عوارض مصرف رزورکسین

‎رزوواستاتین
رزوواستاتین متعلق به دسته ی داروهای استاتین می باشد. این دارو میزان کلسترول و سایر چربی های ساخته شده در بدن را تنظیم می کند و بااین کار خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق را کاهش می دهد.


( قرص رزوتکس محصول شرکت تهران شیمی )

‎چربی ها به راحتی در بافت های بدن ذخیره می شوند تا بعدا به عنوان منبع انرژی استفاده شوند . کلسترول یک نوع چربی (لیپید) می باشد که در کبد از چربی های غذای مصرفی شما ساخته می شود. زمانی که میزان کلسترول در خون شما افزایش یابد هایپرکلسترومیا (افزایش چربی خون ) رخ می دهد. با این وجود کلسترول بالا ممکن است در شما احساس بیماری ایجاد نکند اما عوارض پنهان ناشی از آن در حال وقوع است.
‎کلسترول بالا در عروق خون رسوب می کند و به مرور زمان دیواره ی عروق را سخت می کند و موجب تنگ شدن عروق می شود. این عارضه موجب کاهش جریان خون و افزایش خطر بیماری های قلب و عروق از جمله سکته های قلبی و مغزی می شود.
‎‎رزوواستاتین همچنین در افرادی که مستعد بیماری های قلب و عروق هستند(مثلاً بیماران دیابتی حتی با وجود کلسترول نرمال خون ) ریسک این بیماری ها را کاهش می دهد.
‎پیش از مصرف رزوواستاتین 
‎-در صورت بارداری ،اقدام به بارداری یا شیردهی به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورت سابقه ی ابتلا به مشکلات کبدی یا هرگونه بیماری که مسبب عارضه کبدی شده است را دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که مشکلات عضلانی مانند گرفتگی یا درد عضلانی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
‎-در صورتی که سابقه تیروئید کم کار،سکته و یا خونریزی مغزی و مشکلات کلیوی دارید حتما به پزشک خود بگویید.
‎-در صورت حساسیت به هرگونه دارو، پزشک خود را مطلع نمایید .
‎نحوه ی مصرف رزوواستاتین 
‎-این دارو به صورت قرص ۵، ۱۰،۲۰و۴۰ میلی گرمی در ایران موجود می باشد و مقدار مصرف روزانه دارو با توجه به شرایط شما توسط پزشک محاسبه می شود.
‎-معمولا رزوواستاتین به صورت یک بار در روز تجویز می شود.
– رزوواستاتین را در زمان مشخصی از روز هر زمانی که راحتید، مصرف نمایید . این دارو با غذا تداخل ندارد و می توانید آن را قبل یا بعد از غذا مصرف نمایید .بهترین زمان مصرف دارو عصرها می باشد.
-ممکن است پزشک شما درمان را با مقدار داروی کم شروع کند و پس از عادت کردن بدن،مقدار داروی شمارا افزایش دهد تا احتمال بروز عوارض ناشی از دارو کمتر شود.
_در صورت فراموشی یک نوبت دارو بلافاصله آن را مصرف نمایید اما از دوبرابر کردن مقدار دارو در یک نوبت جداً خودداری نمایید.
‎توصیه های رزوواستاتین
– معمولاً درمان با این دارو طولانی مدت می باشد لذا با پزشک خود در ارتباط باشید و معاینات و آزمایشات دوره ای را به طور منظم انجام دهید تا پیشرفت درمانی شما ارزیابی شود.
– مصرف دارو را تا زمانی که پزشک برای شما تجویز کرده است ، ادامه دهید .
– یک رژیم غذایی سالم، محدود کردن مصرف الکل، کاهش نمک در رژیم غذایی ،ترک سیگار و داشتن فعالیت بدنی مناسب همراه با مصرف رزوواستاتین خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی را کاهش می دهد.
– خانم ها در مدت درمان با رزوواستاتین باید از یک روش جلوگیری از بارداری مناسب استفاده نمایند و در صورتی که حین درمان ، بارداری رخ داد، فوراًبه پزشک اطلاع دهند.
-شربت های ضداسید معده و داروهای درمان سوهاضمه را حداقل با دو ساعت فاصله از زمان مصرف این دارو ، مصرف نمایید.
‎عوارض رزوواستاتین
– درد و گرفتگی عضلانی یکی از عوارض شایع رزوواستاتین می باشد ، در صورت بروز این عارضه ، به پزشک خود مراجعه نمایید به دلیل این که احتمال بروز عارضه ای نادر اما جدی عضلانی در اثر مصرف رزوواستاتین وجود دارد، جهت بررسی های لازم مراجعه به پزشک در صورت درد عضلانی لازم است .
_برای سردرد احتمالی ناشی از مصرف این دارو از داروساز خود درمورد داروی ضد درد مناسب سوال بفرمایید.
-در صورت یبوست یک رژیم مناسب غذایی سرشار از فیبر و مصرف مایعات به مقدار مناسب و در مورد اسهال نیز مصرف مایعات به مقدار کافی موثر می باشد.
– احساس تهوع ، سو هاضمه ناشی از این دارو با مصرف وعده های غذایی سبک و پرهیز از غذاهای چرب یا پر ادویه برطرف می شود .
-در صورت احساس سرگیجه،خستگی و اختلال در خواب به پزشک خود مراجعه نمایید.
‎عوارض خاص اما مهم
– در صورت کشیدگی و درد شدید عضلانی خصوصاً در پاها، احساس بیماری و ضعف و یا تب بالا به پزشک خود مراجعه نمایید .
– در صورت تنگی نفس یا سرفه بدون علت، پیش از مصرف نوبت بعدی دارو، به پزشک مراجعه نمایید .
_در صورتی که علائم حساسیت دارویی از جمله ضایعات قرمز و خارش دار پوستی ،تنگی نفس،ورم صورت یا لبها مصرف دارو را قطع نموده و به پزشک یا مرکز درمانی مراجعه کنید.




برای مقابله با کلسترول یا همان چربی خون بالا، داروهای زیادی وجود دارد.

 

عوارض مصرف رزورکسین

در بین این داروها، استاتین ها انتخاب شماره یک هستند و اغلب توسط پزشکان تجویز می شوند.

مدت هاست که بر سر مصرف و عدم مصرف داروهای ضد کلسترول بحث و جدل هایی وجود دارد. به عقیده برخی از متخصصان، داروهای ضدکلسترول عوارض و خطراتی برای سلامتی دارند.

در این مطلب به طور خلاصه در خصوص این عوارض صحبت می کنیم.

 

حواستان به عضلاتتان باشدبا وجود تاثیر اثبات شده استاتین ها برای مقابله با کلسترول خون بالا، این داروها باعث بروز عوارض جانبی می شوند.

رایج ترین عوارض استاتین ها، تاثیر آنها در بروز اختلالات عضلانی بویژه بعد از 7 سالگی است.

درد، گرفتگی و ضعف عضلانی یا حساسیت بالا جزو علائم ناشی از مصرف استاتین ها است.

به همین دلیل نیز لازم است که در حین مصرف این داروها به طور منظم آزمایش خون دهید تا بیش از حد، از این داروها استفاده نکنید و دچار مشکل نشوید.

اختلالات گوارشیدردهای عضلانی رایج ترین عوارض داروهای استاتین هستند، اما عوارض جانبی این داروها به همین جا ختم نمی شود.

در برخی افراد اختلالات گوارشی مانند حالت تهوع، اسهال، دل درد و همچنین مشکلات دیگری مانند سردرد، خستگی عمومی یا حتی سرگیجه نیز بروز می کند.

 

اگر مشغول مصرف داروهای استاتین هستید و علائمی از این قبیل را در خودتان مشاهده کردید، بدانید که از عوارض مصرف این داروهاست.

 

خطرات دیگر داروهای ضد کلسترول خوننتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند که رابطه ای بین مصرف داروهای استاتین و خطر بروز بیماری هایی مانند آلزایمر، نارسایی کلیوی، آب مروارید و یا تشکیل تومورهای سرطانی وجود دارد.

اگرچه برای اثبات دقیق هر کدام از موارد اشاره شده، نیاز به بررسی های بیشتری وجود دارد، اما بهتر است هوشیاری کامل را در خصوص مصرف این داروها داشته باشید.

تا حد امکان بهتر است با روش های طبیعی از افزایش کلسترول خون تان پیشگیری کنید.

در صورت بالا بودن چربی خون تان نیز لازم است با احتیاط بیشتری و تحت نظر پزشک متخصص اقدام به مصرف این داروها کنید.

به طور منظم آزمایش خون دهید و میزان کلسترول خون تان را کنترل کنید. 

مطالب مرتبط:چربی خون هم، خوب و بد داردکلسترول خونتان بالاست؟چطور بفهمیم چربی خون‌‌مان بالاست؟انواع چربی های خون باورهای غلط درباره کلسترول کتاب چربی خون (کلسترول خوب، کلسترول بد)افزایش چربی های خون(1)افزایش چربی های خون(2)آزمایش قند و چربی های خونچند ساعت قبل از آزمایش خون نباید چیزی خورد؟چربی خونتان را چک کنید افزایش تری گلیسیرید خون کاهش تری گلیسرید (چربی) خون درمان چربی خون بالا با تغییر شیوه زندگی

 

رزوواستاتین متعلق به دسته ی داروهای استاتین می باشد. این دارو میزان کلسترول و سایر چربی های ساخته شده در بدن را تنظیم می کند و بااین کار خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق را کاهش می دهد.‎چربی ها به راحتی در بافت های بدن ذخیره می شوند تا بعدا به عنوان منبع انرژی استفاده شوند . کلسترول یک نوع چربی (لیپید) می باشد که در کبد از چربی های غذای مصرفی شما ساخته می شود. زمانی که میزان کلسترول در خون شما افزایش یابد هایپرکلسترومیا (افزایش چربی خون ) رخ می دهد. با این وجود کلسترول بالا ممکن است در شما احساس بیماری ایجاد نکند اما عوارض پنهان ناشی از آن در حال وقوع است.‎کلسترول بالا در عروق خون رسوب می کند و به مرور زمان دیواره ی عروق را سخت می کند و موجب تنگ شدن عروق می شود. این عارضه موجب کاهش جریان خون و افزایش خطر بیماری های قلب و عروق از جمله سکته های قلبی و مغزی می شود.رزوواستاتین همچنین در افرادی که مستعد بیماری های قلب و عروق هستند(مثلاً بیماران دیابتی حتی با وجود کلسترول نرمال خون ) ریسک این بیماری ها را کاهش می دهد.با دلگرم همراه باشید.

عوارض مصرف رزورکسین

داروی کاهنده چربی خون “رزوواستاتین” که از نسل داروهای جدید به شمار می رود و عامل کاهش کلسترول و تری گلسیرید است هم اکنون در دسترس پزشکان قرار گرفته است.استاتین ها گروهی از داروها هستند که امروزه بیشترین تجویز را برای کاهش کلسترول خون به خود اختصاص داده اند. استاتین ها مسیر ساخت کلسترول توسط کبد را مسدود می کنند بنابراین سلول های کبدی تهی از کلسترول می شوند و نهایتاً باعث می شود که کبد کلسترول را از خون برداشت و جمع آوری کند. همچنین استاتین ها به جذب مجدد کلسترول از رسوب های موجود در دیواره شریان ها کمک می کند و بدین شکل بیماری شریان های کرونری را از بین می برد.

همچنین می توان گفت، از دیگر اثرات قرص ‘رزوواستاتین’ (Rosuvastatin) این است که باعث بهبود تصلب شرایین شده و از سکته قلبی و مغزی در بیماران پیشگیری می کند و نسبت LDL/HDL در خون را تنظیم می کند و سبب کاهش میزان کلسترول LDL می شود.طرح تحقیقاتی این دارو در سال ۱۳۹۲ انجام شد و تولید آن از تابستان سال ۹۳ با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی آغاز گردید. هم اکنون ، رزوواستاتین در دوزهای ۵، ۱۰، ۲۰ و ۴۰ میلی گرم موجود میباشد.

این دارو برخلاف داروی آتروواستاتین که پیش از این به عنوان داروی پرمصرف کاهش چربی خون در کشور استفاده می شد و نیز عوارضی مانند اسپاس عضلات پشت ساق پا را در پی داشت فاقد عوارض میباشد.رزوواستاتین به طور عمده 9% از طریق مدفوع و بقیه بصورت تغییر نیافته از ادرار دفع میشود و نیمه عمر حذف آن در انسان 19 ساعت میباشد. بعلاوه متغیرهایی چون سن، جنس، مصرف دارو همراه یا بلافاصله بعد از غذا، مصرف دارو هنگام صبح یا شب، تفاوتی در آثار فارماکولوژیک رزوواستاتین ایجاد نمی کنند.

عوارض خاص اما مهم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

بیش از نیم قرن تلاش در

جهت تعالی فرهنگ سلامت کشور


فرم مشاوره اختصاصی

فرم نظرات کاربران

عوارض مصرف رزورکسین

برای دریافت پیشنهادات استثنایی عضو خبره ما شوید.

تماس با ما

تهران – کیلومتر 9 جاده مخصوص کرج – جنب بانک ملت شعبه پارس خودرو- شرکت داروسازی تهران دارو

4832 -21

935-8933828

در صورتی که تمایل دارید تا از مشاوره ما برخوردار شوید برروی چت آنلاین کلیک کنید.

ما در شبکه های اجتماعی

رزوواستاتین Rosuvastatin

قرص های 5، 1، 2 و 4 میلی گرم

رزوواستاتین به گروهی از دارو ها تعلق دارد که استاتین یده می شوند.

رزوواستاتین برای شما تجویز شده است زیرا:

عوارض مصرف رزورکسین

اگر هر کدام از موارد بالا برایتان روی داده (یا به آن مشکوک هستید) لطفا نزد پزشکتان بازگردید و به او اطلاع دهید.

قبل از مصرف رزوواستاتین با پزشک یا داروسازتان مشورت کنید:

همیشه این دارو را همانطور که پزشکتان تجویز کرده است، مصرف کنید. اگر مطمئن نیستید با او هماهنگ کنید.

درمان باید با دوز 5 یا 1 میلی گرم شروع شود، حتی اگر قبلا دوز بالاتری از استاتینی متفاوت مصرف کرده اید. انتخاب دوز شروع به موارد زیر بستگی دارد:

لطفا با پزشک یا داروسازتان برای انتخاب مناسبترین دوز شروع درمان هماهنگ کنید.

پزشکتان تصمیم می گیرد که پایینترین دوز (5 میلی گرم) را به شما بدهد اگر:

همانند تمام دارو ها این دارو هم ممکن است اثرات جانبی داشته باشد اگر چه همه افراد به آن مبتلا نمی شوند. اینکه شما از اثرات جانبی احتمالی آگاه باشید اهمیت دارد. این عوارض معمولا خفیف هستند و بعد از مدت کمی ناپدید می شوند.

اگر هر کدام از واکنش های حساسیتی زیر را دارید مصرف رزوواستاتین را قطع کنید و فورا به پزشک مراجعه کنید:

اگر دچار هر گونه درد غیر طبیعی یا درد عضلانی گشتید که از آنچه انتظار داشتید طول کشید، مصرف رزوواستاتین را قطع کنید و فورا به پزشک مراجعه کنید. علایم عضلانی در کودکان و نوجوانان از بزرگسالان شایع است. همانند سایر استاتین ها، تعداد کمی از افراد اثرات ناخوشایند عضلانی نادر را تجربه کرده اند  که به عنوان آسیب عضلانی بالقوه و تهدید کننده (ب رابدومیولیز) شناخته شده است.

 

 

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *