علت کمبود استروژن در بدن

علت کمبود استروژن در بدن
علت کمبود استروژن در بدن

 استروژن؛ هورمون جنسی زنانه

 بلایی که بی سروصدا سر استخوان ها می آید

استروژن، سروتونین را افزایش می‌دهد که هورمون تقویت کننده‌ی خلق و خو است. کمبود استروژن می‌تواند موجب افت سروتونین و درنتیجه افسردگی شود

 6 نشانه تغییرات هورمونی در خانم ها

حتما نام هورمون استروژن را شنید‌‌ه‌اید ولی بعید است خیلی با اثرات خاص استروژن آشنا شده باشید، اگر شما هم کنجکاو هستید بیشتر در این باره بدانید این مطلب را بخوانید

حتما نام هورمون استروژن را شنید‌‌ه‌اید ولی بعید است خیلی با اثرات خاص آن آشنا شده باشید، این هورمون زنانه می‌‌تواند تاثیر زیادی در زیبایی افراد داشته باشد. تحقیقات زیادی در این باره انجام شده است که درستی این ادعا را تایید می‌کند. البته هر هورمون وظیفه خاص خود را دارد که کمبود یا بیش از اندازه بودن آنها می‌تواند آسیب‌‌هایی را به بدن وارد کند. هورمون استروژن هم از این قاعده جدا نیست، علاوه بر هزاران تاثیری که این هورمون در بدن دارد، دانشمندان این هورمون را هورمون زیبایی نامیده‌‌اند و معتقدند، استروژن می‌‌تواند، افراد را زیبا کند. اگر شما هم کنجکاو هستید بیشتر در این باره بدانید مطلب زیر را  بخوانید.

ممكن است به دلیل كمبود استروژن در پوست تغییراتی ایجاد شود. تغییراتی چون خشكی،  افزایش تعریق، داغ شدن قسمتی از پوست و حتی تشكیل چربی روی شكم و بالای پا.

ظاهر فیزیكی شما هم می‌تواند به دلیل كمبود استروژن دچار تغییراتی شود، ممكن است سایز و اندازه بالاتنه تغییر كند یا موهای سر نازك شوند.

براساس تحقیقات انجام شده در اسكاتلند، خانم‌هایی كه چهره‌ای زیبا دارند در بدن‌شان هورمون استروژن بیشتری وجود دارد. این تحقیقات می‌گویند سیمای فردمثل حالت چشم ها، می‌تواند نشان‌دهنده قدرت باروری او باشد. این زیبایی می‌تواند به معنای چشمانی درشت، پیشانی بلند، فكی ظریف و كوچك باشد. البته در جاهایی از این تحقیق هم گفته شده‌ كه گاهی ممكن است بتوان از روی اندام نشانه‌هایی از باروری را دید.علت کمبود استروژن در بدن

مریام لاو اسمیت، روان‌شناسی از دانشگاه سنت آندرو در اسكاتلند از چهره 59 خانم 18 تا 25 ساله تا 40 روز هر هفته عكس گرفت بعد در هر بار عكس گرفتن با استفاده از آزمایش‌های ادرار سطح هورمون استروژن بدن آن‌ها را اندازه گرفت و با نموداری، موقعیت هركدام از آن‌ها را در سیكل قاعد‌گی‌شان نشان داد. هیچ‌كدام از زن‌ها آرایش نداشتند و قرص‌های ضدبارداری هم مصرف نمی‌كردند، او از هركدام از زن‌ها عكس زمانی را مشخص كرد كه بالاترین سطح استروژن را داشتند یعنی، زمانی‌كه در سیكل قاعدگی تخمك‌گذاری اتفاق می‌افتد.او به این نتیجه رسید كه خانم‌ها زمان‌هایی كه میزان استروژن بالاتری دارند چهره‌ای زنانه‌تر، زیباتر و سالم‌تر از زمان‌هایی دارند كه سطح این هورمون در بدن‌شان پایین است. این قانون همیشه در طبیعت وجود داشته است. در طبیعت جنس ماده به‌گونه‌ای آفریده شده‌است كه هنگامی كه برای تولیدمثل و باروری آماده است زیبا‌تر به‌نظر برسد تا تداوم نسل ادامه یابد و انسان نیز از این قاعده مستثنا نیست.

نكته  جالب این است كه وقتی دكتر لاو اسمیت زنانی را كه مدام آرایش می‌كنند بررسی كرد، متوجه شد كه نمی‌توان ارتباطی بین ظاهر این خانم‌ها با میزان استروژن آن‌ها پیدا كرد، اما چرا؟ به این دلیل كه آرایش علاوه بر این‌كه عیب‌های صورت را می‌پوشاند و چهره را زیباتر می‌كند اما حالت طبیعی آن را می‌گیرد و حالت‌هایی كه به‌طور طبیعی و نرمال در چهره پیداست پنهان می‌كند و در نتیجه از صورت خانم‌های آرایش كرده نمی‌توان میزان استروژن (قدرت باروری) آن‌ها را تشخیص داد.

هورمون‌ها در سنین بلوغ بیشترین تاثیر را روی چهره دارند، مثلا هورمون‌های اصلی جنسی مردانه یعنی تستسترون باعث می‌شوند ابروها و فك برجسته شوند تا هم صورت مردانه‌تر شود و هم موها قادر به رشد شوند و در واقع صورت پسرها بیشتر از دخترها رشد می‌كند اما در مقابل هورمون جنسی زنانه یعنی استروژن مانع رشد زیاد استخوان‌های صورت می‌شوند، این هورمون اندازه بینی و چانه را كاهش می‌دهد، چشم‌ها را درشت می‌كند، ضخامت لب‌ها را افزایش می‌دهد و باعث شكل گرفتن میزانی چربی در گونه‌ها و باقی اندام‌های زنانه می‌شوند.

تیمی از دانشمندان وین و آلمان در دانشگاه مركزی لانكشیر نیز تحقیقاتی را در زمینه ارتباط هورمون‌های جنسی مردانه و زنانه با ظاهر فرد انجام داده‌اند، پروفسور جان منینگ از همین تیم می‌گوید: هورمون‌های زنانه و مردانه (استروژن و تستوسترون) نقش مهمی در اندازه انگشتان ایفا می‌كنند و طول انگشت حلقه می‌تواند نسبتی با شكل صورت داشته باشد.

در نگاه اول وقتی ثابت شد زیبایی بسیار به هورمون‌ها وابسته است، پیشنهاد شد شاید تزریق استروژن بتواند زیبایی بیشتری در چهره خانم‌ها ایجاد كند اما بعد ثابت شد، بدن در برابر استروژن مصنوعی و اضافی كه برایش ناشناخته است، عكس‌العمل نشان می‌دهد و همین امر خطرهای زیادی را برای هورمون درمانی ایجاد می‌كند و در نتیجه چندان توصیه نمی‌شود. پس هرچند بالابودن میزان این هورمون در بدن خانم‌های جوان بر میزان جذابیت ظاهری آن‌ها می‌افزاید اما این به آن معنی نیست كه برای دست یافتن به زیبایی بیشتر سراغ هورمون بروند، زیرا عوارض نامطلوب و منفی مصرف هورمون اضافی هنوز برای محققان كاملا روشن نشده است.

تحقیقات دیگری هم در كشور آلمان انجام شد‌ه‌است كه در آن نیز گفته شده زنانی كه در خون‌شان استروژن بیشتری دارند، نسبت به سن‌شان به‌طور غیرمعمولی خیلی جوان‌تر به نظر می‌رسند. مشاهده شد كه در بعضی موارد خانم‌هایی كه استروژن بالایی دارند، حدود 8 سال جوان‌تر از سن حقیقی‌شان جلوه می‌كنند و در نقطه مقابل كمبود استروژن حدود 8 سال پیرتر نشان می‌داد. محققان این پژوهش یعنی پروفسور لودویك ویلت و دكتر ترسا سرپترمن اعلام كردند، هم در انسان و هم در حیوان بین زیبایی ظاهری و میزان باروری رابطه‌ای مستقیم وجود دارد.

براساس تحقیقات دیگری كه در دانشگاه پزشكی كالیفرنیا انجام شده‌است، استروژن از پوست در برابر پیری و چروكیده‌ شدن  محافظت می‌كند. استروژن نمی‌تواند آسیب‌دیدگی ناشی از آفتاب و پیری را بهبود دهد بلكه تنها می‌تواند پیشگیری‌كننده باشد.  كرم‌های استروژن در كاهش چین و چروك‌های پوست، به‌ویژه آن‌ها كه در اثر تابش نور خورشید بروز می‌كنند، نقشی ندارند. البته این كرم‌ها قطعا به پوستی كه در برابر آفتاب محافظت شده باشد كمك می‌كنند كه كلاژن بیشتری تولید كند. كلاژن ماده‌ای است كه باعث می‌شود پوست نرم‌تر به‌نظر برسد اما این پوست بسیار كمتر از پوستی كه در طول روز در معرض نور آفتاب قرار می‌گیرد، چروك می‌خورد.

كمبود استروژن یا تولید بیش از اندازه آندروژن به‌خصوص در زن‌ها می‌‌تواند منجر به افزایش آكنه‌ و جوش شود، چون هورمون آندروژن یك هورمون جنسی مردانه است كه در تولید سبوم یا چربی پوست دخالت دارد، وقتی سبوم یا چربی پوست افزایش می‌یابد، ممكن است منافذ پوستی مسدود شوند و پوست دچار آكنه شود. 

مواد غذایی فراوانی وجود دارند كه در آن‌ها مقدار زیادی استروژن طبیعی وجود دارد. اگر بتوانید روزانه 30 تا 50 میلی‌گرم استروژن طبیعی دریافت كنید دیر یا زود اثر آن روی زیبایی خود خواهید دید.استروژن را می‌توان در میوه‌هایی چون سیب، خرما، آلو، گیلاس و سبزی‌هایی چون چغندر، هویج، گوجه‌فرنگی، سیب‌زمینی، زیتون، خیار، بادنجان، فلفل و كلم بروكلی و غلاتی چون جو، جو دوسر، گندم، برنج و دانه‌هایی چون تخم بذركتان، رازیانه، تخمه آفتابگردان، یونجه بذركتان و… یافت.این مواد برای تامین استروژن ضروری بدن در زمان قبل و بعد از یائسگی می‌توانند مفید باشند. اگر بذركتان روزانه مصرف شود از آنجا كه حاوی فیتواستروژن است، خشكی و خارش پوست شما را بهتر می‌كند و همین‌طور به شفاف‌شدن موهای شما و درمان اگزما و پسوریازیس كمك می‌كند.

بیشتر بدانید : تاثیر استروژن در رژیم غذایی و سلامت زنان

بیشتر بدانید : هورمون استروژن، ناجی حافظه!

بیشتر بدانید : هورمون هایی که خانم ها هر ماه با آنها درگیری دارند!!

بیشتر بدانید : تنظیم هورمون های زنانه با این خوراکی ها

گردآوری:گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع:مجله سیب سبز

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

آیا می دانید بهترین ساعت برای جذب ویتامین های مختلف چه ساعتی در روز است ؟

آمپول دپوپروورا كه نام ژنریك آن مدروكسی پروژسترون استات است حاوی پروژسترون است كه تزریق آن موجب جلوگیری از بارداری می شود، در ادامه به نکات مهمی در مورد این دارو اشاره می شود

اگر در زمینه مشکلات خانواده و تربیت فرزندان نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

استروژن هورمون جنسی اصلی زنانه است، اما این هورمون در همه‌ی افراد وجود دارد. سطح استروژن در زنان بالاتر از مردان است و در حقیقت هورمون جنسی اصلی در مردان تستوسترون نام دارد. استروژن در زنان در چرخه‌ی قاعدگی و سیستم تولید مثل نقش دارد، این در حالی است که اهمیت این هورمون در مردان در ارتباط با عملکرد جنسی است. هم زنان و هم مردان ممکن است دارای سطح بالاتر استروژن، نسبت به میزان نرمال، باشند که این امر می‌تواند سلامت عمومی آنان، رشد و عملکرد جنسی‌شان را تحت تأثیر قرار دهد. میزان بالای استروژن می‌تواند علائم مختلفی را به همراه داشته باشد و احتمال ابتلا به برخی از بیماری‌ها را افزایش دهد. در این نوشته به علل افزایش سطح استروژن، علائم آن و در نهایت نحوه‌ی تشخیص و درمان سطح بالای استروژن خواهیم پرداخت.

بالا بودن سطح استروژن در زنان و مردان علائم متفاوتی دارد. علائم سطح بالای استروژن در بدن زنان شامل موارد زیر است:

سطح بالای استروژن در زنان ممکن است باعث افزایش وزن، به ویژه در اطراف کمر و لگن شود. بالا بودن میزان استروژن علاوه بر این ممکن است باعث بروز مشکلاتی مانند موارد زیر شود.

زنانی که سطح استروژن بالایی دارند، علاوه بر این ممکن است علائم دیگری مانند موارد زیر را تجربه کنند:

بالا بودن استروژن در مردان علائم زیر را به دنبال دارد:علت کمبود استروژن در بدن

بالا بودن سطح استروژن احتمال بروز برخی از مشکلات مرتبط با سلامت شامل موارد زیر را افزایش می‌دهد:

برخی از تحقیقات نشان‌گر این مطلب هستند که مردانی که دارای سطح استروژن بالا هستند ممکن است دچار افسردگی شوند. در سال 2018 یک پژوهش شامل 4000 مرد بزرگسال، ارتباط بین افزایش سطح استرادیول و علائم افسردگی را در مردان جوان‌تر نشان داد. استرادیول فرمی از استروژن است.

هم زنان و هم مردان ممکن است دچار عدم تعادل هورمونی شوند. ممکن است بدن بیمار تنها میزان استروژن بیشتری تولید کند یا این‌که علاوه بر تولید استروژن بیشتر، دیگر هورمون‌ها، مانند تستوسترون و پروژسترون را به میزان کمتری تولید نماید. علاوه بر این سطح استروژن ممکن است در واکنش به مصرف برخی از داروها افزایش یابد. به عنوان مثال افرادی که از داروهای جایگزین استروژن برای درمان علائم یائسگی استفاده می‌کنند، ممکن است تأثیرات نامطلوب افزایش استروژن را تجربه نمایند.

داروهای دیگری که ممکن است باعث افزایش سطح استروژن شوند، عبارتند از:

علاوه بر موارد ذکر شده، سابقه‌ی خانوادگی نیز ممکن است باعث افزایش میزان استروژن در بدن شود. برخی از بیماری‌ها مانند چاقی، تومورهای تخمدان و مشکلات کبدی نیز می‌توانند باعث افزایش سطح استروژن بدن شوند.

سطح نرمال استروژن در بین افراد مختلف متفاوت است و بستگی به عواملی مانند سن و جنسیت دارد. گذشته از این، سطح این هورمون در طول چرخه‌ی قاعدگی دچار نوسان می‌شود. سطح استروژن با استفاده از آزمایش خون قابل اندازه‌گیری است. سه نوع استروژن در خون وجود دارد:

پزشک می‌تواند با استفاده از نتیجه‌ی آزمایش خون، سطح این سه نوع استروژن را با واحد پیکوگرام بر میلی‌لیتر (pg/ml) اندازه‌گیری کند. استرادیول فرم اولیه‌ی استروژن است، در حالیکه استریول و استرون اشکال جزئی‌تر هستند.

بر اساس تحقیقات آزمایشگاه‌های مایو کلینیک، که یکی از معتبرترین مراکز پزشکی جهان است، میزان نرمال استرادیول و استرون در بدن افراد مختلف به شرح زیر است:

خوردن مواد غذایی زیر می‌تواند میزان استروژن خون را کاهش دهد:

کاهش وزن نیز می‌تواند باعث کاهش میزان استروژن بدن شود چرا که سلول‌های چربی استروژن اضافی تولید می‌کنند. چنان‌چه داروهای مصرفی جهت درمان دیگر بیماری‌ها باعث افزایش میزان استروژن بدن شده باشد، ممکن است پزشک دوز دارو را کاهش داده یا آن را تغییر دهد.

ممکن است پزشک داروهایی را تجویز کند که میزان استروژن خون را کاهش می‌دهند. در مورد زنانی که خطر ابتلای آن‌ها به سرطان پستان یا تخمدان بسیار بالاست، ممکن است پزشک عمل جراحی برداشتن تخمدان‌ها را توصیه کند. هدف این جراحی این است که میزان استروژنی که بدن تولید می‌کند را کاهش داد.

سخن آخر

استروژن هورمون جنسی اصلی زنانه است، اما همان‌طور که گفته شد در بدن مردان نیز وجود دارد. سطح بالای استروژن می‌تواند گستره‌ی وسیعی از علائم را به دنبال داشته باشد و خطر ابتلا به برخی از بیماری‌ها را افزایش دهد، به همین سبب هر فردی که علائم استروژن بالا را در خود مشاهده می‌کند، بایستی با مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات مرتبط، مطمئن شود که آیا عدم تعادل هورمونی باعث بروز آن علائم شده است یا خیر.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

آرش شمسی هستم. فلسفه می‌خوانم و می‌نویسم‌. ولی پیش از هر فلسفیدنی، بر سلامت می‌بایست متمرکز بود. چه آن‌که به قول شوپنهاور: «یک شاه بیمار از یک گدای سالم بدبخت‌تر است». امیدوارم آن‌چه که ترجمه می‌کنم، به کارتان بیاید.

I’m Arash Shamsi. A Writer. I write philosophy and live with philosophers. But health is more important than philosophy. In here, I translate the best articles about health, fitness and etc.

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

علت کمبود استروژن در بدن
علت کمبود استروژن در بدن
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *