عفونت قارچی سینوس چیست

عفونت قارچی سینوس چیست
عفونت قارچی سینوس چیست

پیوندهای فوری دانشکده پزشکی مجلات دانشگاه علوم پزشکی اصفهان

 

 

عفونت قارچی سینوس چیست

آخرین به روزرسانی

1397/04/05

احمدرضا اخوت
دانشیار گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

مریم کریم
دستیار گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

سید مرتضی هاشمی
دستیار گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

سید مصطفی هاشمی
دانشیار گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

نظام الدین برجیس
استاد گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

منوچهر امیری دوان
دانشیار گروه گوش و حلق و بینی و جراحی سر و گردن، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان

لینک مفید جهت داوران

سرقت ادبی و علمی لاتین سرقت ادبی علمی فارسی

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 Unported License which allows users to read, copy, distribute and make derivative works for non-commercial purposes from the material, as long as the author of the original work is cited properly.


URL: http://rjms.iums.ac.ir/article-1-513-fa.html

    زمینه و هدف: سینوزیت قارچی مهاجم یک بیماری(عفونت فرصت‌طلب) است که توسط قارچ‌های مختلفی از قبیل آسپرژیلوس و موکوراسه ایجاد می‌شود، ولی موکوراسه شایع‌تر از آسپیرژیلوس می‌باشد. موکورمایکوزیس یک عفونت فرصت طلب و حاد قارچی بوده که عموماً در بیمارانی با بیماری زمینه‌ای دیده می‌شود. دارای اشکال مختلف کلینیکی از جمله درگیری رینوسربرال و درگیری دستگاه عصبی مرکزی (CNS) و بسیار تهاجمی با مرگ و میر بالا است. از آن جا که در مورد درمان بیماران فوق، روش مشخصی وجود ندارد و با توجه به تعداد نسبتاً زیاد این بیماران، هدف از این مطالعه ارایه پروتکل درمانی بود. روش بررسی: در این مطالعه گذشته‌نگر توصیفی (Case series)، گروه مورد مطالعه شامل بیمارانی بود که به این مرکز ارجاع داده شد و یا خود مستقیماً مراجعه نموده بودند. بیماران سریعاً نمونه‌گیری شده و بعد از تائید پاتولوژی، پروتکل مناسب تحت بررسی انتخاب می‌شد. یافته‌ها: شایع‌ترین درگیری، درگیری بینی و فضای اربیت(4/52%) و سپس به ترتیب درگیری بینی و فضای اربیت به همراه مغز(1/38%) و درگیری بینی به تنهایی(5/9%) می‌باشند. از 21 بیمار، 14 نفر مرد(7/66%) و 7 نفر زن(3/33%) بودند. 19 بیمار، بیماری زمینه‌ای داشتند. دیابت به تنهایی در 10 بیمار، دیابت و نارسایی کلیه در 4 بیمار، ALL در 2 بیمار، مراحل انتهایی نارسایی کلیه در 1 بیمار، لوپوس در 1 بیمار و CLL نیز در 1 بیمار مشاهده شد. 12 بیمار(1/57%) زنده مانده‌ و 9 بیمار(9/42%) فوت نموده‌ بودند. از بین این بیماران 2 بیمار که تنها درگیری بینی داشتند هر دو زنده ماندند، از 11 بیماری که درگیری بینی و سینوس داشتند تنها یک بیمار فوت نمود و تمام بیمارانی که درگیری بینی و سینوس به همراه درگیری مغز داشتند فوت نموده بودند. نتیجه‌گیری: درمان شامل تشخیص زودرس، درمان بیماری زمینه‌ای و دبریدمان مناسب و درمان دارویی می‌باشد. جراحی در بررسی ما براساس وسعت درگیری بوده و به 3 گروه تقسیم می‌شود: الف: در بیمارانی که بیماری محدود به بینی و سینوس است. تنها دبریدمان بینی و سینوس انجام می‌گیرد. ب: در بیمارانی که بیماری اربیت را نیز درگیر کرده است، تخلیه اربیت نیز به مراحل جراحی اضافه می‌شود. ج: وقتی درگیری مغزی به موارد بالا اضافه می‌گردد، پروگنوز ضعیف بوده و اقدامات درمانی و جراحی در بقای بیمار تاثیر ندارد.

عفونت قارچی سینوس چیست

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علوم پزشکی رازی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Razi Journal of Medical Sciences

مقدمه: سينوزيت قارچي عبارت از عفونت يا التهاب سينوس توسط قارچ هايي است که نمي توانند روابط متقابل بدون خطر با بدن انسان داشته باشند. در اين مطالعه، به بررسي شيوع، بيماري هاي زمينه اي و چگونگي درمان اين بيماري در مبتلايان پرداختيم.روش ها: در اين مطالعه مقطعي گذشته نگر (Case-series)، 22 بيمار که با تشخيص عفونت قارچي سينوس هاي پارانازال تحت درمان و پيگيري بودند، مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نمونه گرفته شده از سينوس و بيماري هاي همراه و نيز روش درمان در اين افراد بررسي و با نرم افزار SPSS، آناليز آماري شد.يافته ها: تعداد 12 مرد (57 درصد) و 10 زن (8/42 درصد) با حداقل سن 16 و حداکثر سن 73 سال در مطالعه شرکت کردند که 18 مورد موکورمايکوزيس (82 درصد) و 4 مورد آسپرژيلوس (18 درصد) داشتند. شايع ترين بيماري هاي همراه به ترتيب، ديابت مليتوس (5/70 درصد)، لوسمي (6/9 درصد)، لوپوس (SLE يا Systemic Lupus Erythromytosis) (4.8 درصد) و بيماري مزمن کليه (CRF يا Chronic Renal Failure) (4.3 درصد) بود و دو مورد (6/9 درصد) ريسک فاکتور نداشتند. شايع ترين سينوس هاي درگير، اتموئيد و ماگزيلاري (100 درصد) و شايع ترين علامت همراه، تغيير حدت بينايي و تغيير حس گونه (95 درصد) يک طرفه بود. همه بيماران تحت عمل جراحي، اندوسکپي سينوس و سپس درمان با آمفوتريسن B يا ايتراکونازول و سفترياکسون، مترونيدازول و وانکومايسين قرار گرفتند و همگي با معاينه هفتگي به مدت 8 هفته پي گيري شدند. يک مورد موکورمايکوزيس در هفته دوم نياز به اندوسکپي مجدد پيدا کرد و يک مورد آسپرژيلوس به آمفوتريسن B مقاوم بود و تحت درمان با ايتراکونازول (1 گرم هر 12 ساعت) قرار گرفت. 5 مورد به علت اختلالات داخلي يا قلبي فوت شدند و بقيه موارد مشکلي نداشتند.نتيجه گيري: درصدي از عفونت هاي مزمن سينوس ها که مقاوم به درمان آنتي بيوتيکي معمول مي باشند ناشي از عفونت قارچي سينوس است. در بيماران با ضعف سيستم ايمني، تشخيص و درمان اهميت ويژه اي دارد و بررسي هاي تشخيصي قبل از اقداماتي چون شيمي درماني يا کورتيکواستروئيد تراپي توصيه مي شود. براي درمان، جراحي اندوسکپي سينوس همراه درمان آمفوتريسين B موثر است؛ در صورت عدم پاسخ به آمفوتريسين، ايتراکونازول انتخاب بعدي به ويژه براي آسپرژيلوس است.

نشانی: تهران، بزرگراه اشرفی اصفهانی، نرسیده به پل بزرگراه شهید همت، خیابان شهید قموشی، خیابان بهار، نبش کوچه چهارم، پلاک 1

کدپستی: 1461965381

عفونت قارچی سینوس چیست

تلفن و دورنگار: 44265001 (9821+)

کارگاه های آموزشی

اخبار

JCR

خبرگزاری سیناپرس

پیوندهای مرتبط

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

درمان پولیپ و زیبایی بینی به طور همزمان

درمان سینوزیت و زیبایی بینی به طور همزمان

درمان انحراف و زیبایی بینی به طور همزمان

رينوپلاستي (جراحی بینی)

منتوپلاستي (جراحی زیبایی چانه)

عفونت قارچی سینوس چیست

پلاتيسما پلاستي (جراحی غبغب)

Contents

Contents

آنژیوفیبروم به ادامه مطلب

در این مقاله قصد داریم به مقایسه درمان اندوسکوپیک ادامه مطلب

پولیپ های بینی، نرم، بی درد و غیر سرطانی هستند که در استر مجرای بینی و یا سینوس ها، رشد می کنند. التهابات مزمن ناشی از آسم، عفونت، آلرژی ها، دارو و یا اختلالات ایمنی، در ایجاد پولیپ بینی موثر هستند.پولیپ های بینی کوچک، معمولا فاقد علائم هستند. پولیپ های بزرگتر، با مسدود کردن مجاری بینی، منجر به مشکلات تنفسی، اختلال در حس بویایی و عفونت های مکرر می شوند.

غلب پولیپ بینی با التهاب و ورم مجرای بینی و سینوس ها همراه می باشد. اما باز هم احتمال وجود سینوزیت مزمن، بدون داشتن پولیپ بینی وجود دارد.

نشانه های معمول در پولیپ بینی

سینوس های اطراف بینی را اصطلاحا ( سینوسهای اسفنوئید یا شب پره‌ای ) می گویند. که در بالای بینی و پشت چشم ها قرار دارند. سینوس های بینی از 2 قسمت  به  نام های  سینوس های اتموئید پیشین و پسین تشکیل شده اند .کار این سینوس ها تمیز و مرطوب نگه داشتن مجرای تنفسی می باشد. و همچنین تامین اکسیژن کافی به بافت های آن قسمت از صورت . همچنین بهبودی حس بویایی از وظایف سینوس های بینی می باشد.

عمل جراحی آندوسکوپی از معروفترین و پیشرفته ترین عمل ها برای رفع مشکلات سینوس و داخل بینی می باشد. متخصص گوش و حلق و بینی می تواند با این دستگاه به قسمت های داخلی بینی و سینوس ها دستیابی پیدا کند و مشکل را بر طرف کند.

از موارد استفاده عمل جراحی آندوسکوپی سینوس و بینی

سینوزیت نوعی بیماری است که تورم و التهاب سینوس ها را به همراه دارد در حالت عادی سینوس ها حاوی هوا بوده و بیشتر جرم داخلی آنها را مولکول های اکسیژن ، دی اکسید کربن و کلیه عناصر تشکیل دهنده هوا پر کرده اند ؛ در صورتی که راه های هوایی سینوس ها مسدود گردد و یا اجرام دیگر در داخل آنها اشباع شوند ، انواع قارچ ها و باکتری های عفونی در داخل سینوس رشد کرده و بیماری عفونی سینوزیت را موجب می شوند.

بیماری سینوزیت انواع مختلفی دارد :

سینوزیت بازگشت پذیر : در مورد بیمارانی که با این نوع سینوزیت درگیرند ، غالبا در طول سال چند بار شاهد تورم و التهاب سینوس ها هستیم .

سینوزیت مزمن : طی چنین بیماری سینوسی ، تورم و التهاب سینوس ها ، تا 8 هفته و گاهی بیشتر باقی مانده و سپس رفع می گردد…

یکی از حواس پنجگانه انسان که در سلامت انسان بسیار موثر است، حس بویایی می باشد. گاهی اوقات به دلیل برخی عوامل و بیماری ها فرد دچار کاهش حس بویایی می شود و اگر درمان نشود، باعث بروز برخی بیماری های خطرناک و عواقب جبران ناپذیری در فرد می شود. قسمت کوچکی در انتهای فوقانی بینی، مسئولیت حس بویایی انسان را بر عهده دارد که به آن شکاف بویایی گفته می شود.

عوامل مختلفی در کاهش حس بویایی افراد دخیل می باشند، گاهی امکان دارد فرد به علت سرماخوردگی به طور موقت حس بویایی خود را ازدست دهد و گاهی نیز در برخی از سرماخوردگی ها ، ویروس ها باعث می شوند تا حس بویایی فرد به طور کامل از بین برود و دیگر قابل برگشت نباشد. که این اتفاق بیشتر در بانوان شایع می باشد. یا ممکن است به دلیل وجود تومور در بینی و یا بر اثر وارد شدن ضربه به سر و پولیپ بینی و برخی عوامل دیگر فرد دچار از دست دادن حس بویایی شود. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با عوامل موثر در کاهش حس بویایی ارائه شده است.

 


URL: http://tumj.tums.ac.ir/article-1-1190-fa.html

مقدمه: بروز عفونت های قارچی سینوس های پارانازال در بیماران ایمونوساپرس در سال های اخیر افزایش یافته است. عفونت های قارچی سینوس ها به دو صورت غیر مهاجم و مهاجم دیده می شود. این مطالعه باتوجه به اهمیت بیماری های قارچی در بیماران ایمونوساپرس، جهت بررسی و شناسائی عوامل ایجاد کننده سینوزیت های قارچی صورت پذیرفته است.

مواد و روش ها: در این مطالعه، یک بررسی گذشته نگر در مدت 8 سال از فروردین ماه 1373 لغایت اسفندماه 1380 بر روی نمونه های بیوپسی و شستشوی سینوس ها از نظر وجود عوامل قارچی صورت گرفت، دراین مدت تعداد 39 مورد از نمونه های ارسالی از بخش های گوش و حلق و بینی که باتوجه به علائم کلینیکی، پزشکان مشکوک به عفونت های قارچی در سینوس بوده اند، مورد بررسی قرار گرفت. تشخیص بوسیله آزمایش مستقیم و کشت انجام می گرفت.

عفونت قارچی سینوس چیست

یافته ها: در این بررسی عفونت قارچی در 18 مورد ثابت شد که 66.66% از بیماران مرد (12 مورد) و 33.33% زن (6 مورد) بودند. بیماران در گروه سنی 17 الی 58 سال قرار داشتند میانگین سنی بیماران 33.4 سال بود. 50% از بیماران بنحوی دچار اختلال در سیستم ایمنی بودند. قارچ های جدا شده از بیماران شامل گونه های آسپرژیلوس Aspergillos spp، کلادوسپوریوم بانتیانوم Cladosporium bantianum، پسودوآلشریا بوئیدی Pseudallesheria boydii، کاندیدا آلبیکانس Candida albicans، سایر گونه های کاندیدا Candida sp و گونه های اکتینومایسس Actinomyces sp بود. بیماری همراه یا عوامل زمینه ای برای بروز عفونت های قارچی سینوس ها در این بررسی پیوند کلیه، نارسایی کلیه درمان با داروهای ایمونوساپرسیو، مولتیپل میلوما، سندرم وگنر، ترومبوسیتوپنی، سینوزیت مزمن و آسم بوده است.

نتیجه گیری و توصیه ها: در این بررسی عفونت قارچی سینوس ها بعلت کلادویپوریوم بانتیانوم (1) و پسودوآلشریا بوئیدی برای اولین بار در ایران گزارش می شود.

نشانی: بلوار کشاورز، خیابان قدس، خیابان ایتالیا، پلاک ۴۹، طبقه هفتم، مجله دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تلفکس  ۳-۴۲۹۱۰۷۰۲

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2019 All Rights Reserved | Tehran University Medical Journal TUMS Publications

عفونت قارچی سینوس چیست
عفونت قارچی سینوس چیست
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *