درمان كم خوني با عرقيات گياهي

خواص دارویی و گیاهی


کاربری یا  *


رمز عبور *


ورود به سایت

کم خونی در نتیجه کاهش گلبول های قرمز خون یا میزان هموگلوبین در خون اتفاق می افتد، پوسیدگی پوست و ضعف عمومی در بدن ،نشانه های آشکاری از کم خونی هستند.

کم خونی یکی از رایج ترین بیماری هاست که بر روی بسیاری از افراد،جوان و پیر به طور جهانی تأثیر می گذارد،کم خونی عمدتا ناشی از رژیم ناسب و بیماری طولانی مدت است،گیاهانی که به راحتی در دسترس هستند توانایی بالقوه برای جلوگیری از کم خونی و درمان آن را دارند،کم خونی به دلیل کاهش گلبول های قرمز خون یا هموگلوبین در خون به وحود می آید و با پوسیدگی پوست و ضعف عمومی درر بدن مشخص می شود.کم خونی یکی از رایج ترین بیماری های خونی است که بر روی بسیاری از افرادتأثیر می گذارد و این در میان زنان در حین بارداری دیده می شود اما ممکن است همچنین بر روی بچه های جوان نیز به دلایل گوناکونی تأثیر بگذارد.کم خونی عمدتا ناشی از رابطه بین وضعیت بیماری های طولانی مدت و رژیم ناسب است

درمان كم خوني با عرقيات گياهي

واژه کم خونی سلول خونی،یک گروهی از بیماری های ارثی گلبول قرمز خونی را توصیف می کند.مردمی که  بیماری کم خونی سلول خونی دارند،میزان هموگلوبین خون آن ها غیر عادی است که به آن هموگلوبین می گویند و یا هموگلوبین خونی یده می شود،در بیماری سلول های قرمز خونی اکر شخصی دو ژن از هموگلوبین داشته باشد “هموگلوبین به آن بیماری کم خونی سلول خونی می گویند و آن یکی از رایج ترین و شدیدترین بیماری های کم خونی سلول خونی است.

گیاهان ضد بیماری کم خونی گلبولی به طور متداول در آفریقای جنوبی و برای درمان شرایط مختلف بهداشتی استفاده می شودکه شامل درمان کم خونی گلبول خونی است،بیماران کم خون گلبول خونی در غرب آفریقا جایی که کم خونی سلول خونیی یک بیماری واگیردار بومی است با محصولات طبیعی به خصوص گیاهان درمان شده اند، این نوع از طب سنتی هنوز در جوامع روستایی رایج است.

در اینجا بعضی از گیاهان هستند که قابلیت این را دارند که بیماری کم خونی سلولی را درمان کنند و و کیفیت  خون را افزایش دهند

گشنیز

گشنیز به طور متداول به عنوان گشنیز تند و تیز شناخته می شود و آن گیاهی است که شامل میزان بالای از آهن است،برای قرن ها این گیاه به طور گسترده ای به عنوان منبعی از دارو،غذا و فیبر استغاده شده است و آن در تهیه مواد مغذی گشنیز از چای و یا مکملی برای کمک به بهبود کم خونی استفاده شده است، آن همچنین منبع غنی از ویتامین A  و گروه B،c  و  k  که جذب آهن را در بدن افزایش می دهند می باشد، عصاره برگ شده گشنیز به عنوان عامل ضد خونریزی برای کاهش جریان بیش از حد قاعدگی و خونریزی بینی استفاده می شود،در طب قومی آن برای درمان کم خونی استفاده می شود و به عنوان سازنده های خون شناخته می شود.

جعفری

جعفری گیاه سبز بومی و محبوب در دریای مدیترانه است و به طور گسترده در غذاهای غربی استفاده می شود و معمولا به عنوان یک چاشنی استفاده می شود و آن یک درمان عالی برای غلبه نمودن بر کم خونی است چون آن شامل تراکم قابل توجهی از آهن و اسیدفولیک است،درصد ویتامین c  در جعفری به بدن شما در جذب آهن به طور کافی کمک می کند،جعفری سرشار از آنتی اکسیدان است که ممکن است از مسمومیت با کادمیوم جلوگیری کند و تأثیر زیادی بر بهبود بیماری کم خونی دارد. دکترها اغلب توصیه می کنند که افرادی که برای برایشان مصرف مکمل های آهن سخت است آب جعفری همراه با چای مصرف کنند،جعفری یک داروی گیاهی مفید برای افزایش میزان آهن در بدن و بهبود بیماری کم خونی است

قاصدک “گیاه خودرو و دارای گلهای زرد روشن

قاصدک یک گیاه چندین ساله است که موارد استفاده دارویی و طبخی دارد، قاصدک به عنوان درمان برای کم خونی و رقیق کردن خون و تعدیل دستگاه ایمن بدن استفاده شده است و آن یک منبع سرشاری از ویتامین ها و مواد معدنی است و دارای میزان زیادی از ویتامین A  و    C و آهن مییی باشد و میزان آهن و کلسیم آن از اسفناج است، قاصدک از گذشته برای تقویت و پاک کردن خون استفاده شده است و ممکن است کمک کند تا میزان هموگلوبین خون به حد متعادلی در کم خونی های خفیف برسد. بیماری کم خونی در اثر کمبود آهن، عمدتا به دلیل فقدان غذاهایی که سرشار از آهن در ژیم  شما هستند می باشد چون بدن شما قادر نیست که به اندازه کفایت درصدی از آهن درر غذاها را جذب کند. برگ های قاصدک نه تنها شامل میزان بالایی از آهن هستند بلکه قابلیت بدن را برای جذب این مواد معدنی مهم بالا می برند .

ینجه

یونجه سرشار از ویتامین و مواد فیتو شیمیایی است و آن شامل میزان بالایی ازز کارونن و ویتامین های E،C  و k  است.درصد ویتامین C  در یونجه به بدن کمک می کند تا آهن را در غذا جذب کند، پزشکان ذکر می کنند که در دارو های قدیمی چینی و آیورولیک از برگ های یونجه برای درمان بیماری ها استفاده می شده است، آن ها می توانند به روش های گوناگونی مصرف شوند مثل به روش جوانه در ساندویچ ها ، دانه های یونجه در سالادها و همچنین می توانند به عنوان سبزی پخته شوند، یونجه ویژگی های شفا بخش زیادی از جمله قابلیت رفع مسمومیت از بدن به دلیل میزان بالای کلروفیل آن را دارد ، یونجه توسط پزشکان در ایالات متحده برای درمان بسیاری از وضعیت ها و هچنین به عنوان یک درمان گیاهی برای کم خونی استفاده شده است. نتایج بدست آمده در مطالعات نشان می دهد که  یونجه به عنوان جایگزین لذیذ و مفید برای مکمل های آهن و اسیدفولیک برای درمان کردن کم خونی در دختران بزرگسال است.

شاهی

شاهی یک گیاه وابسته به آب است و یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین سبزی های دارای برگ است که به وسیله انسان مصرف شده است، آن سرشار از ویتامین K  و شامل مقدار  قابل توجهی از ویتامین A،C،ریبوفلاوین،ویتامین B6،کلسیم،منگنز و فولیت است. میزان آهن آن از اسفناج است و کلسیم آن نیز از شیر است و ویتامین c آن از پرتقال استو شیوع فلزات سمی در آن ها بسیار کم است که همین عامل باعث می شود که شاهی یک گیاه مفید برای افزایش میزان آهن در خون  باشد و کاملا برای مصرف انسان ایمن باشد.

مکمل های شاهی که در رژیم های غذای ی گنجانده شده است تغییرات مواد مغذی را  که در افراد سیگاری و غیر سیگاری متفاوت است را نشان داده است،مواد پلاسمایی و بتا کاروتن به طور قابل توجهی تا 1 درصد و 33 درصد به ترتیب افزایش می یابند

ذرت خوشه ای

ذرت خوشه ای به عنوان بزرگ ترین ارزن شناخته شده است و آن ها گونه هایی از علف هستند که به خاطر دانه هایشان کشت می شوند. در بخش های غربی آفریقا به عنوان یک درمان گیاهی برای کم خونی استفاده می شود. تحقیقات اخیر نشان داده است که مکمل های دو رنگ ذرت خوشه ای همراه با آهن و اسید فولیک عصاره آن ها را می گیرند و استفاده می کنند قبل از هر عمل دیگری که بتواند کم خونی را کاهش دهد، عصاره دورنک ذرت خوشه ای از برگ های دو رنگ که به طور گسترده ای در جنوب غربی نیجریه گسترش یافته اند گرفته می شود، این عصاره ها دارای ویژگی هایی هستند که می توانند سلول های قرمز خون را افزایش دهد. مردم قبل از هر گونه اقدام برای درمان کم خونی می توانند از عصاره دو رنگ ذرت خوشه ای به عنوان یک عامل کم هزینه و آسان استفاده کنند.

خواندن ادامه مقاله

خواندن ادامه مقاله

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

محلول ، بزرگترین فروشگاه اینترنتی محصولات گیاهی

ما همواره سعی داریم بی طرفی را رعایت کنیم محصولات تمام تولید کنندگان را برای انتخاب بهتر شما مشتریان در عطاری آنلاین قرار داده ایم .




خانه

موبایل

مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم زمان ویتامین C می‌باشد. بر خلاف مثلاً عدس که آهن دارد اما فاقد ویتامین C است. خستگی دست از سرتان بر نمی‌دارد؟ احساس کم‌خونی می‌کنید؟ موهایتان ضعیف شده و می‌ریزد؟ ناخن‌هایتان شکننده شده است؟ طبق آمارهای جهانی خانم‌ها در طول زندگی‌شان حداقل یک مرتبه دچار کمبود آهن می‌شوند. کمبود آهن نیز به آنمی یا همان کم‌خونی منجر می‌شود. اگر طرفدار داروهای طبیعی و گیاهی هستید بهتر است به سراغ گیاه گزنه بروید. علائم کم‌خونی چیست؟* خستگی زیاد* کاهش تمرکز* نفس‌نفس زدن* رنگ و روی پریده* موها و ناخن‌های ضعیف و شکننده* ضعف بدنی در برابر بیماری‌هادر واقع خستگی و کم‌خونی از نتایج کمبود آهن هستند.

 کم‌خونی از چه چیزی ناشی می‌شود؟معمولاً کمبود آهن به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی می‌شود. لازم است که نیازهای روزانه‌تان به این ماده‌ی معدنی را از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از آن که به خوبی هم جذب بدن می‌شوند تامین کنید. با این حال توجه داشته باشید که کم‌خونی می‌تواند جزئی یا خیلی جدی باشد که تشخیص آن با پزشک است. در این صورت نیز لازم است به همراه مواد غذایی از مکمل هم استفاده کنید. کم‌خونی درجه‌ی «نهاییِ» کمبود آهن است. در این صورت شما باید بدنتان را تقویت کنید و مصرف مواد غذایی سرشار از آهنتان را بالا ببرید.کم‌خونی‌های جزیی خطر کمتری دارند اما تبدیل به یک امر رایج شده‌اند. در این صورت احساس خستگی به جانتان می‌افتد و نمی‌توانید به درستی روی کار و درستان تمرکز کنید. اگر در این مرحله به فکر جبران آهن خود نباشید امکان دارد وضعیت بدتر شود و دچار کم‌خونی شدید شوید. چه کسانی در معرض این مشکلات قرار می‌گیرند؟خانم‌ها در معرض کمبود آهن قرار می‌گیرند به خاطر اینکه هر ماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست می‌دهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانم‌هایی که خونریزی زیاد دارند، خانم‌های باردار، زنان شیرده یا خانم‌های در آستانه‌ی یائسگی در معرض کمبود آهن قرار می‌گیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبین‌های خون دارند و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر می‌رود احتمال کم‌خونی نیز می‌شود.گاهی وقت‌ها خودتان نمی‌توانید کمبود آهن را تشخیص بدهید. مطمئن‌ترین روش برای تشخیص این مشکل آزمایش خون است. اما اگر احساس خستگی زیاد می‌کنید یا اینکه رنگ و روی‌تان پریده و خسته است احتمال دارد آهن بدنتان کم شده باشد. پس لازم است به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید. چگونه می‌توان آهن بیشتری جذب کرد؟اول از همه بدانید که گیاه گزنه و برخی از جلبک‌ها سرشار از آهن هستند. احتمالاً حتی فکرش را هم نمی‌کردید که این گیاه به ظاهر خشن منبع فوق‌العاده‌ی آهن باشد. برای اینکه بتوانید آهن موجود در سبزیجات را به خوبی جذب کنید باید آن‌ها را با ویتامین C مصرف کنید تا جذب بدن شود. مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم زمان ویتامین C می‌باشد. بر خلاف مثلاً عدس که آهن دارد اما فاقد ویتامین C است.گوشت قرمز نیز سرشار از آهن است اما مصرف زیاد آن می‌تواند به سلامتی و همچنین جیبتان آسیب برساند. علاوه بر این خانم‌هایی که گوشت هم می‌خورند باز با کم‌خونی مواجه‌اند.معمولاً بره‌ی غذایی روزانه‌ی اکثر ما فاقد میوه‌های صدفی مانند بادام می‌باشد که حاوی آهن است. اما باید بدانید دانه‌ی کنجد یا سویا نیز به اندازه‌ی جگر آهن دارد. اما مشکل این است که آهن این دانه‌های گیاهی کمتر جذب می‌شود. جعفری، غلات کامل مانند گندم سیاه یا چاودار و ارزن، حبوبات مانند عدس، تخمه‌ی آفتاب‌گردان و غیره نیز از منابع غیر حیوانی خوب آهن محسوب می‌شوند. چگونه می‌توان از آهن گزنه استفاده کرد؟برای رسیدن به نتیجه‌ی سریع و دلخواه، کم‌خونی‌تان را با گزنه درمان کنید. که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را می‌بینید. می‌توانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازه‌ی گزنه مصرف کنید. به این ترتیب که دمنوش گزنه درست کنید. برگ‌های تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 1 تا 15 دقیقه دم بکشد. می‌توانید از پودر گزنه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که کپسول‌های گزنه نیز در عطاری‌ها یا داروخانه‌ها وجود دارد که می‌توانید از آن استفاده کنید. نتیجه اینکه..کم‌خونی نتیجه‌ی سبک زندگی کنونی ما و عدم مصرف مواد غذایی سرشار از آهن است. در بین همه‌ی راه‌های طبیعی برای جبران کمبود آهن مصرف گزنه بهتر است. این گیاه که همه جا می‌روید نشاط و سرزندگی را به شما هدیه داده و همین طور رنگ و رویتان را بهتر می‌کند.منبع:tebyan.net

درمان كم خوني با عرقيات گياهي


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

 کم خونی یکی از مشکلات رایج است که پیامدهای زیادی هم در پی دارد. در این مطلب یک شربت که از ترکیب چند عرق مختلف تهیه می شود را معرفی می کنیم که به درمان کم خونی کمک می کند

کم‌خونی عارضه‌ای است که در آن گلبول‌های قرمز، خون سالم و کافی برای رساندن اکسیژن به سایر بافت‌های بدن را ندارند؛ این بیماری معمولاً با علائمی مانند احساس خستگی، سردرد، افت فشار خون، رنگ‌پریدگی، تنگی تفس، بی‌قراری، تپش قلب و ریزش مو همراه است.شربت هفت عرق خون‌ساز حاوی انواع ویتامین‌های A، C، E، K، گروه ویتامین‌های B. مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲، سدیم، پتاسیم، آهن، اسید چرب امگا ۳، آنتی‌اکسیدان، زآگزانتین، لوتئین، پروتئین، پلی‌فنول، منگنز، روی، مس، فسفر، اسید فولیک و گوگرد است.برای بررسی خواص شربت هفت عرق خون‌ساز و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی؛ درباره مهم‌ترین خواص شربت هفت عرق خون‌ساز اظهار کرد: این شربت به علت داشتن آهن، اسید فولیک، ویتامین B۱۲ و سایر املاح معدنی خون‌ساز است و موجب افزایش اشتها و چاقی افراد می‌شود.این شربت تاثیر چشمگیری در طراوت، شادابی، جوان‌سازی پوست و مو، تقویت و افزایش رشد مو‌ها دارد؛ شربت هفت عرق خون‌ساز به علت وجود گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹ و سایر املاح معدنی انرژی بدن را افزایش می‌دهد.شربت هفت عرق خون‌ساز نقش موثری در فعال شدن مغز استخوان، تامین هموگلوبین خون و جذب بهتر آهن دارد؛ این شربت به کارکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی کمک شایانی می‌کند و خطر بروز سکته‌های قلبی و مغزی را کاهش می‌دهد.شربت هفت عرق خون‌ساز استخوان‌ها را محکم و از بروز پوکی و نرمی استخوان در افراد جلوگیری می‌کند؛ این شربت آرام‌بخش است و افسردگی، استرس و بی‌خوابی را هم از بین می‌برد.شربت هفت عرق خون‌ساز تاثیر چشمگیری در تنظیم قند، فشار و چربی خون دارد؛ این شربت بدن را پاکسازی و سموم را از بدن دفع می‌کند.شربت هفت عرق خون‌ساز برای مبتلایان به مشکلات تنفسی مانند آسم و سرفه، افراد سیگاری، زنان یائسه و اشخاصی که دچار اختلالات تیروئیدی هستند بسیار مفید است؛ این شربت خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.شربت هفت عرق خون‌ساز نقش موثری در رفع عفونت‌های مجاری ادراری، تقویت بینایی و معده و بهبود آلزایمر دارد؛ افراد برای تکمیل دوره درمان کم‌خونی بهتر است از ترکیب چهار شیره (انگور، خرما، توت و انجیر) و گوشت گوسفندی هم استفاده کنند.

مواد لازم برای تهیه هشت لیتر شربت هفت عرق خون‌ساز:

بدانید : فوایدی از عرقیات گیاهی مانند: بهار نارنج، کاکوتی، زیره، رازیانه و

درمان كم خوني با عرقيات گياهي

بدانید : درمان معده درد با 4 عرق گیاهی موثر

بدانید : طب سنتی کدام عرقیات رابرای استفاده در فصل بهار توصیه می کند؟

بدانید : خواص شفابخش عرقیات گیاهی

بدانید : مصرف بیش از حد برخی عرقیات خطرناک است

بدانید : این عرق گیاهی، ضد استرس است

گردآوری : گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع : yjc.ir

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

درمان کم خونی به کمک میوه ها و دارو های گیاهی,خرما، زیره سیاه و پسته از جمله منابع آهن و مواد غذایی مناسب برای درمان کم خونی هستند.

 

آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیت‌های فکری بسیار مؤثر است.

درمان كم خوني با عرقيات گياهي

 

دکتر محمدحسین صالحی سورمقی،دکترای فارماکوگنوزی نوشت:

 

خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است.

 

فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. خرما همچنین قوای جنسی را افزایش می‌دهد.

 

آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیت‌های فکری بسیار مؤثر است.

 

خرما همچنین اسید بیش از حد معده را خنثی می‌کند.

 

با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگ‌های ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آنها در سال‌های اخیر از نظر علمی تأیید شده‌اند.

 

مواردی از آثار تجربی گزارش شده خرما در فرهنگ های عامیانه جهان به شرح زیر می‌باشد:

 

خوردن خرما (به تنهایی یا با شیر) باعث ایجاد خواب راحت می‌شود.

 

خرما قوای بینایی و شنوایی را تقویت می‌کند.

 

دارای خاصیت ضد میکروب و قارچ بوده و قوای بدن را در برابر امراض افزایش می‌دهد.

 

باعث افزایش شیر مادران و همچنین آرامش در دوران بارداری می‌شود.

 

هضم کننده غذا و مقوی معده است.

 

موجب رفع عطش، ضد اسهال و پاک کننده اخلاط سینه است.

 

غیر از موارد بالا، ده‌ها اثر تجربی دیگر در فرهنگ‌های مختلف از خرما گزارش شده است.

 

میزان مصرف

مقدار مصرف خرما در شرایط مختلف برحسب عدد گزارش نشده است و در حد مصرف خوراکی که در جهان مرسوم است، میتوان مصرف نمود.

 

عوارض جانبی

با توجه به اینکه خرما حاوی مقدار زیادی قند می‌باشد، نباید در مصرف آن افراط نمود. افراد دیابتی نیز با اینکه از خوردن آن محروم نیستند، ولی باید برحسب وضعیت خود مصرف نمایند.

 

درمان كم خوني با عرقيات گياهي

مصرف بیش از حد خرما می‌تواند موجب پوسیدگی دندان‌ها و چاقی شود.

 

مهمترین اثرات گزارش شده

ضد کم خونی، ضد سرطان‌های روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضد یبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوآنزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود همورئید، محافظ کبد،

 

ضد التهاب، افزایش‌دهنده قوای جنسی، ادرارآور، خلط‌آور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.

 

پسته

با توجه به ترکیبات بسیار باارزش آلی و معدنی موجود در مغز پسته، مطالعات زیادی بر روی آن انجام شده و خواص ارزشمند آن به شرح زیر مورد تأیید قرار گرفته است:

 

اثرات قلبی- عروقی (کاهش چربی، کلسترول و لیپوپروتئینها)

 

پژوهش‌های زیادی نشان داده است که مصرف پسته می‌تواند مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد.

 

در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته می‌دانند.

 

پژوهشگران اعلام نموده‌اند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع می‌باشد،

 

در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی مؤثر است.

 

آنها معتقدند که مصرف روزانه حدود 43 گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است.

 

مغز پسته حاوی فیبرهای حلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگلنان) به میزان 97 درصد و فیبرهای محلول به میزان 3 درصد می‌باشد که فیبرهای حلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.

 

زیره سیاه

مهمترین خواص زیره ضد نفخ، درد و اسپاسم آن می‌باشد که مشابه رازیانه یا میوه‌های دیگر خانواده جعفری است.

 

از اثرات دیگر آن می‌توان آثار محرک معده برای هضم غذا، ادرارآور، ضد کرم، ضد تشنج، تا حدی قاعده‌آور و به‌عنوان نیرودهنده را برد.

 

عوارض جانبی

فرآورده های زیره در حد توصیه شده خوراکی یا دارویی عارضه جانبی ندارند.

 

مصرف بیش از حد و یا طولانیمدت آن برای افرادی که التهاب کلیه دارند، توصیه نمی‌شود.

 

همچنین مصرف بیش از اندازه یا طولانی مدت اسانس زیره ممکن است باعث صدماتی به کلیه و کبد گردد.

 

مهمترین اثرات گزارش شده

ضد کرم، ضد کمخونی، ضد میکروب، ضد هیستامین، ضد سرطان، ضد تورم، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد قارچ، صفراآور، ادرارآور، هضم کننده غذا، قاعده‌آور، خلطآور، شیرافزا، لاروکش، شل کننده ماهیچه ها، محرک و مقوی معده.

 

خاصیت آنتی اکسیدان

ترکیبات اکسیدکننده نقش مهمی در بروز بیماری‌های التهابی، فشار خون، امراض قلبی- عروقی، حمله و ضربات، سرطان، ایدز، آلزایمر و پارکینسون دارند.

 

گرچه بدن به طور طبیعی اکسیدان‌ها را خنثی می‌کند، ولی رژیم غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان، تأثیر بسزایی در جلوگیری از این بیماری‌ها دارد.

 

ضد کم خونی

کمبود فولات می‌تواند باعث مشکلاتی چون کم خونی مگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماری‌های قلبی- عروقی است.

 

با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن می‌باشد، به بهبود کم خونی کمک می‌کند.

 

طریقه و میزان مصرف

پودر میوه: می‌توان تا روزی 6 گرم (یک قاشق غذاخوری) میوه خرد یا پودرشده را با آب میل کرد.

 

تنتور: 4 میلیلیتر (یک قاشق سوپخوری) تا چهار نوبت در روز میل شود.

 

رایحه: حداکثر تا 6 قطره اسانس در روز میل شود. باید توجه کرد که هیچ نوع اسانس خالص را نباید مستقیماً به صورت خوراکی مصرف نمود؛ چون باعث تحریک دهان و مخاط دستگاه گوارش می‌شود.

 

برای مصرف اسانس، آن را باید رقیق و یا در موارد خوراکی یا مایعات مخلوط کرد.

 

موارد استفاده عمومی زیره

مهمترین استفاده زیره در تهیه انواع ادویه‌ها، بخصوص در شرق دنیاست.

 

همچنین جهت معطر کردن انواع نان، بخصوص نان جو از آن استفاده می‌شود. از زیره سیاه در انواع غذاهای اروپایی و پودر کاری نیز استفاده می‌گردد.

 

استفاده‌های متنوع دیگر زیره در انواع پنیرها، کیکها و به صورت چای کیسه‌ای به عنوان ضد نفخ می‌باشد.

 

از رایحه زیره در تهیه صابون‌ها، لوسیون‌ها و صنایع عطرسازی استفاده می‌شود. از زیره به عنوان اشتهاآور، هضم کننده غذا و دفع کرم‌های دستگاه گوارش به همراه غذای روزانه استفاده می‌گردد.

 

 

منبع:مجله دنیای تغذیه

 

 

 

9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *