عوارض مصرف بیش از حد بیوتین

آرشیو موضوعی

شما در حال حاضر اینجا هستید :

تغذیه و سلامتی

سلامت زنان

سلامت مردان

عوارض مصرف بیش از حد بیوتین

سلامت کودکان

سلامت میانسالان

سلامت روان

سلامت جنسی

اعتیاد و سیگار

پوست و مو

دهان و دندان

تناسب اندام

ویتامین و مکمل

انواع دارو ها

انواع بیماری

بیوتین یک ویتامین است و در مقادیر کم در بسیاری از مواد غذایی مانند تخم مرغ، شیر یا موز وجود دارد. بیوتین معمولا برای ریزش مو، شکنندگی ناخن‌ها، آسیب عصبی و بسیاری از شرایط دیگر به‌کار می‌رود.

‌های دیگر: ویتامین B7، ویتامین H

بیوتین جزء مهمی از آنزیم‌هایی در بدن است که مواد خاصی مانند چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها و غیره را تجزیه می‌کنند.
یک تست آزمایشگاهی معتبر برای تشخیص کمبود بیوتین وجود ندارد بنابراین این وضعیت معمولا توسط علائمش شناسایی می‌شود که عبارتند از نازک شدن مو (اغلب با ازدست دادن رنگ مو) و بثورات فلس‌مانند قرمز در اطراف چشم، بینی و دهان. علائم سیستم عصبی عبارتند از افسردگی، خستگی، توهم و سوزن سوزن شدن بازوها و پاها. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد دیابت می‌تواند به کمبود بیوتین منجر شود.

 

احتمالا برای موارد زیر موثر است:

احتمالا در موارد زیر موثر نیست:

برای ارزیابی بیوتین برای این مصارف به شواهد بیشتری نیاز است.

 

بیوتین در صورتی که به‌صورت خوراکی و به روش صحیح مصرف شود یا وقتی به شکل محصولات آرایشی بکار رود که حاوی ۰٫۰۰۰۱% _ ۰٫۶% بیوتین هستند، برای اغلب افراد بی‌خطر است. بیوتین در صورتی که در دوز استاندارد مصرف شود، به‌خوبی قابل تحمل است و مصرف آن به شکل آمپول نیز احتمالا بی‌خطر می‌باشد.

 

 

دوزهای زیر در تحقیقات علمی مورد مطالعه قرار گرفته‌اند:

بزرگسالان

خوراکی:

کودکان

خوراکی:

 

در صورتی که دوز بالایی مصرف گردد با مرکز مسمومیت یا اورژانس تماس گیرید. در تهران می توان با مرکز مسمومیت با شماره تلفن ۱۴۹۰ تماس بگیرید. ساکنان دیگر شهر ها می توانند با مرکز کنترل مسمومیت استانی یا اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند.

عوارض مصرف بیش از حد بیوتین

 

بیوتین را به بقیه افراد جهت مصرف ندهید. این برخلاف قانون است. تست های آزمایشگاهی و یا پزشکی ممکن است به صورت دوره ای برای نشان دادن پیشرفت شما و یا کنترل عوارض جانبی انجام شود. برای جزئیات با پزشک خود مشورت کنید.

 

سایت پزشکی و مجله سلامتی راستینه

منبع تصاویر 

سلامت جنسی

پوست و مو

اطلاعات دارویی

سلامت عمومی

پوست و مو

پوست و مو

اعتیاد به سیگار و مواد مخدر

تغذیه و سلامتی

سلامت روان

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قرص بیوتین 5 برای پیشگیری و درمان کمبود بیوتین در افراد دچار نارسایی جذب مواد غذایی و یا افرادی که رژیم غذایی جهت کاهش وزن دارند ، تجویز می شود . بیوتین به منظور ساخت اسید های چرب و گلوکز ضروری است .کمبود بیوتین باعث مشکلات پوستی(راش)، ریزش مو ، افزایش کلسترول خون و مشکلات قلبی خواهد شد. مکمل بیوتین در درمان یا کمبود ژنتیکی بیوتین ، درماتیت سبورئیک نوزادان ، آکنه و اگزما به کار می رود. در رژیم های غذایی که بدن دچار کمبود ویتامین می گردد می توان از بیوتین استفاده کرد.

بیوتین ویتامینی است که به مقدار کم در بسیاری از غذاها وجود دارد. های دیگر آن، کوآنزیم R، ویتامین B7، ویتامین H و فاکتور W می‌باشد.

منابع غنی از بیوتین ، سفیده تخم مرغ ، جگر و مخمرها هستند. برای اطمینان از دریافت بیوتین کافی ، سعی کنید این مواد را در بره غذایی قرار دهید. گل کلم ، موز ، سفیده تخم مرغ پخته ، ساردین ، حبوبات ، قارچ ، مخمر و محصولات تخمیری ، بادام و پیاز (معمولا یک تخم مرغ پخته۱۳ تا ۲۵ میکروگرم و هر ۹۰ گرم جگر پخته حدود ۲۷ تا ۳۵ میکروگرم بیوتین دارد.)

قبل از مصرف این فرآورده در موارد زیر با پزشک یا دکتر داروساز مشورت کنید:

عوارض مصرف بیش از حد بیوتین

به دلیل عدم وجود مطالعات کافی در مورد ایمنی مصرف این مکمل در بارداری و شیردهی قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

برای پیشگیری از کمبود بیوتین بهتر است رژیم غذایی مناسب گرفته شود و به هدف درمان کمبود بیوتین مصرف این مکمل دارویی توصیه می شود.

این مکمل به موازات اثرات مطلوب درمان ممکن است باعث بروز بعضی عوارض ناخواسته نیز بشود. از مصرف بیوتین تا ۱۰ میلی گرم در روز (معادل ۱۰۰۰۰ میکرو گرم در روز) عوارض جانبی گزارش نشده است.

یک کپسول ، روزانه ، یا طبق نظر پزشک مصرف شود .


فورا بیمار را به بیمارستان منتقل کنید.


کمبود بیوتین ممکن است در بارداری، تغذیه با لوله در طولانی مدت، سوء تغذیه و کاهش وزن سریع به وجود بیاید. البته به نظر می‌رسد سیگار نیز از جمله عواملی باشد که در کمبود بیوتین نقش داشته باشد.

معمولاً بیوتین به صورت مکمل (خوراکی یا تزریق) در مواردی مانند ریزش مو، شکستگی ناخن‌ها، التهابات پوستی در نوزادان، دیابت و در افسردگی متوسط و همچنین سایر موارد کمبودی که برده شد، تجویز می‌شود.


ممکن است موجب آکنه شود

بیوتین بیش از حد در بدن می تواند موجب بروز آکنه کیستیک روی چانه و خط فک شود. این ویتامین تولید سبوم، چربی پوست، را افزایش می دهد و شرایط برای انباشت گرد و غبار فراهم‌تر می شود. اما باید به این نکته توجه داشت که آکنه طی چند هفته پس از قطع مصرف بیوتین از بین می رود.

بهتر است روزانه کمتر از 2,5 میکروگرم بیوتین دریافت کنید. زمانی که مکمل بیوتین مصرف می کنید آب فراوان بنوشید تا خطر ابتلا به آکنه کاهش یابد.


ممکن است موجب واکنش های آلرژیک شود

برخی افراد ممکن است به واسطه مصرف مکمل های بیوتین دچار آلرژی شوند. واکنش های آلرژیک شایع نیستند، اما مواردی از این شرایط ثبت شده اند. واکنش آلرژیک می تواند شامل احساس تهوع، تورم گلو و صورت، بروز راش های پوستی خارش‌دار، احساس تنگی یا درد در ناحیه سینه باشد.

اگر پس از مصرف مکمل های بیوتین با هر یک از این علائم مواجه شدید باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.


آثاری که در زمان بارداری به همراه دارد

یکی از اثرات جدی بیوتین در دوران بارداری است. زنان باردار باید از مصرف دوزهای بالای بیوتین پرهیز کنند. این ویتامین ممکن است خطر سقط جنین را افزایش دهد. اگرچه آزمایشی روی انسان برای تایید این شرایط انجام نشده است، مشورت با پزشک پیش از آغاز مصرف بیوتین در دوران بارداری همواره بهترین گزینه است.


تکرر ادرار شکل می گیرد

گزارش هایی وجود دارند که نشان می دهند دوزهای بیش از حد بیوتین می توانند نیاز به دفع ادرار را افزایش دهند. مصرف دوزهای بالای بیوتین می تواند موجب تعریق غیر عادی نیز شود.


ممکن است موجب اسهال شود

افرادی که دوزهای بالای بیوتین را مصرف می کنند ممکن است با گرفتگی معده و اسهال مواجه شوند. در چنین شرایطی توقف فوری مصرف بیوتین بهترین گزینه است.


حالت تهوع شکل می گیرد

افرادی که از مکمل های بیوتین استفاده می کنند گاهی اوقات طی مراحل اولیه مصرف با احساس حالت تهوع خفیف مواجه می شوند. با گذشت زمان، این عارضه جانبی نیز بهبود می یابد.


ممکن است سطوح گلوکز خون را افزایش دهد

نتایج یک مطالعه نشان داد که مکمل بیوتین برای افرادی که به دیابت مبتلا هستند گزینه خوبی محسوب نمی شود زیرا این ویتامین تولید گلوکز و اسیدهای چرب را در بدن افزایش می دهد.

در صورت ابتلا به دیابت، پیش از آغاز مصرف مکمل بیوتین با پزشک خود مشورت کنید و آن را بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید.


با داروهای دیگر تداخل ایجاد می کند

بیوتین می تواند تعاملی منفی با داروهای ضد تشنج و داروهای کاهنده کلسترول داشته باشد. دوزهای بالای مکمل بیوتین می تواند کارایی این قبیل داروها را کاهش دهد.


افیوژن پلوروپریکارد ائوزینوفیل

در یک مورد، برای یک زن که مکمل بیوتین به همراه ویتامین B5 مصرف کرده بود شرایط بسیار نادر افیوژن پلوروپریکارد ائوزینوفیل مشاهده شد. این واکنش شدید زمانی رخ می دهد که خون و هوا وارد فضای حفره پلور اطراف ریه ها می شوند که عفونت ریوی را به همراه داشته و می تواند به شرایطی تبدیل شود که زندگی فرد را در معرض خطر قرار می دهد.


ممکن است موجب مشکلات ریوی حاد شود

در برخی افراد، دوز بالای بیوتین می تواند موجب مشکلات ریوی حاد یا آنافلاکسی شود. در چنین شرایطی مراجعه فوری به پزشک اهمیت دارد.



پیش از آغاز استفاده از مکمل بیوتین هر فردی در هر سنی بهتر است به پزشک مراجعه کرده و در این زمینه با وی مشورت کند.
به طور کلی، مقدار مصرف توصیه شده روزانه برای بیوتین شامل موارد زیر می شود:

عوارض مصرف بیش از حد بیوتین


بخوانید:

موارد مصرف قرص بیوتین برای سلامتی و درمان ریزش مو


فواید مصرف قرص ویتامین H (بیوتین)


خواص جالب شامپو بیوتین برای رشد مو



گردآوری توسط بخش سلامت


مجله دلگرم

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *