عوارض زایمان سزارین با بیهوشی

عوارض و پیامدهای ناشی از بیهوشی بسته به نوع آن و شرایط فیزیکی و جسمی افراد متفاوت است.
برخی از این عوارض سریع و تا پایان زمان جراحی خود را نشان می دهد و برخی از عوارض نیز در بلندمدت بروز می کند.

بیهوشی یک سری خطرات احتمالی یکسان برای همه افراد دارد که ربطی به بیماری‌های زمینه‌ای آنها ندارد و قبل از عمل با آگاهی دادن به بیمار بر اساس چارچوب‌های قانونی از وی تعهد گرفته می‌شود که ریسک بیهوشی را می‌پذیرد یا نه.

عوارض خطرناک ناشی از بیهوشی تنها در کمتر از یک درصد افراد رخ می دهد.

واکنش‌های آلرژیک مقطعی به داروی بیهوشی و وارد شدن ترشحات به ریه را از جمله عوارض احتمالی بیهوشی است.

البته در برخی افراد که بیماری های زمینه‌ای از جمله فشار خون مزمن، بیماری‌های قلبی زمینه‌ای، نارسایی قلبی پیشرفته، نارسایی ریه، ضایعات مغزی و دارند نیز بیهوشی می‌تواند پیامدهای خاص خود را داشته باشد.
برخی از مردم تصور می کنند بیهوشی باعث اختلال حافظه می‌شود، ولی در هیچ کتاب علمی از اختلال حافظه یا ضایعات مغزی ماندگار به عنوان عوارض ناشی از بیهوشی برده نشده است
تهوع و استفراغ از عمومی ترین پیامدهای ناشی از بیهوشی است. این عوارض ناشی از داروی بیهوشی است که البته در حال حاضر به دلیل اینکه از بهترین داروهای بیهوشی در کشور استفاده می شود، استفراغ و تهوع ناشی از بیهوشی بسیار کم شده است.

برخی از مردم تصور می کنند بیهوشی باعث اختلال حافظه می‌شود و این نگرانی خصوصا برای کودکان و نوزادن بسیار جدی‌تر است، ولی در هیچ کتاب علمی از اختلال حافظه یا ضایعات مغزی ماندگار به عنوان عوارض ناشی از بیهوشی برده نشده است.

البته وضعیت برای افراد بزرگسال کمی متفاوت است و ممکن است بعد از بیهوشی، فراموشی موقتی در افراد بزرگسال ایجاد شود.

بی حسی نخاعی و موضعی هم پیامدهای خاص خود را دارد.
سردرد و پس از آن کمردرد از مهم ترین عوارض ناشی از بی حسی نخاعی است و در برخی موارد نادر هم می تواند مشکلات دیگری را ایجاد کند.

در مورد اینکه یک فرد با چه فاصله زمانی می تواند بیهوشی بگیرد، می توان گفت برای این کار باید شرح حال بیمار در نظر گرفته شود که آیا فرد تحمل دریافت مجدد داروی بیهوشی را دارد و یا داروهای قبلی مشکلی برای کبد، کلیه و یا تنفس وی ایجاد کرده‌اند یا نه.

بیهوشی عمل جراحی
مشکلات ناشی از بیهوشی و بیحسی موضعی

– حالت تهوع و استفراغ : این مشکل هم در بیهوشی و هم در بیحسی وجود دارد.

– گلودرد: در مواردی است که بیمار تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته و به علت لوله ای است که در حین بیهوشی در درون نای بیمار قرار داده می شود. این درد ممکن است چند ساعت تا چند روز باقی بماند.

– احساس گیجی: به علت کاهش فشار خون و یا داروهای مورد استفاده ایجاد می شود.

– لرز: به علت داروهای بیهوشی یا به علت سرد ماندن بیمار در حین جراحی است. درمان آن با گرم کردن بیمار با حوله برقی است.

– سردرد: داروهای مصرف شده در حین جراحی، کاهش فشار خون، اضطراب و دیگر علل می توانند موجب سردرد شوند. سردرد شدید بعد از بیحسی دیده می شود.

– خارش: به علت مصرف ضد دردهای مخدر به مقدار زیاد و یا به علت حساسیت به داروها ایجاد می شود.

– کمردرد: معمولا به علت دراز کشیدن به مدت طولانی بر روی تخت جراحی ایجاد می شود.

– گیجی و اختلال حافظه: در افراد مسن و بعد از بیهوشی عمومی دیده می شود.

– عفونت ریه: در افراد سیگاری دیده میشود. در بی حسی دیده نمی شود.

– اختلال ادراری: در مردان بصورت عدم توانایی در ادرار کردن و در زنان بصورت بی اختیاری ادرار است. معمولا تا چند ساعت بعد از جراحی خوب می شود. در بی حسی دیده می شود.

– درد عضلانی: به علت استفاده از بعضی دارو ها در حین بیهوشی عمومی است.

عوارضی که کمتر شایع هستند

– سخت نفس کشیدن و کندی تنفس: بر اثر استفاده زیاد از داروهای مخدر برای کاهش درد بعد از عمل ایجاد می شود.

– آسیب به دندان، لب و زبان: این آسیب ها معمولا خفیف بوده و بصورت خونریزی های کوچک هستند و به علت فشار لوله تنفسی است که در حین بیهوشی عمومی برای بیمار استفاده می شود.

– کاملا بیهوش نشدن و آگاهی از اطراف در حین بیهوشی عمومی: این وضعیت در بعضی موارد ایجاد شده و با اینکه بیمار درد ندارد، ولی در حین بیهوشی کاملا به خواب نرفته و از اتفاقاتی که در اتاق عمل می افتد، آگاه است.

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنیدعوارض زایمان سزارین با بیهوشی

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

امام علی (ع) فرمودند: زن باردار هیچ خوراکی نمی خورد و هیچ دارویی به کار نمی گیرد که برتر از خرمای تازه باشد.

در ابتدا، لازم است بدانید که عمل سزارین در علم پزشکی، با عنوان C-section یا CSX شناخته می‌شود که امروزه، یکی از رایج‌ترین روش‌های جراحی برای تولد نوزادان در دنیا است. جالب است بدانید که امروزه، در حدود 2 تا 25 درصد از تولدها در دنیا با استفاده از روش جراحی سزارین انجام می‌شود.

علائم زیادی برای انجام عمل سزارین در بدن زنان حامله وجود دارد که مهم‌ترین آن‌ها، “عدم پیشرفت روند زایمان طبیعی”، در خطر بودن سلامت جنین داخل رحم مادر، ردیابی غیر قابل اطمینان صدای قلب جنین توسط پزشک متخصص زنان و زایمان، زایمان چندقلویی زنان (دوقلوها، سه قلو، چهارقلو یا بیشتر)، وجود مشکلات پزشکی در ناحیه شکم و رحم مادر حامله که یکی از شایع‌ترین نشانه‌ها برای انجام جراحی سزارین جهت تولد نوزاد است، می‌باشد. همچنین، اگر مادری سابقه انجام عمل سزارین را در بارداری‌های قبلی خود داشته باشد، باید در حاملگی فعلی نیز جهت تولد نوزاد خود از روش جراحی سزارین استفاده کند.

امروزه، انجام عمل جراحی سزارین در کل دنیا به میزان قابل توجهی افزایش یافته است، زیرا در حین انجام جراحی سزارین، پزشک متخصص زنان و زایمان کنترل بیشتری (نسبت به زایمان طبیعی) بر روی سلامت بیمار خود و فرزند داخل رحم او دارد. به همین دلیل، اکنون در کشور ما، یافتن پزشک متخصص زنان و زایمانی که مسئولیت انجام زایمان واژينالی را به عهده بگیرد، بسیار سخت است. با این حال، برخی از مادرانی که سابقه انجام عمل سزارين را در بارداری‌های قبلی خود دارند، برای تولد نوزاد فعلی خود می‌خواهند از زایمان طبیعی استفاده کنند. این روش در علم پزشکی، VBAC یا “تولد واژینالی نوزاد پس از انجام عمل سزارین” یده می‌شود. عوارض زایمان سزارین با بیهوشی

به عنوان یک زن حامله در نظر داشته باشید که انجام عمل سزارین می‌تواند با بره‌ریزی قبلی و انتخاب خود بیمار انجام گیرد. البته این روش در برخی موارد توسط  خود پزشک متخصص زنان و زایمان و بدون انتخاب بیمار، جهت تولد زودهنگام نوزاد انجام می‌شود، زیرا در موارد اضطراری نیاز به اتخاذ تصمیم توسط مادر یا شریک زندگی او نیست. پس، یادتان باشد که عمل سزارین اورژانسی زمانی رخ می‌دهد که جنین در طول زایمان طبیعی دچار مشکل شود.

هر یک از پزشکان متخصص بیهوشی، روش‌های مورد علاقه خود را برای انجام عمل سزارین زنان حامله مورد استفاده قرار داده و در این باره از روش‌های بیهوشی خاص خود نیز کمک می‌گیرند. یادتان باشد که هر دو روش بی‌حسی نخاعی و بیهوشی عمومی دارای مزایا و معایب خاص خود هستند، ولی بی‌حسی نخاعی مزایای بیشتری نسبت به بیهوشی عمومی داشته و انجام آن سریع‌تر صورت می‌گیرد! در واقع، با تزریق ژل جامد بی‌حسی بر روی موضع مورد نظر، تاثیر آن به‌سرعت دیده می‌شود. مزیت دیگر این روش، کم بودن سردرد مادر بعد از عمل جراحی سزارین است. به همین دلیل، امروزه اکثر پزشکان متخصص زنان و زایمان از این روش برای تولد نوزادان استفاده می‌کنند.

اما معایب روش بی‌حسی نخاعی شامل بروز تغییرات همودییک در بدن بیمار است که می‌تواند به سرعت و در حین عمل جراحی نیز رخ دهد. مشکلات همودییکی شامل پایین آمدن  فشار خون مادر ، کم شدن ضربان قلب جنین داخل رحم او، کاهش میزان بی‌حسی بافتی، درد ستون فقرات، بروز سردرد ناگهانی (در موارد نادر) و آسیب عصبی یا عفونت (البته این مشکل فقط در یک درصد بیماران رخ داده و بسیار نادر می‌باشد) است.

اگر چه در علم پزشکی هیچ روش بیهوشی برای انجام عمل جراحی بدون عارضه در زنان حامله وجود ندارد، ولی گفتگوی بیمار قبل از انجام عمل با یک پزشک متخصص بیهوشی می‌تواند به سوالات موجود در ذهن او جواب داده و کمک ‌کند تا فرد بتواند مناسب‌ترین نوع بیهوشی را برای تولد فرزند خود انتخاب کند.

من چها ر بار سزارین شدم وبیهوشی کامل داشتم ولی نمیدونم چرا کمر درد دارم

من سه تا بچه سزارین کردم خداروشکرخوب بوده ولی چون بی حسی نخاعی بوده کمردرد زیادمیگیرم:

 گوگل پلاس  |    |   تویتر  |  پینترست  | بلاگ |  اینستاگرام  |  الکسا  |  کانال تلگرام1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *