راههای کاهش قند خون در بارداری

راههای کاهش قند خون در بارداری
راههای کاهش قند خون در بارداری

دیابت بیماری از موارد بسیار مهم است که در آن بدن به دلیل کمبود انسولین و یا عدم کارایی آن قادر به کنترل میزان قند خون نیست. دیابت شایع‌ترین عارضه پزشکی در دوران بارداری است که در 3.3درصذ تولد نوزادان اتفاق می‌افتد.

در حالت کلی دیابت به دو نوع اصلی تقسیم می‌شود. دیابت نوع 1 یک بیماری خود‌ایمن است که نیاز به مصرف روزانه انسولین دارد. علائم دیابت نوع 1 ممکن است شامل افزایش تشنگی و تکرر ادرار، گرسنگی ثابت، کاهش وزن، تاری دید و خستگی شدید باشد. این نوع دیابت اغلب در دوران کودکی و در بزرگسالان جوان تشخیص داده می‌شود. حدود 5 تا 10 درصد موارد تشخیصی را به خود اختصاص می‌دهد.

دیابت نوع 2 شایع‌ترین نوع دیابت است که حدود 90 تا 95 درصد موارد دیابت را در ایالات متحده تشکیل می‌دهد. علائم دیابت نوع 2 عبارتند از عفونت مثانه یا کلیه که به آرامی بهبود می‌یابد، افزایش تشنگی و تکرر ادرار، گرسنگی و خستگی مداوم است. این نوع از دیابت اغلب با افزایش سن، چاقی، سابقه خانوادگی، سابقه قبلی دیابت بارداری، عدم فعالیت فیزیکی همراه است و می‌تواند در گروه‌های قومی خاص شایع باشد.

دیابت بارداری GDM. در این وضعیت قند خون بالا رفته و دیگر علائم مربوط به دیابت در دوران بارداری مشاهده می‌شود. دیابت بارداری در زنانی دیده می‌شود که سابقه ابتلای به دیابت نداشته و هیچ نوعی از دیابت را نداشته اند. از هر 100 زن باردار 3 الی 9 نفر به دیابت بارداری مبتلا می‌شوند.

این که در حال تلاش برای باردار شدن هستید یا دوران بارداری خود را می‌گذارنید، در نهایت درمان دیابت در دوران بارداری بهترین کلید سلامتی شما و فرزندتان است.راههای کاهش قند خون در بارداری

کاهش قند خون و یا افزایش قند خون هر دو شرایطی هستند که در زنان مبتلا به پیش دیابت به وجود می آیند. هیپوگلیسمی در زمان کاهش بسیار سطح قند خون، اتفاق می‌افتد. هنگامی که سطح قند خون پایین است، بدن نمی‌تواند انرژی مورد نیاز خود را دریافت کند.

به طور معمول، قند خون پایین با خوردن یا نوشیدن مواد قنددار و شیرین مانند آب پرتقال درمان می‌شوند. هایپرگلیسمی یا قند خون بالا زمانی اتفاق می‌افتد که بدن انسولین کافی نداشته و یا نتواند به درستی از آن استفاده کند.

به طور معمول، با تنظیم مقدار دوز انسولین، قند خون بالا درمان می‌شود.

هنگامی که مادر مبتلا به دیابت است، چندین خطر بالقوه منفی برای سلامت نوزاد وجود دارد.

ماکروسومیا Macrosomia. شرایطی است که در آن به علت عبور بیش از حد انسولین از جفت، نوزاد بیش از حد بزرگ می‌شود. یک نوزاد بزرگ می‌تواند زایمان طبیعی را با دشواری همراه سازد و خطر آسیب به کودک در طی تولد را افزایش می‌دهد.

هیپوگلیسمی یا قند خون پایین. به علت سطوح بالای انسولین، ممکن است پس از مدت کوتاهی از تولد نوزاد ایجاد شود. کنترل قند خون می‌تواند به کاهش خطر ابتلای نوزاد به قند خون پایین کمک شایانی نماید.

یرقان. رنگ زرد پوست و چشم که گاهی اوقات می‌تواند با دیابت بارداری همراه باشد. متخصصین اطفال در جهت کاهش بروز این وضعیت برای نوزاد اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

چند مورد دیگر وجود دارد که باید آن‌ها را در ذهن خود داشته باشید:

هر ساله هزاران زن قادر به مدیریت مطلوب دیابت خود در دوران بارداری هستند. به خاطر داشته باشید که سطح قند خون خود را مدیریت کنید. از تغذیه مناسب و ورزش استفاده کنید. از چکاب‌های منظم پزشکی استفاده کنید. مدیریت مداوم دیابت کلید مهم سلامتی و موفقیت برای حاملگی‌های آینده است.

تریتا را در جهت رسیدن به اهدافش حمایت کنید:

اشتراک گذاری:

فاطمه قربانی هستم، لیسانس ژنتیک، به علوم نوین پزشکی و ایمونولوژی علاقمندم. از شما دوست گرامی بخاطر مطالعه این مقاله و همچنین مجموعه تریتا بخاطر فرصت انتشار مطالبم در راستای کمک به ارتقای دانش کمال تشکر دارم. شاد باشید و سلامت

my name is Fatemeh Ghorbani, I have a B.S in genetics and interested in immunology and medical science. I believe that, even into the smallest acts, should be put our heart, mind and soul. Thank you for reading my article

طراحی و پشتیبانی:
گروه توسعه نرم افزاری تیکا

کنترل سطح قند خون در بارداری یکی از مراقبت های لازم و ضروری در این دوران به حساب می آید که کاهش و افزایش آن می تواند بر روی سلامت و وضعیت نرمال مادر و جنین تاثیر منفی بگذارد.

قند در واقع سوخت اصلی بدن است که سلول ها به راحتی آن را مورد استفاده قرار می دهند. در دوران حاملگی به ویژه اوایل این دوران به علت نیاز جنین به قند، قند خون مادر بیشتر مصرف می شود و مادر معمولا با افت قند خون در بارداری مواجه است. اما گاها پیش می آید که به دلایلی قند خون مادر افزایش یابد که در این صورت نیز باید اقدامات لازم در جهت کاهش ان انجام گردد.

امروزه به علت ناپرهیزی های غذایی مادر باردار نه تنها با افت قند خون مواجه نمی شود بلکه چون رژیم مناسبی را رعایت نمی کند و بیش از اندازه و بی دلیل به استراحت می پردازد با افزایش قند خون نیز رو به رو می شود. این مسئله زمانی حاد تر می شود که مادر از دیابت خود بی اطلاع باشد و هنگامی که جنین در روزهای اول شکل گیری قرار دارد در معرض قند بالا قرار بگیرد.  در این مواقع احتمال وقوع ناهنجاری های مادرزادی در چنین جنین هایی بیشتر از جنین های طبیعی است و حتی این احتمال به بالای ده درصد هم می رسد.

راههای کاهش قند خون در بارداری

از جمله راه های مقابله با چنین وقایعی این می باشد که وقتی خانم ها تصمیم به بارداری می گیرند و یا در سال هایی که از راه های مطمئن برای جلوگیری از بارداری استفاده نمی کنند، هر سال میزان قند خون خود را کنترل کنند و در صورت نبود قند خون نرمال، یعنی در حالتی که قند خون ناشتای آنها بالاتر از صد بود بدانند که در معرض ابتلا به دیابت هستند. اگر میزان قند خون ناشتا بیشتر از 126 باشد با تشخیص ابتلا به دیابت باید تحت درمان قرار بگیرند. این تنها راهی است که می توان از ایجاد ناهنجاری های مادرزادی در جنین جلوگیری کرد.

بانوانی که به اضافه وزن دچار هستند، بانوانی که سابقه زایمان نوزادانی با وزن بالای چهار کیلوگرم دارند، بانوانی که در خانواده و فامیل درجه یک افراد مبتلا به دیابت نوع دو دارند و بانوانی که سابقه دیابت بارداری دارند در گروه خانم های پرخطر قرار می گیرند و باید بیشتر از سایرین نسبت به کنترل قند خون خود توجه کنند.

توجه به این نکته ضروری است که در دوران بارداری قند خون ناشتا معادل 95 نیز از حد طبیعی بالاتر است.

اگر برای مادر باردار تشخیص دیابت بارداری داده شود، باید ابتدا با رژیم غذایی مناسب که قند و نشاسته کمتری دارد و ورزش منظم به کنترل سطح قند خون در بارداری بپردازد به گونه ای که قند خون ناشتا کمتر از 95 و قند خون بعد از غذا کمتر از 120 باشد. اگر رژیم و ورزش در کاهش قند خون موثر نبود باید داروهای مفید از جمله انسولین که مهمترین آنها می باشد مورد استفاده قرار بگیرد تا احتمال بروز ناهنجاری های مادر زادی برای جنین کاهش پیدا کند. این احتمال که کودکان این مادران در آینده به دیابت نوع دو و چاقی دچار شوند بالا می باشد.

حال که با میزان نرمال قند خون در بارداری و همچنین راه های کاهش آن آشنا شدید پیشنهاد می کنیم با مراجعه به بخش کودک و والدین از دیگر مطالب منتشر شده و اطلاعات علمی مهم در رابطه با دوران بارداری و شیردهی دیدن نموده و نهایت استفاده را از این مطالب ببرید.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

راههای کاهش قند خون در بارداری
راههای کاهش قند خون در بارداری
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *