماه مؤثر است. بنابراین پیش از دادن زینک به نوزاد، اول با پزشک اطفال مشورت کنید.

استرس مزمن موجب خستگی آدرنال (خستگی غدد فوق کلیوی) می‌شود که این امر باعث کمبود کلسیم، منیزیم و زینک می‌شود. نتیجه‌ی این امر سطح هیستامین‌ در بدن افزایش می‌یاید. زینک شیوه‌ی ذخیره‌ی هیستامین در بدن‌ را مشخص می‌کند. در نتیجه‌ی کمبود زینک، هیستامین بیش از حد در مایعات بافت‌های مجاور آزاد می‌شود. این پدیده به دو علت اهمیت دارد:

یکی از شکایت‌های افراد مبتلا به خستگی آدرنال که دچار فقر زینک شده‌اند کم‌کاری تیرویید است، اختلالی که باعث نازک شدن و ریزش سکه‌ای موها می‌شود اما اکثر اوقات نادیده گرفته می‌شود. بر اساس تحقیق محققان هندی وجود هورمون‌های تیروئیدی برای جذب زینک ضروری هستند. بنابراین ممکن است کم‌شدن یا نازکی موهای سر در اثر کم‌کاری تیروئید، با مصرف هورمون‌های تیروئیدی درمان نشود و برای درمان، مصرف مکمل‌های زینک نیز لازم باشد.

سندروم روده‌ی نشت‌کننده، اختلالی که ۷۰ سال پیش کشف شد، می‌تواند مشکلات زیادی به وجود بیاورد. اختلال در جذب مواد مغذی، مشکلات پوستی، آلرژی‌ها، بیماری‌های خودایمنی و مشکلات تیروییدی از این دسته‌اند. تحقیقات بالینی نشان داده است که مکمل‌های زینک می‌توانند نفوذپذیری روده را درمان کنند و علائم این مشکل را در بیماران مبتلا به بیماری کرون کاهش دهد.

سندروم روده‌ی نشت‌کننده‌ی ناشی از کمبود زینک می‌تواند باعث ناراحتی‌های پوستی بسیار مانند آکنه و جوش‌ها شود. برخی از مردم در اثر فقر زینک دچار آکنه و راش‌های پوستی می‌شوند.

افراد دارای مشکلات زیر بیش از بقیه در معرض کمبود زینک قرار دارند:

انیستیتو لینوس پلینگ این افراد را نیز در معرض کمبود زینک می‌داند اما میزان ابتلای آنان شیوع کمتری دارد:

اگر از کمبود زینک رنج می‌برید و می‌خواهید به سرعت این مشکل را حل کنید، مصرف غذاهای طبیعی و سرشار از زینک بهترین گزینه‌ است. زینک در غذاهای مختلف اَشکال متفاوتی دارد. زینک استات، زینک گلوکونات و زینک سولفات از اَشکال مختلف زینک موجود در غذاها هستند. درصد زینک موجود در این شکل‌ها با یکدیگر متفاوت است. بر اساس اعلام «مؤسسه‌ی ملی سلامت ایالات متحده» (National Institute of Health) تحقیقات نتوانستند تفاوت در جذب، فعالیت زیستی و تحمل افراد نسبت به شکل‌های مختلف زینک را نشان دهند. بنابراین بهتر است به طور منظم از ۱۰ غذای غنی از زینک استفاده کنید. این غذاها عبارتند از:

۱. تخمه‌ی کدوتنبل: نصف فنجان آن ۵۷٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۲. گوشت گوساله‌ای که با علف تغذیه کرده است: حدود ۱۱۰ گرم آن ۳۲٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۳. گوشت بره: حدود ۱۱۰ گرم آن ۳۲٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۴. بادام هندی: نصف فنجان از آن ۲۵٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۵. نخود: یک فنجان پخته‌شده از آن ۱۷٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۶. قارچ: یک فنجان پخته‌شده از آن ۱۳٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۷. مرغ: ۱۱۰ گرم از آن ۱۲٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۸. کفیر یا ماست: یک فنجان از آنها ۱۰٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۹. اسفناج: یک فنجان پخته‌شده اسفناج ۹٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

۱۰. پودر کاکائو: یک قاشق غذاخوری از آن ۲٪ نیاز روزانه‌تان به زینک را تأمین می‌کند.

متخصصین معتقدند که مصرف زیاد زینک به مدت طولانی احتمالاً مشکل‌ساز است. این کار می‌تواند عوارضی مانند سرفه، خستگی، تب، معده‌درد و مشکلات دیگری برای سلامتی ایجاد کند. برخی منابع ادعا کرده‌اند «مصرف روزانه ۱۰۰ میلی‌گرم زینک یا مصرف مکمل زینک به مدت ۱۰ سال یا خطر بروز سرطان پروستات را تا دو برابر افزایش می‌دهد. همچنین مصرف مکمل زینک در کنار مولتی‌ویتامین احتمال مرگ در اثر سرطان پروستات را افزایش می‌دهد.»

مصرف مرتب و روزانه‌ی زینک به میزان ۴۵۰ میلی‌گرم و به می‌تواند سطح آهن بدن را دستخوش تغییرات کند. همچنین در زیر توصیه‌هایی برای بانوان آمده است:

برگرفته از: draxe

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

15تومان

8تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

کمبود زینک ریزش مو رو قطعا بوجود میاره ممنون از مقالتون و بنده استفاده کردم

محترم تخم کدو را که استفاده میکنم در رویم دانه میبراید. چی باید کرد تشکر

خواص خوراکی ها

خواص فندق؛ ۷ خاصیتی که این خوراکی مقوی برای سلامتی بدن دارد


چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

خواص انجیر تازه و انجیر خشک برای سلامتی و زیبایی

۵ نوع چای لاغری برای چربی سوزی و لاغری شکم

کتاب استاد و خدمتکار؛ رمانی خواندنی برای عاشقان دنیای ریاضیات

مقابله با تبعیض بین فرزندان با ۶ راهکار مفید

کتاب نیروی حال؛ کتابی برای تغییر نگرش ذهن و خودشناسی

اصول حسابداری که شرکت‌های کوچک و متوسط باید بدانند

راهنمای سفر به عمان؛ ۲۵ جاذبه گردشگری یکی از زیباترین کشورهای خاورمیانه

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *