راه های درمان درد نقرس




خانه

موبایل

نقرس نوعی بیماری التهابی است

راه های درمان درد نقرس

 

پیشگیری و درمان بیماری نقرس

بيماري نقرس چيست؟

نقرس نوعی بیماری التهابی است که به علت تجمع و رسوب اسید اوریک در بافت های بدن و بخصوص در مفاصل ایجاد می شود. نقرس یک شکل دردناک آرتروز (ورم مفاصل) است که گاهی اوقات به این شرایط التهاب مفصل نقرسی نیز گفته می شود.

 

رایج ترین محل تشکیل نقرس در افراد در بخش کروی انگشت شست بزرگ پا است؛ با این وجود مفاصل پا، قوزک، زانو، دست ها و آرنج نیز می توانند تحت تاثیر این مشکل قرار گیرند. در هر حال وارد شدن آسیب به خاطر بیماری نقرس به بیش از یک یا دو مفصل بدن بطور همزمان شرایطی غیر عادی و نادر محسوب می شود.

 

بیماری نقرس چه کسانی را گرفتار می کند؟

شیوع بیماری نقرس در زنان 9 برابر مردان است. ابتلای مردان بعد از دوره بلوغ بوده و بیشترین ابتلا در سنین بالاتر از 75 سال می باشد. در زنان حملات نقرس بعد از یائسگی ایجاد می شود.

 

لازم به ذکر است که به دلیل جنبه های وراثتی نقرص، اگر والدین مبتلا به نقرس باشند، احتمال ابتلا به نقرس در فرزندان آنها 2 درصد خواهد بود.

 

علت و دلایل بیماری نقرس:

اگر والدین مبتلا به نقرس باشند، احتمال ابتلا به نقرس در فرزندان آنها 2 درصد خواهد بود

 

بیماری نقرس در نتیجه افزایش سطح اسید اوریک در خون ایجاد می شود. اسید اوریک بطور طبیعی در بدن انسان تولید می شود. در حالت عادی این ماده در خون حل نمی شود و کلیه ها آن را به عنوان بخشی از اجزای اوره از بدن دفع می کند.

 

دفع کمتر از حد لازم یا تولید بیش از حد اسید اوریک در بدن می تواند باعث شود سطح این ماده در خون انسان افزایش پیدا کند. هنگامی که این شرایط مشاهده شود، امکان تشکیل و تجمع کریستال های اسید اوریک در مفاصل افزایش پیدا می کند و این شرایط باعث ابتلای فرد به نقرس می شود. به هر حال، همه افرادی که با افزایش سطح اسیداوریک در بدن خود مواجه می شوند، به بیماری نقرص مبتلا نمی گردند.

 

در عمل فاکتورهای ریسک متعدد می تواند با ابتلای فرد به بیماری نقرس ارتباط داشته باشند که این موارد به شرح زیر هستند:

◊ چاقی

◊ جذب بالای الکل

◊ مسائل ژنتیکی

◊ جذب بالای مواد غذایی که دارای سطح بالای پورین هستند (برای مثال بعضی از غذاهای دریایی و بعضی از انواع گوشت ها)

◊ مصرف داروهای خاص مثل دیورتیک (قرص های سیال)

◊ وارد شدن آسیب به یک مفصل

◊ ابتلا به بیماری های کلیه به صورت مزمن

 

علایم بیماری نقرس:

بیماری نقرس معمولا انگشت شست پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد

 

نشانه های و علایم بیماری نقرس تقریبا شدید بوده و معمولا ناگهانی و در شب اتفاق می‌افتند، علائم بیماری نقرس شامل:

 

راه های درمان درد نقرس

♦ درد شدید مفاصل. بیماری نقرس معمولا انگشت شست پا را تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما ممکن است در مفاصل دیگر از جمله مفاصل پا، زانو، آرنج و یا دستهایتان هم رخ دهد. درد ایجاد شده توسط نقرص معمولا در 12 تا 24 ساعت اولیه در بیشترین حد خود است.

 

♦ باقی ماندن درد مفاصل. بعد از فارام شدن درد شدید اولیه، بعضی از مفاصل ممکن است از چند روز تا چند هفته ملتهب و دردناک باشند. هرچه این بحملات این بیماری قدیمی تر شود، درد آن باقی می‌ماند.

 

♦ التهاب و سرخی. مفصل و یا مفاصل مبتلا متورم، حساس و قرمز می‌شوند.

 

عوارض ابتلا به نقرس

کریستالهای اورات جمع شده در دستگاه ادراری فرد مبتلا به نقرس باعث سنگ کلیه میشود

 

افرادی که مبتلا به بیماری نقرس هستند، در خطر ابتلا به بیماریهای شدیدتر ازجمله:

• نقرس پیشرفته. نقرس درمان نشده می‌تواند باعث انباشته شدن کریستال‌های اسید اوریک زیر پوست و در گره‌هایی که به آن ها توفی  (TOE-fi) می‌گویند، شود. توفی می‌تواند در نواحی مختلفی همچون انگشتان، دستها، پا، آرنج و یا تاندون آشیل بوجود آید. هرچند که توفی معمولا دردناک نیست اما هنگام حملات نقرسی می‌تواند حساس و متورم شود.

 

• سنگ کلیه. کریستالهای اورات ممکن است در دستگاه ادراری افراد مبتلا به نقرس جمع شده و باعث بوجود آمدن سنگ کلیه شود. البته داروهایی برای کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه وجود دارد.

 

تشخیص بیماری نقرس:

پزشک می تواند با بررسی مفصل آسیب دیده بیمار ابتلا به نقرس را تشخیص دهد

 

روش های تشخیص بیماری نقرس می تواند شامل چند مورد یا تمام روش های زیر باشد:

ο معاینه فیزیکی:

پزشک می تواند با بررسی مفصل آسیب دیده بیمار و توجه به ورم و التهاب ایجاد شده، نقاط دردناک و دامنه حرکتی مفصل بیمار ابتلا به نقرس را تشخیص دهد.

 

ο آزمایش های پزشکی:

آزمایش خون می تواند مشکلات غده تیروئید یا پارا تیروئید شما و نیز عدم توازن احتمالی مواد معدنی را در ارتباط با ابتلا به بیماری نقرس مشخص کند. پزشک همچنین می تواند از یک سوزن برای نمونه گیری از مایع درون مفصل آسیب دیده استفاده کند. در ادامه وجود کریستال های اسید اوریک در این مایع در آزمایشگاه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

 

ο عکس برداری:

عکس برداری رادیولوژی از مفصل آسیب دیده می تواند شواهد مربوط به آسیب دیدگی مفصل را به همراه تجمع کریستال در غضروف آن مشخص کند.

 

درمان بیماری نقرس:

داروهای درمان نقرس می‌توانند برای درمان حملات بیماری نقرس تجویز شود

 

درمان نقرس معمولا شامل استفاده از دارو می‌شود. داروهای درمان نقرس می‌توانند برای درمان حملات بیماری و پیشگیری از بازگشت حملات نقرسی و یا برای کاهش عوارض بیماری مانند توفی یا سنگ کلیه تجویز شوند.

 

داروهای درمان نقرس:

داروهایی که برای درمان بیماری نقرس استفاده می‌شوند، شامل:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs). شامل داروهایی همچون ایبوبروفن، ناپروکسن و یا داروهای قوی تر که برای دریافت آنها نیاز به نسخه پزشک است همچون، ایندومتاسین (Indocin) می‌شوند، که برای کاهش التهاب و درد استفاده می‌شوند.

 

* کلشی سین (Colchicine). اگر داروهای NSAIDs برای شما قابل تجویز نباشد، پزشک از این مسکن کلشی سین برای شما استفاده می‌کند.

 

*کورتیکواستروئیدها (Corticosteroids). پزشکان ممکن است از داروهای کورتیکواستروئید برای کاهش درد و التهاب بیماری نقرس استفاده کند، این داروها در دوشکل خوردنی و تزریقی تجویز می‌شوند، از عوارض جانبی کورتیکواستروئیدها می‌توان به:

–  نازک شدن استخوان ها

–   درمان دیر و ضعیف زخم ها

–   کاهش قدرت مبارزه با عفونت

 

برای کاهش این عوارض پزشکتان سعی می‌کند، کم ترین میزانی که برای شما کفایت می‌کند، از این داروها تجویز کند.

 

داروهایی برای پیشگیری از بیماری نقرس:

درصورتی که شما تنها چندبار در سال دچار حملات نقرس می‌شوید و یا اینکه حملاتتان پی در پی نبوده اما دردناک‌اند، پزشکتان ممکن است داروهایی برای کاهش خطر ابتلا به نقرص و عوارض نقرس برای شما تجویز کند، این داروها شامل:

 

–  داروهایی که جلوی تولید اسید اوریک را می‌گیرند.

–   داروهایی که دفع اسید اوریک را بهبود و افزایش می‌بخشند.

 

درمان خانگی نقرس:

برای درمان بیماری نقرس از مصرف الکل خودداری کنید

 

هرچند که درمان دارویی نقرس از همه انواع درمان ها موثرتر است، با اینحال دستورالعمل‌های زیر که توسط انجمن رژیم غذایی آمریکا (ADA) برای زمانی که تحت حملات نقرس هستید، توصیه شده است، نیز می‌تواند مفید باشد.

 

♠ حدود 2 تا 4 لیتر مایعاتی که حداقل نصف آن آب است، مصرف کنید.

 

♠ از مصرف الکل خودداری کنید.

 

♠ مصرف معتدل پروتئین، بخصوص از منابع سالم همچون، لبینیات کم چرب و یا بدون چربی، تخم مرغ و کره بادام زمینی.

 

♠ مصرف روزانه گوشت قرمز، مرغ و ماهی را در اندازه 113 تا 17 گرم نگه دارید.

 

درمان نقرس با طب سنتی:

داروی گیاهی برای بیماری نقرس

 

شما می‌توانید از راهکارهای طب سنتی یا جایگزین برای درمان بیماری نقرس استفاده کنید. هرچند که قبل از امتحان این نوع درمان می‌بایست با پزشک خود مشورت نمایید تا مبادا این نوع درمان با درمان داروییتان تداخل ایجاد کند. بعضی از مواردیکه در ادامه بیان می‌کنیم، تاثیراتی بر کاهش اسید اوریک در خون دارند.

 

¤ قهوه. محققان رابطه‌ای بین مصرف قهوه (هر دو نوع معمولی و بدون کافئین آن) و کاهش اسید اوریک خون یافته‌اند.

 

¤ ویتامین ث. هرچند که دررابطه با تاثیر ویتامین ث برنقرس اطلاعاتی در دسترس نیست، اما ویتامین ث می‌تواند باعث کاهش سطح اسید اوریک درخون شوند. البته فکر نکنید که اگر کمی ویتامین ث برای شما خوب است، پس مصرف زیاد آن بهتر است، چرا که مصرف زیاد ویتامین ث ممکن است سطح اسید اوریک خون را بالا ببرد.

 

¤ گیلاس. در تحقیقات نشان داده شده که مصرف گیلاس می‌تواند به کاهش سطح اسید اوریک خون کمک کند، با این حال تا کنون تحقیقی برای بررسی ارتباط بین گیلاس و نقرس وجود ندارد.

 

پیشگیری از ابتلا به نقرس:

نوشیدن زیاد مایعات باعث پیشگیری از بیماری نقرس میشود

 

1. مصرف بالای مایعات. میزان مصرف مایعات خود را به میزان 2 تا 4 لیتر(8 تا 16 لیوان)، افزایش دهید. دقت کنید که حداقل نصف این میزان مایعات از آب باشد.

 

2. اجتناب از مصرف الکل.

 

3. رژیم غذایی متعادل، که تاکید آن بر میوه، سبزی، غلات کامل و لبنیات کم چرب و یا بدون چربی باشد.

 

4. محدودکردن مصرف گوشت، مرغ و ماهی.

 

5. حفظ وزن مناسب.گردآوری: بخش سلامت بیتوتهمنابع:rastineh.ir

kneepain.ir


بخوانید تا سالم بمانید

باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

نقرس یک نوع از آرتریت می‌باشد که می‌تواند قسمت‌های مختلف بدن مانند گوش، مفصل کوچک بر روی دست، مچ دست، مچ پا و زانو را تحت تأثیر فرار دهد. برای درمان نقرس با دکتر نیم همراه باشید.

مردان 9 برابر از زنان دچار نقرس می‌شوند و احتمال ابتدا به نقرس در زنان مربوط به دوران یائسگی می‌باشد. از علائم آن می‌تواند به درد حاد، تورم، حساسیت شدید و التهاب مفاصل است. درمان نقرس نیازمند کمی زمان می‌باشد پس باید صبور باشید.

دلیل دقیق نقرس هنوز ناشناخته است، ما مقدار زیاد اوریک‌اسید در بدن یکی از دلایل آن است. برخی دیگر از علل احتمالی عبارت‌اند: ژنتیک، مصرف بیش‌ازحد الکل، عدم تمرین جسمانی، مصرف بیش‌ازحد پروتئین (مانند گوشت) و استرس بیش‌ازحد می‌باشد.

نقرس با سایر انواع مشکلات سلامتی مانند فشارخون بالا، دیابت و سنگ کلیه مرتبط است، بنابراین بسیار مهم است که روشی مناسب برای درمان بیماری نقرس دریافت کنید. در درمان‌های آسان در خانه را بازگو می‌کنیم که سبب بهبود بخشیدن بیماری و تسکین علائم نقرس می‌شود.

 

راه های درمان درد نقرس

 

لیست مطالب :

سرکه سیب برای درمان نقرس و آرتریت مفید است. اسید موجود در سرکه سیب کمک می‌کند تا درد حاد کاهش پیدا کند.

خواص ضدالتهابی موجود در ریشه زنجبیل ممکن است در از بین بردن درد و التهاب مفید باشد. راه‌های بسیاری برای استفاده از ریشه زنجبیل در درمان نقرس وجود دارد.

یکی از عوامل مهم در نقرس، افزایش اسید اوریک‌اسید در بدن است، جوش شیرین سبب کاهش مقدار اسید اوریک‌اسید می‌شود که سبب کاهش درد می‌شود.

توجه: اگر سن شما بیش از 6 سال می‌باشد بیش از سه بار در روز مصرف نکنید، همچنین اگر دچار فشارخون بالا هستید این روش را استفاده نکنید.

آب لیمو سبب دفع اسید اوریک‌اسید از طریق جریان خون می‌شود. شما می‌توانید همراه با آب لیمو، میوه‌های دیگر حاوی ویتامین c برای تقویت بافت‌های بدن خود بخورید.

 

 

گیلاس، شیرین یا ترس می‌تواند به درمان نقرس به علیت خواص آنتی‌اکسیدانی مفید باشد. گیلاس همچنین حاوی آنتوسیانین ها است که می‌توان التهاب را کاهش دهد و همچنین موجود کوچک شدن نقرس می‌شود.

نمک اپسوم یکی دیگر از مواد معدنی مفید برای درمان نقرس و سایر مشکلات آرتریت است. مقدار بالای منیزیم موجود در نمک اپسوم نیز موجب بهبود وضعیت قلب و کاهش فشارخون می‌شود.

موز در درمان نقرس بسیار مؤثر است. محتوای بالای پتاسیم موجود در موز سبب می‌شود که بلورهای اسید اوریک‌اسید به شکل مایع دربیایند و سپس از طریق ادرار خارج شود. همچنین موز حاوی مقادیر متوسط ویتامین c است که می‌تواند در کنترل تورم و درد بسیار مؤثر باشد.

کارشناسان توصیه می‌کنند پس از هر وعده غذایی یک عدد سیب بخورید.

اسید مالیک موجود د سیب سبب خنثی کردن اسید اوریک‌اسید در بدن می‌شود و از این طریق درد و التهاب نقرس کاهش پیدا می‌کند. اگر سیب دوست ندارید می‌توانید آب سیب بخورید.

زغال چوب فعال برای جذب اسید اوریک‌اسید بسیار شناخته‌شده است. ازاین‌رو می‌توان با خیال راحت برای درمان نقرس از آن استفاده کرد. کسانی که به نقرس مبتلا شده‌اند می‌توانند دو یا سه بار ازاین‌روش استفاده کنند.

قرار دادن منطقه آسیب‌دیده در آب سرد موجب کاهش تورم و درد می‌شود. وقتی نقرس دارید از یخ به‌طور مستقیم بر روی پوست استفاده نکنید زیرا سبب آسیب‌رسانی به پوست می‌شود و وضعیت شمارا بدتر می‌کند.

اگر شما از نقرس رنج می‌برید می‌توانید از این داروهای طبیعی استفاده کنید تا درد و التهاب رهایی پیدا کنید. به یاد داشته باشید هیچ درمان سریعی برای نقرس وجود ندارد. درمان نقرس نیازمند زمان است.

 

.IRPP_minimalist { padding:px margin: padding-top:1em!important padding-bottom:1em!important width:1% display: block font-weight:bold background-color:#FFFFFF border:!important border-left:4px solid #FFFFFF!important box-shadow: 1px 2px rgba(, , , .17) -moz-box-shadow: 1px 2px rgba(, , , .17) -o-box-shadow: 1px 2px rgba(, , , .17) -webkit-box-shadow: 1px 2px rgba(, , , .17) text-decoration:none } .IRPP_minimalist:active, .IRPP_minimalist:hover { opacity: 1 transition: opacity 25ms webkit-transition: opacity 25ms text-decoration:none } .IRPP_minimalist { transition: background-color 25ms webkit-transition: background-color 25ms opacity: .9 transition: opacity 25ms webkit-transition: opacity 25ms } .IRPP_minimalist .ctaText { font-weight:bold color:#27AE6 text-decoration:none font-size: 16pxfloat:left } .IRPP_minimalist .postTitle { color:#141414 text-decoration: underline!important font-size: 16px } .IRPP_minimalist:hover .postTitle { text-decoration: underline!important }در ادامه بخوانید :   درمان روماتیسم مفصلی

نظر

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
نسرین رجبعلی زاده

بیماری نقرس نوعی آرتریت است که در آن کریستال های کوچک در داخل و اطراف مفاصل تشکیل می شود و باعث حملات ناگهانی درد شدید و تورم می شود. بیماری نقرس می تواند بسیار دردناک و ناتوان کننده باشد، اما راه هایی برای درمان سریع درد نقرس و جلوگیری از حملات در دسترس هستند.

راه های درمان درد نقرس

اولین اقدام جهت درمان سریع درد نقرس : مفصل را خنک نگه دارید، لباس های اطراف مفصل را درآورده و از یک بسته یخ پیچیده در یک حوله استفاده کنید.

با ما همراه باشید تا به روش های دیگر درمان نقرس پی ببرید.

بیماری نقرس عمدتا در مردان بالای ۳۰ سال و دوران یائسگی زنان ایجاد می شود. به طور کلی، بیماری نقرس در مردان از زنان است.

از اصلی ترین علائم بیماری نقرس یک حمله ناگهانی درد شدید در یک یا چند مفصل مثل مفصل انگشت بزرگ پا است.

سایر علائم بیماری نقرس عبارتند از:

درد می تواند بسیار دشوار شود تا جایی که حتی یک پوشش سبک یا پتو غیرقابل تحمل می شود.

بیماری نقرس تقریبا در هر مفصلی می تواند ایجاد شده و در یک زمان در بیش از یک مفصل رخ دهد.

مفاصل انتهایی اندام ها معمولا تحت تاثیر قرار می گیرند، از جمله:

اگر بیماری نقرس درمان نشود، ممکن است در طول زمان بر روی مفاصل دیگر تاثیر بگذارد.

حملات بیماری نقرس به شکل زیر رخ می دهد:

تقریبا همه افراد مبتلا به بیماری نقرس معمولا در عرض یک سال، حملات بیشتری را تجربه خواهند کرد.

اگر شما مشکوک به بیماری نقرس هستید و بیماری قبلا تشخیص داده نشده است، به خصوص اگر درد ادامه پیدا کند و تب (دمای بالای ۳۸ درجه سانتی گراد) را نیز تشخیص دهید، به پزشک خود مراجعه کنید.

مهم است که تشخیص نقرس تایید شود، زیرا شرایطی مانند مفصل آلوده نیز گاهی اوقات علائم مشابه علائم بیماری نقرس را ایجاد می کنند.

اگر قبلا علائم بیماری نقرس در شما تشخیص داده شده و یک حمله جدید دارید، به پزشک خود مراجعه کنید و تا چند روز کار نکنید.

بیماری نقرس ناشی از تشکیل کریستال های کوچک در مفاصل است که موجب درد، حساسیت و تورم می شود.

زمانی که ماده ای به اسید اوریک در بدن به میزان زیاد ساخته می شود، این کریستال ها می توانند رشد کنند.

اسید اوریک زمانی ایجاد می شود که بدن مواد شیمیایی معروف به پورین را تجزیه می کند.

اگر کلیه های شما به اندازه کافی اسید اوریک را فیلتر نکنند، یا بدن شما سطح غیرعادی از آن را تولید کند، سطح آن در بدن زیاد شده و به بلورهای میکروسکوپی تبدیل می شوند.

این کریستال ها معمولا در داخل و اطراف مفاصل تشکیل می شود، شاید به دلیل اینکه درجه حرارت این مناطق کمی پایین تر از بقیه نقاط بدن است.

اگر کریستال ها در فضای بین مفاصل قرار بگیرند، می توانند باعث التهاب دردناک، قرمزی و تورم شوند.

از عوارض اسید اوریک بالا افزایش خطر ابتلا به بیماری نقرس است. با این حال، هنوز مشخص نیست که چرا برخی از افراد با اسید اوریک بالا، بیماری نقرس را تجربه می کنند، در حالی که دیگران با همان سطح اسید اوریک خون، مبتلا نمی شوند.

عوامل دیگری که ممکن است خطر ابتلا به بیماری نقرس را افزایش دهند، شامل:

برخی از بیماری های زمینه ای می تواند خطر ابتلا به بیماری نقرس را افزایش دهند، از جمله:

برخی داروها می توانند سطح اسید اوریک خون و خطر ابتلا به بیماری نقرس را افزایش دهند. شامل:

در رژیم غذایی برای نقرس از مصرف غذاهای حاوی سطح بالای پورین جلوگیری می شود زیرا این مواد باعث افزایش احتمال بیماری نقرس می شوند که عبارتند از:

نوشیدنی های الکلی می توانند موجب بالا بردن اسید اوریک خون شوند.

مصرف متوسط یک یا دو لیوان مشروب در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به بیماری نقرس را افزایش می دهد.

بعضی از تحقیقات نشان داده است که نوشیدن نوشابه ها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر با سطح بالایی از فروکتوز (قند طبیعی بسیاری از میوه ها) خطر بیماری نقرس را افزایش می دهند.

مطالعات نشان داده است حدود یک نفر از پنج نفر مبتلا به بیماری نقرس دارای یک عضو خانواده نزدیک مبتلا به بیماری نقرس هستند.

اگر برای اولین بار علائم بیماری نقرس را تجربه می کنید، پزشک شما علائم و سابقه پزشکی شما را بررسی می کند.

همچنین ممکن است یک رژیم غذایی برای نقرس تجویز کند و از مصرف مشروب و مواد غذایی با مقدار زیاد پورین از شما سوال کند.

راه های درمان درد نقرس

پزشک شما ممکن است نتواند بلافاصله به یک تشخیص ثابت برسد و ممکن است آزمایش هایی برایتان تجویزشود. از جمله:

ممکن است یک نمونه از مایع بین مفصلی شما مورد آزمایش قرار گیرد.

مایع بین مفصلی را می توان از نظر وجود کریستال های کوچک که باعث بیماری نقرس می شوند، مورد بررسی قرار داد.

همچنین می توان آن را برای بررسی عدم وجود عفونت و رد آرتریت سپتیک مورد آزمایش قرار داد.

برای اندازه گیری مقدار اسید اوریک خون شما

گاهی اوقات بهتر است برای انجام این آزمایش دو تا چهار هفته بعد از حمله بیماری نقرس منتظر بمانید، زیرا اغلب در زمان حمله، تشکیل کریستال ها موجب پایین آوردن اسید اوریک شما می شوند.

اشعه ایکس به ندرت برای تشخیص بیماری نقرس استفاده می شود، زیرا بیماری نقرس معمولا با استفاده از این روش قابل تشخیص نیست.

با این حال، اشعه ایکس گاهی اوقات برای پیش بینی شرایط مشابه بیماری نقرس که بر مفصل تاثیر می گذارد، مانند کندروکلسینوز (ایجاد کریستال های کلسیم در مفاصل) استفاده می شود.

اسکن اولتراسوند مفصل متورم یک روش ساده و ایمن است که به طور فزاینده ای برای تشخیص کریستال ها در مفاصل استفاده می شود. همچنین می تواند کریستال های عمیقی را شناسایی کند که در معاینه فیزیکی واضح نیستند.

راه های درمان نقرس شامل اقدامات اولیه جهت درمان سریع درد نقرس ، درمان دارویی نقرس ، تغییر شیوه زندگی و رژیم غذایی برای نقرس برای جلوگیری از حملات است.

برای درمان سریع درد نقرس در طول یک حمله چه کاری انجام دهیم؟

کیسه یخ را بیش از ۲۰ دقیقه استفاده نکنید زیرا ممکن است به پوست آسیب برساند.

در صورت لزوم، برای درمان سریع درد نقرس می توانید بسته یخ را به پوست خود بکشید، اما هربار باید منتظر بمانید تا پوست شما به دمای اولیه برسد.

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) معمولا به عنوان اولین دارو برای درمان نقرس توصیه می شوند.

این داروها برای کاهش درد و التهاب در طی یک حمله استفاده می شوند.

داروهای NSAID مورد استفاده برای درمان سریع درد نقرس شامل ناپروکسن، دیکلوفناک و اتوریکوکسیب است.

اگر این داروها برای درمان نقرس تجویز شده اند، دارو را در طول حمله و تا ۴۸ ساعت بعد از آن استفاده کنید.

پزشک شما همچنین ممکن است یک دارو به پمپ پروتون تجویز کند تا همراه با داروهای NSAID استفاده شود که باعث می شود خطر سوء هاضمه، زخم معده و خونریزی معده ناشی از داروهای NSAID کاسته شود.

اگر قادر به مصرف این داروها نیستید، یا آنها بی اثرند، به جای آن کلشی سین توصیه می شود.

کلشی سین مقداری از تورم و درد ناشی از حمله بیماری نقرس را کاهش می دهد.

بهتر است کلشی سین را همیشه با خود داشته باشید تا بتوانید آن را طی اولین نشانه حمله جهت درمان استفاده کنید.

اگر دوزهای بالای کلشی سین مصرف شود، عوارض جانبی شامل درد شکم و اسهال را به دنبال دارد.

کورتیکواستروئیدها گاهی برای درمان نقرس حاد مورد استفاده قرار می گیرند. مخصوصا اگر درمان های دیگر کار نمی کنند یا شما قادر به مصرف NSAID یا کلشی سین نیستید.

یک دوره کوتاه قرص های استروئیدی برای درمان نقرس حاد اغلب مفید است، اما آنها نمی توانند در دوزهای بالا و در درازمدت استفاده شوند زیرا باعث عوارض جانبی می شوند، از جمله:

کورتیکواستروئیدها در درمان نقرس حاد می توانند برای درمان سریع به یک عضله، یک رگ یا به طور مستقیم به مفصل آسیب دیده تزریق شوند.

شما می توانید شانس حملات بیماری نقرس را با مصرف دارو و تغییر شیوه زندگی کاهش دهید.

داروهایی برای پایین آوردن اسید اوریک شناخته شده اند.

اکثر افراد مبتلا به بیماری نقرس در نهایت نیاز به این داروها دارند.

از این دست داروها، آلوپورینول معمولا برای اولین بار مورد آزمایش قرار می گیرد و اگر مناسب نبود ممکن است دارویی دیگر جایگزین شود.

درمان دارویی نقرس به شرح زیر است:

آلوپورینول: آلوپورینول یک قرص است که یک بار در روز مصرف می شود. هنگامی که برای اولین بار آن را مصرف می کنید، آزمایش های خون منظم برای پیدا کردن مؤثرترین دوز مورد نیاز است.

اکثر افراد مبتلا نسبت به آلوپورینول عوارض جانبی قابل توجهی را تجربه نمی کنند. با این حال، عوارض جانبی می تواند شامل موارد زیر باشد:

فبوکسوستات: این دارو مانند آلوپورینول یک بار در روز، برای پایین آوردن اسید اوریک مصرف می شود.

اگر آلوپورینول مناسب نبود یا باعث عوارض جانبی شدید شد اغلب فبوکسوستات مورد استفاده قرار می گیرد.

همانند آلوپورینول، فبوکسوستات نیز زمانی که برای اولین بار آن را مصرف کنید، می تواند علائم شما را بدتر کند.

عوارض جانبی فبوکسوستات:

داروهایی با استفاده کمتر عبارتند از بنزبرومارون و سولفین پیرازون.

این نوع از داروها تنها در صورتی استفاده می شود که افراد قادر به مصرف آلوپورینول یا فبوکسوستات نباشند و باید تحت نظارت یک متخصص تجویز شوند.

شواهدی نشان می دهند مکمل ویتامین C می تواند حملات را کاهش دهد، گرچه اثرش ممکن است کم باشد.

اگر به مصرف مکمل ویتامین C فکر می کنید، با پزشک خود صحبت کنید، زیرا آنها برای همه مناسب نیستند.

از عوارض بیماری نقرس ایجاد سنگ کلیه یا ایجاد توده های کوچک زیر پوست (توفی) و آسیب های مفصلی است.

گاهی اوقات بالا بودن اسید اوریک خون می تواند از عوامل ایجاد سنگ کلیه باشد.

گاهی سنگ کلیه مسیر جریان ادرار را تا حدودی مسدود می کند که باعث احساس درد هنگام ادرار می شود.

بالا بودن اسید اوریک خون موجب تشکیل کریستال های کوچک در داخل و اطراف مفاصل می شود. این کریستال ها اغلب در زیر پوست توده های کوچک سفید یا زردی به توفی را تشکیل می دهند.

توفی ها معمولا بدون درد هستند و می توانند در مکان هایی مانند انتها و اطراف انگشتان شکل بگیرند.

آنها گاهی اوقات می توانند کارهای روزمره مانند تهیه غذا یا پوشیدن لباس را دشوار کنند.

توفی همچنین می تواند باعث التهاب شده و تخلیه شود.

توفی می تواند در هر کجا از بدن ایجاد شود، اما معمولا بر روی نقاط زیر ظاهر می شود:

معمولا توفی چندین سال پس از اولین حمله پیشرفت می کند اما گاهی قبل از حمله اول ایجاد می شود.

توفی ها معمولا از عوارض بیماری نقرس حاد هستند و دلایل خوبی برای شروع درمان پایین آوردن اسید اوریک هستند.

درمان موفق باعث عدم بزرگتر شدن توفی ها شده و درمان طولانی مدت به تدریج آنها را کاهش می دهد.

اگر توفی های بسیار زیاد یا دردناک دارید، ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

بدون درمان، حملات بیماری نقرس ممکن است و طولانی تر شود و احتمال ایجاد آسیب دائمی مفاصل افزایش یابد.

در موارد جدی تر، ممکن است برای درمان یا جایگزینی یک مفصل آسیب دیده، جراحی مورد نیاز باشد.

از عوارض بیماری نقرس می توان به تغییر خلق و خو، کار و زندگی شما نیز اشاره کرد.

ترجمه شده در سایت خلایق
منبع:

nhs.uk

برچسب‌ها: رماتیسم


۱۳۹۷-۰۵-۱۵

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
سمانه طبسی
· Published ۱۳۹۷-۰۵-۱۵
· Last modified 218-8-6


۱۳۹۵-۱۲-۱۰

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
پدرام ملکی
· Published ۱۳۹۵-۱۲-۱۰
· Last modified 217-11-5


۱۳۹۵-۱۰-۰۱

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
پدرام ملکی
· Published ۱۳۹۵-۱۰-۰۱
· Last modified 217-1-4


۱۳۹۵-۰۹-۲۰

 شما اکنون در سایت خلایق هستید: نوشته ی
پدرام ملکی
· Published ۱۳۹۵-۰۹-۲۰
· Last modified 217-1-1

خیلی عالی بود..تشکر

واقعا عالی بود ۸ساله ازدرد نابودشدم ولی فکر کنم مشکلم حل شده با این مقاله ممنون

Pefect

مشاوره چشم پزشکی توسط متخصصین مرکز چشم پزشکی بصیر

باز نشر مطالب تنها با ذکر سایت خلایق و ذکر آدرس و درج بک لینک khalayegh.com مجاز است.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *