عوارض افزایش استروژن در بدن

عوارض افزایش استروژن در بدن
عوارض افزایش استروژن در بدن

نیره ولدخانی – بخش سلامت تبیان

تمام هورمون های بدن به طور مرتب در نوسان هستند. زمانی که این هورمون ها در تعادل کامل باشند بدن آنچنان که باید به فعالیت های خود ادامه می دهد. مشکل زمانی بروز می کند که هورمون ها در حد لازم و متعادل خود نیستند. 

استروژن نیز یکی از هورمون های شناخته شده است که به هورمون زنانه شهرت دارد. بر خلاف آن تستوسترون هم به عنوان هورمون مردانه مشهور است. میزان بالای استروژن می تواند در آقایان نیز بروز کند. 

استروژن هورمون جنسی در خانم ها است، سیکل قاعدگی را تنظیم می کند و بر دستگاه تولید مثل اثر می گذارد. میزان بالای استروژن هم در خانم ها و هم در آقایان مشکل ساز می شود. در ادامه علائم افزایش این هورمون را عنوان می کنیم.

افزایش میزان استروژن می تواند به صورت اتفاقی بروز کند و یا نتیجه عادت های نادرستی مانند زیاده روی در مصرف الکل، مصرف زیاد فست فود و مصرف برخی داروها باشد. البته این افزایش می تواند عوامل دیگری نیز داشته باشد از جمله:عوارض افزایش استروژن در بدن

بیماری های قلبی عروقی

پیری( که باعث کاهش تستوسترون میشود)

چاقی مفرط 

کاهش میزان پروژسترون

مشکل با انسولین در افراد دیابتی

داروهای حاوی استروژن

داروهای استروئیدی

مصرف مواد مخدر

مصرف قرص های ضدبارداری 

مشکلات دستگاه گوارش

قرار داشتن در معرض ترکیبات شیمیایی مانند آفت کش های موجود در مواد غذایی

استروژن باعث رشد بافت پستانی در آقایان می شود و میزان بالای این هورمون باعث بزرگ شدن سینه مردها خواهد شد

از جمله عامل افزایش میزان استروژن می توان به برخی بیماری ها مانند بیماری های کلیوی، پرکاری تیروئید، تومورهای بیضه و سیروز کبدی اشاره کرد.

علائم متعددی نشان دهنده افزایش سطح استروژن در بدن است که در ادامه اشاره می شود:

التهاب

التهاب و حساسیت سینه ها

رشد فیبروکیستیک در سینه ها

افزایش علائم سندروم پیش از قاعدگی و کاهش میل جنسی

قاعدگی نامنظم

سردرد و کاهش حافظه

بدخلقی

افزایش وزن

ریزش موها

دست و پای سرد

احساس خستگی یا کمبود انرژی

مشکلات خواب

بالا بودن استروژن در مردها نیز مشکلاتی به بار می آورد.

مشکلات باروری 

استروژن تاحدودی در رشد اسپرماتوزوئیدهای باکیفیت تاثیر دارد. با افزایش استروژن، سطح منی دانه های موجود در اسپرم کاهش پیدا می کند و این مسئله نیز منجر به کاهش باروری در آقایان می شود.بنابراین در صورت بروز تاخیر در باروری حتما باید میزان استروژن آقایان بررسی شود.

ژنیکوماستی

استروژن باعث رشد بافت پستانی در آقایان می شود و میزان بالای این هورمون باعث بزرگ شدن سینه مردها خواهد شد. امروزه مشکل بزرگی سینه آقایان را با جراحی پلاستیک برطرف می کنند.در هر حال لازم است میزان استروژن بدن مردها بررسی شود.

اختلالات نعوظی

در عملکرد جنسی آقایان و همچنین خانم ها تعادل بین استروژن و تستوسترون از اهمیت بالایی برخوردار است. بروز هر نوع خللی در این تعادل باعث بروز مشکلات جنسی می شود. بالا بودن میزان استروژن در مردها باعث بروز اختلالات نعوظی می شود.

خانم ها باید توجه داشته باشند که میزان استروژن علاوه بر تنظیم سیگل قاعدگی تاثیر زیادی در احساسات و خلق و خوی آنها نیز دارد. بنابراین تنظیم آن به دلیل اهمیت خلق و خو در زندگی روزانه بسیار مهم است

پزشک متخصص برای تشخیص میزان استروژن درخواست آزمایش خون می دهد. این روش بهترین و مطمئن ترین روش برای تشخیص میزان استروژن بالا، پایین یا میزان متعادل است. بعد از تشخیص مشکل پزشک می تواند با تجویز دارو به کنترل میزان استروژن کمک کند. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی نیز به کنترل میزان آن کمک می کند.عوارض افزایش استروژن در بدن

روش های متعددی برای کنترل میزان بالای استروژن وجود دارد. به این ترتیب که باید سبک زندگی تان را اصلاح کنید. برای این کار لازم است موارد زیر را در نظر داشته باشید: 

خودداری از مصرف الکل

افزایش مصرف میوه و سبزیجات

پرهیز از مصرف مواد غذایی چرب

کاهش استرس

مصرف بیشتر فیبرهای غذایی

ورزش به مدت حداقل سه جلسه در هفته

یادتان باشد که میزان بالای استروژن می تواند باعث بروز مشکلات دیگری مانند سرطان پستان شود. میزان بالای استروژن همچنین ممکن است باعث بروز سرطان آندومتر (سرطان دیواره رحم) شود.

اگر علائمی که در مطلب اشاره شده را در بدن تان مشاهده می کنید به پزشک مراجعه کنید. لازم است که اختلالات هورمونی تشخیص و درمان شود. البته یادتان باشد اگر عادت های نادرستی دارید درمان این مشکل سخت می شود و به طور کامل نمی توانید بر مشکل اختلال هورمونی غلبه کنید.

خانم ها باید توجه داشته باشند که میزان استروژن علاوه بر تنظیم سیگل قاعدگی تاثیر زیادی در احساسات و خلق و خوی آنها نیز دارد. بنابراین تنظیم آن به دلیل اهمیت خلق و خو در زندگی روزانه بسیار مهم است، چون در غیر این صورت احساساتی مانند آشفتگی، افسردگی و تشویش بیشتری خواهید داشت.


 


 

آدرس مطب: تهران، اشرفی اصفهانی، بالاتر از پونک، نبش کوچه نوزدهم، ساختمان بانک سامان، پلاک 24، طبقه 4، واحد 7

زمینه های تخصصی دکتر ذاکرین:
• جراحی لابیاپلاستی و جوان سازی واژن
• جراحی های ترمیمی و پرینورافی
• انجام لیزر مونالیزا و جوانسازی واژن
• تشخیص زودهنگام سرطان در بانوان
• انجام سزارین و زایمان بدون درد
• درمان فوق تخصصی نازایی
• مشاوره قبل از بارداری و انجام مراقبتهای بارداری



شنبه ها
11 صبح تا 5 عصر

عوارض افزایش استروژن در بدن


یکشنبه ها
3 بعدازظهر تا 8:30 شب


سه شنبه ها
3 بعدازظهر تا 8:30 شب


پذیرش تنها و تنها با دریافت وقت قبلی



نوبت دهی با تلفن گویا


021-42198555


تماس با منشی و نوبت دهی فوری


(شنبه تا چهارشنبه ساعت 10 تا 18)


021-44463475


پیجی مفید با بیش از 100 هزار فالوئر


لطفا خطاهای ورودی زیر را تصحیح کنید :

لطفا خطاهای ورودی زیر را تصحیح کنید :

آدرس مطب: اشرفی اصفهانی، بالاتر از پونک، نبش کوچه نوزدهم، ساختمان بانک سامان، پلاک 24، طبقه 4، واحد 7


تلفن گویا جهت نوبت دهی:         021-42198555


تماس با منشی جهت نوبت دهی فوری:     44463475-021


استروژن هورمون جنسی اصلی زنانه است، اما این هورمون در همه‌ی افراد وجود دارد. سطح استروژن در زنان بالاتر از مردان است و در حقیقت هورمون جنسی اصلی در مردان تستوسترون نام دارد. استروژن در زنان در چرخه‌ی قاعدگی و سیستم تولید مثل نقش دارد، این در حالی است که اهمیت این هورمون در مردان در ارتباط با عملکرد جنسی است. هم زنان و هم مردان ممکن است دارای سطح بالاتر استروژن، نسبت به میزان نرمال، باشند که این امر می‌تواند سلامت عمومی آنان، رشد و عملکرد جنسی‌شان را تحت تأثیر قرار دهد. میزان بالای استروژن می‌تواند علائم مختلفی را به همراه داشته باشد و احتمال ابتلا به برخی از بیماری‌ها را افزایش دهد. در این نوشته به علل افزایش سطح استروژن، علائم آن و در نهایت نحوه‌ی تشخیص و درمان سطح بالای استروژن خواهیم پرداخت.

بالا بودن سطح استروژن در زنان و مردان علائم متفاوتی دارد. علائم سطح بالای استروژن در بدن زنان شامل موارد زیر است:

سطح بالای استروژن در زنان ممکن است باعث افزایش وزن، به ویژه در اطراف کمر و لگن شود. بالا بودن میزان استروژن علاوه بر این ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند موارد زیر شود.

زنانی که سطح استروژن بالایی دارند، علاوه بر این ممکن است علائم دیگری مانند موارد زیر را تجربه کنند:

بالا بودن استروژن در مردان علائم زیر را به دنبال دارد:عوارض افزایش استروژن در بدن

بالا بودن سطح استروژن احتمال بروز برخی از مشکلات مرتبط با سلامت شامل موارد زیر را افزایش می‌دهد:

برخی از تحقیقات نشان‌گر این مطلب هستند که مردانی که دارای سطح استروژن بالا هستند ممکن است دچار افسردگی شوند. در سال 2018 یک پژوهش شامل 4000 مرد بزرگسال، ارتباط بین افزایش سطح استرادیول و علائم افسردگی را در مردان جوان‌تر نشان داد. استرادیول فرمی از استروژن است.

هم زنان و هم مردان ممکن است دچار عدم تعادل هورمونی شوند. ممکن است بدن بیمار تنها میزان استروژن بیشتری تولید کند یا این‌که علاوه بر تولید استروژن بیشتر، دیگر هورمون‌ها، مانند تستوسترون و پروژسترون را به میزان کمتری تولید نماید. علاوه بر این سطح استروژن ممکن است در واکنش به مصرف برخی از داروها افزایش یابد. به عنوان مثال افرادی که از داروهای جایگزین استروژن برای درمان علائم یائسگی استفاده می‌کنند، ممکن است تأثیرات نامطلوب افزایش استروژن را تجربه نمایند.

داروهای دیگری که ممکن است باعث افزایش سطح استروژن شوند، عبارتند از:

علاوه بر موارد ذکر شده، سابقه‌ی خانوادگی نیز ممکن است باعث افزایش میزان استروژن در بدن شود. برخی از بیماری‌ها مانند چاقی، تومورهای تخمدان و مشکلات کبدی نیز می‌توانند باعث افزایش سطح استروژن بدن شوند.

سطح نرمال استروژن در بین افراد مختلف متفاوت است و بستگی به عواملی مانند سن و جنسیت دارد. گذشته از این، سطح این هورمون در طول چرخه‌ی قاعدگی دچار نوسان می‌شود. سطح استروژن با استفاده از آزمایش خون قابل اندازه‌گیری است. سه نوع استروژن در خون وجود دارد:

پزشک می‌تواند با استفاده از نتیجه‌ی آزمایش خون، سطح این سه نوع استروژن را با واحد پیکوگرام بر میلی‌لیتر (pg/ml) اندازه‌گیری کند. استرادیول فرم اولیه‌ی استروژن است، در حالیکه استریول و استرون اشکال جزئی‌تر هستند.

بر اساس تحقیقات آزمایشگاه‌های مایو کلینیک، که یکی از معتبرترین مراکز پزشکی جهان است، میزان نرمال استرادیول و استرون در بدن افراد مختلف به شرح زیر است:

خوردن مواد غذایی زیر می‌تواند میزان استروژن خون را کاهش دهد:

کاهش وزن نیز می‌تواند باعث کاهش میزان استروژن بدن شود چرا که سلول‌های چربی استروژن اضافی تولید می‌کنند. چنان‌چه داروهای مصرفی جهت درمان دیگر بیماری‌ها باعث افزایش میزان استروژن بدن شده باشد، ممکن است پزشک دوز دارو را کاهش داده یا آن را تغییر دهد.

ممکن است پزشک داروهایی را تجویز کند که میزان استروژن خون را کاهش می‌دهند. در مورد زنانی که خطر ابتلای آن‌ها به سرطان پستان یا تخمدان بسیار بالاست، ممکن است پزشک عمل جراحی برداشتن تخمدان‌ها را توصیه کند. هدف این جراحی این است که میزان استروژنی که بدن تولید می‌کند را کاهش داد.

سخن آخر

استروژن هورمون جنسی اصلی زنانه است، اما همان‌طور که گفته شد در بدن مردان نیز وجود دارد. سطح بالای استروژن می‌تواند گستره‌ی وسیعی از علائم را به دنبال داشته باشد و خطر ابتلا به برخی از بیماری‌ها را افزایش دهد، به همین سبب هر فردی که علائم استروژن بالا را در خود مشاهده می‌کند، بایستی با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مرتبط، مطمئن شود که آیا عدم تعادل هورمونی باعث بروز آن علائم شده است یا خیر.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

آرش شمسی هستم. فلسفه می‌خوانم و می‌نویسم‌. ولی پیش از هر فلسفیدنی، بر سلامت می‌بایست متمرکز بود. چه آن‌که به قول شوپنهاور: «یک شاه بیمار از یک گدای سالم بدبخت‌تر است». امیدوارم آن‌چه که ترجمه می‌کنم، به کارتان بیاید.

I’m Arash Shamsi. A Writer. I write philosophy and live with philosophers. But health is more important than philosophy. In here, I translate the best articles about health, fitness and etc.

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

عوارض افزایش استروژن در بدن
عوارض افزایش استروژن در بدن
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *