درمان عفونت سوختگی با آب جوش

درمان عفونت سوختگی با آب جوش
درمان عفونت سوختگی با آب جوش

سوختگی با آب جوش ممکن است برای زنان یا سایر اعضای خانواده و یا در محیط هایی غیر از منزل اتفاق بیفتد. دانستن اقدامات درمانی برای کاهش درد، التهاب یا سایر موارد ضروری است. در ادامه به تمام موارد درمان سوختگی با آب جوش در منزل و با روشهای آسان می پردازیم.

درمان سوختگی با آب جوش با توجه به میزان سوختگی، ناحیه سوختگی و شدت آن متفاوت است. سوختگی معمولا با درد همراه است که از اولین اقدام ها کاهش درد نواحی سوختگی است. از دیگر اقدامات کاهش ریسک عفونت است. در صورتی که اقدامات بهداشتی و درمانی لازم صورت نگیرد ممکن است نواحی سوختگی دچار عفونت شوند. از تماس ناحیه سوختگی با زمین خودداری کنید زیرا در این حالت سوزش بیشتر شده و احتمال عفونت نیز بیشتر می شود.

اولین اقدام برای درمان سوختگی با آب جوش این است که در ده دقیقه اول محل سوختگی را با آب سرد خیس کنید، نکته ای که باید به آن توجه شود در مورد خنک کردن باید دقت کنید که پایین آوردن دمای بدن فردی که دچار سوختگی شده ممکن است باعث بروز خطراتی شود. خصوصا در کودکان و شیر خواران که دچار سوختگی با آبجوش می شوند خنک کردن تمام بدن ممکن است باعث خطر جدی برای سلامت آنها شود.

از لمس کردن محل سوختگی و  ترکاندن تاول ها خودداری کنید. همچنین از استعمال پماد، لوسیون، چسب زخم یا سایر موارد درمان خودداری کنید و سریعا فرد را به اورژانس منتقل کرده تا اقدامات درمان مناسب صورت گیرد.

درمان عفونت سوختگی با آب جوش

درمان سوختگی با آب جوش در منزل و موارد خفیف به راحتی انجام می شود. اولین قدم در این نوع سوختگی نیز خنک کردن محل سوختگی و عدم دستکاری آن ناحیه و یا تاول هاست. ترکاندن تاول ها باعث وارد شدن عفونت به زخم و تشدید آن می شود. استفاده از چسب زخم بر روی سوختگی با آب جوش به هیچ وجه توصیه نمی شود. همچنین استعمال روغن های گیاهی یا پماد نیز ممکن است باعث آسیب دیدن بافتها و عفونت آنها شود. استفاده از پمادهای سوختگی برای کاهش التهاب توصیه می شود. این پمادها برای موارد سوختگی خفیف پیشنهاد می شود و در مواردی که سوختگی شدید باشد احتیاج به جراحی و جدا کردن پوست مرده است. ضد عفونی کردن محل سوختگی لازم است و این کار توسط سرم های استریل انجام می شود تا از بروز عفونت و فعالیت باکتری ها در محل سوختگی جلوگیری شود.

برای کاهش درد ناشی از سوختگی توصیه می شود که از مسکن استفاده شود. مصرف داروهای مسکن می تواند درد را کاهش داده و سایر اقدامات درمانی را تسهیل کند. همچنین برای جلوگیری از عفونت لازم است که فرد داروهای آنتی بیوتیک مصرف کند. استفاده از این داروها تا حد زیادی از بروز عفونت جلوگیری می کند. برای کاهش درد و قرمزی در ساعات اولیه نیز می توانید از یخ استفاده کنید. توصیه می شود که بعد از بانداژ محل سوختگی تکه های کوچک یخ را در نایلون پیچیده و روی محل سوختگی بگذارید.

با استفاده از گیاه آلوئه ورا می توان به درمان سوختگی با آب جوش کمک کرد. در گذشته از این گیاه برای ترمیم آثار زخم و خراش نیز استفاده می شده است. برای کاهش التهاب و تسکین ناشی از سوختگی با آب جوش توصیه می شود که مقداری از ژل آلوئه ورا را در محل سوختگی قرار دهید.

استفاده از عسل نیز می تواند بروز عفونت در محل سوختگی را کاهش دهد. عسل دارای خواص ضد عفونی کنندگی است که استعمال آن بر روی محل سوختگی در کاهش اثرات سو مفید است. همچنین عسل قادر است که بافتهای آسیب دیده را ترمیم کند. از دیگر خواص عسل ضد باکتری و ضد قارچ بودن آن است که باعث رطوبت رسانی به پوست نیز می شود. برای استفاده از عسل در محل سوختگی کافیست که مقداری عسل بسته به میزان سوختگی در یک پارچه تمیز یا پانسمان استریل پیچیده و روی پوست قرار دهید.

یکی دیگر از راههای درمان سوختگی آب جوش در منزل استفاده از ماست می باشد. ترکیبات موجود در ماست باعث کاهش التهاب و درد می شود. در این روش درمان چند قاشق ماست را روی محل سوختگی قرار داده و بعد از گذشت 20 دقیقه آن را بشویید.

همچنین برای تسکین سوزش و التهاب می توانید از شیر استفاده کنید. در این روش توصیه می شود که با استفاده از پنبه تمیز به محل سوختگی مقداری شیر چرب آغشته کنید. در صورتی که سوختگی باز بود و یا تاول ها آن ترکیده بود از این روش نباید استفاده شود.

از دیگر راههای درمان سوختگی در منزل استفاده از تخم مرغ است. در این روش باید سفیده تخم مرغ را به محل سوختگی آغشته کرده و با پانسمان استریل آن را بانداژ کنید.

از داروهای گیاهی برای درمان سوختگی با آب جوش می توان به روغن اسطوخودوس اشاره کرد. استفاده از این روغن باعث کاهش التهاب، قرمزی، درد و سایر علائم سوختگی شده و در مدت کوتاهی درمان می شود.

بعد از درمان سوختگی ممکن است آثار آن روی پوست باقی بماند. عده ایی برای ترمیم جای سوختگی از پمادهای لایه بردار استفاده می کنند. یک روش دیگر برای از بین بردن جای سوختگی استفاده از کپسول ویتامین E می باشد. برای اینکار لازم است که محتویات کپسول ویتامین E را روی نواحی سوختگی ریخته تا از بروز لک های پوستی یا سایر عوارض ناخوشایند پوستی جلوگیری شود.

منبع : آرگا



چگونه اندام های کوچک مانده بدن را بزرگ کنیم؟



چگونه چین و چروک پوست را از بین ببریم ؟



چگونه اشتهای کودکان را افزایش دهیم؟



ایده های جذاب برای طراحی ناخن در نوروز 98


دتاکس واتر چیست؟ چگونه دتاکس واترهای مفید درست کنیم؟



معرفی انواع غذاهای رژیمی برای کاهش وزن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دیدگاه

نام

ایمیل

وب‌سایت

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.



70 تا از بهترین سفره های هفت سین برای سال 98

درمان عفونت سوختگی با آب جوش



تزیین ظروف هفت سین با ایده های بکر و زیبا



55 ایده جذاب برای هفت سین سال 98



چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم؟



سفره هفت سین های نمدی دوست داشتنی



ایده های جذاب هفت سین سال خوک

چگونه با سوختگی مقابله کنیم؟

سوختگی های ناشی از آتش یا آب جوش بسیار خطرناک است و می تواند تاثیرات قابل ملاحظه ای را بر پوست و بافت های بدن بر جای گذارد. به د نبال خوردن آب جوش نیز مسیر نای و گلوی فرد می تواند دچار سوختگی شود و آسیب های جدی ببیند.

سوختگی ها چه تاثیراتی بر جای می گذارند؟

برخی سوختگی ها که شدت آنها زیاد است و می تواند فرد را با مشکلات عدیده ای مواجه کند در پی تماس بدن با مایعات داغ و پرحرارت ایجاد می شود. عواملی که باعث می شوند تا این سوختگی ها بروز کنند به قرار زیر است:

*حرارت های بسیار شدید مانند شعله های آتش، سطوح بسیار داغ، مایعات پرحرارت، گاز

درمان عفونت سوختگی با آب جوش

*سوختگی های الکتریکی، مانند بی دقتی در سیم کشی های داخلی منازل، اتصالات برقی قدیمی و فرسوده، عدم فعالیت درست ابزارآلات سیمی و الکتریکی، برق گرفتگی

*سوختگی های شیمیایی، اسید ها و مواد قلیایی بسیار قوی، استفاده نادرست از مواد شیمیایی پاک کننده ، باتری های فرسوده و قدیمی

چه کسانی آسیب می بینند؟

سوختگی از هر نوعی که باشد، به عنوان دومین عامل مرگ و میر در بین کودکان محسوب می شود. سوختگی ممکن است در هر سنی بروز کند، اما در بین کودکان و نوجوانان بیشتر شایع است. در این میان سوختگی های ناشی از مایعات داغ، بیشتر برای نوزادانی که چهاردست و پا راه می روند و با کنجکاوی فراوان دوست دارند به همه جا سر بکشند و از همه چیز سر در بیاورند، شایع است و معمولا با فنجان های داغ چای، رفتن به داخل حمام های داغ و … بروز می کند.

نشانه های سوختگی چیست؟

ممکن است پس از سوختگی نشانه های آن ظرف مدت زمانی بسیار کوتاه و به صورت مشهود بر روی پوست بدن بروز کند و بسیار دردناک باشد. در سوختگی های نه چندان شدید ممکن است پوست فرد به رنگ صورتی، قرمز و یا لکه لکه در بیاید و تاول های کوچک و بزرگ نیز ممکن است مشاهده شود. اگر بر میزان سوختگی افزوده شود، این عارضه بسیار عمیق بروز می کند، قسمت فوقانی پوست بدن تخریب شده و به رنگ سفید و سیاه در می آید و حالت زغالی به خود می گیرد.

مسئله ای که در این زمینه باید به آن توجه داشت این است که سوختگی های بسیار عمیق معمولا بدون درد بروز می کنند زیرا در سوختگی های شدید به علت وارد آمدن آسیب به سیستم عصبی، انتقال پیام های ناشی از درد مختل می شود.

سوختگی ها چگونه درمان می شوند؟

هنگامی که سوختگی خیلی شدید نیست، گرفتن محل سوختگی زیر آب سرد و روان به مدت 10 دقیقه و یا شستشو با مواد شیمیایی مخصوص سوختگی به مدت 20 دقیقه می تواند از بروز عوارض ناشی از سوختگی جلوگیری کند. علاوه بر این، پس از سوختگی، خیلی سریع باید لباس های فرد را از محل سوختگی خارج کرد. پس از این، به منظور جلوگیری از بروز هر گونه عفونت و یا ورود میکروب به داخل بدن، باید محل سوختگی در محفظه های پلاستیکی مخصوص و یا مواد استریل نگهداری شود.

سوختگی های خفیف و معمولی می توانند با گازهای استریل و همچنین مسکن های مخصوص درمان شوند. اما در عین حال اگر این سوختگی ها شدت یابند و یا در ناحیه صورت، دست و یا مفاصل بدن اتفاق بیافتند، باید خیلی سریع فرد به بیمارستان منتقل شود.

این طور که آمارهای رسمی نشان می دهند، به طور کلی 10 درصد از کل سوختگی هایی که بروز می کنند، به مراقبت های پزشکی و بیمارستانی نیاز دارند. این در حالی است که بیش از 50 درصد سوختگی های بدن، بسیار شدید هستند و شانس زنده ماندن فرد بسیار کم است.

سوختگی های عمیق و شدید به درمان های طولانی مدت و مراقبت های ویژه نیازمند است که در برخی مواقع می تواند شامل پیوند پوست و یا درمان های دیگر برای جلوگیری از کشیدگی پوست و همچنین درمان های روانی شود.

ایمنی بیشتر

شما می توانید با امن کردن منزل خود از بروز هر گونه آتش سوزی و سوختگی جلوگیری کنید. برای مثال، نصب دستگاه های شناسایی محل سوختگی در منزل، بازدید سیم کشی ها و خارج کردن مواد شیمیایی خطرناک می تواند تا حد زیادی از بروز هر گونه سوختگی و عوارض ناشی از آن در شما جلوگیری کند.

چند نوع سوختگی داریم؟

برای تشخیص سوختگی خفیف تا شدید، اولین قدم تعیین وسعت تخریب بافت بدن (پوست و عضله) است. سه نوع سوختگی داریم: سوختگی درجه 1، سوختگی درجه 2 و سوختگی درجه 3.

سوختگی دست

سوختگی درجه 1

در این نوع سوختگی، فقط لایه خارجی پوست یا اپیدرم تخریب می شود و دارای علائم زیر است:

– پوست قرمز می شود.

– پوست ورم می کند.

– برخی مواقع درد هم وجود دارد.

اگر این نوع سوختگی بخش هایی از دست، پا، صورت، کشاله ران، باسن و یا مفاصل بزرگ را درگیر کند، نیاز به درمان پزشکی دارد.

سوختگی درجه 2

هنگامی که اولین و دومین لایه پوست (اپیدرم و درم) تخریب شوند، سوختگی درجه 2 نام دارد. علائم آن عبارت است از:

– تاول پوستی بروز می کند.

– پوست به شدت قرمز و لکه لکه می شود.

– درد و ورم شدیدی وجود دارد.

از یخ برای محل سوختگی استفاده نکنید. استفاده از یخ بر روی محل سوختگی باعث می شود که بدن فرد بسیار سرد شود و موجب تخریب بیشتر زخم شود

اگر وسعت این نوع سوختگی بیشتر از هفت و نیم سانتیمتر نباشد، به صورت سوختگی درجه یک درمان می شود.

اگر منطقه سوختگی بیشتر از هفت‌ونیم سانتیمتر باشد و یا اگر سوختگی در دست ها، پاها، صورت، کشاله ران و یا باسن و یا مفاصل بزرگ باشد، درمان باید فورا انجام شود.

سوختگی درجه 3

در این نوع سوختگی، تمام لایه های پوست تخریب می شوند و باعث آسیب دائمی بافت می شود. بافت چربی، ماهیچه و حتی استخوان نیز ممکن است درگیر شوند.

منطقه سوختگی ممکن است سیاه و خشک شود.

اگر همراه با سوختگی، دود هم استنشاق شود، مشکلات تنفسی، مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن و یا دیگر مسمومیت ها ممکن است رخ دهد.

درمان عفونت سوختگی با آب جوش

درمان سوختگی درجه 1 و 2

– سرد کردن : محل سوختگی را زیر شیر آب سرد به مدت 10 تا 15 دقیقه بگیرید تا درد فروکش کند. اگر این کار برایتان سخت است، می توانید محل سوختگی را در ظرف آب سرد قرار دهید. سرد کردن محل سوختگی باعث دور شدن گرما از پوست و کاهش ورم پوست می شود. لازم به ذکر است که باید از قرار دادن یخ بر روی محل سوخته خودداری کنید.

بستن محل سوختگی پوست با گاز استریل

– محل سوختگی را با گاز استریل بپوشانید. از پارچه های کرکی و پرزدار و یا پارچه هایی که ممکن است الیاف آن جدا شده و به دورن زخم فرو برود یا بچسبد، خودداری کنید. گاز استریل را سفت نبندید و محل سوختگی را فشار ندهید.

با باندپیچی کردن، از ورود هوا به محل سوختگی جلوگیری می کنید، درد را کاهش می دهید و از تاول زدن پوست محافظت می کنید.

– داروهای ضد درد مصرف کنید. این داروها از قبیل: آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و یا استامینوفن می باشد. از مصرف آسپیرین برای کودکان خودداری کنید. کودکان و نوجوانانی که در دوره نقاهت آبله مرغان و یا علائم شبه آنفلوانزا می باشند، نباید آسپرین مصرف کنند. بهتر است با پزشک خود راجع به مصرف داروها مشورت کنید.

نکات مهم در درمان سوختگی درجه 1 و 2

سوختگی های کوچک معمولا بدون درمان، بهبود می یابند. این سوختگی ها معمولا موجب تغییر رنگ پوست می شوند.

برخی سوختگی ها همراه با عفونت می باشد. نشانه های عفونت شامل: درد زیاد، قرمزی، تب، ورم و یا ترشح می باشد. اگر عفونت رخ دهد، باید به پزشک مراجعه کنید.

– از یخ استفاده نکنید. استفاده از یخ بر روی محل سوختگی باعث می شود که بدن فرد بسیار سرد شود و موجب تخریب بیشتر زخم شود.

از مالیدن سفیده تخم مرغ، کره و یا خمیردندان بر روی محل سوختگی خودداری کنید، زیرا این ها باعث عفونت می شوند

– تاول ها را نترکانید. ترکاندن تاول ها باعث گسترش عفونت می گردد.

– از برنزه کردن پوستی که کمتر از یک سال از سوختگی آن می گذرد، اجتناب کنید، زیرا ممکن است باعث تغییر شدید رنگ پوست شود

– حداقل به مدت یک سال، کرم ضدآفتاب را به محل سوختگی بمالید.

نکات مهم در سوختگی درجه 3

برای این نوع سوختگی ها به پزشک مراجعه کنید و این کارها را انجام دهید:

– لباس های سوخته را درنیاورید.

– فرد سوخته را از دود و آتش و یا گرما دور کنید.

– سرد کردن محل سوختگی پوست

– محل سوختگی را در آب سرد فرو نکنید. اگر منطقه سوخته را سرد کنید، دمای بدن به یکباره افت می کند و فشار خون و جریان خون بدتر می شوند و شوک رخ می دهد.

– نشانه های گردش خون (تنفس، سرفه و یا حرکت) را بررسی کنید. اگر این نشانه ها وجود ندارد، CPR (احیای قلبی ریوی) را شروع کنید.

– اگر امکان داشته باشد، محل سوختگی را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.

– منطقه سوختگی را بپوشانید. با گاز استریل و یا با حوله مرطوب و تمیز،  منطقه سوخته را بپوشانید.

– واکسن کزاز بزنید. سوختگی می تواند باعث ابتلا به کزاز شود. پزشکان توصیه می کنند که هر 10 سال یک‌بار، واکسن کزاز بزنید.

ارتباط سوختگی‌ با افسردگی
سوختگی صورت

سوختگی مشکل بهداشتی متداولی در کل جهان، به ویژه در کشورهای در حال توسعه است. در ایران صدمات سوختگی هنوز مرگ و میر بالایی دارد. طی قرن بیستم به دلیل پیشرفت در مراقبت از سوختگی، بقای بیماران سوخته افزایش یافته است.

مقایسه مطالعات اپیدمیولوژیک صورت گرفته در ایران نیز موید این ادعا است. به دلیل عوارض متعدد سوختگی از جمله اسکار (جای زخم)، بدشکلی و اختلال عملکرد عضو، فرآیند بهبود، چالش ‌برانگیز و طولانی ‌مدت می‌ شود.

بیماران حتی پس از دریافت پیشرفته‌ ترین اقدامات ترمیمی، اغلب با ظاهری غیرطبیعی زندگی می ‌کنند.

زندگی با اسکار به ویژه در شرایط اجتماعی فرهنگی که بهای زیادی برای جذابیت جسمی قایل است می ‌تواند مشکل ‌آفرین باشد.

در میان بدشکلی ‌ها، بدشکلی صورت به دلیل اهمیت آن از توجه خاصی برخوردار است. صورت محل زیبایی و جذابیت، کانال اصلی درک محیط، نشان دادن خود و برقراری ارتباط است.

جذابیت جسمی ماهیت کلیشه ‌ای دارد؛ به این ترتیب که افراد جذاب، از لحاظ اجتماعی کارآمدتر، باهوش ‌تر، مسلط ‌تر و سازگار تر به نظر می ‌رسند و برعکس افراد بدشکل مشکلات بیشتری در تعامل با دیگران داشته و واکنش‌ های منفی از سایرین دریافت می‌ نمایند.

این افراد سطوح بالایی از تنش ‌های روانی از جمله اضطراب و افسردگی را تجربه می‌ کنند. بنابراین بدشکلی ماهیتی چند بعدی داشته و عوامل فردی و اجتماعی را دربرمی ‌گیرد. این عوامل می ‌تواند ظرفیت بیمار برای مدارا کردن با موقعیت خویش را تحت تاثیر قرار دهد. به رغم این که کلیه فرهنگ ‌ها تمایل به کلیشه براساس ظاهر دارند اما محتوای دقیق این کلیشه بستگی به ارزش‌ های فرهنگی داشته و در فرهنگ ‌های مختلف می ‌تواند متفاوت باشد. بررسی‌ های اخیر نشان می ‌دهد افرادی که دچار سوختگی‌ ها می ‌شوند و حتی پس از مدتی بهبود می ‌یابند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی هستند. سوختگی از جمله مشکلاتی است که تاثیر مستقیم بر مغز گذاشته و آستانه تحریک ‌پذیری افراد را کاهش می ‌دهد و در این میان زنان، از حساسیت بیشتری برخوردار هستند.

در مواردی که افراد به دلیل سوختگی نیاز به جراحی پلاستیک پیدا می ‌کنند، احتمال افسردگی در آن ها افزایش می ‌یابد و بهتر است درمان افسردگی بیمار همراه با درمان محل سوختگی وی انجام ‌شود.

از آنجایی که پوست، نخستین عضوی است که با مسایل و ناراحتی‌ های روحی واکنش نشان می ‌‌دهد، چنان چه فرد نسبت به درمان افسردگی و ناراحتی‌ های خود اقدام نکند، درمان سوختگی او نیز به تعویق می ‌افتد.

در بیش از 46 درصد از سوختگی ها، حالات افسردگی خفیف تا متوسط دیده می شود زیرا افراد به نوعی احساس قربانی شدن می ‌کنند. این آمار در زنان و کسانی که به ظاهر خود بیشتر اهمیت می ‌دهند، بیشتر است.


کلید واژه ها:
سوختگیبیماری های شایع

نشانی:
اراک،میدان حضرت ولیعصر (عج)، مرکز آموزشی درمانی حضرت ولیعصر (عج)

پست الکترونیکی:

pr_valieasr@arakmu.ac.ir

تلفن:

086-32222003-8

دورنگار:

086-32231283

کد پستی:

3814957558

صندوق پستی:

411373671857

ساعات کاری:
به صورت تمام وقت

میتوان گفت تقریباً همه یکبار هم که شده دست خودشون رو حال چه سطحی یا پیشرفته سوزانده‌اند. و تجربه این را داشته‌اند که بعد از سوختن پوست، جای سوختگی برای مدت طولانی یا همیشه می‌ماند. سوختگی اگر سطحی باشد، معمولاً لکه های تیره و قرمز روی پوست بجا می‌گذارد که این جای لک سوختگی و تیرگی آن برای تمام کسانی که به زیبایی پوست خود اهمیت می دهند، آزار دهنده است.

در مواجه با سوختگی اولین چیز و البته آسان ترین چیزی که به ذهنمان می رسد؛ راه های خانگی برای از بین بردن جای سوختگی روی پوست است. من هم به دنبال این راه ها بودم که با روش های زیر آشنا شدم.

اقدامات سریع اولیه

۱- دستتان را زیر شیر آب سرد بگیرید و ۱۰ الی ۱۵ دقیقه نگه دارید. اگر به شیر آب دسترسی ندارید می‌توانید حوله‌ی خیسی را که سرد است به دور آن بپیچید یا دستتان را در آب سرد برای مدت مشابه فرو ببرید. این کار می‌تواند درد و تورم را کاهش داده و از آسیب بافت جلوگیری کند.

درمان عفونت سوختگی با آب جوش

• از قرار دادن دست در آب یخ و یا گرم یا مستقیما روی یخ جدا خوداری کنید چرا که سوختگی را عمیق‌‌‌‌‌‌تر کرده و درد را تشدید می‌کند.

• آب سرد، سوختگی و تورم را کاهش می‌دهد و به بهبودی سریعتر سوختگی یا زخم‌های کمتر کمک می‌کند.

۲- انگشتر و جواهرات را زیر آب سرد از دست خارج کنید تا راحت‌تر بتوانید به کار درمان بپردازید. این کار را به سرعت و به آرامی قبل از این که اطراف سوختگی متورم شود انجام دهید.
۳- از دست زدن و کندن تاول خودداری کنید: بلافاصله بعد از سوختگی تاول مشاهده می‌شود، که به هیچ وجه نباید دستکاری شود چرا که این تاول مانع ورود باکتری‌ها و عفونت به بدن می‌شود. اگر خود به خود باز شد آن را با آب و صابون بشویید، روی زخم پماد آنتی بیوتیک زده و با گاز استریل زخم را ببندید.

• به یاد داشته باشید اگر تاول بزرگتر از اندازه‌ی یک ناخن است حتما به پزشک مراجعه کنید. ممکن است لازم باشد تاول توسط پزشک برداشته و پانسمان شود تا از باز شدن خود به خودی و ایجاد عفونت حاد جلوگیری شود.
۴- به اورژانس مراجعه کنید: گاهی اوقات بعضی سوختگی‌ها که موجب تاول می‌شوند، نیاز به انجام اقدامات اورژانسی دارند. اگر هرکدام از علائم زیر را داشتید سریع به اورژانس مراجعه کنید.

• سوختگی‌هایی که تمام انگشت یا چند انگشت را درگیر کرده است.

• درد بسیار شدید یا بر عکس عدم احساس درد

• تاول‌های بسیار بد و ناجور

بهبود سوختگی و تاول

۱- مسکن بخورید: سوختگی و تاول در بعضی مواقع بسیار دردناک و رنج‌آور می‌شود. مصرف آسپیرین، ایبوپروفن، سدیم ناپروکسن یا استامینوفن ممکن است ناراحتی شما را از درد و تورم کاهش دهد. (دستورالعمل‌های مصرف دارو را باتوجه به برچسب آن مطالعه کرده و سپس دارو را مصرف کنید.)

۲- پوشش را هر روز عوض کنید: باندها را حداقل هر روز یک بار تعویض کنید اگر متوجه هرگونه رطوبت یا برانگیختگی زخم شدید سریع آن را باز کرده و تعویض کنید چرا که ممکن است تاول باز شده باشد و این برانگیختگی و رطوبت هم ناشی از همان باشد. پس باید سریع اقدام کرده و از ایجاد عفونت جلوگیری کنید.

۳- اجتناب از اصطکاک و فشار: لمس کردن چیزها با دست آسیب دیده و همچنین برخورد آن با اشیا یا فشار بر روی انگشتتان می‌تواند باعث پارگی تاول شده و روند بهبود را مختل کند و منجر به عفونت شود. از دست یا انگشتان دیگر خود استفاده کنید و از پوشاندن این قسمت با هر چیز تنگی خودداری کنید.

۴- آمپول کزاز فراموش نشود: عفونت ناشی از سوختگی و تاول می‌تواند منجر به بیماری کزاز شود. اگر در ده سالگی آمپول کزاز تزریق نکرده‌اید حتما از دکتر درخواست تزریق کنید. آمپول از به وجود آمدن بیماری کزاز ناشی از سوختگی جلوگیری می‌کند.

۵- نشانه‌های عفونت را جدی بگیرید: سوختگی ممکن است کمی طول بکشد تا بهبود یابد. توجه به درمان و مراقبت از آن تا بهبودی کامل اهمیت بسزایی دارد. چرا که در بعضی موارد بی‌توجهی و عدم رعایت بهداشت، عفونت را به راحتی در بدن گسترش داده و مشکلات بزرگتری مانند از دست دادن تحرک در انگشت را ایجاد می‌کند. در صورتی که علایم زیر را دارید، فورا به پزشک مراجعه کنید:

اگر دچار سوختگی شدید موارد زیر را رعایت کنید:

همیشه وقتی پوست می سوزد؛ بعد از برطرف شدن التهاب آن سریع شروع به درمان لکه سوختگی از روی پوست خود کنید تا علاوه بر اینکه لکه سریع تر بهبود یابد، احتمال اینکه جا و تیرگی لکه سوختگی روی پوست بماند، کمتر شود.
قرار گرفتن لک های سوختگی تازه در معرض آفتاب باعث می شود احتمال تیرگی جای سوختگی بالاتر رود. بنابرین اگر در آفتاب قرار می‌گیرید؛ محل سوختگی را با کرم ضد آفتاب بپوشانید. از یک کرم ضد آفتاب با SPF 25 یا بالاتر استفاده کنید.
خوردن مواد غذایی دارای ویتامین C میتواند به درمان سریع تر جای سوختگی روی پوست کمک کند. ویتامین C با ایجاد کلاژن، پوست شما را بهبود می دهد. ویتامین C بالا در مرکبات، کلم بروکلی و سیب زمینی وجود دارد.
برای درمان سریع تر سوختگی خود آب و مایعات زیاد بنوشید.

برچسب ها : درمان سوختگی ، درمان سوختگی با آب جوش ، درمان سوختگی با آتش ، درمان سوختگی با اسید ، درمان سوختگی در منزل ، درمان سوختگی و تاول دست



@ تمامی حقوق سایت متعلق به دانستن می باشد.

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است



به آسیب های ناشی از سرما، گرما، الکتریسیته، مواد شیمیایی، گازها، سایش و تشعشع، سوختگی گفته شود. این آسیب ها باعث از بین رفتن لایه‌هایی از پوست می‌شوند که با افزایش عمق آسیب، درجه سوختگی نیز افزایش می یابد.

متاسفانه بعد از تصادفات رانندگی در جاده ها و مصرف مواد مخدر، سوختگی، سومین عامل مرگ غیر منتظره ایرانیان به شمار می رود. سالانه بیش از ۱۸۰ هزار نفر در کشور دچار سوختگی می شوند که بیش از  ۳ هزار تن از آنان فوت می کنند.

دبیر اجرایی چهارمین کنگره سوختی در سال ۱۳۹۳ گفته بود که تعداد بستری بیماران ایرانی در بیمارستان ها، حدود ۳۰ هزار نفر در سال بوده که این رقم برای کشور ایالات متحده با توجه به جمعیت ۳ برابری آن به نسبت ایران، حدود ۴۰ هزار نفر است.

رییس انجمن حمایت از بیماران سوخته می گوید که ایران، ۸ برابر متوسط جهانی، سوختگی دارد که نشان دهنده فاجعه ای خاموش در حوزه بهداشت و سلامت عمومی است و بهترین راه مقابله با این بحران، پیشگیری و رعایت موارد ایمنی و آگاه سازی جامعه به شمار می رود.

درمان عفونت سوختگی با آب جوش

ایندکس درگاه انجمن حمایت از بیماران سوخته ایران

تنها در سال ۹۵، حدود ۱۰۰ نفر در استان سیستان و بلوچستان به دلیل شدت جراحات ناشی از سوختگی، جان خود را از دست دادند. در این سال، حدود ۲۰ درصد کل مرگ و میرها در استان آذربایجان غربی، به دلیل سوختگی بود.

اگر اتفاقات ناگوار تلخ ترین چهارشنبه سال را که منجر به هدر رفتن میلیاردها تومان سرمایه و صدمه دیدن هزاران تن از هموطنان در سراسر کشور می شود را وارد آمار فوت و جراحات ناشی از سوختگی نکنیم، باز هم وضعیت آمارها نشان می دهد که همچون پر مصرفی در برق و برنج و آب و سوخت های فسیلی، وضعیت ما نگران کننده است.

سوختگی تنها یک بیماری نیست که با دوا و مراقبت های پزشکی و جراحی، برای همیشه درمان یابد. آثار روحی و روانی سوختگی بر قشرهای مختلف سنی متفاوت است و به همین خاطر، پرستاری و روان شناسی بیماران سوختگی، اهمیت بسیاری برای جامعه بهداشت و سلامت کشور دارد و در همین راستا، نخستین مرکز مشاوره بیماران سوختگی، سال قبل در بیمارستان شهید مطهری افتتاح شد.

گزارش امروز روزیاتو، شما را با انواع سوختگی، شیوه های عمومی درمان و همچنین ۲۰ پماد گیاهی و شیمیایی مطرح در این حوزه آشنا می کند.

قبل از ادامه بحث یادآوری می کنیم که استفاده از هر نوع پماد سوختگی و اقدام برای رفع هر گونه سوختگی بیمار، می بایست طبق نظر و تجویز پزشک باشد و ضروری است که باید از درمان های اینترنتی و خودسرانه! به شدت پرهیز کرد.

با ما همراه باشید.

علم پزشکی، سوختگی را به ۳ درجه تقسیم بندی کرده است. هر درجه، علائم و شیوه مراقبتی خاص خود را دارد که در ادامه به اجمال معرفی می کنیم:

در این نوع سوختگی، سوختگی سطحی بوده و فقط لایه خارجی پوست شما که اپیدرم نامیده می شود، آسیب می بیند. معمولا پوست قرمز شده و ورم می کند. البته در بعضی مواقع هم شاهد درد گرفتن ناحیه سوخته شده هستیم.

اگر این نوع سوختگی در ناحیه ران و باسن یا مفاصل بزرگ باشد، حتما برای درمان باید به پزشک متخصص مراجعه و از خود درمانی پرهیز شود.

سوختگی درجه دوم، شدید تر از سوختگی درجه یک بوده و حساسیت بیشتری دارد. وقتی که نخستین و دومین لایه پوست که اپیدرم و درم نامیده می شود، آسیب ببیند، سوختگی درجه ۲ اتفاق می افتد.

در این حالت، شاهد تاول های پوستی هستیم و پوست به شدت قرمز و لکه لکه می شود. درد شدید، از جمله علایم سوختگی درجه ۲ است که بر اساس باور غلط عمومی، افراد از یخ مالی برای کاهش درد استفاده می کنند. در حالی که این روش اصلا صحیح نیست. چرا که استفاده از یخ روی محل سوختگی، سبب می شود که بدن فرد، سرد شده و زخم بیشتر آسیب ببیند.

توجه داشته باشید که اگر وسعت این نوع سوختگی بیشتر از هفت و نیم سانتی متر نباشد، به صورت سوختگی درجه یک درمان می شود. اما اگر منطقه سوختگی بیشتر از هفت ‌و نیم سانتیمتر باشد و یا اگر سوختگی در دست ها، پاها، صورت، کشاله ران و یا باسن و یا مفاصل بزرگ باشد، درمان باید فورا انجام شود و به پزشک مراجعه کنید.

به جهت درمان سطحی سوختگی درجه ۱ و ۲، توصیه می شود که محل سوختگی را زیر شیر آب سرد به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار داده یا آن را در ظرف آب سرد بگذارید. سرد کردن محل سوختگی باعث دور شدن گرما از پوست و کاهش ورم پوست می شود. مجددا تاکید می شود که باید از قرار دادن یخ روی محل سوخته خودداری کنید.

پوشانیدن محل سوختگی با گاز استریل، از جمله اقداماتی است که در فرآیند درمان ابتدایی باید در نظر داشت. توجه داشته باشید که همواره، از پارچه های کرکی و پرزدار یا پارچه هایی که ممکن است الیاف آن جدا شده و به دورن زخم فرو برود یا بچسبد، خودداری کنید. گاز استریل را سفت نبندید و محل سوختگی را فشار ندهید.

با باندپیچی کردن استریل و صحیح، از ورود هوا به محل سوختگی جلوگیری می کنید، درد را کاهش می دهید و از تاول زدن پوست محافظت می کنید.

برخی افراد، از داروهای ضد درد برای سوختگی استفاده می کنند که باید حتما بر اساس تجویز پزشک باشد.  این داروها از قبیل: آسپیرین، ایبوپروفن، ناپروکسن و یا استامینوفن بوده که مصرف خودسرانه آن، به خصوص برای کودکان و نوجوانان و سنین بالا، آسیب هایی را به همراه دارد.

توجه داشته باشید که کودکان و نوجوانانی که در دوره نقاهت آبله مرغان و یا علائم شبه آنفلوانزا هستند، نباید آسپرین مصرف کنند. بهتر است با پزشک خود راجع به مصرف داروها مشورت کنید.

سخت ترین حد سوختگی بوده که در آن، کلیه لایه های پوست تخریب می شود و بافت پوست، آسیب جدی می بیند. بافت چربی، ماهیچه و حتی استخوان نیز ممکن است درگیر شوند و منطقه سوختگی ممکن است سیاه و خشک شود.

اگر همراه با سوختگی، دود هم استنشاق شود، مشکلات تنفسی، مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن و یا دیگر مسمومیت ها ممکن است رخ دهد.

برای این نوع سوختگی ها باید به پزشک مراجعه کنید و این کارها را ابتدا در دستور کار قرار دهید:

یک شرکت دانش بنیان، چند سال پیش موفق شد، پماد سوختگی کاهنده زمان ترمیم سوختگی را تولید کند. پماد سوختگی ادیب، اکنون برای این کار در بازار است. پمادی حاوی مواد موثر چند گیاه است که هر یک نقش مهمی در ترمیم سوختگی دارند.

خاصیت آنتی باکتریال عصاره های گیاهی به کار رفته در پماد ادیب سبب می شود که بدون نیاز به استفاده از آنتی بیوتیک های پیشگیرانه، از ایجاد عفونت جلوگیری کند.

درمان عفونت سوختگی با آب جوش

پماد سوختگی معروفی که امروزه استفاده می شود، ریکاو نام دارد.

پماد سوختگی ریکاو بهترین پماد سوختگی و دارای اثرات سه گانه تسکین درد، پیشگیری از تاول است.

این پماد، محصولی از شرکت توسن دارو است که تنها دارویی است که در دارونامه ملی ایران، اثرات سه گانه درمانی را برای سوختگی دارا بوده و مورد استقبال بیماران قرار دارد.

این پماد، بهترین پماد سوختگی برای تسکین سریع درد و سوزش است و می تواند ظرف نیم ساعت از سوزش سوختگی درجه اول و دوم بکاهد.

توجه داشته باشید که انواع مختلف سوختگی، معمولا به سادگی به مسکن ها جواب نمی دهد و مدت زمان زیادی طول می کشد تا درد و سوزش محل سوختگی تسکین یابد که یکی از بهترین ویژگی های این پماد بوده و بیمار به استفاده از مسکن نیازی ندارد.

از ریکاو، برای انواع سوختگی های درجه اول، درجه دوم و درجه سوم و همچنین سوختگی های حاصل از لیزر درمانی ( که معمولاً از نوع درجه یک و بعضاً درجه دو است)، سوختگی پای بچه یا همان ادرار سوختگی استفاده می شود.

همچنین، عوارض ناشی از وجود کورتون در برخی پمادهای مورد استفاده در سوختگی پای بچه مانند هیدروکورتیزن، تریا مسینولون، بتامتازون و … را ندارد.

شقاق سینه مادر در هنگام شیردهی به دلیل خاصیت جلوگیری از ایجاد ترشحات به سرعت ترک روی سینه مادر را جمع می کند و چون ترکیبات این پماد پایه گیاهی دارد هیچ گونه اثر نامطلوبی بر نوزاد باقی نمی گذارد.

پماد سولفادیازین نقره، برای پیشگیری و درمان عفونت زخم های سوختگی به کار می رود. به عنوان داروی کمکی جهت درمان کوتاه مدت عفونت زخم های پا و پیشگیری از عفونت محل برداشت پوست در پیوند پوست نیز کاربرد زیادی دارد.

استفاده از این دارو در سه ماهه آخر بارداری ممنوع است. در استفاده از این پماد، موارد زیر را در نظر داشته باشید:

پماد سوختگی تتراسایکلین در دسته داروهای ضد باکتری قرار داشته و در هر ۱۰۰ گرم، ۳ گرم تتراسایکلین هیدوکلراید دارد.

پماد تتراسایکلین هیدروکلراید در درمان عفونت های پوستی خفیف ناشی از استرپتوکوکوس و سایر ارگانیسم های حساس به این دارو استفاده می شود.

این دارو برای پیشگیری از عفونت های باکتریایی پوستی و درمان زخم های پوستی ناشی از سوختگی و غیره استفاده می شود. تتراسایکلین موضعی ممکن است در عفونت های عمیق یا درمان باقیمانده های غیر ملتهب برخی زخم ها موثر نباشد. در ضمن آنتی بیوتیک های موضعی احتمالا” به میزان انواع سیستمیک در درمان آکنه بخصوص آکنه های ملتهب موثر نیستند.

برخی از موارد مورد استفاده پماد تتراسایکلین عبارتند از:

 پماد تتراسایکلین موضعی ۳ درصد عوارض جانبی هم دارد. آنتی بیوتیک ها و پماد تتراسایکلین نیز از این موضوع مستثنی نیستند و در صورت بوجود آمدن علایمی نظیر ناراحتی شنوایی، کاهش شنوایی، تهوع و استفراغ شدید، ناراحتی بینایی، تغییر رنگ پوست یا علایم پوستی نشانگر حساسیت دارویی حتما با پزشک خود تماس گرفته و راهنمایی وی را جویا شوید.

پماد آلفا، یک ترمیم کننده کاملا طبیعی بوده و تاثیر خوبی در درمان انواع زخم ها و آسیب های پوستی دارد. در خراشیدگی و بریدگی ها و زخم های ناشی از بخیه های پوستی نیز کاربر دارد. یکی از خواص این پماد که محصول گروه رژودرم است، درمان مناسب سوختگی پوست و کنترل عوارض آن است.

آلفا در تسکین درد و سوزش ناشی از سوختگی از طریق حذف فاکتورهای تخریب گر و التهاب زا در بافت سوخته و ممانت از تولید مجدد آنها در طول مصرف دارو است. در این شرایط به علت رفع نکروز و حرکت بدون درد عضو سوخته از روز دوم جریان خون مناسبی برای زخم فراهم می شود از اینرو پس از زمان کوتاهی ترمیم پوست صورت می پذیرد.

در دوره درمان با این دارو از مصرف سایر داروهای موضعی روی زخم سوختگی خودداری شود. در اواسط دوره درمان احتمالاً زخم دچار سوزش می شود که نشانه بهبودی است. از خاراندن و تحریک زخم خودداری شود و در صورت عدم تحمل با مراجعه به پزشک داروی مناسبی برای کنترل خارش زخم دریافت شود ولی مصرف آلفا قطع نشود.

پماد برناگل، از جمله پمادهای پر مصرف در زمینه سوختگی است.

پماد سوختگی برناگل به طور موثری در درمان عوارض زیر قابل استفاده است:

الف) سوختگی های درجه اول

(سوختگی های سطحی) پماد سوختگی برناگل باید درحد امکان سریعاً مورد استفاده قرار گیرد. یک لایه نازک (در حدود یک میلی متر) از پماد روی سطح سوختگی مالیده شود. بهتر است که زخم باز نگه داشته شود ولی در صورت نیاز می توان از پوشش سبک مانند گاز استریل استفاده کرد. ۴-۳ بار روزانه استفاده شود و در صورتی که سوختگی پانسمان شده باشد دو بار در روز استفاده گردد.

ب) سوختگی درجه دوم

مرحله اول – دور آبکی یا تاول

یک لایه نازک از پماد سوختگی برناگل روی سطح سوختگی مالیده شود و ۳ تا ۴ بار در روز تجدید شود. قبل از استفاده مجدد باقی مانده پماد قبلی و قابلیت ها و بافت های نکروزه آبکی با ملایمت تمیز شود. بهتر است که جراحت باز گذاشته شود ولی در صورت نیاز می توان از پوشش سبک مانند گاز استریل استفاده کرد و از یک لایه حدود ۳ میلیمتر از دارو، دوبار در روز استفاده شود.

مرحله دوم – دوره ترمیم

در این مرحله پماد سوختگی برناگل باید همانند قبل استفاده شود اما با دفعات کمتر (۲ تا ۳ بار در روز)

مرحله سوم – دوره نوسازی

پماد سوختگی برناگل باید همانند قبل از استفاده شود ولی تنها یک بار در روز

توجه: پماد سوختگی برناگل ممکن است در زمان نگهداری از لحاظ فیزیکی تغییر یابد به ویژه در گرمای فصلی اما در این موارد هم خاصیت خود را حفظ خواهد نمود. در طی درمان با این دارو از مصرف سایر داروهای موضعی روی زخم یا سوختگی خودداری شود.

پماد سوختگی ناژو، از جمله پمادهای سوختگی موجود در بازار است. پیشگیری و درمان التهاب ناشی از ادرار سوختگی در شیرخواران، تسکین سوختگی های خفیف و زخم های سطحی از جمله کاربردهای این پماد سوختگی است.

این پماد مورد تایید سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان است.

اخیرا پمادی وارد بازار شده است که با استفاده از عصاره گیاه «ابوخلسا» (هواچوبه)، برای درمان انواع سوختگی‌های درجه یک تا سه و همچنین زخم‌های عفونی مصرف دارد.

برای درمان انواع سوختگی‌ها ترکیبات دارویی فراوانی ارائه شده است که در این راستا با استفاده از گیاه «هواچوبه» یا «ابوخلسا» موثرترین ترکیبات دارویی را در این زمینه ارائه شده است. این دارو در قالب پماد به داروخانه‌ها عرضه می شود و برای درمان سوختگی‌های درجه یک تا سه، جلوگیری از تاول‌های جدید و درمان زخم‌های عفونی کاربرد دارد.

این پماد به نام «هربکس» به داروخانه‌ها عرضه شده است همچنین موثر در کاهش آثار زخم و بخیه بعد از عمل جراحی، بهبود زخم بستر و تسکین‌دهنده درد و التهاب است.

اثرات درمانی این پماد ناشی از عصاره هواچوبه است و  این پماد ترکیبی از عصاره ریشه گیاه “ابوخلسا” (هواچوبه)، موم زنبور عسل و روغن زیتون است. این ترکیبات موجب از بین رفتن تاول و نرم شدن محل سوختگی می‌شوند و اثربخشی آن با انجام مطالعات بالینی دقیق روی بیماران به اثبات رسیده است.

مهمترین خواص درمانی این گیاه ضدباکتریایی، ضدالتهابی و ترمیم‌کنندگی است از این رو این دارو برای درمان زخم‌های دیابتی و بستر قابل استفاده است. طول درمان با این دارو را بین ۲۰ تا ۳۸ روز است و بهتر است هر دو روز یکبار محل زخم با شامپوی بچه شسته شود.

از جمله دیگر داروهای مورد استفاده در سوختگی درجه ۱ می توان به این پماد اشاره کرد.

دارویی موضعی جهت رفع التهاب، خارش بدن و دیگر علایم پوستی است. ساز و کار فعالیت ضد التهابی این دارو هنوز نامشخص است. آزمایشات مختلفی از جمله آزمایش انقباض عروق برای مقایسه و پیش بینی توانمندی ها یا تاثیرات بالینی کورتیکواستروئیدهای موضعی انجام می شود.

کاهش خارش، قرمزی و تورم ناشی از بسیاری بیماری های پوستی از جمله مهمترین موارد مصرف پماد تریامسینولون اعلام شده است. در صورت هر گونه حساسیت به مواد تشکیل دهنده این پماد، توصیه می شود از مصرف آن اجتناب کنید و در صورت استفاده و مشاهده هر گونه علایم غیر طبیعی سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

همچنین در صورت نیاز به هر گونه عمل جراحی و مراقبت های پزشکی، پزشک خود را از مصرف این پماد مطلع سازید. این پماد تنها برای ناحیه خارجی بدن قابل استفاده است و از مصرف آن درون چشم, بینی یا دهان اجتناب کنید و در صورت استفاده سریعا ناحیه درون بدن را با آب سرد شستشو دهید. همچنین این دارو را باید دقیقا مطابق با نظر پزشک مصرف کنید، از مصرف بیش از حد آن جدا خودداری کنید.

در برخی از التهاب های پوستی از این دارو استفاده شود.

به گزارش ستاد علوم و فناوری های سلول های بنیادی، پماد سوختگی گیاهی «هربکس» یکی از دستاوردهای تحقیقاتی شرکت های دانش بنیان ایرانی بوده که برای درمان سوختگی استفاده می‌شود.

پماد گیاهی سوختگی «هربکس» با استفاده از عصاره گیاه «هواچوبه» فرموله شده و اثربخشی آن با انجام مطالعات بالینی دقیق روی بیماران مورد مطالعه قرار گرفته و اثبات شده است.

عصاره روغنی هویج به کار رفته در این محصول به دلیل خواص آنتی اکسیدانی بالا، نقش بسزایی در خنـثی‌سازی رادیکال‌های آزاد داشته و همین امر موجب جلوگیری از پیری زودرس سلول‌های پوست می‌شود.

خاصیت محـافظت از پوست در بـرابـر پرتـوهای مضر ماورای بنفش کرم ضد آفتاب «هریکس» سبب شده تا این کرم ضد آفتاب دارای فرمولاسیون دو عملکردی باشد که علاوه بر محافظت پوست در برابر اشعه فرابنفش، پوست را تغذیه می‌کنـد.

ترکیبات طبیعی به کـار رفته در این محصول عسل، کالاندولا، چای سبز و دارچین است که به محافظت از پوست در برابر اثرات زیان‌آور نور خورشید مانند تیـرگی، پیری زودرس و سرطان پوست کمک می‌کند.

کرم بازسازی و ترمیم کننده پوست هیدرودرم دارای فرمولاسیون جدید و منحصر به فرد، با تحریک فرآیند تجدید ساختار سلولی و ممانعت از رشد باکتری ها و قارچ ها سبب تسریع در ترمیم بریدگی ها، زخم های سطحی و التیام پوست های حساس و آسیب دیده ناشی از پیلینگ، لیزر درمانی، میکرودرم ابریشن، اپیلاسیون، الکترولیز، رادیو تراپی، فیزیوتراپی می شود.

همچنین، التهابات ناشی از آفتاب سوختگی و سولاریم و سوختگی های درجه ۱ و ۲ را کاهش داده و به بهبود بیماری های پوستی نظیر اگزما، درماتیت آتوپیک و سایر درماتیت ها کمک شایانی می نماید.

درمان سوختگی و پیشگیری و درمان التهاب و تحریک پوستی شیرخواران و زخم سطحی از این پماد استفاده می شود. برای استفاده،  ۳ تا ۴  بار در روز به طور موضعی مصرف شود.

اثر عرق سوختگی و ادرار سوختگی و حتی چسب پوشک روی کشاله ران کودک نه تنها در نوزادی موجب سوزش و خارشش می گردد بلکه در بزرگسالی هم این اثرات بر پوست ماندگار خواهد بود.

عرق یا ادرار سوختگی در میان تمامی نوزادان شایع بوده و راه های پیشگیری و درمان آن هم متنوع است. کرم سوختگی دسیتین (Desitin) محصولی ممتاز به شمار می رود که توانسته به خوبی مورد توجه والدین قرار بگیرد.

بعد از هر بار شست و شوی کودک پس از تعویض پوشک با آب یا دستمال های مرطوب می توان از کرم سوختگی دسیتین (Desitin) روی پوست کودک بهره برد.

این محصول حاوی زینک اکساید و روغن کبد ماهی بوده و بدون داشتن مواد حساسیت زا جهت جلوگیری و ترمیم التهابات پوستی و ادرار سوختگی برای نوزادان از بدو تولد مورد استفاده قرار می گیرد.

کرم سوختگی دسیتین (Desitin) ساخت کشور فرانسه درمان سوختگی و پیشگیری و درمان التهاب و تحریک پوستی شیرخواران و زخم سطحی را به بار می نشاند. این محصول حاوی زینک اکساید ۴۰ درصد و روغن کبد ماهی liver pil cod است.

کرم رژودرم در هموار کردن و کاهش آثار زخم، سوختگی، جراحی و بخیه های قدیمی (یا همان اسکار) موثر است. در اسکارهای برجسته، رژودرم کاملا موثر است و باعث هموار شدن موضع و هماهنگ شدن رنگ آن با پوست اطراف می شود.

در مواردی که تنها تغییر رنگ وجود دارد رژودرم باعث هماهنگی بافت اسکار با پوست اطراف می شود. این اثر در خطوط روشن و سفید نا محسوس تر است و به اندازه خطوط تیره نیست. در اسکارهای فرورفته اثر رژودرم نسبی است به این معنا که اثر آن نسبت به اسکارهای برجسته و مسطح کمتر است. برای مطالعه بیشتر در زمینه روش مصرف رژودرم، اینجا را کلیک کنید.

زینک اکسید در ساخت مواد فراوانی در صنعت مانند پلاستیک، سرامیک، شیشه، سیمان، لاستیک (تایر اتومبیل)، نرم کننده، رنگ ها، موم ها، چسب، غذاها، باتری و… استفاده می‌شود. در پزشکی و بهداشت، زینک اکساید در ساخت پودر بچه، پمادهای پوستی، کرم ضد آفتاب، شامپو ضدشوره و… استفاده می‌شود.

پماد زینک اکساید در درمان ضایعات پوستی مستعد عفونت مانند سوختگی، اگزما، سوختگی پای نوزادان، خراشیدگی و گزش حشرات مفید است.

زینک اکسید، کم ضررترین ماده در کرم های ضد آفتاب است که از پوست در برابر اثرات مضر اشعه ماورای بنفش محافظت می کند. وقتی اشعه ماورای بنفش نور خورشید به پوست نفوذ می کند، بافت را تخریب می کند، سرعت پیرشدن پوست را افزایش می دهد و پوست را خشک می کند.

همچنین خطر بروز سرطان پوست را افزایش می دهد. کرم های ضدآفتابی که دارای زینک اکسید هستند، از نفوذ اشعه ماورای بنفش به پوست و تخریب سلولی آن جلوگیری می کنند.

زینک اکسید اثرات درمانی نیز روی پوست دارد و باعث بهبود زخم می شود. همچنین مشکلات ناشی از آفتاب سوختگی و خشکی پوست را کم می کند. تحقیقات نشان داده است زخم های پوستی در کسانی که دچار کمبود روی هستند، دیرتر بهبود می یابند.

وقتی پماد زینک اکسید روی محل زخم مالیده می شود، باعث می گردد بدن دارای مقدار زیادی روی گردد که برای ترمیم سلول های پوستی لازم است. همچنین این پماد زخم را مرطوب و تمیز نگه می دارد.

درمان ادرار سوختگی و التهاب ناشی از پوشک کودکان است.

برای بهبود زخم، جلوگیری از ایجاد جای زخم و گوشت اضافه و درمان سوختگی تا درجه سه و همچنین به جهت کمک به ترمیم پوست آسیب دیده ناشی از لیزردرمانی، بلافاصله پس از میکرونیدلینگ، جراحی پوستی، عوامل تنش مکانیکی به پوست مثل موزدایی، تراشیدن و قرمزی پس از لایه برداری استفاده می شود.

همچنین طی بارداری (از سه ماهه دوم) جهت تخفیف ترک های پوستی شکم، کاربرد دارد.

توجه داشته باشید که این پماد، نباید به چشم برخورد کند و درصورت وقوع، چشم کاملا با آب شسته شود. اگر تحریک پوستی رخ دهد، مصرف را قطع کنید و اگر تحریک باقی ماند، به پزشک مراجعه کنید (موارد نادر). دور از دید و دسترس کودکان نگهداری شود، فقط برای مصرف موضعی است. در سه ماهه اول بارداری مصرف نشود.

 بعد از پاک کردن پوست از این کرم استفاده کنید. صبح و شب مقدار کافی از کرم کلاسنت را روی نواحی آسیب دیده یا مد نظر پوست به آرامی ماساژ دهید تا جذب شود (در صورت لزوم زیر کرم روز یا لوسیون بدن استفاده شود).

کرم سوختگی لاژکس باریج اسانس با اجزای فراورده ژل صبر زرد طبی، اسانس شمعدانی عطری و اسانس اسطوخدوس در ترمیم و ضد عفونی سوختگی های درجه یک و دو کاربرد قابل توجهی دارد.

با توجه به آزمایش های انجام شده روی افراد، محققین نتیجه گرفتند با توجه به عارضه SSD در مهار نسبی اپیتلیزاسیون و بر جای گذاشتن لکه‌ های سیاه در ناحیه زخم، داروی لاژکس می‌ تواند ضمن کاهش شدت درد و خشکی در ناحیه سوختگی، در پیشگیری از ایجاد عفونت نیز جایگزین خوبی برای سیلور سولفادیازین باشد.

اطلاعات بیشتر  را در این سایت مشاهده فرمایید.

کرم پیشگیری و درمان سوختگی موستلا، با تاثیر سه جانبه علیه ناراحتی های پوستی ناحیه پوشک، از ایجاد ادرار سوختگی پیش گیری کرده و آن را به خوبی درمان می نماید. این محصول خوش ساخت از برند جهانی موستلا ساخت کشور فرانسه فاقد عطر و مواد نگهدارنده بوده و برای استفاده روزانه نوزادان و کودکان مناسب است.

هم چنین احساس سوزش و التهابات پوستی را تسکین داده و پوست نوزاد را ترمیم و درمان می کند. کرم پیشگیری و درمان سوختگی موستلا، حاوی عصاره آووکادو، عصاره آلکاسه آ و عصاره روغن آفتابگردان است که نشان دهنده حضور موثر مواد طبیعی در ساخت این کرم مرغوب به شمار می آید.

محصول پیش رو، به آسانی قابل استفاده بوده و تا ۹۵ درصد در فواصل تعویض دو پوشک باقی می ماند، هم چنین بوی بسیار خوشایندی داشته و به راحتی از روی دست پاک می شود.

از مشخصات کرم پیشگیری و درمان سوختگی موستلا، محافظت از پوست در برابر خیس خوردگی و تخریب آنزیمی ناشی از تماس با ادرار و مدفوع و نیز سائیدگی با لبه های پوشک، برطرف کردن التهاب و آزردگی های خفیف پوست و جلوگیری از رشد میکروب ها، برطرف کردن فوری قرمزی پوست و فعال نمودن نوسازی سلول ها بوسیله ویتامین های B5 و F و تسکین التهاب و نرمی پوست بوسیله ویتامین B5 است.

بالا بودن آمار سوختگی در ایران

ما كمبود امكانات و تجهيزات در زمينه سوختگی داريم. اين كمبود در بحث درمان باعث افزايش ميزان مرگ‌ و مير شده است. مردم ما زياد مي سوزند، زياد می ميرند و اگر زنده بمانند، دچار ناتوانی ‌های بسياری ميی شوند که هزینه بهداشت و سلامت جامعه را به شدت افزایش می دهد. يك بيمار سوختگي نياز دارد كه حداقل ۲ پرستار از او مراقبت كند، اين در حالی است كه ما با كمبود پرستار نيز مواجهيم.

بی ‌توجهی به موضوع سوختگي، حکایتی ۴۰ ساله است. هزينه‌های بالاي سوختگي مشكل ديگر بيماران است. یك لباس سوختگی، چند ميليون تومان قیمت دارد. نوع ايراني آن ۵ تا ۶ ميليون تومان است. برخی از پمادهای چندگرمی سوختگی، ۸۰ هزار تومان هزينه دارد و هيچ‌ كدام از اينها تحت پوشش بيمه نيستند.

امیدواریم، با همت دولت و نهادهای خیریه و بیمه ای و آگاهی عموم، اقدامات پیشگیرانه برای کاهش ابتلا به سوختگی و رفتارهای سازمانی گسترده برای حمایت از بیماران مبتلا به سوختگی در برنامه ششم توسعه کشور در دستور کار قرار بگیرد.

یعنی واقعااا خسته نباشید جناب نویسنده عالی بود. واقعااا استفاده کردیم مطالبتون کاربردی و بسیار مفیده سپاسگزارم جناب

سپاسگزاریم از حسن نظر شما خواننده گرامی

خیلی خوب بود. ممنونم اضافه کردم به بوکمارکم💐⭐️⭐️

خیلی خیلی مطلبتون مفید و کاربردی بود…خدا قوت

مطالب عالی بود و خیلی کامل .خیلی از پماد ها یی که معرفی شده بود رو استفاده کردیم و نتایج عالی بود .تشکر فراوان از شما

فوق العاده استفاده کردم از مطالبتون درود بر شمااااااا 😍

عالی بود

سلام ، چند سال پیش لب برادر کوچکم موقع بازی طرف داخلش ترک خورده بود . شب بود و من دیدم تو خونه پماد نداریم . چند نوع مواد به ذهنم رسید و آنها را با هم قاتی کردم و پس از پاک کردن خونش بر روی ترکش زدم و گفتم برو بخواب . صبح وقتی بیدار شد نگاه کردم هیچ زخمی پیدا نکردم . حتی جای قرمز رنگ هم نبود که آنرا جای زخم فرض کنم

عالی و مفید

نحوه شتشوی ساعد که با اتش پوست ان بلند شده مطلب بگذارید

مطلب بسیار خوبی بود دستتون درد نکنه.یک تجربه بگم از سوختگی بچه ام که با آب جوش دستش سوخت و ما هم خیلی نگرانش بودیم و فکر میکردیم جای سوختگیش باقی بمونه خیلی زشت میشه و این حرفا .
خلاصه یکی از دوستانمون پماد سوختگی ادیب درم را معرفی کرد که واقعا عالی بود بعد از اینکه پماد را بهش زدیم حدود ۵ روز طول کشید که اثری از سوختگی نماند و اصلا انگار که نسوخته است.من خیلی از این پماد راضی بودم و توصیه ام به همه نزدیکانم هم همین پماد بوده است.با اینکه گیاهیه ولی فوق العاده اثر گذار و خوبه .

ممنون از توصیه های شما

با سلام ممنون بابت مطالب خوب شما تشکر فروش پمپ واکیوم https://parsvacuumpumps.com/%D9%BE%D9%85%D9%BE-%D9%85%DA%A9%D9%86%D8%AF%D9%87-250-%D9%85%D8%AA%D8%B1-%D9%85%DA%A9%D8%B9%D8%A8/

سلام
مطالبتون بسیار مفید بود
در مورد ریکاو باید بگم که واقعا عالیه و هم خودم برای بچه ام که پاش با چای داغ سوخته بود استفاده کردم که حقیقتا نذاشت تاول بزنه و هم به خاله ام که موقع آشپزی دستتش سوخته بود پیشنهاد دادم که اونم راضی بود

از نظر جنابعالی سپاسگزاریم جناب سرداری

خواهش می کنم عزیز

سلام خسته نباشید من دخترم چند روز پیش دستش سوخته واینکه هم الفا گرفتم هم سیلور و ژالکس میخواستن ببینم که کدومشون بهتر نتیجه میده و جای زخم نمیتونه دخترم ۲سالشه من خیلی ناراحت دستش هستم ممنون میشم راهنمایی کنید

لطفا به داروخانه یا پزشک پوست مراجعه کنید

از بین موارد بالا کرم کلاسنت رو گرفتم و واقعا تاثیر داشت
این سایتشه خواستید برید ببینید
https://eapcom.com/products/burn-cream/colacent

تشکر فراوان

خوشحالیم که حدود ۴۰۰ هزار تن از هموطنان از این گفتار استفاده کردند. موفق باشید

۱۳۹۵. تمامی حقوق برای وبسایت Rooziato (روزیاتو) محفوظ است.

درمان عفونت سوختگی با آب جوش
درمان عفونت سوختگی با آب جوش
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *