عوارض تتراسایکلین موضعی


پماد سوختگی تتراسایکلین (Tetracycline) برای بهبود و درمان سوختگی‌های خفیف تا متوسط کاربرد دارد. حساسیت‌های پوستی از عوارض پماد سوختگی است.


تتراسایکلین ها خانواده ای از آنتی بیوتیکهای باکتریو استاتیک هستند که در مقابل باکتری های مختلف گرم منفی و گرم مثبت، مایکو پلاسماها، کلامیدیاها و ریکتزیاها فعال می باشند. تتراسیکلین برای درمان آکنه نیز استفاده می شود. همچنین به دلیل جذب آن توسط استخوان ازآن به عنوان نشانگر در بررسی های رشد استخوان ها در بیوپسی های انسانی استفاده می شود. این داروها با اتصال به ریبوزوم از پروتیین سازی جلوگیری می کنند. تتراسایکلین های گوناگون (مثل داکسی سایکلین، مینوسایکلین، اکسی تتراسایکلین و) فعالیت ضد میکروبی مشابه ولی خواص فارماکولوژیک متفاوت دارند.عوارض تتراسایکلین موضعی



• کپسول تتراسایکلین، در درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می شود. همچنین در عفونت های بدون عارضه مجرای ادرار، اندوسرویکال و رکتال کاربرد دارد.

• کپسول تتراسایکلین، برای درمان بیماری های بروسلوز یا تب مالت، درمان جوش یا آکنه و شیگلوز یا اسهال خونی باسیلی نیز استفاده می شود. همچنین در درمان بیماران مبتلا به گونوره و سیفلیس که به پنی سیلین حساس هستند نیز کاربرد دارد.

• پماد موضعی تتراسیکلین 3 درصد، در درمان موضعی عفونت های چرکی سطح پوست ناشی از ارگانیسم های حساس مصرف می شود (همچنین پماد تتراسایکلین 3 درصد برای زخم، سوختگی، ختنه و سایر آسیب های پوستی استفاده می شود تا از عفونت های چرکی پیشگیری نماید). همچنین پماد تتراسایکلین 3 درصد در درمان موضعی جوش های پوستی یا آکنه کاربرد دارد.

• پماد چشمی تتراسیکلین یا تتراسایکلین، در عفونت های سطحی چشم ناشی ار ارگانیسم های حساس کاربرد دارد و همچنین درمان کمکی (همراه با داروهای سیستمیک) در بیماری تراخم محسوب می شود.



مصرف تتراسایکلین در بالغین: با توجه به نوع و شدت عفونت از دوز 25 میلی گرم تا 2.5 گرم هر 6 ساعت یک بار از راه خوراکی استفاده می شود.

مصرف تتراسایکلین در کودکان بالای 8 سال: با توجه به نوع و شدت عفونت از دوز 25 تا 5 میلی گرم بر کیلوگرم هر 6 ساعت یک بار از راه خوراکی استفاده می شود.

نحوه مصرف کپسول تتراسایکلین در درمان جوش یا آکنه در بالغین و نوجوانان: ابتدا 25 میلی گرم (یک کپسول) از راه خوراکی هر 6 ساعت یک بار؛ سپس 5 میلی گرم (دو کپسول) هر 6 ساعت مصرف می شود.

مصرف پماد موضعی تتراسایکلین: بالغین و کودکان: یک یا دو بار در روز بر روی موضع مالیده می شود

مصرف پماد چشمی تتراسایکلین: بالغین و کودکان: یک لایه نازک از پماد تقریبا به طول یک سانتیمتر هر 2 تا 4 ساعت بر بروی ملتحمه قرار داده می شود.


مکانیسم اثر تتراسیکلین :

تتراسیکلین یا تتراسایکلین یک آنتی بیوتیک باکتریواستاتیک است که بعد از انتقال فعال به درون باکتری، به صورت برگشت پذیر به زیر واحد 3S ریبوزوم باکتری متصل شده و باعث مهار سنتز پروتئین توسط باکتری می گردد.


فارماکوکینتیک تتراسیکلین

75 درصد دارو از راه جذب خوراکی جذب می شود که این مقدار در حضور غذا کاهش می یابد. غلظت سرمی دارو 3-2 روز پس از مصرف به حد درمانی می رسد. پس از جذب به خوبی در اغلب بافت ها و مایعات بدن منتشر می شود. دفع دارو عمدتاً کلیوی است، اما از راه صفرا نیز دفع می شود. نیمه عمر دارو 11-6 ساعت است که در بیماران آنوریک ممکن است تا 1 ساعت نیز افزایش یابد.


همچنین بخوانید:


موارد مصرف و فواید پماد كلوتريمازول


موارد مصرف شیاف آنتی هموروئید


فواید پماد کلوبتازول (Clobetasol) برای پوست


مصرف “تتراسایکلین” در 5 ماه آخر دوران بارداری یا سنین کودکی نیز می تواند سبب تغییر رنگ دندان ها شود. در این شرایط باید با یک دندانپزشک برای حل این مشکل مشورت کنید. مصرف تتراسیکلین در سالهای اولیه زندگی کودک تا هفت سالگی تأثیر مستقیم بر جای می گذارد .این دارو سبب تغییر رنگ و متخلخل شدن دندان ها می شود و دندانها را در مقابل پوسیدگی آسیب پذیر می کند.

مصرف آنتی بیوتیک تتراسایکلین در دوران بارداری ممنوع است چون تغییر رنگ های قهوه ای و نازیبایی را در دندان های کودک به وجود می آورد. جذب خوراکی تتراسایکلین ها در صورت مصرف همزمان با شیر (به جز دوکسی سیکلین) آنتی اسیدها، املاح کلسیم، منیزیم و آهن کاهش می یابد.همچنین دارو برای کودکان زیر 12سال و همچنین در زنان باردار نباید مصرف شود.



مصرف آنتی بیوتیک ها که هیچ گونه اثرات جانبی قابل توجهی را ایجاد نمی کند، می تواند یک روش درمانی موثر برای خلاص شدن از بروز بیماری ناخوشایند جوش صورت باشد. در این جا با بهترین آنتی بیوتیک ها برای درمان مشکلات جوش صورت آشنا می شویم.آکنه وولگاریس یا آکنه ی ساده، یک بیماری پوستی بسیار مایوس کننده برای بسیاری از نوجوانان می باشد. بروز ناخوشایند جوش بر روی صورت، پشت و دیگر مناطق بدن به واسطه ی تولید بیش از حد چربی توسط غده های چربی دار ایجاد می گردد. تجمع چربی بیش از حد باعث گرفتگی منافذ پوست می گردد. این ها در ترکیب با سلول های مرده محیط پرورش برای باکتری ها ایجاد می کنند که منجر به قرمزی پوست، درد و علائم التهابی می گردد. نوجوانانی که آکنه و جوش صورت دارند اغلب به دنبال روشی ساده برای از بین بردن جوش می باشند.



برخی آنتی بیوتیک های خوب وجود دارد که همراه با نکاتی در رابطه با مراقبت پوست برای جوش صورت استفاده می شود. اثر بخشی و مناسب بودن آنتی بیوتیک ممکن است از یک فرد به فرد دیگر، بر اساس حساسیت بدن به یک داروی خاص، شدت جوش و شرایط پوست شخص متفاوت باشد. بنابراین، تصمیم گیری در رابطه با یک آنتی بیوتیک قوی و مقدار غلظت آن توسط متخصص پوست انجام می گیردداروی تتراسایکلین احتمالا محبوب ترین آنتی بیوتیک خوراکی توصیه شده برای جوش صورت می باشد. این دارو برای درمان آکنه، جوش صورت و بیماری التهاب پوستی استفاده می شود. برای حصول بهترین نتایج، این دارو باید بین غذاها زمانی که معده خالی است، مصرف گردد. دوز دارو باید به تدریج به محض بهبود علائم پوستی کاهش یابد.این دارو باید یک ساعت قبل یا دو ساعت بعد از صرف غذا مصرف شود.



موارد احتیاط:


تداخلات دارویی:



عوارض تتراسایکلین موضعی

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.


از جمله عوارض جانبی تتراسایکلین می توان به موارد زیر اشاره کرد:



توصیه‌ها و نکات

پاسخ به سوالات پزشکی ، مامایی و جنسی شما (توسط پزشک و ماما مجله دلگرم)

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

هر دارو به موازات ایجاد اثرات درمانی مورد نظر، ممکن است سبب بروز عوارض ناخواسته نیز بشود. اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد مشاهده نمی شود ولی در صورت بروز هر یک از عوارض زیر با پزشک معالج مشورت نمایید.

عوارض تتراسایکلین عبارت است از:

دُروانا محلی برای تحقیق و پژوهش (فرهنگ دهخدا) دروانا در تلاش است با گردآوری ژورنال های تخصصی پزشکی، مجلات پزشکی، مقالات و مطالب علمی، از معتبرترین منابع جهانی، بستری را برای تحقیق و مطالعه فراهم نماید.از تمامی پزشکانی که دُروانا را برای رسیدن به این هدف همراهی می نمایند، کمال تشکر را داریم.با دروانا همراه شوید.

موارد مصرف و عوارض تتراسایکلین : این دارو به نوعی جز آنتی بیوتیک ها به شمار می آید که سبب می شود تا با عفونت های ناشی از باکتری ها مقابله کند. در درمان های مختلفی از تتراسایکلین استفاده می شود که می توانیم به درمان عفونت روده ،جوش و آکنه، پوست، عفونت ادراری و دستگاه تناسلی، عفونت دستگاه تنفسی ،عفونت روده، عفونت ریه، گره های لنفاوی، گونوره یا کلامیدیا و سیفلیس اشاره نماییم.

برای درمان انواع عفونت ها از انتی بیوتیک ها استفاده می شود البته در موارد مختلفی کاربرد داشته اند. کپسول تتراسایکلین در ایران برای از بین بردن اکنه های شدید پوستی و پیشگیری از جوش صورت مورد استفاده قرار میگیرد.

موارد مصرف این دارو به صورت کلی شامل درمان برونشیت مزمن، درمان عفونت‌های ناشی از بروسلا- کلامیدیا- مایکوپلاسما- ریکتزیا و درمان آکنه می باشد. دقت داشته باشید که مصرف این دارو برای کودکان زیر 8 سال بسیار خطرناک می باشد. تتراسایکلین به صورت کپسول و پماد موضعی و چشمی در دسترس است و حتما باید پزشک میزان مصرف و چگونگی مصرف را تعیین نماید. این دارو به شکل خوراکی جذب شده و عمدتا به واسطه کلیه ها دفع می گردد البته ممکن است دفع از راه صفرا نیز انجام گردد.

کپسول تتراسیکلین در برابر باکترها فعال است و به دلیل اینکه به واسطه استخوان جذب می شود از آن به عنوان نشان گر در بررسیهای رشد استخوانها در بیوپسیهای انسانی استفاده می گردد. این دارو در درمان لگاریس و افوزیون پلورال که از سیروز یا بیمارهای بدخیم ناشی می شوند نیز مصرف می گردد.عوارض تتراسایکلین موضعی

این دارو باید دقیقا طبق تجویز پزشک مصرف گردد. این کپسول را معمولا باید با معده خالی و دو ساعت پیش از وعده غذا یا پس از آن مصرف کرد.  نباید کپسول تتراسایکلین  را با محصول های لبنی مثل ماست و شیر مصرف کنید مگر اینکه پزشک به شما دستورمصرف داده باشد. مصرف شیر و لبنیات می تواند سبب کاهش میزان اثربخشی دارو شود. اگر قرار است که عمل جراحی را انجام بدهید حتما مصرف این کپسول(تتراسایکلین ) را به پزشک جراح اطلاع بدهید.

افرادی که برای مدت طولانی این دارو را مصرف می کنند باید ازمایش های پزشکی را به صورت منظم انجام بدهند تا از هر گونه عوارض جانبی احتمالی مصرف طولانی دارو جلوگیری گردد.

موارد مصرف و عوارض تتراسایکلین : هیچ وقت نباید از کپسول تتراسایکلین استفاده کنید که تاریخ مصرف آن تمام شده چون ممکن است منجر به آسیب های جدی برای کلیه های شما شود. اگر با مصرف این دارو علائم بهبودی را در خودتان مشاهده نکردید اصلا مصرف دارو را قطع نکنید و دوره ی درمانتان را تکمیل نمایید. قطع مصرف دارو میتواند سبب شود که مقاومت در مقابل تتراسایکلین صورت بگیرد. فراموش نکنید که این دارو برای بیماری فعلی شما تجویز شده است و اصلا نباید آن را به دیگران پیشنهاد بدهید.

موارد مصرف و عوارض تتراسایکلین : برای اینکه بتوانید میزان عوارض جانبی را کاهش بدهید حتما دارو را مطابق دستور پزشک مصرف کرده و هیچ وقت خودسرانه میزان دوز مصرف را کم یا زیاد نکنید.

موارد مصرف و عوارض تتراسایکلین : در صورتی که به اشتباه میزان زیادی از دارو را مصرف کرده اید یا شخصی به قصد خودکشی کپسول های زیادی از تتراسایکلین را مصرف نموده است سریعا باید با اورژانس تماس بگیرید. دقت داشته باشید که اوردوز و مسمومیت با تتراسایکلین این امکان را دارد که سبب مرگ شخص گردد و کشنده باشد و همچنین عوارض جدی را پدید بیاورد. خودکشی با این کپسول روش مناسبی برای نشان دادن خود به دیگران یا جلب توجه آن ها نخواهد بود.

طراحی سایت و اجرا توسط اینتن

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *