درمان فشار خون

خواص دارویی و گیاهی

نبض ما مرجع پزشکی و سلامت – دانستنیهای سلامت و مشاوره پزشکی

نبض ما – فشار خون بالا همانند اغلب بیماری‎‌ها قابل پیشگیری و درمان است فقط کافی است افراد آگاهی‌ درستی در مورد آن داشته باشند چرا که هرگونه باور نادرست و اطلاعات کذب در خصوص بیماری‌ها عواقب خطرناکی به همراه دارد.

به همین منظور به سراغ دکتر نجفی، متخصص بیماری‌های قلبی وعروقی رفته‌ایم تا درخصوص روش‌های مقابله با فشار خون بالا و عواقبی که این بیماری به همراه دارد اطلاعات مفیدی کسب کنیم با ما همراه شوید.

فشار خون نرمال در رنج طبیعی ۱۲۰ ماکسیموم بر روی ۸۰ مینیموم است. از فشار خون ۱۲۰ تا ۱۴۰ در ماکسیموم و ۸۰ تا ۹۰ مرحله مقدماتی فشار خون گفته می‌شود و از ۱۴۰ تا ۱۶۰ و از ۹۰ تا ۱۰۰ مرحله اول فشار خون است به همین ترتیب فشارخون بالا به مرحله دوم وسوم طبقه بندی می‌شود.

شایع ترین علامت فشار خون بالا بی علامت بودن است. اگر از افرادی که مبتلا به فشار خون بپرسیم که چه علائمی دارند اغلب می‌گویند که علامتی ندارند و زمانی که بیمار با سردرد صبحگاهی و اختلالات دیگر به پزشک مراجعه کند نشان دهنده آن است که فشارخون بالا باعث عارضه شده که معمولا در موارد بسیار شدید این علائم ظاهر می‌شوند و فشارخون علامت دار می‌شود.

در ۹۰ درصد از موارد هیچ علتی برای فشار خون بالا وجود ندارد و تنها در ۱۰ درصد از موارد می‌توان برای آن علتی پیدا کرد. تئوری‌های خاصی در زمینه فشار خون وجود دارد. از جمله اختلال عملکرد کلیه در ترشح نمک که باز هم در حد تئوری است و به طور قاطع در مورد آن صحبت نمی‌شود.

از طرفی علل ثانویه‌ای وجود دارد مانند مصرف کورتون و غددی که در بدن شروع به ترشح بیش از اندازه می‌کنند که بسیار نادر بوده و پزشک در موارد خاصی به این علل ثانویه فکر کرده و آن را دنبال می‌کند.

 در مواقعی فرد دچار فشار خون بالای ناگهانی می‌شود و دلیل آن این است که  در زمان صبح افراد تحت تأثیر موادی که داخل بدن ترشح می‌شود قرار دارند و تا ۱۲ ظهر فشار خون آنها بالا می‌رود معمولا از این ساعت تا ۱۲ شب این فشار ثابت مانده و در ساعت های بعدی کاهش می‌باید.

همزمان با این علت احساس خشم و عصبانیت تحت تأثیر ترشح برخی از مواد داخلی در بدن می‌تواند باعث افزایش ناگهانی فشار خون شود.

به همین علت بسیاری از افرادی که دچار پارگی عروق مغزی می‌شوند افرادی هستند که یا داروی فشار را منظم مصرف نکرده‌اند و یا تحت تأثیر یک مسأله هیجانی دچار افزایش ناگهانی فشار خون شده‌اند.

 

سرفه خشک پایدار، سطوح پتاسیم بالا، کاهش عملکرد کلیه  واکنش آلرژیک غیر معمول (angioedema) به ویژه درافراد با پوست تیره . این داروها نباید همراه با مسدود کننده گیرنده آنژیوتنسین (ARB)مصرف شود.

 

 

 

فشار خون بالا به قاتل رئی مشهور است. همیشه به بیماران می‌گوییم اینگونه نیست که بی علامت بودن بیماری فشارخون بالا به معنی بی عارضه بودن آن باشد بلکه فشارخون تحت عنوان قاتل رئی تمامی اعضای بدن را دچار عارضه می‌کند.

فشار خون در مغز در سنین بالا ایجاد آلزایمر می‌کند و همچنین باعث بروز سکته مغزی می‌شود که در دو حالت ایجاد می‌شود: سکته‌های مغزی ناشی از لخته خون و سکته‌های مغزی ناشی از پارگی رگهای مغزی. از طرف دیگر فشار خون بر روی قلب قادر به گشاد کردن رگ های قلبی به مرور زمان بوده و ایجاد سکته قلبی می‌کند.

در مراحل بالاتر فشار خون بالا فرد را مبتلا به نارسایی قلبی می‌کند. به علاوه این بیماری ( فشار خون بالا) اثرات سوء بسیاری بر کلیه دارد بطوریکه در درازمدت باعث کم کاری کلیه شده به گونه‌ای که فرد مبتلا نیازمند دیالیز می‌شود و بهتر است بدانید دومین علت فشار خون در تمام دنیا بعد از دیابت فشار خون بالا است.

مراحل برداشتن رگ های واریسی در اتاق عمل

مزایای استفاده از جوراب های فشاری برای رگ های واریسی

اکو مری چیست؟

علائم سوراخ قلب در نوزادان و درمان آن

در نهایت فشار خون در چشمها می‌تواند باعث بروز خونریزی در شبکیه شده و یکی از علل کوری باشد همچنین یکی از شایع‌ترین علل ناتوانی‌های جنسی فشار خون بالا است.

روش‌های متفاوتی برای درمان فشارخون وجود دارد از روش‌های غیردارویی گرفته تا روش‌های دارویی. از نظر دارویی حتما دارو باید تحت نظر و تجویز متخصص بر اساس شدت بیماری ، سن بیمار و عوامل خطر مصرف شود. بخش دیگر درمان بر اساس روش‌های غیردارویی است.

مهمترین این روش‌ها استفاده از ورزش منظم است که اگر همراه با کاهش وزن باشد به خوبی قادر به کاهش فشارخون است. یکی دیگر از راه‌های کاهش فشار خون مصرف کم  نمک است و همیشه یکی از توصیه‌های مهم پزشکان به بیماران مبتلا به فشار خون بالا پرهیز از افزودن نمک اضافی به غذا است .

 

برای درمان فشار خون بالا با عرقیات گیاهی می توانید از دم کرده ی دارچین و گل گاو زبان استفاده کنید. چای ترش هم در پایین آوردن فشار خون تاثیر بسزایی دارد .

از دیگر عرقیات گیاهی مفید در پایین آوردن فشار خون مصرف روزانه عرق بید مشک است .  استفاده از گل گاو زبان، دمنوش نسترن ، بادرنجبویه و لیمو امانی هم می توانند فشار خون را پایین بیاورند.

البته باید دقت کرد که در مصرف این نوع عرقیات به هیچ وجه افراط نکرد و در حد روزانه یک الی دو فنجان میل کرد.

استفاده از برخی از گیاهان و مواد غذایی برای کاهش فشار خون خیلی توصیه نمی‌شود زیرا طول مدت پایین آوردن فشار خون توسط این مواد پایین است و فرد ممکن است یکی دو ساعت بعد از مصرف این مواد مجدد دچار فشار خون بالا شود.

مصرف میوه‌جات به دلیل اینکه غنی از پتاسیم هستند می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند ولی باز هم به تنهایی کمکی به درمان نمی‌کنند و تأثیر موقتی دارند.

در دنیای امروز داروها ترکیبی هستند به این معنی که اگر سابق بیمار مجبور به استفاده چند قرص برای درمان مشکل خود بود امروز تمامی فوائد دارویی در یک قرص جمع شده است. طبیعی است بر اساس عمر دارو پزشک تعیین می‌کند که دارو در چند مرحله و به چه صورت مصرف شود تا اثر مطلوب را بگذارد.

نکته مهمی که در مصرف دارو های فشار خون وجود دارد این است که مصرف داروهای فشار باید منظم باشد زیرا در غیر این صورت بیمار دچار افزایش ناگهانی فشار خون می‌شود و در این حالت به این دلیل که مغز آمادگی فشار خون بالا را ندارد یکی از عروق آن پاره می‌شود و سکته مغزی رخ می‌دهد. بنابراین مصرف منظم دارو در درمان فشار خون از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

متورال یکی از داروهایی است که می تواند تعداد ضربان قلب را کاهش دهد. در بعضی مواقع می توان از اثرات ضد فشار خون این دارو استفاده کرد اگر چه در مقایسه با دیگر داروهای فشار خون از این دارو کمتر استفاده می شود.

متورال شامل قرص های ۵۰ میلی گرمی می باشد. این دارو عمدتا در بیمارانی که دارای فشار خون بالا و ضربان قلب بالا و تپش قلب می باشند تجویز می شود. همچنین این دارو در بیمارانی که نارسایی قلبی دارند هم تجویز می شود و طول عمر این بیماران را افزایش می دهد. البته این دارو حتما باید تحت نظر پزشک متخصص تجویز شود

گفت وگو : اعظم صفایی

 

کلیک کنید

 

رابطه ی زنجبیل و فشار خون

1 واقعیتی که در مورد بیماری قلبی زنان نمی دانید

تاثیر چاقی در فشار خون بالا

انتخاب رژیم مناسب در فشار خون بالا

فشار خون بالا چه بلایی سر ما می آورد؟

دلایل احساس درد در قفسه سینه

دکتر سلام

۸ مکمل برای افزایش سطح تستوسترون

تصورات غلط در رابطه با سقط جنین

تشخیص بیماری واریکوسل در حین ارزیابی ناباروری

اکوی قلب فوتبالیست ها در ایفمارک +ویدئو

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

ویدیو های سلامت

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

علل و درمان انواع جوش صورت/ویدئو

۹ ماه بارداری از ابتدا تا انتها (تشکیل و رشد جنین)+[ویدئو]

رفع سریع دندان درد به روش خانگی

کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو

مطالب پیشنهادی

بهترین بره رژیم لاغری برای کاهش وزن

عمل لابیاپلاستی برای این زنان ممنوع است!

لیزر موهای زائد چه عوارضی دارد؟

هزینه اصلاح طرح لبخند چقدر است ؟

گردشگری سلامت یا توریسم درمانی چیست؟

آنچه را که باید درباره کاربرد اسکن استخوان بدانید

آزمایش ایدز یا عفونت HIV در بهترین آزمایشگاه

چه زمانی تست پاپ اسمیر انجام شود؟

زگیل تناسلی از تشخیص تا درمان +ویدئو

کاشت مو به روش sut + فیلم کاشت مو

روش های خانگی رفع چین و چروک صورت +ویدیو

نبض ما، پایگاه اینترنتی نشاط و سلامتی و دارای مجوز فعالیت است که تیم تولید کننده محتوای آن از پزشکان متخصص، اعضای هیئت علمی و اساتید دانشگاه، خبرنگاران و مترجمین و مشاورین مجرب تشکیل شده است .

نبض ما با ارائه جدیدترین مطالب علمی و کاربردی و با هدف بالا بردن سطح آگاهی و اطلاعات عامه مردم در حوزه پزشکی با هدف ارتقای سطح فرهنگ سلامت عمومی و بهبود سبک زندگی فارسی زبانان، می کوشد تا در جهت تندرستی، زیبایی، تغذیه سالم، تناسب اندام، مسائل مربوط به بهداشت مردان و زنان و مادر و نوزاد، مشاوره پزشکی، روان درمانی، بهداشت جنسی و زناشویی و سایر اطلاعات مفید در رابطه با سلامتی ، مخاطب را با ارائه مطالب صحیح و بروز رسانی شده یاری و راهنمایی نماید. لذا مطالب ارائه شده در سایت به هیچ عنوان جایگزین پزشک و تشخیص و تجویز آن نیست.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع فیلم آموزشی و مقالات آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

فشار خون بالا بیماری‌ای است که امروزه به دلیل سبک زندگی کم‌تحرک و رژيم‌های غذایی ناسب به شدت در جوامع مختلف رواج پیدا کرده است. همه‌ی ما معمولا در خانواده‌هایمان با این بیماری از نزدیک برخورد داشته‌ایم و می‌دانیم با اینکه بیماری خاموشی به نظر می‌رسد اما بسیار خطرناک است و اگر درست کنترل نشود می‌تواند عوارض جدی در بر داشته باشد. در این مقاله می‌خواهیم شما را با علائم فشار خون بالا آشنا کنیم. با اینکه به احتمال زیاد خیلی از شما این علائم را می‌شناسید اما به دلیل حساسیت و اهمیت موضوع، خالی از لطف نیست اگر بارها و بارها این مطالب تکرار شوند.

فشار خون بالا یا پُرفشاری خون، یک بیماری مزمن است که معمولا با چند علامت و گاهی هم بدون هیچ نشانه‌ای بروز می‌کند. این اتفاق زمانی رخ می‌دهد که فشار خون به صورت ناگهانی بالا می‌رود و وضعیتی به وجود می‌آورد که بیمار باید تحت مراقبت‌های فوری پزشکی قرار بگیرد.

علائمی که معمولا به ندرت دیده می‌شوند شامل سرگیجه، سر درد و خونریزی بینی هستند.

علائم فشار بالا عموما محدود هستند و گاهی هیچ نشانه‌ای از این بیماری در فرد دیده نمی‌شود. خیلی از افراد بدون آنکه اطلاعی از آن داشته باشند، سال‌ها دچار این بیماری هستند. در حقیقت، فشار خون بالایی که کنترل نشود، به سرخرگ‌ها آسیب می‌رساند و همچنین عاملی خطرناک برای بروز سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های قلبی-عروقی است.

فشار خون بالا معمولا شرایطی حاد و مزمن است. دو دسته‌بندی اصلی در فشار خون بالا وجود دارند: پُرفشاری خون ثانویه و پُرفشاری خون اولیه

معمولا تنها راه تشخیص این بیماری، آزمایش خون است.

خیلی به ندرت پیش می‌آید افرادی که فشار خون بالا دارند این علائم را داشته باشند:

معمولا علائم زمانی دیده می‌شوند که فشار خون به صورت ناگهانی و به شدت افزایش پیدا می‌کند. به این موقعیت «بحران پُرفشاری خون» گفته می‌شود.

بحران پُرفشاری خون که معمولا به دلیل پُرفشاری خون ثانویه رخ می‌دهد، زمانی اتفاق می‌افتد که فشار خون سیستولی (عدد اول) ۱۸۰ به بالا و دیاستولی (عدد دوم) ۱۱۰ به بالا باشد. اگر خودتان فشار خون‌تان را اندازه گرفته‌اید و این اعداد را بر روی فشار‌سنج دیده‌اید، ابتدا چند دقیقه صبر کنید و بعد دوباره فشارتان را اندازه بگیرید تا مطمئن شوید که عدد مشاهده شده‌ی اول درست بوده است. بعد از اینکه چند دقیقه صبر کردید، اگر عدد مشاهده شده‌ی دوم فشار خون‌تان، هنوز هم از ۱۸۰ است، منتظر کاهش فشار خون‌تان نباشید و در اسرع وقت خودتان را به مرکز اورژانس برسانید. دیگر علائم بحران پُرفشاری خون شامل موارد زیر هستند:

به این حالت فوریت پُرفشاری خون گفته می‌شود و می‌تواند باعث بروز عوارض جدی از جمله تجمع مایعات در ریه‌ها، تورم مغزی، پارگی سرخرگ اصلی قلب، سکته‌ی مغزی و در زنان باردار بروز تشنج شود.

در بعضی موارد، فشار خون بالا در دوران بارداری رخ می‌دهد که می‌تواند دلایل متفاوتی داشته باشد، از جمله:

اگر فشار خون بالا بعد از هفته بیستم بارداری ادامه داشته باشد، ممکن است مشکلاتی مانند پری‌-کلامپسیا به وجود بیاید. پری‌-کلامپسیا باعث بروز آسیب‌هایی به اندام‌ها و مغز می‌شود و می‌تواند منجر به تشنج‌های خطرناک و حتی مرگ شود.

علائم این پُرفشاری خون، دیده شدن پروتئین در نمونه‌ی ادرار، سردردهای مداوم و تورم بیش‌ از حد دست‌ها و پاها است. فشار خون بالا در دوران بارداری باعث تولد نوزاد نارس، مرگ نوزاد و یا زایمان سزارین می‌شود.

در بسیاری از موارد بعد از تولد نوزاد، فشار خون به حالت عادی برمی‌گردد.

فشار خون اگر مداوا نشود، در طول زمان باعث بروز بیماری‌های قلبی مانند سکته‌ و نارسایی‌های قلبی خواهد شد و حتی ممکن است به سکته‌ی مغزی هم منجر شود.

مشکلات دیگری که ممکن است بروز کنند شامل:

درمان‌های متنوعی برای فشار خون بالا وجود دارند، از تغییرات در سبک زندگی گرفته تا کاهش وزن و درمان‌های دارویی. پزشکان معمولا بسته به اینکه دچار فشار خون بالا یا پُرفشاری خون هستید، برای درمان شما بره‌ریزی می‌کنند.

تغذیه‌ی سالم یکی از مؤثرترین راه‌ها برای کاهش فشار خون است. توصیه می‌شود غذاهایی که حاوی مقادیر کمتری نمک و سدیم هستند و پتاسیم بیشتری دارند مصرف شوند.

رژیم غذایی «روشی برای توقف فشار خون» که به اختصار DASH یده می‌شود، یک بره‌ی غذایی‌ برای پایین نگه داشتن فشار خون است که پزشکان تجویز کرده‌اند. تمرکز این رژیم غذایی بر غذاهایی مانند میوه‌ها، سبزیجات و غلات سبوس‌داری است که دارای میزان سدیم و کلسترول پایینی هستند. غذاهای زیر برخی از این مواد غذایی مفید برای سلامت قلب هستند:

و خوراکی‌هایی که باید از‌ آن‌ها دوری شود، شامل:

همچنین توصیه می‌شود از مصرف نوشیدنی‌های الکلی خودداری شود.

یکی دیگر از تغییرات مهم سبک زندگی برای مدیریت فشار خون بالا، تحرک و ورزش است. انجام ورزش‌های هوازی (ایروبیک) چند بار در هفته برای داشتن قلبی سالم، بسیار مفید است چون باعث بهبود جریان خون می‌شود.

با تغذیه‌ی سالم و ورزش منظم، می‌توان به کاهش وزن نیز کمک کرد. مدیریت وزن باعث کاهش کلسترول و فشار خون می‌شود و در نتیجه خطراتی که ممکن است در صورت اضافه وزن رخ دهد نیز کاهش پیدا می‌کنند.

یکی دیگر از راه‌های پایین آوردن فشار خون، جلوگیری و از بین بردن استرس است. استرس باعث افزایش فشار خون می‌شود. برای این کار می‌‌توانید روش‌های مختلفی در پایین آوردن استرس مانند ورزش، متمرکز کردن ذهن (مدیتیشن) و موسیقی را امتحان کنید.

اگر تغییر در سبک زندگی بی‌فایده‌ بود، داروهای مختلفی وجود دارند که می‌توان برای درمان فشار خون بالا از آن‌ها استفاده کرد. در اکثر موارد بیش از دو دارو مورد نیاز است.

اگر بعد از درمان‌هایی که در بالا ذکر شد هنوز هم فشار خون‌تان تغییری نکرد، حتما به پزشک مراجعه کنید. پایین نیامدن فشار خون نشان دهنده‌ی دلیل دیگری برای افزایش فشار خون شما است.

اگر هر کدام از علائم زیر را هم مشاهده کردید فورا به پزشک مراجعه کنید:

ممکن است موارد بالا، علائم مشکل دیگری یا عوارض منفی داروها باشند. در این حالت، شاید نیاز باشد که داروی دیگری برای شما تجویز شود که عوارض کمتری برای‌تان داشته باشد.

وقتی متوجه شدید که فشار خون بالا دارید، باید برای همیشه فشار خون‌تان را کنترل و درمان کنید. این احتمال وجود دارد که فشار خون شما به حالت عادی برگردد، ولی خیلی به ندرت این اتفاق رخ می‌دهد. داروها و تغییراتی که در سبک زندگی به وجود می‌آورید باید ادامه‌دار باشند تا بتوانید همیشه فشار خون‌تان را ثابت نگه دارید. این روش‌های درمانی همچنین خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته‌ مغزی را نیز کاهش می‌دهند.

شما می‌توانید با مراقبت و کنترل دائمی، زندگی سالمی داشته باشید.

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

14تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
.asynctrue
‘/rg_woebegone/s/1/rg.complete.js’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

مدرک کارشناسی زبان‌های مدرن دارم و در حال حاضر دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان انگلیسی هستم، انگلیسی و ایتالیایی تدریس می‌کنم و بسیار علاقمند به ترجمه، نوشتن و ادبیاتم. کلا هر چیزی که به زبان مربوط بشه رو دوست دارم و منظورم از زبان فقط انگلیسی نیست.

من پنجاه وهفت ساله گاهی به خونریزی بینی مبتلا می شوم آیا می تواندبه خاطر فشارخون باشه ؟

سلام
بله امکانش هست.

سلام من ۱۷ سالمه فشارم همیشه بالاست حدود ۱۶ نمک هم خیلی مصرف نمیکنم دلیلش چیه

سلام دوست گرامی
برای اطمینان از وضعیت سلامتی‌تون بهتره به پزشک مراجعه کنید.

سلام دوست عزيز مقاله جالب و عالي بود. اين مقاله را همه اجباري بايد مطالعه كنند . چون پرفشاري بيماري پنهان است و هر كسي ممكن است داشته باشد. خدا همه شفا دهد، بخصوص پر فشاري خون را . مرسي از زحمات شما..

خواص خوراکی ها

خواص کره بادام زمینی؛ ۱۶ اتفاقی که با خوردن این خوراکی در بدن می‌افتد


چای ماسالا، طرز تهیه و خواص آن

چگونه عسل طبیعی را از عسل تقلبی تشخیص دهیم؟

خواص روغن بنفشه برای سلامتی و چگونگی استفاده از آن

خوراکی های انرژی زا؛ ۱۱ خوراکی که خستگی بدن را کاهش می‌دهد

کتاب بابا لنگ دراز اثر جین وبستر؛ ه‌های یک دختر جوان به قهرمان زندگی‌اش

خواص تخم هندوانه؛ ۱۱ خاصیت این خوراکی سرشار از مواد معدنی

جاهای دیدنی قشم؛ ۱۰ جاذبه دیدنی سرزمین عجایب

آیا رژیم دارچین و عسل برای لاغری مفید است؟

علت قی کردن چشم و روش‌های درمان ترشحات چشمی

بهترین کشور برای مهاجرت در سال ۲۰۱۸ کدام است؟

کوچکترین کشورهای جهان که احتمالا هرگز آن‌ها را نشنیده‌اید


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت


پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷

۱۰ عبارتی که بهتر است هرگز در گوگل جستجو نکنید

‌نویسی در چطوربه منزله‌ی پذیرفتن
شرایط و مقررات
می‌باشد.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *