علایم ابتلا به فاویسم

علایم ابتلا به فاویسم
علایم ابتلا به فاویسم

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

سابقه و هدف: کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز شایع ترین نقص آنزیمی در انسان می باشد. کمبود آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز در کشور ما بویژه در شمال ایران شیوع بالایی دارد. با توجه به این که بروز فاویسم همچنان در بزرگسالان این منطقه، یکی از علل بستری این بیماران است، این مطالعه به منظور بررسی تظاهرات بالینی و علائم آزمایشگاهی بزرگسالان مبتلا به فاویسم در بابل (شمال ایران) انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعهی مقطعی بر روی 50 بیمار بزرگسال مبتلا به فاویسم که به علت آنمی همولیتیک حاد طی سال‌های 87-1385 در بیمارستان شهید یحیینژاد بابل بستری شده بودند، انجام گردید. اطلاعات دموگرافیک، علائم بالینی و آزمایشگاهی، علت بروز حمله همولیز و لزوم تزریق خون در هر بیمار در پرسشنامه‌ای ثبت گردید. سپس داده ها مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار گرفتند.
یافته ها: تمامی بیماران تماس با باقلا را ذکر نمودند. 26 نفر (52%) مرد و 24 نفر (48%) زن بودند. 20 نفر (40%) دارای سابقه قبلی حملات و 30 نفر (60%) بدون سابقه قبلی حملات (موارد بروز جدید) بودند. ادرار به رنگ چای در 45 نفر (90%)، سردرد در 34 نفر (68%)، تهوع در 28 نفر (56%)، درد شکم در 23 نفر (46%)، استفراغ در 20 نفر (40%) و تب در 8 نفر (16%) دیده شد. اسکلرا در تمامی بیماران ایکتریک بود. ارگانومگالی در هیچیک از بیماران دیده نشد. بیلیروبینوری در 9 نفر (18%) و هموگلوبینوری در 16 نفر (32%) وجود داشت.
نتیجه گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه مبنی بر بروز موارد جدید فاویسم در بالغین در 60% موارد و عدم وجود اختلاف در توزیع جنسی، بررسی علت همولیز ناشی از باقلا در بالغین و ارتباط آن با کمبود کمبود گلوکز -6- فسفات دهیدروژناز (G6PD) خصوصا در منطقه شمال ایران ضروری بنظر می رسد. ضمنا در برخورد با هر بیمار مبتلا به زردی و یا آنمی همولیتیک حاد در بالغین احتمال حمله فاویسم را حتی در زنان باید در نظر داشت.


 

 

URL: http://jbums.org/article-1-3721-fa.html

بیچشک

مجله سلامت و پزشکی

husein samadi در

روانشناسی و شاخه های آن ، اهمیت و تاثیر این رشته بر زندگی

مصطفی احمدی در

علایم ابتلا به فاویسم

7 اصل مهم در رابطه زناشویی برای تحکیم روابط و بهره مندی از زندگی شاد

کاربر در

سرماخوردگی کودکان ، علائم سرماخوردگی و روش های پیشگیری

مقیم اسلام در

والدین بخوانند: چگونه با کودک لجباز رفتار کنیم؟

فاویسم یک بیماری ژنتیکی خونی است که توسط کروموزوم x منتقل می شود.به همین دلیل بیشتر مردان درگیر آن می شوند ولی در مواقع خاصی زنان هتروزیگوت نیز به آن دچار می گردند. بیماران فاویسم در حالت عادی هیچ علامت و مشکل خاصی ندارند و همه چیز کاملا طبیعی به نظر می رسد. زمانی این بیماری علائم خود را نشان می دهد که چنین بیمارانی باقلا سبز خام یا فریز شده استفاده کنند. همچنین بوییدن گل و گرده ی گل باقلا، مصرف آسپرین با دوز بالا، استفاده از داروهای ضدمالاریا، حنا، نفتالین، مصرف برخی آنتی بیوتیک ها و ابتلا به بعضی عفونت ها می تواند باعث بروز علائم فاویسم در عرض مدت زمان 12 الی 48 ساعت گردد. در چنین شرایطی گلبول های قرمز قادر به تامین اکسیژن بافت های بدن نیستند و به سرعت تخریب می شوند.

مقاله مرتبط:

از آنجایی که این بیماری ژنتیکی است برای تشخیص آن در اوایل دوران نوزادی تست بررسی آنزیم این بیماری بر روی نوزادان انجام می شود و بدین ترتیب نوزادانی که به بیماری فاویسم مبتلا هستند در همان بدو تولد تشخیص داده می شوند و تحت نظر و درمان قرار می گیرند. در چنین شرایطی توصیه های لازم و نکات مربوطه به این بیماری به والدین آنها آموزش داده می شود و نوزادان بدون هیچ خطر خاصی می توانند به زندگی خود ادامه دهند.

در بزرگسالان بسته به میزان پیشرفت بیماری علائم و نشانه های مختلفی دیده می شود. افراد مبتلا به فاویسم نمی توانند خون اهدا کنند. به دلیل اینکه فاویسم بیشتر بیماری نبایدهای تغذیه ای است، قطعا چنین بیمارانی باید در تمامی مراحل زندگی و تا پایان عمر به برنامه ی غذایی خود توجه کنند و اطلاعات و آگاهی های لازم را درباره ی بیماری خود کسب کنند. پدران و مادران مبتلا به بیماری فاویسم می توانند ژن بیماری را به فرزندان خود انتقال دهند.

این بیماری در اثر کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز خون به وجود می آید. نام این آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز که به اختصار G6PD نامیده می شود. از آنجایی که ژن این بیماری روی کروموزم x قرار گرفته است، این آنزیم معمولا از مادر به پسر به ارث می رسد. گلبول های قرمز توسط این آنزیم اکسیژن را از ریه به بافت های بدن می رسانند. بنابراین با کمبود این آنزیم فرد با کمبود اکسیژن رسانی به بافت های بدن مواجه می شود.

فاویسم یک بیماری ژنتیکی خونی است که درمان قطعی ندارد و اگر شخصی به این بیماری مبتلاست در حالت عادی هیچ مشکلی برای او به وجود نمی آید و شخص می تواند زندگی عادی خود را تا پایان عمر سپری کند. در صورت بروز علائم و نشانه های فاویسم می توان از درمان های حمایتی برای بهبود حال بیمار استفاده کرد.

مبتلایان به این بیماری در حالت عادی هیچ علامت و نشانه ی خاصی ندارند و از هر نظر کاملا عادی به نظر می رسند. علائم این بیماری زمانی خود را نشان می دهد که عامل حساسیت زایی مانند باقلا مصرف کنند. در چنین شرایطی بدن واکنش سریعی علیه آن را آغاز می کند و علائم و نشانه های زیر به وجود می آید:

فاویسم یا حساسیت به باقلا یک بیماری ژنتیکی خونی است که توسط کروموزوم x منتقل می شود.به همین دلیل بیشتر مردان درگیر آن می شوند ولی در مواقع خاصی زنان هتروزیگوت نیز به آن دچار می گردند.

فاویسم یک بیماری ژنتیکی خونی است که درمان قطعی ندارد و اگر شخصی به این بیماری مبتلاست در حالت عادی هیچ مشکلی برای او به وجود نمی آید و شخص می تواند زندگی عادی خود را تا پایان عمر سپری کند. در صورت بروز علائم و نشانه های فاویسم می توان از درمان های حمایتی برای بهبود حال بیمار استفاده کرد. در برخی شرایط خاص که شرایط جسمی بیمار وخیم است و دچار نارسایی تنفسی شده است به بیمار اکسیژن رسانده می شود و اگر هموگلوبین خون در سطح بسیار پایینی باشد از آنجایی که می تواند باعث نارسایی قلبی و حتی ایست قلبی شود به بیمار تزریق خون انجام می دهند.

فاویسم یک بیماری خونی است و به علت ژنتیکی بودن آن درمان قطعی برای آن وجود ندارد. ولی در کتب طب سنتی برخی روش ها برای درمان گیاهی فاویسم ذکر شده است که می تواند تا حدی از علائم و نشانه های این بیماری بکاهد و در کل شدت بیماری را کاهش دهد.

یکی از روش های درمان فاویسم در طب سنتی ترکیب 1 عدد سیب رنده شده همراه با گلاب و عرق بیدمشک است که نوشیدن روزانه ی آن برای مبتلایان به این بیماری بسیار موثر است.

همچنین می توان از داروی ترکیبی صفرابر و سنای مکی زیر نظر پزشک طب سنتی استفاده کرد.

به علت ابتلای بیماران  به کم خونی توصیه می شود که چنین بیمارانی از گوشت قرمز، جگر و میوه های خون ساز بیشتر استفاده کنند.

درمان دارویی و پزشکی فاویسم در مواقع ضروری فقط شامل تزریق خون و اکسیژن رسانی می شود که مخصوص بیماران با شرایط اورژانسی و وخیم است و در سایر موارد بیمار پس از گذشت چند روز به شرایط عادی باز می گردد. در چنین مواردی که علائم فاویسم عود می کند یعنی میزان گلبول های خون کاهش یافته است و بدن به چند روز زمان نیاز دارد تا این میزان کمبود گلبول قرمز را جبران کندو نیاز به داروی خاصی نیست.

در صورت وجود این بیماری در کودکان و ابتلای کودک به تب می توان از استامینوفن برای کاهش آن استفاده کرد. همچنین مکمل های اسید فولیک، مکمل های آهن و ویتامین E برای بهبود وضعیت کودک بسیار موثر است و در مواقع ضروری که کودک دچار نارسایی تنفسی و قلبی شده است می تواند از تزریق خون و اکسیژن رسانی کمک گرفت.

مبتلایان به فاویسم باید از یک سری خوراکی ها و داروها اجتناب کنند. در کل با تغییر سبک زندگی و استفاده از یک رژِیم غذایی صحیح تا حد زیادی می توان این بیماری را کنترل کرد و خاموش نگه داشت. فاویسم و تغذیه ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. لیست خوراکی و غذا های ممنوعه برای افراد مبتلا به بیماری فاویسم

لیست دارو های مضر و ممنوعه برای افراد مبتلا با فاویسم

در ادامه بخوانید…

آسم و آلرژی

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

وبسایت

علایم ابتلا به فاویسم
علایم ابتلا به فاویسم
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *