درمان خانگی رفلاکس معده بزرگسالان

خواص دارویی و گیاهی




خانه

موبایل

بیماری رفلاکس معده یکی از اختلالات شایع گوارشی است

 

درمان خانگی رفلاکس معده بزرگسالان

بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)‌ که اغلب با ترش کردن معده اشتباه گرفته می‌شود یکی از اختلالات شایع گوارشی است.ترش کردن معده ممکن است با خوردن یک تکه پیتزا رخ دهد و شما را اذیت کند در حالی که بیماری رفلاکس معده به مری وقتی رخ می‌دهد که غذا، محتویات اسید معده، ترکیبات صفراوی یا عصاره پانکراس به مری برمی‌گردد و این عارضه بیش از دو نوبت در هفته رخ می‌دهد. این ترکیبات اسیدی که به داخل مری وارد می‌شوند سبب سوزش، التهاب و زخم می‌شوند که این فرآیند غیرعادی می‌تواند منجر به سائیده شدن و نازک شدن جداره مری شود.علائم ابتلا به رفلاکس معده،  گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفه‌های مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندان‌ها هستند. این مسئله همچنین احتمال ابتلا به سرطان مری را در شما افزایش می‌دهد. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب می‌شود. افراد دارای اضافه وزن و مسن به دلیل داشتن چربی شکمیِ که عملکرد مری و اسفنکتر مری را دچار اختلال می‌کند، در معرض ابتلا  عارضه ی  رفلاکس معده  هستند. این چربی‌های شکمی عملکرد دریچه اسفنکتر را که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می‌کند مختل می‌سازد. بسیاری عوامل نظیر مصرف الکل، نیکوتین، مصرف خوراکی‌های حاوی کافئین و غذاهای پرچرب و پرادویه سبب شل شدن عضلات اسفنکتر می‌شوند. اما ناامید نشوید.درمان گیاهی برای ریفلاکس معدهآلوئه ورا : عصاره‌ی آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک می‌کند و برای درمان التهاب مفید است. این ماده به کاهش تحریک حاصل از برگشت اسید معده کمک می‌کند. آلوئه‌ورا حاوی موادی مانند پولی‌ساکاریدها و گلیکوپروتئین‌هاست که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. در عین حال پولی‌ساکاریدها به ترمیم پوست کمک می‌کنند و گلیکوپروتئین‌ها برای کاهش درد و التهاب مفید هستند.خوردن ژل آلوئه‌ورا پیش از غذا مفید است. مقداری از این ژل را می‌توانید همراه چای یا آبمیوه نیز میل کنید. آب آلوئه‌ورا شامل ویتامین‌های مختلف، موادمعدنی و آنزیم‌های مفید برای سیستم ایمنی است. همچنین این گیاه، شامل فیبر است که به تنظیم حرکات روده و کاهش یبوست نیز کمک می‌کند و برای بیماری رفلاکس معدهمفید است.

عصاره‌ی آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک می‌کند و برای درمان ریفلاکس معده است

 

شیرین بیان : این گیاه معده را با یک ماده ژل مانند پوشش می‌دهد و از تحریک آن جلوگیری می‌کند.گیاه شیرین بیان به صورت تنتور یا چای در دسترس است. ریشه‌ی شیرین بیان به صورت چای و قرص در بازار موجود است. این گیاه باید با مشورت پزشک استفاده شود زیرا حاوی ماده‌ای به گلیسیریزین است که ممکن است عوارض ناخواسته به همراه داشته باشد.علاوه بر این شیرین بیان برای کاهش فشار خون نیز مفید است. قرص‌های جویدنی که از گیاه تهیه می‌شود نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. این ماده باید با بزاق دهان مخلوط شود و به شکل کپسول تاثیری ندارد. قرص‌های جویدنی 1 تا 2 بار در روز پیش از غذاها باید مصرف شود.آب گرم و آبلیموی تازه: صبح خود را با یک فنجان آب گرم و آبلیموی تازه شروع کنید. با نوشیدن این محلول با معده خالی و 15 الی 2 دقیقه قبل از خوردن صبحانه، بدن می‌تواند به طور طبیعی اسید معده را متعادل کند. این محلول برای همه بی‌خطر است رفلاکس معده مفید است.جوش شیرین: یک قاشق جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید و بنوشید، اگرچه این محلول بدمزه است اما برای رفلاکس معده موثر است.سنبل ختایی : گیاهی دارویی است که ریشه، میوه و دانه‌های آن خواص دارویی دارد.این گیاه به همراه 5 گیاه دارویی دیگر مصرف می‌شود و در بهبود نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مفید است. عصاره‌ی آن را با عصاره‌ی سیر و هویج و رازیانه مخلوط کنید و سه بار در روز هر بار یک میلی‌لیتر از آن را استفاده کنید. 

سنبل ختایی گیاهی دارویی است که در بهبود نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مفید است

 سرکه سیب: روزی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید. مخلوط سرکه سیب و عسل بسیار مفید و خوشمزه است. حتی می‌توان به جای لیمو، سرکه سیب در چای ریخت. بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند سوء هاضمه و رفلاکس بر اثر تولید زیاد اسید معده ایجاد می شود. اما آخرین مطالعات نشان می‌دهد که بر خلاف باور مردم، این عارضه به دلیل کمبود اسیدهای لازم برای هضم کامل غذا بروز می‌کند. همچنین خوردن ترشی، ترشی کلم و سایر غذاهای ترش و اسیدی به کنترل اسید معده کمک می‌کند. چای‌ها و دمنوش‌ها: نوشیدن چای و دمنوش بابونه، نعناع یا شنبلیله به کاهش علائم رفلاکس اسیدی کمک می‌کند.بابونه : گل این گیاه در داروها استفاده می‌شود. ماده شیمیایی موجود گیاه بابونه سبب کاهش التهاب می‌شود. 5 قطره از تنتور این گیاه را سه بار در روز میل کنید. استفاده طولانی مدت بابونه ممکن است سبب بروز حساسیت شود.

 

بادرنجبویه : برای درمان نفخ معده و روده استفاده می‌شودرفلاکس معده مفید است. استفاده از این گیاه عوارض جانبی ندارد اما در صورتی که با گیاهان دیگر استفاده شود ممکن است سبب حساسیت پوستی مانند راش یا خارش پوستی شود.  

بادرنجوبه برای درمان نفخ معده و روده استفاده می‌شود

   جلبک دریایی فوکوس : 5 تا 1 میلی‌گرم از این گیاه که به صورت کپسول باشد سه بار در روز مصرف شود. مصرف این گیاه عوارض جانبی مربوط به مسمومیت ید در بردارد. خواص آن کمک به هضم غذا، رفع یبوست و کمک به سیستم گوارش است. در درمان نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مؤثر است.خار مریم : برای درمان موقتی سوزش سرِدل استفاده می‌شود. چون سرشار از کلسیم است برای ریفلاکس اسید معده مفید است. اما از 2 گرم از شیره‌ی آن نباید مصرف شود.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 

منبع:

isna.iryjc.ir


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

عبارت “شما چیزی هستید که می خورید اندکی درست است. حقیقت نهایی آن چیزی است که شما هضم می کنید بنابراین، آیا آنزیم های گوارشی برای هضم بهتر و جذب مواد مغذی ضروری هستند؟ به نظر شگفت انگیز می رسد، البته تا زمانی که نحوه عملکرد دستگاه گوارش، کمتر شناخته شده بود. طبق یک مطالعه که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است، امروزه میزان بروز بیماری ها افزایش یافته که به دلیل کمبود آنزیم های گوارشی مرتبط با مواد مغذی هستند.  در این مقاله

سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟ در این مورد چه می دانید؟ حس بینایی در واقع یک موهبت است. اما ما این هدیه را نادیده می گیریم و هر روز چشمان خود را در معرض فشار و استرس زیادی قرار می دهیم. ما در پایان هر روز کاری و گذراندن  8-9 ساعت در مقابل صفحه نمایش کامپیوتر یا لپ تاپ، در زمان برگشت به خانه نیز شروع به بازی در تلفن های همراه خود می کنیم و پس از آن نیز شروع بروز رسانی رسانه های اجتماعی

مکمل تائورین چیست؟ در مورد این مکمل غذایی و ورزشی چه می دانید؟ آیا استفاده از مکمل تائورین  الزامی و ضروری است؟ تائورین یک آمینو اسید است که در بدن شما یافت می ‌شود. وجود آن در فرآیند های متابولیکی، حیاتی است و برخلاف اکثر آمینو اسیدها، تائورین برای ساخت پروتئین ‌ها استفاده نمی ‌شود و نقش کاملا متفاوتی دارد. اگر می خواهید در مورد عملکرد این مکمل غذایی و نحوه مصرف آن بدانید این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام را مطالعه

درمان خانگی رفلاکس معده بزرگسالان

بهترین تکنیک و راهکار برای مراقبت از پوست و مو پس از بارداری و زایمان چیست؟ بیایید با خبر‌های خوب شروع کنیم. تغییراتی که پس از زایمان در پوست

سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.

روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.

روغن اسطوخودوس یک درمان مهم  موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن  یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری  برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.

برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی را برایتان به ارمغان می آورد.

برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.

جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.

اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.

هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و تشویق می کنند.

گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.

آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.

درمان خانگی رفلاکس معده مزیت های زیادی دارد، به ویژه اینکه نیازی به مصرف داروهای مختلف نیست. در این مطلب به چند روش برای درمان خانگی رفلاکس معده اشاره می کنیم.

اکثر مردم حداقل یک بار دچار سوزش سر دل می شوند که نوعی حس سوزش دردناک در قفسه سینه است که بعد از خوردن یک وعده غذایی چرب و سنگین بروز می کند و دیگر آن ریفلاکس اسید معده یا رفلاکس معده است. اما رفلاکس معده چیست؟ دکتر کوین قاسمی Kevin Ghassemi، متخصص گوارش و مدیر بره های بالینی در مرکز اختلالات گوارشی UCLA می گوید: رفلاکس معده در واقع خروج مایع موجود در معده و حرکت آن به سمت بالا و به طرف مری است. مری لوله ای است که گلو را به معده متصل می کند. این بازگشت مایع معده به دلایل مختلفی می تواند اتفاق بیفتد. چاقی و اضافه وزن به شکم فشار وارد می کند و باعث بالا رفتن غذا و ورود آن به داخل مری می شود. به گفته موسسه ملی دیابت و بیماری های گوارشی و کلیه : گاهی مصرف برخی داروها، مانند داروهای ضد درد، آنتی هیستامین ها، مسدود کننده های کانال کلسیم و یا داروهای ضد افسردگی، باعث می شوند دریچه ای که مری را به معده متصل می کند، عملکرد درستی نداشته باشد. زمانی که این دریچه درست کار نکند، محتویات معده وارد مری می شوند. اگر از دو بار در هفته دچار رفلاکس معده می شوید، ممکن است جز آن دسته افرادی باشید که مبتلا به بیماری رفلاکس معده GERD هستند. برای مبتلایان به رفلاکس معده معمولا داروهای مهار کننده پمپ پروتون proton-pump inhibitors تجویز می شودکه تولید اسید معده را مسدود می کند.اگر تمایلی به مصرف زیاد دارو ندارید، متخصصین درمان های طبیعی برای ریفلاکس اسید معده توصیه می کنند که به بهبود علائم کمک می کنند. در اینجا به چند روش خانگی برای درمان رفلاکس معده اشاره می کنیم. اما قبل از آن یک هشدار خیلی مهم: اگر هر یک از روش های درمانی مورد استفاده برای شما اثر بخش نبود، لازم است حتما به پزشک خود اطلاع دهید.دکتر بروس گرینوالد Bruce Greenwald، متخصص گوارش و استاد پزشکی در دانشکده مریلند می گوید: مردم فکر می کنند که رفلاکس نوعی سوزش سر دل است و به همین خلاصه می شود، اما نمی دانند این مشکل عواقب بسیار جدی در پی دارد. رفلاکس معده مهم ترین عامل بروز سرطان مری است. این مسئله ممکن است باعث بروز زخم و تنگ شدن مری و همچنین بروز مشکلات تنفسی، از جمله آسم، و از دست دادن مینای دندان شود. بنابراین به هیچ عنوان رفلاکس معده را نادیده نگیرید و حتما به پزشک مراجعه کنید. در ادامه 6 راه حل خانگی برای رفع رفلاکس معده که متخصصین سلامت توصیه می کنند، بیان می شوند.

تقریبا همه ما می دانیم که آلوئه ورا می تواند آفتاب سوختگی را التیام بخشد، اما این گیاه به رفع علائم رفلاکس معده نیز کمک می کند. دکتر قاسمی در این باره می گوید: برخی بیماران به من گفته اند که آب آلوئه ورا به رفع علائم رفلاکس کمک می کند. آلوئه ورا دارای خواص درمانی زیادی است و بیماران معتقدند نوشیدن آب آن سوزش سر دل را التیام می بخشد. دکتر گرینوالد نیز این ادعا را تایید می کند و می گوید: ” تصور می شود آلوئه ورا از دستگاه گوارش محافظت می کند.”بررسی های اخیر نشان داده اند که نوشیدن آب آلوئه ورا بدون هیچ عارضه ای می تواند به رفع رفلاکس معده کمک کند.

درمان خانگی رفلاکس معده بزرگسالان

دکتر گرینوالد می گوید: معمولا همیشه به مبتلایان به رفلاکس معده توصیه می شود از خوردن غذاهای اسیدی یا غذاهایی که تولید اسید معده را افزایش می دهند، اجتناب کنند. غذاهای چرب مواردی هستند که باعث افزایش اسید معده می شوند. غذاهای حاوی گوجه فرنگی، غذاهای ادویه دار، نوشیدنی های گاز دار و کافئین دار، شکلات و غذاهای چرب نیز مواردی هستند که به افراد مبتلا به رفلاکس معده توصیه نمی شوند.اما می دانیم که این اقدامات احتیاطی ممکن است ضرورتی نداشته باشند. بسیاری افراد با خوردن این غذاها دچار هیچ نشانه خاصی نمی شوند. برخی افراد نیز باید از مواد غذایی دیگری اجتناب کنند و اگر قرار باشد غذاهای تحریک کننده را از رژیم غذایی خود حذف کنید، یک رژیم محدود و سخت خواهید داشت. بهترین راه حل این است که یادداشتی از غذاهای تحریک کننده و مواردی که به نظر می رسد علائم رفلاکس معده را بدتر می کنند، تهیه کنید. در برخی موارد اجتناب از چند ماده غذایی بدون محدود کردن زیاد، به پیشگیری از رفلاکس کمک می کند.

مقدار غذایی که می خورید به اندازه کیفیت ماده غذایی که وارد بدنتان می شود، مهم است. دکتر قاسمی در این باره می گوید: پرخوری می تواند باعث رفلاکس یا بدتر شدن علائم آن شود. اما خوردن غذای کم در تعداد وعده های به رفع علائم کمک زیادی می کند. برای اینکه وعده های غذایی سبک هم باعث بروز رفلاکس معده نشود، دقت زیادی بر روی میزان کالری دریافتی و همچنین کیفیت غذای مصرفی خود داشته باشید. به عبارت دیگر تنها غذای سبک خوردن به معنای پیشگیری از رفلاکس معده نیست، برخی از میان وعده ها مانند چیپس یا شیرینی های مختلف، باعث بدتر شدن علائم رفلاکس معده می شوند.

غذایی که می خورید، قرار است مسیری به سمت پایین را طی کند. زمانی که بدن در حالت عمود قرار می گیرد، نشسته یا ایستاده، جاذبه زمین به جریان پایین رونده غذا کمک می کند. اما زمانی که دراز می کشید، جاذبه زمین کار زیادی برای رسیدن غذا به معده نمی کند. دکتر قاسمی توصیه می کند برای اینکه اطمینان حاصل کنید که غذای شما در معده تان باقی می ماند، حداقل دو ساعت قبل از خواب غذا بخورید.دکتر قاسمی در ادامه می گوید: اگر دچار رفلاکس شبانه هستید، از بالشت کوچک یا ملافه در زیر سر خود استفاده کنید و سر خود را کمی بالاتر از بدن تان قرار دهید. بالا قرار گرفتن سر به بهبود علائم کمک می کند. دقت داشته باشید که نیمه بالای بدن خود را بالاتر قرار ندهید، زیرا بالا قرار گفتن نیمه بالایی بدن باعث می شود به شکم و معده فشار وارد شده و علائم رفلاکس معده بدتر می شوند.

در پژوهشی که در چین انجام شد یک دوره درمان 6 هفته ای طب سوزنی با تجویز داروهای رفلاکس معده با هم مقایسه شدند: نتیجه جالب بود و هر دو روش تاثیر یکسانی داشتند. حتی 4 هفته پس از اتمام درمان افرادی که از روش طب سوزنی استفاده کردند، همچنان علائم بیماری را کمتر در خود مشاهده می کردند.این افراد به مدت 6 هفته و هر هفته دو تا سه بار تحت درمان طب سوزنی قرار گرفتند. این روش درمانی عوارض بسیار کمی دارد، بنابراین ارزش یک بار امتحان کردن را دارد.

 

مانند آلوئه ورا به نظر می رسد سرکه سیب هم به رفع علائم رفلاکس معده کمک می کند. دکتر قاسمی در این باره می گوید: سرکه سیب یک مایع بسیار اسیدی است و علت تاثیر درمانی آن بر روی رفلاکس معده مشخص نیست، اما به هرحال این مایه اسیدی هم به رفع علائم رفلاکس معده کمک می کند.

بدانید : رفلاکس معده | علت رفلاکس معده و درمان آن

اگر می خواهید بدانید : مصرف این نوع چای باعث ریفلاکس معده می شود

اگر می خواهید بدانید : درمان رفلاکس معده با رژیم مدیترانه ای

اگر می خواهید بدانید : 9 خوراکی که باعث رفلاکس معده می شوند

تهیه و ترجمه : گروه سلامت سیمرغ seemorgh.com/healthاختصاصی سیمرغ

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *