افرادی که دارای فشار خون بالا هستند باید از مصرف نمک در بره غذایی خود تا جای امکان خودداری نمایند
گیاه زنجبیل به دلیل دارا بودن مقدار زیادی آنتی اکسیدان برای جلوگیری از سرطان و همچنین پیشگیری از پیری زودرس بسیار مفید است
فواید مصرف نبات
فرنی را با مواد مختلفی می توان درست کرد که بسیار خوشمزه می شود اما مهمترین رکن فرنی شیر است
در طب سنتی مصرف عسل بسیار توصیه شده است و گفته می شود که همه امراض را درمان می کند
استفاده از غذاهای خانگی و سنتی به دلیل داشتن مواد سالم و مغذی برای سلامت بدن شما بسیار مفید است
گوجه فرنگی از آن دسته موادغذایی است که مصرف خام و پخته آن هر دو دارای خواص می باشد
استفاده از داروها و مواد خوراکی خانگی و سنتی برای درمان سرماخوردگی و گلودرد بسیار مفید و تاثیر گذار خواهد بود
در زمستان با مصرف این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن تان تقویت می شود و از ابتلا به بیماری ها جلوگیری می شود
بهترین نوع شکلات که خاصیت فراوان دارد شکلات تلخ است که از ۷۰درصد به بالا را شامل می شود
اختصاصی سایت نیک صالحی
کیت میدلتون و همسرش پرنس ویلیام با استایل دیدنی در مراسم اهدای جوایز سینمایی بفتا ۲۰۱۹ شرکت کردند.
©باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت niksalehi.com مجاز میباشد .
در مورد تاریخچهی نبات منبع خاصی وجود ندارد ولی آنچه آشکار است این است که نبات نخستین بار در تاریخ توسط مردمان ایران زمین و شبه قاره هند مصرف میشده است.واژهی «نبات» به معنی گیاه بوده که منشا آن در نحوهی استفاده مصریان و ایرانیان باستان از گیاهان داروئی به این شکل میباشد.
از لحاظ ساختار هیچ فرقی ندارند و فقط اندازهی بلور آنها متفاوت است. شکر از بلورهای ریز قند «ساکارز» تشکیل شده است.حبهی قند از بلورهایی با همین اندازه تشکیل شده با این تفاوت که تعداد زیادی از این بلورهای ریز در داخل حبه قند به همدیگر متصل هستند. درست مثل آجر که از ذرات به هم چسبیدهی گل رس تشکیل میشود. البته بعضی از انواع حبه قندها ذرات ریز تری دارند. نبات هم مثل قند و شکر از ساکارز تشکیل شده است با این تفاوت که بلورهای آن بسیار بزرگتر هستند و کاملاً مشاهده میشوند.
نبات را با رشد دادن بلورهای ریز قند در داخل محلول غلیظ آب قند تهیه میکنند. به خاطر همین است که همیشه وسط آن یک رشته نخ وجود دارد. این همان نخی است که به عنوان سطح بستر برای رشد دادن بلورها و معلق نگه داشتن آن وسط محلول آب قند استفاده شده است.
ماده اولیه در شکر، قند و نبات یکسان است ولی کریستالهایی که در نبات ایجاد میشود از نظر وضعیت فیزیکی و نوع کریستالهایشان با قند و شکر متفاوت است. به همین دلیل خاصیت قند و شکر با خاصیت نبات متفاوت است و نبات طبیعت گرمتری نسبت به قند و شکر دارد.
فواید مصرف نبات
از این رو نبات در مشکلهایی مانند دل درد ، نفخ و استفاده میشود. از نظر تجربی هم ثابت شده که مصرف نبات در بهبود این علایم واقعاً موثر است و حالت تلقینی ندارد اما متأسفانه از نظر علمی کاری روی آن انجام نشده است و اقدامی در مورد این که نبات را کریستالوگرافی کرده و روی آن کارهای کلینیکی انجام دهند و سپس به هم ارتباط دهند، صورت نگرفته است تا معلوم شود کریستالها از نظر فارماکولوژیکی چه تأثیری بر بدن دارند.
واقعیت امر این است که گاهی جنس، فرمول بسته یا باز شیمیایی مواد یکسان است اما شکل فیزیکی آنها متفاوت است. مثلاً قند به هر شکلی که در بیاید قند است مگر این که بسوزد و خاصیتش عوض شود. نمونه دیگر یخ و آب است. هر دوی اینها از نظر جنس یکسان هستند اما یخ خاصیت ضدالتهابی دارد و میتوانیم آن را روی سوختگی، جراحی و التهاب بگذاریم اما در مورد آب چنین خاصیتی مطرح نیست. در مورد بخار آب و آب هم همین طور است. خواص بخار آب با آب یا یخ متفاوت است در حالی که هر سه از یک جنس هستند.
همچنین بخوانید:
آموزش تزیین شاخه نبات برای سفره عقد
گاهی اوقات قند یا نبات را حرارت داده و آن را به اصطلاح میسوزانند. در این صورت خاصیت قند و نبات تغییر میکند. قند یک ماده هیدروکربن است و ترکیبی است از هیدروژن، کربن و اکسیژن.وقتی قند میسوزد کاراملیزه میشود و جالب است بدانید که بسیاری از رنگهای قهوهای از جمله موادی که در نوشابه ها به کار میبرند از حرارت دادن شکر و قند به دست آمده است. به این ماده قهوهای حاصل از حرارت دادن، کارامل گفته میشود که از نظر شیمیایی، ظاهر فیزیکی و حتی مزه با قند و شکر متفاوت است.
نبات سوخته هم دقیقاً همین طور است. کریستالهای نبات میسوزند و یک جسم قهوهای مایل به سیاه و با مزهای بین تلخی و شیرینی تولید میشود که خاصیت قابض داشته و یکی از مهمترین استفادههای آن در طب سنتی برای خوراندن به کودکان مبتلا به اسهال است.
با این وجود افراد نباید بیش از مقدار معمول از نبات استفاده کنند زیرا مصرف بیش از حد هر مادهای برای بدن زیان آور است. حتی اگر آن ماده ویتامین باشد. پس مصرف قند، شکر و نبات هم به میزان زیاد مضر است و تفاوتی بین آنها وجود ندارد به خصوص در کسانی که مشکل افزایش قندخون دارند.
نبات
دارای طعم شیرین و به رنگ سفید یا زعفرانی، دارای نگینهای درشت و شفاف و فاقد جوهر قند و از نظر ضخامت دارای قطر کمی میباشد. بهترین مشخصه برای نبات اعلاء شفافیت بلور آن میباشد.
شاخه نبات
عبارت است از بلورهای نبات که به دور یک نخ (از جنس پنبه) تشکیل شده است.
نبات چوبی
نباتی است که بلورهای نبات به دور یک چوب تشکیل میشود. از خواص ویژه و ممتاز نبات چوبی نسبت به نباتهای نی دار پلاستیکی آن است که چوب کاملاً بهداشتی بوده (سه مرتبه جوشانده میشود) و برخلاف نیهای پلاستیکی غیر بهداشتی و سرطان زا نمیباشد.
نبات دندانه
همان نگین نبات است که به دلیل قابلیت شکنندگی بسیار بالا در هنگام بسته بندی خرد شده و به خاطر راحتی و سهولت حل شدن در چای (نوشیدنیهای گرم) برای مصارف خانگی و سایر مؤسسات بسیار آسان و مناسب میباشد. مزایای استفاده از این نبات آن است که نیازی به شکستن آن، با شیء یا دست نداشته و آماده برای مصرف و از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه میباشد.
نبات مخلوط
عبارت است از تکه نباتهایی که در کف و جدارهی پاتیلها تشکیل میشود که به دلیل غلظت خیلی زیاد شیره در کف پاتیلها باعث تخته شدن آنها میشود که به دلیل شکل نظم آن به صورت فله عرضه میگردد.
پرده نبات
نباتی است که روی پاتیلها تشکیل شده و از لحاظ کیفیت و مقدار زعفران با دیگر نباتهای شاخه و چوبی هیچ تفاوتی ندارد و از خصوصیات بارز آن ترد و نازک بودن آن میباشد.
پودر نبات
ریزه یا همان خردههای نبات است که کمی از شکر درشتتر بوده و از قابلیت حل شدن بالا با همان خواص نبات میباشد.
پودر نبات ایده آل برای هتلها کافیشاپها، رستورانها، منازل، هنگام مسافرت و محل کار میباشد.
• نبات بسیار مقوی، نشاط آور، ضد نفخ، ملین و مدر است.
• نباتی که از نیشکر تهیه شده، از دیر هضم شدن غذا جلوگیری می کند.
• نبات زعفرانی تسکین درد معده و دردهای ناشی از انقباض ماهیچه هاست.
• در گذشته برای افرادی که به علت کهولت سن دچار کم حواسی می شدند،چای نبات و آب جوش نبات داغ توصیه می شده است.
• برای درمان تنگی نفس، تپش قلب و کرم های کدو یا کرمک در انتهای روده بزرگ نیز شکل های متفاوت مصرف نبات توصیه می شود.
• نبات داغ در تسکین درد پشت،کمر، ناحیه شکم و پا درد بسیار موثر است.
• از آنجا که از نشانه های بلغم، نقرس، فلج شدن قسمتی از بدن، پیسی، لقوه و رعشه است، مصرف مرتب نبات، چای نبات، آب جوش نبات و نبات داغ جهت رفع بلغم پیشنهاد می شود.
• کسانی که تکرر ادرار دارند یا مثانه ی آن ها ضعیف شده و اصطلاحا به ضعف مثانه دچار شده اند، در روز مقداری نبات در دهان خود قرار داده و کم کم آب نبات را فرو برند،این روش در طب سنتی بسیار تاکید شده است.
.فایده های خوردن نبات,نباتیکی از از فواید نبات رفع خواب آلودگی بخصوص هنگام رانندگی می باشد
سایر خواص نبات
نبات در مقایسه با انواع آبنبات ها خاصیت ملین و ضد نفخ بالایی داشته و ماده اولیه آن با قند و شکر یکسان و از نوع ساکاروز است. نبات در مقایسه با قند نیز طبع گرم تری دارد و اگر آن را بسوزانید تبدیل به یک ماده قهوه ای مایل به سیاه با مزه ای تلخ می شود، که به دلیل قابض بودن برای درمان اسهال بسیار نافع است.
نبات به واسطه دارا بودن مقدارزیادی ساکارز خیلی سریع جذب بدن شده به خاطر تقویت عضلات باعث افزایش سوخت و ساز چربی ها و مواد پروتینی در بدن می شود و چنانچه یک تکه کوچک از آن در دهان گذاشته و به مرور مکیده شود سرفه را قطع و خشونت صوت و سینه و درد ان را بر طرف میکند.
در مجموع نبات طبق تحقیقاتی که تا به حال انجام شده بسیار مقوی, نشاط آور، ضد نفخ، ملین و مدّر می باشد علاوه بر این از گذشته های خیلی دور در درمان دل درد نیز چای نبات تجویز بسیار موثری داشته است. نبات زعفرانی جهت رفع خستگی های مفرط جسمی و فکری ناشی از کار و فعالیت جنسی زیاد بسیار موثر بوده و هنگامی که چای نبات ، قهوه شیرین شده با نبات، شیر نبات و یا هر نوع نوشیدنی گرم دیگر میل شود آرامش و نشاط را برای شما به ارمغان می آورد.
یکی از خواص و فایده های مهم نبات جلوگیری از جاری شدن آب دهان می باشد، بخصوص افرادی که آب دهانشان در خواب جاری می شود توصیه می شود از ترکیب های مختلف نبات، نبات زعفرانی، نبات سفید بصورت شاخه یا نبات چوبی در نوشیدنی های گرم استفاده کنند چای نبات می تواند علاج خوبی برای رفع جاری شدن آب دهان افراد در خواب و در بیداری باشد.
فواید مصرف نبات
پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)
© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.
نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی
گردآوری – نبض ما
نبات، نسل قدیم آبنبات های امروزی است. یکی از پرمصرف ترین انواع نبات، نبات چوبی و نبات شاخه است. اغلب از شاخه نبات برای تزیین سفره های عقد و هفت سین و از نوع چوب دار برای شیرین کردن چای و نوشیدنی های گیاهی استفاده می شود. خواص نبات
نبات، از محلول اشباع قند ساکارز یا همان شکر در آب به وجود می آید که طی یک مکانیزم فیزیکی تابع زمان و دما، متبلور شده و به صورت کریستال های زیبا شکل می گیرد. برای تهیه نباتها ابتدا شکر را در آب جوش حل می کنند تا محلول سیرشده درست شود. سپس نخی در آب آویزان کرده و می گذراند تا خنک شود و بلور تشکیل شود.
فواید مصرف نبات
خواص نبات بسیار زیاد است که در زیر به تعدادی از آن ها اشاره می کنیم:
با توجه به خواص ذکر شده، بد نیست که در طول سفر خود در ایام نوروز مقداری از آن با خود همراه داشته باشید.
۱ـ هنگام تهیه نبات های چوب دار، ترجیحا انواعی را که از نی های چوبی تهیه شده اند انتخاب کنید. نی های پلاستیکی اغلب غیربهداشتی بوده و هنگام تماس با نوشیدنی های داغ سمومی از آن خارج می شود که می تواند برای سلامت مصرف کننده مخاطره آمیز باشد.
عوارض این سموم همچون سموم موجود در ترکیبات ظروف پلاستیکی یکبار مصرف است.
۲ـ نبات را در بسته بندی های بهداشتی تهیه و به تاریخ تولید و مجوز بهداشت آن توجه کنید. نبات هایی که این روزها در بازار به صورت فله ای و روباز در شرایط بد محیطی عرضه می شوند به صورت غیربهداشتی تولید و اغلب آلوده به گرد و غبار و فضولات حشرات موذی هستند.
همچنین این نباتها به دلیل آن که به مدت طولانی در انبار های غیربهداشتی نگهداری می شوند می توانند آلوده به فضله یا ادرار موش نیز باشند. از طرف دیگر نبات های زعفرانی فله ای اغلب حاوی رنگ های شیمیایی و غیرمجازی هستند که مصرف آن برای سلامت خطرناک خواهد بود.
۳ـنبات به دلیل رطوبت بسیار اندک، بافت سخت تری داشته و در مقایسه با قند که تردتر بوده و قسمتی از حجم آن را هوا تشکیل داده شیرین تر است. بنابراین در مصرف آن جانب احتیاط را رعایت کنید. مصرف این محصول برای افراد چاق و دیابتی منع مصرف دارد.
۴ـ بهترین مشخصه برای انتخاب نبات ممتاز و اعلا، شفافیت بلورهای آن است.
۵_نبات دارای طعم شیرین و به رنگ سفید یا زعفرانی، دارای نگین های درشت و شفاف و فاقد جوهر قند و از نظر ضخامت دارای قطر کمی می باشد. بهترین مشخصه برای نبات اعلاء شفافیت بلور آن می باشد.
خاصیت قند و شکر با خاصیت نبات متفاوت است ونبات طبیعت گرمتری نسبت به قند و شکر دارد. از این رو نبات در مشکلهایی مانند دلدرد، نفخ و استفاده میشود.
گاهی اوقات قند یا نبات را حرارت داده و آن را به اصطلاح میسوزانند. در این صورت خاصیت قند و نبات تغییر میکند. قند یک ماده هیدروکربن است و ترکیبی است از هیدروژن، کربن و اکسیژن. وقتی قند میسوزد کاراملیزه میشود و جالب است بدانید که بسیاری از رنگهای قهوهای از جمله موادی که در نوشابهها به کار میبرند از حرارت دادن شکر و قند به دست آمده است.
به این ماده قهوهای حاصل از حرارت دادن، کارامل گفته میشود که از نظر شیمیایی، ظاهر فیزیکی و حتی مزه با قند و شکر متفاوت است.
نبات سوخته هم دقیقا همینطور است. کریستالهای ان میسوزند و یک جسم قهوهای مایل به سیاه و با مزهای بین تلخ و شیرینی تولید میشود که خاصیت قابض داشته و یکی از مهمترین استفادههای آن در طب سنتی برای خوراندن به کودکان مبتلا به اسهال است.
افراد نباید بیش از مقدار معمول از نباتها استفاده کنند زیرا مصرف بیش از حد هر مادهای برای بدن زیانآور است. حتی اگر آن ماده ویتامین باشد. پس مصرف قند و شکر و نبات هم به میزان زیاد مضر است و تفاوتی بین آنها وجود ندارد به خصوص در کسانی که مشکل افزایش قندخون دارند.
زردچوبه برای لاغری؛ آیا زردچوبه برای کاهش وزن مفید است؟
7 خاصیت درمانی نارنج و تداخل آن با داروها
نکاتی درباره تغذیه پیش از بارداری که باید بدانید
طرز تهیه قهوه ترک و خواص درمانی آن
5 خواص درمانی خرمالو که نمی دانید
12 فواید شگفت انگیز خرما
درصورتیکه نیاز به مشاوره و یا طرح پرسش از پزشک را دارید، فقط در بخش «از دکتر بپرسید» مطرح کنید.
Save my name, email, and website in this browser for the next time I comment.
فواید مصرف نبات
دکتر سلام
زیبایی و جوانسازی به کمک فیلرها یا ژل ها+ فیلم (دکتر صمیمی)
راه های مقابله با ابتلا به زگیل تناسلی +ویدئو
تاثیر چاقی در فشار خون بالا
زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو
برای چه بیماری هایی به متخصص اورولوژی مراجعه کنیم؟
عوارض و علل گذاشتن باطری قلب +ویدئو
جشنواره فجر
اعلام اسامی زدهای سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر
جشنواره 37/ معرفی و گزارش نشست خبری فیلم سرخپوست
جشنواره 37/ معرفی فیلم متری شش و نیم به کارگردانی سعید
جشنواره 37/ معرفی فیلم شبی که ماه کامل شد اثر نرگس آبیار
جشنواره 37/ معرفی فیلم طلا به کارگردانی پرویز شهبازی
جشنواره 37/ معرفی فیلم ناگهان درخت به کارگردانی صفی یزدانیان
ویدیو های سلامت
عوامل موثر در افزایش قد بعد از بلوغ
شایع ترین سرطان در بین زنان
آیا اعتیاد به پورنوگرافی قابل درمان است؟
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
مراحل لیفت صورت بدون جراحی
مطالب پیشنهادی
بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن
عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!
مزایا و عوارض لیزر موهای زائد چیست؟
هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟
گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟
آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید
هزینه آزمایش ایدز چقدر است؟
چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟
زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو
بهترین روش کاشت مو sut است یا fut + ویدئو
روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو
نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .
نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.
یکی از خواص و فایدههای مهم نبات جلوگیری از جاری شدن آب دهان میباشد، بخصوص افرادی که آب دهانشان در خواب جاری میشود توصیه میشود از ترکیبهای مختلف نبات، نبات زعفرانی، نبات سفید بهصورت شاخه یا نبات چوبی در نوشیدنیهای گرم استفاده کنند
نبات و انواع آن
کسانی که تکرر ادرار دارند یا مثانهی آنها ضعیف شده و اصطلاحاً به ضعف مثانه دچار شدهاند، در روز مقداری نبات در دهان خود قرار داده و کم کم آب نبات را فرو برند، این روش در طب سنتی بسیار تأکید شده است1