درمان بیماری کبدی

در مطلب گذشته درباره کبد چرب گفتیم و علت اصلی بروز کبد چرب و همچنین عوامل ایجاد کبد چرب را توضیح دادیم. اگر کبد چرب دارید باید بسیار مراقب سلامتی خودتان باشید. درمان بیماری کبد چرب با غذا امکان پذیر است که در این مطلب می خواهیم 12 غذای مفید جهت درمان بیماری کبد چرب را معرفی کنیم. در ادامه با زوم لایف همراه باشید.

بیماری کبد چرب به دو دسته اصلی تقسیم می شود:

این بیماری حدود یک سوم از افراد بزرگسال در آمریکا را تهدید می کند و یکی از عوامل اصلی از کار افتادن کبد می باشد. بیماری کبد چرب غیر الکلی در افراد چاق و افرادی که در رژیم غذایی خود از غذاهای فرآوری شده به مقدار زیاد استفاده می کنند، رخ می دهد.

یکی از اصلی ترین روش ها برای درمان کبد چرب، بدون در نظر گرفتن نوع آن، رژیم غذایی می باشد. همانطور که از اسم آن مشخص است، این بیماری نشان دهنده وجود چربی زیاد در رژیم غذایی افراد می باشد.در بدن افراد سالم، کبد به عمل سم زدایی و تولید صفرا بعنوان یک پروتئین گوارشی کمک می کند. بیماری کبد چرب سبب آسیب به کبد شده و کبد قادر به انجام فعالیت های خود نخواهد بود.

درمان بیماری کبدی

بطور معمول رژیم غذایی مناسب برای بیماری کبد چرب شامل موارد زیر می باشد:

رژیم غذایی کم کالری و کم چرب به شما کمک می کند تا مقدار زیادی از وزن خود را کم کنید. این کار در نهایت خطر ابتلا به بیماری کبد چرب را کاهش می دهد. در حالت ایده آل، اگر دارای اضافه وزن هستید بهتر است حدود 1 درصد از وزن بدن خود را کاهش دهید.

در ادامه توضیحات مربوط به همه موارد را بخوانید:

مصرف قهوه به کاهش سطح آنزیم های غیر طبیعی کبد کمک می کند. مطالعات نشان می دهد افراد دارای بیماری کبد چرب که در رژیم غذایی خود از نوشیدنی قهوه استفاده می کنند، آسیب کمتری نسبت به افراد دارای همین بیماری ولی بدون مصرف نوشیدنی های کافئین دار، به کبد خود وارد می کنند.

به نظر می رسد مصرف کافئین سبب کاهش حجم آنزیم های کبدی غیر معمول در افراد در معرض خطر کبد چرب می شود.

مصرف سبزیجات جهت جلوگیری از ساخته شدن چربی توصیه شده است. به نظر می رسد کلم بروکلی مانع از ساخته شدن چربی در کبد موش می شود. مصرف دیگر سبزیجات مانند اسفناج، کلم بروکسل و کلم پیچ علاوه بر کمک به درمان کبد چرب می تواند جهت کاهش وزن نیز موثر باشد.

می توانید از دستورالعمل بنیاد کبد کانادا برای گیاهخواران استفاده کنید که به شما امکان می دهد بدون از دست رفتن طعم ها و چاشنی ها مقدار زیادی از کالری غذاها را کاهش دهید.

توفو (Tofu) چیست؟ توفو یا پنیر لوبیا، غذایی است که از فرایند بستن شیر سویا به دست می‌آید. توفو جهت کاهش ساخته شدن چربی بسیار مفید است.

مطالعات انجام گرفته در دانشگاه ایلینویز (Illinois) بر روی موش ها نشان داد، پروتئین سویا که از لحاظ مواد تشکیل دهنده مشابه توفو می باشد می تواند سبب کاهش ساخته شدن چربی در کبد شود. لازم به ذکر است که توفو کم چرب بوده ولی دارای پروتئین زیاد می باشد.

مصرف ماهی جهت کاهش تورم و تنظیم چربی مفید است. ماهی های چرب مانند ماهی سالمون، ساردین، تونا و قزل آلا منبع غنی از اسید های چرب امگا3 می باشند.اسیدهای چرب امگا3 سبب کاهش سطح چربی کبد و کاهش تورم می شوند.

جهت کسب انرژی بلغور جو دوسر استفاده کنید. کربوهیدرات های بدست آمده از دانه هایی همانند جودوسر سبب افزایش انرژی بدن می شوند. فیبر موجود در آن سبب احساس سیری در شما می شود که به حفظ وزن مطلوب شما کمک می کند.

مصرف گردو می تواند به بهبود وضع کبد کمک کند. دانه های گردو منبع غنی امگا3 محسوب می شوند. تحقیقات نشان داده است که افراد دارای بیماری کبد چرب که در رژیم غذایی خود گردو مصرف می کنند، عملکرد کبدی بهتری را در آزمایشات نشان می دهند.

برای حفاظت از کبد، آووکادو مصرف کنید. آووکادو حاوی چربی های خوب می باشد. تحقیقات نشان می دهد که این مواد شیمیایی سبب کاهش آسیب های کبدی می شوند. همچنین آووکادو حاوی مقدار زیادی فیبر است که به کنترل وزن بدن کمک شایانی می کند. پیشنهاد می کنیم سالاد آووکادو تازه و قارچ را حتما امتحان کنید.

مطابق با تحقیقات انجام گرفته در سال 211 بر روی موش ها، لبنیات حاوی میزان بالای پروتئین می باشند که می توانند آسیب های وارده به کبد را کاهش دهند.

از دانه آفتابگردان بعنوان آنتی اکسیدان قوی استفاده کنید. این دانه های معطر حاوی مقدار زیای ویتامین E هستند. ویتامین E بعنوان یک آنتی اکسیدان جهت حفاظت از کبد در برابر آسیب های عمل می کند.

یکی از روش های کنترل و درمان کبد چرب، کنترل و کاهش وزن است که با مصرف روغن زیتون می توانید وزن خود را کنترل کنید.

سالم ترین روغن، روغنی است که حاوی میزان بالایی از اسیدهای چرب امگا3 باشد. روغن زیتون برای پخت و پز سالم تر و بهتر از روغن های نباتی، کره و روغن ترد کننده شیرینی می باشد. تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون به کاهش سطح آنزیم های کبدی و کنترل وزن کمک می کند.

سیر به عنوان چاشنی نه تنها به غذای شما عطر و طعم خوبی می دهد، بلکه تحقیقات صورت گرفته نشان می دهد مصرف پودر سیر در افراد دارای بیماری کبد چرب سبب کاهش وزن و چربی شده است.

چای سبز جهت کاهش جذب چربی بسیار مفید است و می تواند بیماری کبد چرب را بهبود ببخشد. اطلاعات نشان می دهند که مصرف چای سبز می تواند مانع جذب چربی توسط بدن شود اما این نتایج هنوز قطعی نشده اند. همچنین مطالعاتی در حال انجام است که نشان می دهد مصرف چای سبز سبب کاهش ذخیره چربی در کبد و بهبود عملکرد آن خواهد شد.

درمان بیماری کبدی

فواید چای سبز بسیار زیاد است. از جمله فواید آن می توان به پایین آوردن سطح کلسترول خون و داشتن خوابی آرام اشاره کرد.

کبد چرب، مشکلات و روش های درمان کبد چرب

اگر بیماری کبد چرب دارید از این غذاها مصرف نکنید!

غذاهایی که به چربی سوزی بدن کمک می کنند

آیا مطلب ” 12 غذای مفید جهت درمان بیماری کبد چرب ” برای شما مفید بود؟

سلام مطالب خیلی مفید هستند، ممنون

ببخشید من خودم لاغرم دیگه رژیم بگیرم که چیزیم نمیمونه

باسلام

از ارایه درست وصحیح  اطلاعات اعلامی شما سپاسگزارم .ما در شهرستان از آووکادو بی بهره هستیم وخاصیتهای زیادی هم دارد.

سلام

عالی بود مرسی

  سلام من دارای کبد چرب هستم چگونگی بر طرف کردن ان را برایم توضیح دهید

سلامپیشنهاد می کنم مطلب زیر را مطالعه کنید.کبد چرب، مشکلات و روش های درمان کبد چرب

هیچ کسی استرس را دوست ندارد، گرچه تمامی استرس‌ها بد نیستند. استرس خوب و مثبت، برخلاف اضطراب، []

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

کبد در بسیاری از واکنش‌های بدن مانند تولید پروتئین، انعقاد خون، سوخت‌وساز کلسترول، گلوکز (قندها) و آهن نقش مهمی دارد. انواع مختلفی از بیماری های کبد وجود دارد. کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبد نمونه‌‌هایی از بیماری های کبد هستند. همچنین مصرف بیش‌ازحد برخی داروها مانند استامینوفن و داروهای ترکیبی حاوی استامینوفن مانند ویکودین و استاتین‌ها می‌تواند موجب بروز اختلالات کبد شود. با این مطلب همراه شوید تا بیماری های کبد را بهتر بشناسید و از بروز آنها جلوگیری کنید.

درمان بیماری کبدی

کبد بزرگ‌ترین اندام جامد بدن است. علاوه‌ بر این، کبد یک غده نیز محسوب می‌شود، زیرا در تولید و ترشح صفرا نقش دارد. کبد در قسمت بالایی حفره‌ی شکمی و در سمت راست واقع شده و قفسه‌ی سینه از آن محافظت می‌کند. کبد از دو لوب عمده تشکیل شده که هرکدام آنها خود از لوبول‌های ریزتری ساخته شده‌اند. سلول‌های کبد دو منبع مختلف برای تأمین خون دارند. یکی شریان کبدی که خون سرشار از اکسیژن را از قلب می‌آورد و دیگری سیاهرگ دروازه‌ای (ورید باب) که خون و مواد مغذی را از دستگاه گوارش و طحال به سلول‌های کبد می‌رساند.

معمولا سیاهرگ‌ها خون را از بدن به قلب برمی‌گردانند. ولی سیاهرگ دروازه‌ای خون را پیش از ورود به گردش خون عمومی از دستگاه گوارشی به کبد می‌آورد تا پردازش و تصفیه شود. بدین‌ترتیب سیاهرگ دروازه‌ای به‌طور مؤثری پروتئین‌ها و مواد شیمیایی را به سلول‌های کبد می‌رساند. سپس سلول‌های کبد به کمک آنها می‌توانند پروتئین، کلسترول و گلیکوژن موردنیاز بدن را بسازند.

به هرگونه اختلال در عملکرد کبد، بیماری کبد گفته می‌شود. کبد مسئول اَعمال حیاتی در بدن است. بیماری و اختلال در عملکرد کبد آسیب چشمگیری به بدن وارد می‌کند.

بیماری های کبد تعریفی کلی از تمام مشکلات بالقوه‌ای هستند که موجب ناتوانی کبد از انجام درست وظایفش می‌شود. معمولا بیماری باید بیش از ۷۵٪ یا سه‌چهارم بافت کبد را تحت‌تأثیر قرار دهد تا وظایف کبد به‌درستی انجام نشوند.

یکی از وظایف کبد تولید صفرا است. صفرا مایعی است که محتوی آب، مواد شیمیایی، اسیدهای صفراوی و سایر مواد بوده و از کلسترولِ ذخیره‌شده در کبد ساخته می‌شود. صفرا در کیسه‌ی صفرا ذخیره شده و با ورود غذا به دوازدهه (نخستین و کوتاه‌ترین بخش از روده‌ی باریک)، به آنجا ترشح می‌شود تا به هضم غذا کمک کند.

کبد تنها اندام بدن است که می‌تواند به‌راحتی سلول‌های آسیب‌دیده‌اش را جایگزین کند. اما اگر تعداد سلول‌های آسیب‌دیده‌ی کبد از حدی فراتر برود، کبد نمی‌تواند آنها را جایگزین کنید و درنتیجه قادر نخواهد بود وظایفش را به‌خوبی انجام دهد. می‌توان کبد را به کارخانه‌ای در بدن تشبیه کرد که وظایف زیر را برعهده دارد:

«سیروز» تعریفی برای آسیب و ضایعه‌ی دائمی کبد است. در سیروز سلول‌های طبیعی کبد دچار آسیب می‌شود و قادر نیستند وظایف‌شان را به‌خوبی انجام دهند.

نارسایی حاد کبد می‌تواند برگشت‌پذیر یا برگشت‌ناپذیر باشد. به این معنا که در برخی مواقع با درمان علت نارسایی، کبد می‌تواند دوباره وظایف خود را به‌طور طبیعی انجام دهد.

کبد به اَشکال مختلفی دچار آسیب می‌شود که عبارت‌اند از:

سوء‌مصرف الکل شایع‌ترین علت بیماری های کبد در آمریکای شمالی است. الکل برای سلول‌های کبد سمی است و می‌تواند باعث التهاب کبد و هپاتیت الکلی شود. در اثر مصرف شدید الکل چربی در سلول‌های کبد تجمع می‌یابد و مانع از انجام وظایف‌ کبد می‌شود.

سیروز از مراحل پیشرفته‌ی بیماری های کبد است. التهاب و آسیب به بافت کبد، باعث ناتوانی کبد در انجام وظایفش می‌شود. کبد تنها زمانی از کار می‌افتد که میزان چشمگیری از سلول‌های آن آسیب ببینند.

ممکن است سلول‌های کبد در اثر مصرف برخی داروها به‌طور موقت یا دائم دچار التهاب و آسیب‌دیدگی شوند. مصرف بیش‌ازحد (اوردوز) برخی داروها به کبد آسیب می‌زند. البته مصرف برخی داروها حتی بر اساس مقادیر تجویزشده نیز می‌تواند به کبد آسیب بزند.

مصرف زیاد استامینوفن می‌تواند موجب نارسایی کبد شود. به همین دلیل روی برخی داروهای بدون نسخه‌‌ی محتوی استامینوفن برچسب هشدار وجود دارد. همچنین برخی داروهای ترکیبی حاوی استامینوفن مانند ویکودین باید در روز به تعداد محدودی مصرف شوند. مبتلایان به بیماری‌های کبد یا سوء‌مصرف الکل باید مقدار کمتری از این داروها در روز مصرف کنند. حتی شاید مصرف هرگونه داروی استامینوفن برای این افراد ممنوع باشد.

استاتین‌ها به‌طور گسترده‌ای برای کاهش کلسترول خون تجویز می‌شوند. مصرف این داروها حتی براساس مقادیر تجویزشده نیز می‌تواند موجب التهاب کبد شود. این التهاب با آزمایش خون و اندازه‌گیری آنزیم‌های کبدی قابل‌تشخیص است. معمولا توقف مصرف این داروها، موجب بهبود کبد و عملکرد طبیعی آن می‌شود.

نیاسین داروی دیگری است که برای کاهش کلسترول خون مصرف می‌شود. التهاب کبد ناشی از نیاسین به مقدار مصرف بستگی دارد. مصرف داروهایی مانند نیاسین می‌تواند موجب پیشرفت بیماری های کبد شود. مطالعات جدید نشان می‌دهند تأثیر نیاسین در کاهش کلسترول خون کمتری از چیزی است که در گذشته تصور می‌شد. بنابراین بهتر است بیمارانی که از نیاسین استفاده می‌کنند، به پزشک مراجعه و درصورت لزوم از سایر گزینه‌های درمان استفاده کنند.

داروهای متعدد دیگری وجود دارند که می‌توانند باعث التهاب کبد شوند. البته اثرات آنها با توقف مصرف از بین می‌رود. نیتروفورانتوئین، آموکسی‌سیلین، کلاوولانیک اسید، تتراسایکلین و ایزوسیانید از آنتی بیوتیک هایی هستند که ممکن است باعث التهاب کبد شوند.

متوتروکسات دارویی است که برای درمان اختلالات خودایمنی و سرطان ها به‌کار می‌رود. این دارو عوارض جانبی گسترده‌ای دارد که التهاب کبد و سیروز از آن دسته‌اند.

دی سولیفرام دارویی است که برای درمان وابستگی به الکل استفاده می‌شود. این دارو نیز می‌تواند موجب التهاب کبد شود.

برخی درمان‌های گیاهی و مقدار اضافی برخی داروها می‌تواند باعث هپاتیت، سیروز و نارسایی کبد شوند. ویتامین A، کاوا، افدرا و کامفری نمونه‌هایی از این گیاهان و ویتامین‌ها هستند. همچنین بسیاری از قارچ‌ها برای کبد سمی‌اند. مصرف بسیاری از قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت می‌تواند کُشنده باشد.

هپاتیت به‌معنای التهاب بافت کبد است و در طی آن سلول‌های کبد در اثر عفونت، دچار التهاب می‌شوند.

هپاتیت A یک عفونت ویروسی است که عمدتا از طریق خوردن یا نوشیدن غذا و آبی که با مدفوع فرد آلوده در تماس بوده، انتقال می‌یابد. هپاتیت A موجب التهاب حاد کبد شده، ولی معمولا خودبه‌خود برطرف می‌شود. واکسن هپاتیت A می‌تواند از عفونت‌های ناشی از آن جلوگیری کند. شستن دست‌ها مخصوصا قبل از آماده‌سازی غذا بهترین روش برای جلوگیری از انتقال هپاتیت A است. این امر برای افرادی که در رستوران‌ها و شرکت‌های صنایع غذایی کار می‌کنند، اهمیت ویژه‌ای دارد.

هپاتیت B از طریق تماس با مایعات آلوده‌ی بدن افراد (استعمال درون وریدی مواد مخدر، تزریق خون آلوده و رابطه‌ی جنسی بدون محافظت) منتقل شده و موجب عفونت حاد می‌شود. هپاتیت B می‌تواند پیشرفت کند و باعث التهاب مزمن (هپاتیت مزمن) و در نتیجه موجب بروز سیروز و سرطان کبد شود. واکسن هپاتیت B می‌تواند از عفونت‌های ناشی از آن جلوگیری کند.

هپاتیت C موجب بروز هپاتیت مزمن می‌شود. ممکن است این ویروس هیچ علائمی در فرد ایجاد نکند. هپاتیت C از طریق تماس با مایعات آلوده‌ی بدن افراد (استعمال درون وریدی مواد مخدر، تزریق خون آلوده و رابطه‌ی جنسی بدون محافظت) منتقل می‌شود. هپاتیت C مزمن می‌تواند موجب بروز سیروز و سرطان کبد شود. در حال حاضر هیچ واکسنی برای این بیماری ساخته نشده است. توصیه می‌شود همه‌ی افراد متولد سال‌های ۱۳۲۵ تا ۱۳۴۵ برای بررسی ابتلا به هپاتیت C آزمایش بدهند. هپاتیت C به‌کمک داروهای جدید درمان می‌شود.

هپاتیت D ناشی از ویروسی است که برای زنده‌ماندن به عفونت هم‌زمانِ هپاتیت B نیاز دارد. هپاتیت D از طریق تماس با مایعات آلوده‌ی بدن افراد (استعمال درون وریدی مواد مخدر، تزریق خون آلوده و رابطه‌ی جنسی بدون محافظت) منتقل می‌شود.

هپاتیت E یک عفونت ویروسی است که عمدتا از طریق خوردن یا نوشیدن غذا و آبی که با مدفوع فرد آلوده در تماس بوده، منتقل می‌شود.

علاوه بر ویروس‌های بالا، برخی ویروس‌های دیگر نیز می‌توانند باعث عفونت و التهاب کبد شوند. ویروس اپشتین بار (عامل بیماری مونونوکلئوز عفونی)، آدنوویروس‌ها و سیتومگالوویروس‌ها می‌توانند باعث عفونت و التهاب کبد شوند.

عفونت‌های غیرویروسی مانند توکسوپلاسموز و تب منقوط کوه‌های راکی از سایر علل التهاب کبد هستند. البته این موارد چندان شایع نیستند.

بیماری کبد چرب غیرالکلی وضعیتی است که در آن تجمع چربی باعث التهاب کبد و کاهش تدریجی عملکرد آن می‌شود.

هموکروماتوز (زیادی آهن) یک اختلال سوخت‌وسازی است که باعث ذخیره‌ی بیش‌ازحد آهن در بدن می‌شود. مقدار اضافی آهن ممکن است در بافت کبد، پانکراس و قلب تجمع کند و باعث التهاب، سیروز، سرطان و نارسایی کبد شود. هماکروماتوز یک اختلال ارثی است.

بیماری ویلسون یک اختلال ارثی دیگر است که بر توانایی بدن بر سوخت‌وساز مناسب مس تأثیر می‌گذارد. بیماری ویلسون می‌تواند موجب سیروز و نارسایی کبد شود.

در سندروم ژیلبرت در سوخت‌وساز طبیعی بیلی‌روبین (یکی از رنگ‌دانه‌های صفراوی) در کبد اختلالاتی رخ می‌دهد. این بیماری شایع بوده و ۷٪ جمعیت آمریکای شمالی را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. این بیماری هیچ علائمی ندارد و معمولا به‌طور تصادفی با افزایش سطح بیلی‌روبین در آزمایش خون تشخیص داده می‌شود. سندروم ژیلبرت یک بیماری خوش‌خیم بوده که معمولا به هیچ درمانی نیاز ندارد.

سرطان‌های کبد به دو دسته‌ی سرطان اولیه‌ی کبد و سرطان ثانویه‌ی کبد تقسیم می‌شوند. سرطان اولیه‌ی کبد سرطانی است که منشأ و شروع آن از ساختمان و سلول‌های کبد است. کارسینوم هپاتوسلولار و کُلانژیوکارسینوما دو نمونه از سرطان‌های اولیه‌ی کبد هستند.

درمان بیماری کبدی

سرطان‌ ثانویه‌ی کبد آن دسته از سرطان‌هایی هستند که از اندام دیگری آغاز شده و سپس معمولا از طریق گردش خون به کبد گسترش می‌یابند. سرطان‌هایی که گسترش آنها به کبد رایج‌تر است، عبارت‌اند از: سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان روده بزرگ، سرطان معده و پانکراس. سرطان خون و نیز سرطان لنفوم هاجکین نیز از سرطان‌هایی هستند که می‌توانند کبد را تحت‌تأثیر قرار دهند.

نشانگان باد-کیاری یک بیماری است که باعث تشکیل لخته‌های خون در سیاهرگ دروازه‌ایِ کبد می‌شود و نمی‌گذارد خون کبد را ترک کند. این امر موجب افزایش فشار خون در عروق خونیِ کبد به‌خصوص سیاهرگ دروازه‌ای می‌شود. نتیجه‌ی این امر مرگ سلول‌های کبدی و سیروز و نارسایی کبد است. پلی‌سیتمی (افزایش غیرطبیعی شمار گلبول‌های قرمز)، بیماری التهابی روده، کم خونی داسی‌شکل و بارداری از علل بروز نشانگان باد-کیاری هستند.

نارسایی قلب وضعیتی است که در آن قلب قادر به پمپاژ مناسب خون نیست و جریان خون کافی به اعضای بدن نمی‌رسد. این امر نیز می‌تواند باعث ورم و التهاب کبد شود.

در حالت عادی صفرای تولیدشده در کبد به کیسه‌ی صفرا منتقل شده و در نهایت برای هضم غذا به روده می‌رود. انسداد جریان صفرا در کبد می‌تواند باعث التهاب کبد شود. شایع‌ترین علت بروز این پدیده سنگ های کیسه صفرا هستند که مجرای تخلیه‌ی صفرا از کبد را مسدود می‌کنند.

اختلال در بازشدن دریچه‌ی ورود صفرا به روده‌ی باریک (اسفنکتر اودی) نیز می‌تواند باعث اختلال در جریان صفرا شود. اسفنکتر اودی مانند یک دریچه عمل می‌کند و اجازه می‌دهد صفرا از مجرای صفراوی وارد روده‌ی باریک شود.

سیروز صفراوی اولیه و کُلانژیت اسکلروزیس اولیه می‌توانند باعث زخم‌های پیشرونده‌ای در مجرای صفرا شده و آنها را تنگ‌تر کنند. نتیجه‌ی این امر کاهش جریان صفرا از کبد است. این امر با آسیب به ساختمان کبد، می‌تواند باعث نارسایی کبد شود.

از جایی که عملکرد کبد بر بسیاری از اندام‌های بدن تأثیر می‌گذارد، بیماری‌ها و نارسایی‌های کبد می‌تواند موجب بروز عوارض زیر شود:

نشانه‌های معمول بیماری های کبد عبارت‌اند از:

همچنین خستگی، ضعف و کاهش وزن نیز از نشانه‌های احتمالی بیماری های کبد هستند.

بیماری های کبد انواع مختلفی دارند. معمولا نشانه‌های اختصاصی هر بیماری پس از رسیدن به مراحل پیشرفته و بروز نارسایی کبد بروز می‌کند. نمونه‌هایی از نشانه‌های اختصاصی برخی بیماری های کبد عبارت‌اند از:

افرادی که سنگ کیسه‌ی صفرا دارند، پس از صرف یک غذای چرب در قسمت بالا و فوقانی شکم دچار درد و استفراغ می‌شوند. اگر کیسه‌ی صفرا عفونت کند، احتمال بروز تب هم وجود دارد.

نشانگان ژیلبرت هیچ نشانه‌ای ندارد و معمولا به‌طور تصادفی با آزمایش خون و بالابودن سطح بیلی‌روبین کشف می‌شود.

نشانه‌های‌ مبتلایان به سیروز با کاهش عملکرد کبد بدتر می‌شود. برخی نشانه‌ها مستقیما ناشی از ناتوانی کبد در تجزیه‌ی ضایعات است. برخی نشانه‌های دیگر ناشی از ناتوانی کبد در ساخت پروتئین‌هایی است که برای انجام اَعمال بدن، انعقاد خون، ویژگی‌های جنسی ثانویه و عملکرد مغز ضروری‌اند. نشانه‌های سیروز کبدی عبارت‌اند از:

بیماری کبد با بررسی سابقه‌ی فرد و انجام آزمایش‌های فیزیکی توسط پزشک تشخیص داده می‌شود. توضیح نشانه‌ها و عادات زندگی توسط بیمار می‌تواند به پزشک در تشخیص علت بیماری و تجویز آزمایش‌های مناسب کمک کند.

گاهی بررسی سابقه‌ی بیمار دشوار است؛ مخصوصا در افرادی که سابقه‌ی سوء‌مصرف الکل داشته‌اند. زیرا این افراد معمولا مقدار مصرفی الکل‌شان را کمتر از مقدار واقعی اعلام می‌کنند و باید یک نفر از اعضای خانواده همراه آنها بیاید تا اطلاعات درست را به پزشک منتقل کند.

بیماری‌های کبد می‌توانند بر کل دستگاه‌های بدن مانند قلب، ریه‌ها، شکم، پوست، مغز، عملکرد شناختی و سایر بخش‌های دستگاه عصبی تأثیر بگذارند. معمولا معاینه‌ی فیزیکی شامل معاینه‌ی کل بدن فرد است.

آزمایش خون در ارزیابی التهاب کبد و عملکرد آن مؤثر است. معمولا شاخص‌های زیر در آزمایش خون بررسی می‌شوند:

ممکن است موارد زیر نیز در آزمایش خون بررسی شود:

ممکن است برای بررسی بیماری‌های کبد و اندام‌های مجاور از روش‌های مختلف تصویربرداری استفاده شود. این روش‌های تصویربرداری عبارت‌اند از:

ممکن است برای تأیید تشخیص پزشک، بافت‌برداری (بیوپسی) از کبد انجام بگیرد. به این منظور پس از بی‌حسی موضعی، پزشک یک سوزن بلندِ نازک را به دیواره‌ی سینه و محل کبد فرو می‌برد تا بخش کوچکی از بافت کبد را برای بررسی در زیر میکروسکوپ بردارد.

هر بیماری کبد شرایط درمانی خاص خودش را دارد. به‌عنوان مثال باید در فرد مبتلا به هپاتیت A مایعات بدن تأمین شود تا در این زمان دستگاه دفاعی بدن‌ با عفونت مبارزه کرده و آن را نابود کند.

شاید مبتلایان به سنگ صفرا مجبور به انجام عمل جراحی و برداشتن کیسه‌ی صفرا شوند.

سایر بیماری‌های کبد معمولا به مراقبت پزشکی درازمدت نیاز دارند تا پیامدهای ناشی از بیماری به حداقل برسد.

در بیماران مبتلا به سیروز و بیماری‌های پیشرفته‌ی کبد، باید برای کنترل جذب پروتئین داروهایی مصرف شود. کبد مبتلایان به سیروز نمی‌تواند ضایعات سوخت‌وساز پروتئین را تجزیه کند. درنتیجه سطح آمونیاک خون بالا می‌رود و خطر بروز انسفالوپاتی کبدی (بی‌حالی، گیجی و کما) افزایش می‌یابد. در این افراد رژیم غذایی کم‌سدیم و قرص‌های ادرارآور برای به حداقل رساندن احتباس (جمع‌شدن) آب توصیه می‌شود.

در بیماران مبتلا به آب‌آوردگی شکم شاید گاهی مایعات اضافی را به کمک یک سوزن یا سرنگ از بدن خارج کنند (پاراسنتز). پزشک پس از استفاده از بی‌حسی موضعی، سوزنی را به شکم فرد فرو می‌برد و مقدار اضافی مایعات را خارج می‌کند. مایعاتی که در شکم تجمع یافته‌اند، ممکن است خودبه‌خود دچار عفونت شوند. بنابراین استفاده از روش پاراسنتز نوعی آزمایش برای تشخیص عفونت نیز محسوب می‌شود.

همچنین ممکن است برای درمان پُرفشاری سیاهرگ دروازه‌ای، عمل جراحی انجام شود تا خطر خون‌ریزی کاهش یابد.

پیوند کبد آخرین گزینه بوده و برای بیمارانی است که کبدشان از کار افتاده است.

به‌جز سنگ کیسه‌ی صفرا، برخی عفونت‌های ویروسی مانند هپاتیت A و C و مونونوکلئوز عفونی، بیماری‌های کبد درمان نمی‌شوند و باید آنها را مدیریت کرد.

بیماری کبد می‌تواند پیشرفت کند و به سیروز یا نارسایی کبد تبدیل شود. افزایش خطر خون‌ریزی و عفونت، سوتغذیه، کاهش وزن و کاهش عملکرد شناختی از عوارض مرتبط با بیماری های کبد هستند. همچنین برخی بیماری های کبد موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان می‌شوند.

عاقبت مبتلایان به بیماری های کبد به علت بروز بیماری بستگی دارد.

البته جالب است بدانید در بیماران مبتلا به سیروز ممکن است بین آسیب مشاهده‌شده در بافت‌برداری کبد و پیشرفت بیماری ارتباط کمی وجود داشته باشد. ممکن است علائم بیمار هرگز بدتر نشود و فرد زندگی طبیعی‌ داشته باشد یا برعکس؛ آسیب‌های ظاهرا جزئی به‌سرعت گسترش یابند و فرد را با مشکلات جدی مواجه کنند.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید

قرص کلردیازپوکساید یا لیبریوم؛ عوارض،‌ موارد و نحوه مصرف آن

داروهای فشار خون بالا و روش‌هایی برای کنترل آن

صبحانه پروتئینی؛ ۱۵ پیشنهاد فوق‌العاده

معرفی کتاب مانیفست یک فمنیست در پانزده پیشنهاد

زیباترین حیوانات دنیا و خصوصیات منحصربه‌فرد آن‌ها

بهترین کشورها برای مهاجرت در سال ۲۰۱۹ کدام‌اند؟

ثروتمندترین سلبریتی های جهان و میزان دارایی خالص آنها


سالم ترین میوه های جهان را بشناسید

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

بیماری کبد چرب به‌دلیل انباشته شدن چربی در سلول‌های کبد به‌وجود می‌آید. وجود چربی در کبد امری طبیعی است، ولی اگر میزان چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب مبتلا می‌شود و باید به‌فکر درمان کبد چرب باشید. تجمع چربی، کبد را در برابر انواع مشکلات و التهاب‌‌ها، آسیب‌پذیرتر می‌کند. با این مطلب همراه باشید تا با ۱۲ راه برای درمان خانگی کبد چرب آشنا شوید.

درمان بیماری کبدی

بیماری کبد چرب به دو نوعِ کبد چرب الکلی و کبد چرب غیرالکلی تقسیم می‌شود. علت اصلی بروز کبد چرب الکلی، مصرف بیش از اندازه‌ی الکل است درحالی‌که عواملی غیر از سوءمصرف الکل در ابتلا به کبد چرب غیرالکلی دخالت دارند.

به غیر از مصرف بیش از حد الکل، عواملی مانند کلسترول خون بالا، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع ۲، هپاتیت ویروسی، کاهش وزن سریع و سوء‌تغذیه می‌توانند در بروز کبد چرب مؤثر باشند.

معمولا بیماری کبد چرب در ابتدا علائم خاصی ندارد. هرچند ممکن است علائمی مانند دردهای شکمی، احساس خستگی، کاهش اشتها و در برخی افراد ظاهر شود. از این رو تشخیص درست و به‌موقعِ بیماری کبد چرب، پیش از شروع روند درمان کبد چرب ضروری است.

تاکنون درمان قطعی‌ِ کبد چرب شناسایی نشده است ولی عوارض منفی این بیماری می‌تواند با تغییر سبک زندگی، رژیم غذایی سالم و درمان‌های خانگی تا حد زیادی کاهش یابد.

سرکه‌ سیب اولین پیشنهاد ما برای درمان خانگی کبد چرب است. این ماده‌ی غذایی به کاهش تجمع چربی در کبد کمک می‌کند و در کاهش وزن مؤثر است. علاوه بر اینها سرکه‌ی سیب به عملکرد درست کبد و کاهش التهابات کبد نیز کمک می‌کند.

یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سیب خام و تصفیه‌نشده را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید. می‌توانید به آن عسل هم اضافه کنید. دوبار در روز و پیش از مصرف غذا آن را میل کنید. این کار را برای چند ماه ادامه بدهید.

لیموترش ویتامین سی بالایی دارد. این ویتامین با خاصیت آنتی‌اکسیدانی خود به کبد کمک می‌کند تا با تولید آنزیمی به گلوتاتیون، اثرات سموم را بر کبد خنثی کند. بنابراین لیموترش با خاصیت سم‌زدایی‌اش به‌عنوان یک درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود و به بهبود کبد چرب کمک می‌کند. همچنین ترکیب دیگری که در لیموترش وجود دارد، نارنجین دارد و در کاهش التهابات کبدی مؤثر است.

آب نصف یک لیموترش را در یک لیوان آب بریزید و آن را میل کنید. این کار را دو یا سه بار در روز و به‌مدت چند هفته تکرار کنید. همچنین می‌توانید دو تا سه لیموترش را برش بزنید، در ظرف آبی بریزید و آن را در بازه‌های منظمی میل کنید.

گیاه قاصدک گزینه‌ی مناسبی برای درمان خانگی کبد چرب است. این گیاه به تجزیه‌ی چربی جمع‌شده در کبد کمک می‌کند و عملکرد کبد را بهبود می‌بخشد. براساس تحقیقاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۳ به چاپ رسیده است، عصاره‌ی برگ قاصدک می‌تواند در پیشگیری و درمان چاقی مرتبط با کبد چرب غیرالکلی مؤثر باشد.

یک قاشق چای‌خوری ریشه‌ی خشک‌شده‌ی قاصدک را به یک فنجان آب داغ اضافه کنید. به‌مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه درپوشی روی آن بگذارید. می‌توانید کمی عسل به آن بیفزایید تا از خواص عسل نیز بهره‌مند شوید و نوشیدنی‌تان را خوشمزه‌تر کنید. روزانه سه فنجان از این نوشیدنی را میل کنید. این کار را به‌مدت چند هفته ادامه بدهید. همچنین می‌توانید از برگ قاصدک در سالادها و غذاها استفاده کنید.

اگر در دوران بارداری به‌سر می‌برید یا به بیماری دیابت مبتلا هستید، از مصرف این گیاه خودداری کنید.

براساس نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ در مجله‌ی بین‌المللی پزشکی مولکولی به چاپ رسید، چای سبز با دارا بودن مقادیر بالای کاتچین به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند و موجب کاهش چربی موجود در کبد بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی می‌شود. علاوه بر اینها چای سبز جزو بهترین خوراکی‌های چربی سوز است و به کاهش وزن کمک کند.

برای محافظت از کبدتان و اسیر نشدن در دام کبد چرب، روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز میل کنید.

زردچوبه با دارا بودن آنتی‌اکسیدان‌های ارزشمند، می‌تواند درمان خانگی مؤثری برای بیماری کبد چرب باشد. براساس مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در مجله‌ی داروهای چین منتشر شد، زردچوبه می‌تواند به پیشگیری از بیماری کبد چرب کمک کند. با این حال هنوز به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

زردچوبه قدرت بدن در هضم چربی را بالا می‌برد، بنابراین از تجمع چربی در کبد جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، زردچوبه به سم زدایی از کبد نیز کمک می‌کند.

یک‌چهارم قاشق چای‌خوری پودر زردچوبه را در ۲ لیوان آب بریزید و بگذارید بجوشد. آن را دوبار در روز بنوشید. این نوشیدنی را به‌مدت چند هفته مصرف کنید.

می‌توانید از شیرین بیان برای درمان بیماری‌های کبد، خصوصا کبد چرب غیرالکلی استفاده کنید. براساس تحقیقات صورت‌گرفته، عصاره‌‌ی ریشه‌ی شیرین بیان در کاهش فعالیت آنزیم‌های ترانس‌آمیناز (شامل آنزیم‌های آلانین آمینوترانسفراز و آسپارتات آمینوترانسفراز) در بیماری کبد چرب غیرالکلی مؤثر است. همچنین شیرین بیان از آثار منفی فلزات سنگین و سموم بر کبد جلوگیری می‌کند.

براساس آیورودا (علمی باستانی در هندوستان که در آن از گیاهان طبی، ماساژ و یوگا برای درمان بیماران استفاده می‌شود) میوه و دانه‌‌ی پاپایا برای درمان بیماری کبد چرب مفید است. همچنین پاپایا در چربی سوزی نیز مؤثر است. چربی موجود در غذا نقش مهمی در بروز بیماری کبد چرب دارد.

۵ یا ۶ دانه‌‌ی خشک پاپایا را آسیاب کنید. پودر حاصل را با یک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه ترکیب و دوبار در روز میل کنید. این کار را به‌مدت یک ماه ادامه بدهید.

براساس مطالعه‌ای که در «European Journal of Medicinal Chemistry» به چاپ رسید، ترکیبات طبیعی موجود در سبزیجات، میوه‌ها و گیاهان برای درمان بیماری کبد چرب مفیدند. بنابراین افزودن این مواد به رژیم غذایی بسیار ضروری است.

یک راه مناسب برای بهره‌مندی از خواص سبزیجات، گرفتن آب آنهاست. با این کار می‌توانید تا حد زیادی آسیب‌های واردشده به کبد را جبران کنید. مصرف آبِ سبزیجات، هضم و جذب آنها را آسان‌تر می‌کند. سبزیجاتی مانند کلم پیچ، کلم، کاهو، گل کلم، کلم بروکلی، مارچوبه، چغندر و کرفس در سم‌زدایی کبد مؤثرند.

خوراکی‌هایی که فیبر بالایی دارند، به سلامتی دستگاه گوارش، جلوگیری از بیماری‌های گوارشی و تسریع سم‌زدایی از بدن کمک می‌کنند. به‌عنوان مثال ریشه‌ی زنجبیل برای دستگاه گوارش مفید است. با جوشاندن برش‌های زنجبیل در چای سبز یا آب، می‌توانید چای زنجبیل درست کنید. همچنین می‌توانید زنجبیل را به غذاهایی مانند سوپ بیفزایید و از خواص آن بهره‌مند شوید.

سیب‌زمینی شیرین به‌خاطر داشتنِ پتاسیم بالا، برای تصفیه‌ی کبد مفید است. یک سیب‌زمینی شیرین نزدیک به ۷۰۰ میلی‌گرم پتاسیم و مقدار زیادی ویتامین C، ویتامین D و ویتامین B۶ دارد. علاوه بر آن منیزیم و آهن نیز در سیب‌زمینی شیرین به‌وفور یافت می‌شود. سیب‌زمینی شیرین طعم دل‌پذیری دارد و قند موجود در آن به‌آهستگی وارد جریان خون می‌شود. بنابراین باعث جهش ناگهانی قند خون نمی‌شود. غذاهای خوشمزه‌ی زیادی را می‌توان به کمک سیب‌زمینی شیرین درست کرد.

وجود ۴۷۰ میلی‌گرم پتاسیم و مواد مغذی دیگر در موز، آن را به میوه‌ای مفید برای تصفیه‌ی کبد تبدیل کرده است. مصرف موز به هضم مواد غذایی کمک می‌کند و فلزات سنگین و سموم را از بدن می‌زداید.

خار مریم (ماری تیغال) با خاصیت سم‌زدایی بالای خود به بازسازی سلول‌ها و حفظ سلامت کبد کمک می‌کند به همین دلیل به‌عنوان درمان خانگی کبد چرب شناخته می‌شود. براساس مطالعه‌ای که در مجله‌ی علوم و بیماری‌های گوارشی به چاپ رسید، خار مریم می‌تواند میزان مرگ‌ومیر افرادی را که از نارسایی کبد رنج می‌برند، کاهش بدهد. خار مریم می‌تواند تأثیرات منفی مصرف الکل، آفات موجود در غذاها، فلزات سنگین در آبِ آشامیدنی، آلودگی هوا و حتی سموم را خنثی کند.

براساس نتایج مطالعاتی که در سال ۲۰۱۰ به چاپ رسید، خار مریم می‌تواند در درمان کبد چرب الکلی، هپاتیت ویروسی حاد و مزمن و بیماری‌های مزمن کبدی ناشی از سموم مؤثر باشد.

اگر به بیماری کبد چرب مبتلا هستید، به‌هیچ‌وجه الکل مصرف نکنید. کبد چرب نمی‌تواند با سرعت کافی الکل را تجزیه کند. براساس تحقیقات صورت گرفته، علت بروز کبد چرب در افراد الکلی تنها به‌خاطر سوء‌مصرف الکل نیست، الکل موجب بروز التهاب و ایجاد سم در بدن می‌شود. حتی اگر به کبد چرب غیرالکلی هم مبتلا هستید، بهترین کار این است که از مصرف نوشیدنی‌های الکلی پرهیز کنید.

از مصرف غذاهایی مانند نان، برنج و ذرت تا حد امکان خودداری کنید. تا جایی که می‌توانید مصرف نان‌هایی را که از آرد سفید تهیه شده‌اند، کاهش بدهید. مصرف زیاد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده (مانند آردهای سفید که فیبر و مواد مغذی آنها جدا شده است) باعث افزایش سطح انسولین خون می‌شود. حساسیت به انسولین خود یک عامل کلیدی در بروز کبد چرب است.

درمان بیماری کبدی

از مصرف محصولات تهیه‌شده از غلات کاملی که بر روی برچسب‌شان عبارت «غنی‌شده» نوشته شده است، خودداری کنید. اگر گاهی هوس خوردن نان به سرتان زد، نان تازه بخرید. اگر قصد مصرف برنج هم داشتید، برنج قهوه ای گزینه‌ی بهتری نسبت به برنج سفید است.

نوشابه‌های گازدار، نوشابه‌های انرژی‌زا و بسیاری از آبمیوه‌ها سرشار از شکر و شیرین‌کننده‌های مصنوعی‌اند. این شکر وارد شده به بدن می‌تواند منجر به بروز کبد چرب شود. بدن‌تان نمی‌تواند شکر موجود در یک قوطی نوشابه (که محتوی ۱۰ قاشق چای‌خوری شکر است) را تجزیه کند و این امر بر روی کبدتان تأثیر منفی می‌گذارد.

براساس تحقیقات دانشگاه پزشکی آتلانتا شکر (به‌خصوص فروکتوز) می‌تواند باعث بروز و پیشرفت کبد چرب غیرالکلی شود. بین شکر و افزایش چاقی، چربی خون و مقاومت به انسولین رابطه‌ی مستقیمی وجود دارد.

روغن‌های هیدروژنه، شکر تصفیه‌شده، غذاهای حاضری و سوسیس و کالباس برای بدن‌تان سمی هستند. نیترات و نیتریت که در بسیاری از این غذاها از جمله سوسیس و کالباس یافت می‌شوند، ارتباط مستقیمی با بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان‌ دارند. شربت ذرت با فروکتوز بالا که در غذاهای فرآوری‌شده یافت می‌شود، از مهم‌ترین عوامل بروز کبد چرب است و برای بهبود این بیماری، باید مصرف این‌گونه غذاها را متوقف کنید.

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”

تشكر،
عرق كاسني هم جهت رفع التهاب كبد و همچنين كبد چرب مفيد است
البته بايد با ورزش چربي جمع شده را از داخل كبد خارج نمود

سلام خیلی عالی بود

خوب بود

خواص خوراکی ها


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است


طرز تهیه سبزی پلو با ماهی شب عید

قرص کلردیازپوکساید یا لیبریوم؛ عوارض،‌ موارد و نحوه مصرف آن

داروهای فشار خون بالا و روش‌هایی برای کنترل آن

صبحانه پروتئینی؛ ۱۵ پیشنهاد فوق‌العاده

معرفی کتاب مانیفست یک فمنیست در پانزده پیشنهاد

۲۴ کشور جهان با بیشترین نرخ امید به زندگی را بشناسید


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹

معروف ترین موزه های جهان؛ ۱۰ موزه برتر جهان با آثار تاریخی حیرت‌انگیز

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

درمان بیماری های کبد به کمک طب سنتی,این مقاله با دارو های گیاهی مناسب برای درمان کبد چرب، هپاتیت و سیروز کبدی آشنا می شوید.

 

کبد بزرگترین ارگان در بدن است و عملکردهای متعدد و متفاوتی را انجام می دهد. کبد، صفرا تولید می‌کند که برای هضم غذاها بالاخص چربی‌ها لازم است

 

درمان بیماری کبدی

کبد، سطح پروتئین، چربی و قند خون را تنظیم می‌کند. همچنین داروها را متابولیزه می‌نماید. این ارگان مواد زاید و سمی را که در طول روز در بدن تجمع می‌یابند با کمک کلیه ها از بدن دفع می‌کند.

 

به دلیل این همه عملکرد متعدد اگر به این ارگان مهم آسیبی برسد بسیاری از فعالیت های بدن دچار اشکال می‌شود.

 

از جمله متداول ترین بیماری‌های کبدی عبارتند از هپاتیت A، B،C، D، E، سیروز کبدی و کبد چرب. هر سه این بیماری ها از طریق درمان‌های طبیعی که در زیر می آیند، تا حدودی تسکین می یابند. البته در موارد بسیار پیشرفته شاید نیاز باشد تا عمل جراحی صورت گیرد.

 

در این مقاله سعی داریم تعدادی از درمان‌های طبیعی که بر پایه گیاهان دارویی است، را برای درمان یا پیشگیری از این بیماری‌های کبدی عنوان نماییم.

 

3 مرحله از بیماری‌ های کبدی عبارتند از:

1. کبد چرب

2. هپاتیت ( التهاب کبدی)

3. سیروز کبدی

 

اولین مرحله از بیماری کبدی: کبد چرب

کبد چرب اولین مرحله در تمام بیماری‌های کبدی است که به فرد هشدار می دهد تا از پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

 

این بیماری بسیار مرتبط با رژیم غذایی و شیوه زندگی است. کبد چرب در صورتی که درمان نشود می‌تواند فرد را به سیروز کبدی یا سرطان کبد مبتلا نماید. کبد چرب بیماری‌ای است که در طی آن کبد فرد در طی تجمع چربی بزرگ می‌شود.

 

اگر فرد بیش از مقدار توانایی کبد برای متابولیزه کردن چربی آن را مصرف نماید و یا بیش از حد از الکل استفاده کند، به این بیماری مبتلا می‌شود.

 

احتمال ابتلا به کبد چرب در افرا چاق یا دیابتی بسیار است. برای درمان این مشکل بهترین راه رعایت کردن رژیم غذایی درست و تغییر شیوه زندگی بر پایه افزایش فعالیت بدنی می‌باشد.

 

در زیر چند توصیه برای بره غذایی افراد مبتلا به کبد چرب ارائه می‌دهیم:

1. از کربوهیدرات‌های بد مانند محصولات تهیه شده از آرد و شکر تصفیه شده، نان سفید، شیرینی و سودا دوری کنید؛ زیرا این غلات تصفیه شده می‌توانند در بدن به تری گلیسریدها تبدیل شده و در کبد تجمع یابند.

 

2. از کربوهیدرات‌های سالم مانند غلات تصفیه نشده و محصولات تهیه شده از آرد کامل، میوه‌ها، سبزیجات، دانه ها و حبوبات استفاده نمایید.

 

3. از چربی‌های بد مانند چربی‌های اشباع و ترانس اجتناب نمایید. بنابراین چربی گوشت قرمز و گوشت مرغ، پوست مرغ، لبنیات پر چرب، کره، پنیر، بستنی و برای شما ممنوع می باشند.

 

همچنین از انواع غذاهای بسته بندی شده و شیرینی ها، کلوچه ها، کیک، کراکر، چیپس، مارگارین، غذاهای سرخ کردنی و شکلات ها اجتناب کنید.

 

زردچوبه و زیره از جمله ادویه‌هایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه می‌شوند. سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه استفاده کنید

 

4. از چربی‌های مفید مانند چربی‌های تک اشباع نشده (MUFA) و چند اشباع نشده (PUFA) استفاده نمایید. چربی‌های تک اشباع نشده در روغن زیتون، روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن بادام زمینی، روغن کنجد و . یافت می شوند.

 

درمان بیماری کبدی

چربی‌های چند اشباع نشده در روغن سویا، روغن ذرت، روغن آفتابگردان، روغن گردو، روغن کنجد، روغن تخمه کدو، روغن بذر کتان، روغن گلرنگ و ماهی‌های چرب مانند:

 

سالمون، ماکرل، ساردین و وجود دارند. البته در مصرف این روغن ها هم نباید زیاده روی کنید و جانب احتیاط را رعایت فرمایید.

 

5. از نمک و شکر کمتری در غذاهای خود استفاده نمایید. به جای نمک می‌توانید از لیمو ترش تازه یا سرکه استفاده کنید و به جای شکر، عسل ارگانیک مصرف نمایید.

 

6. زردچوبه و زیره از جمله ادویه‌هایی هستند که برای متوقف کردن کبد چرب توصیه می‌شوند. سعی کنید در تهیه غذاهای خود از این دو ادویه استفاده کنید.

 

درمان از طریق تغییر شیوه زندگی

1. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، وزن اضافه خود را از طریق رژیم غذایی و ورزش کاهش دهید.

 

2. به طور منظم ورزش کنید. ورزش علاوه بر کاهش وزن به کاهش بیماری کبد چرب و نیز بهبود سلامتی شما کمک بسیاری می‌کند. هر روز نیم ساعت ورزش کنید . بهترین ورزش ها برای کبد چرب آهسته دویدن و ایروبیک هستند.

 

دومین مرحله بیماری کبدی، هپاتیت

وقتی کبد شما دچار التهاب می‌شود، به هپاتیت دچار می‌شود. این التهاب می‌تواند ناشی از بیماری کبدی درمان نشده یا هپاتیت ویروسی باشد که به علت حمله ویروس‌ها به وجود می‌آید.

 

سومین مرحله بیماری کبدی، سیروز کبدی

سیروز کبدی وقتی پیش می‌آید که کبد به آهستگی عمل می‌کند. زیرا رگ‌های خونی که به سمت کبد می‌آیند و رگ‌هایی که از کبد خارج می‌شوند کاهش یافته است. کبد چرب درمان نشده می‌تواند فرد را به سیروز کبدی مبتلا نماید.

 

1.درمان با زیره و زنیان

1 قاشق چای‌خوری دانه زیره را با 1 قاشق چای‌خوری دانه زنیان و کمی سنگ نمک با هم مخلوط نموده و آسیاب کنید. دو بار در روز به صورت بخور در آب جوش ریخته و بخارات آن را استنشاق نمایید یا به صورت دمنوش مصرف نمایید.

 

2. ترکیب شیرین بیان و عسل

1 قاشق چای‌خوری شیرین بیان آسیاب شده را با 2 قاشق چای‌خوری عسل مخلوط نموده و هر روز از آن استفاده نمایید.

 

3. سیر درمانی

سیر یک فوق مغذی است که علاوه بر تصفیه کردن خون آن را از مواد سمی می‌زداید. هر روز صبح به صورت ناشتا 1-2 عدد سیر را پوست کنده و به صورت خام میل نمایید. همچنین در هر وعده غذایی از سیر استفاده نمایید.

 

4. ترکیب آب لیمو و دانه پاپایا

1قاشق چای‌خوری دانه پاپایا را له کنید تا عصاره آن خارج شود. این عصاره را با 2 قاشق چای‌خوری آب لیمو مخلوط نمایید و 2 بار در روز، برای مدت یک ماه مصرف کنید .

 

5. زیره در آبدوغ

1 قاشق چای‌خوری پودر زیره را به 1 لیوان آبدوغ (دوغی که پس از گرفتن کره آن به دست می‌آید) اضافه نمایید. آن را به خوبی مخلوط نموده و میل کنید. این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید.

 

6. نوشیدنی هویج اسفناج

یک عدد هویج و چند برگ اسفناج را به خوبی شستشو دهید. آن ها را در آبمیوه گیری بریزید و آبگیری کنید. این نوشیدنی را هر روز مصرف کنید.

 

7. دمنوش خار مریم

دانه های خار مریم را با کمک هاون بکوبید. آب داغ روی آن بریزید و بگذارید برای 3 دقیقه دم بکشد. هر روز از این نوشیدنی میل کنید.

 

سخن آخر

کلید درمان، ورزش و رژیم غذایی سالم است. در هر مرحله ای از بیماری کبدی می توانید از این درمان‌ها استفاده نمایید. البته در صورت تشخیص بیماری توسط پزشک شاید نیاز به مصرف دارو نیز داشته باشید.

 

 

 

منبع:تبیان

 

 

 

نشانه‌های سجاوندی

عجب سازنده ی این علامت عرب دولاب است

The online version of the Iranian daily Hamshahri

همشهری دو – تارا رستم‌زاد:
احتمالا شنیده‌اید که حسن جوهرچی، بازیگر معروف سینما و تلویزیون به دلیل بیماری کبدی فوت کرده است.

حتما حالا خيلي‌ها درباره اين بيماري سوال‌هايي دارند؟ اگر قرار باشد يك عضو از بدن را به‌عنوان عضوي كارا و بي‌هياهو معرفي كنيم، بدون شك كبد است. كبد بيش از 5عملكرد حياتي بدن، ازجمله مبارزه با انواع ويروس و عفونت، پاكسازي بدن از سموم و ذخيره انرژي مورد نياز بدن را به‌عهده دارد؛ عضوي پركار و حياتي كه مسئول تنظيم متابوليسم است و با توليد پروتئين و هورمون، نقش مهمي در تنظيم قند خون دارد. كبد تا وقتي كاملا از كار نيفتاده، كوچك‌ترين علامتي از بيماري نشان نمي‌دهد.

به همين دليل بايد هميشه حواستان جمع كبدتان باشد. با دكتر رضا رشيدي، پزشك عمومي درباره شايع‌ترين بيماري‌هاي كبد گفت‌وگو كرده‌ايم.

كبد طبيعي حاوي حدود 5 گرم چربي در 1گرم وزن خود است. اگر مقدار چربي به بيش از اين مقدار افزايش يابد گفته مي‌شود كه فرد به كبد چرب مبتلا شده. بيماري كبد چرب رايج‌ترين بيماري كبدي است. چاقي، كم‌تحركي، بالا‌بودن چربي‌خون و مصرف زياد چربي‌ها و فست‌فودها در ابتلا به كبدچرب مؤثر است. ديابت، كاهش ناگهاني وزن، مصرف مشروبات الكلي، بدغذايي و مصرف بي‌رويه هورمون‌ها هم باعث چرب‌شدن كبد مي‌شود.

درمان بیماری کبدی

كبدچرب درمان دارويي ندارد و تنها توصيه مي‌شود كه بيمار با كاهش وزن و كاهش چربي‌خون يا قطع‌كردن داروهايي كه عامل چربي كبد بوده‌اند، آن را كنترل كرده و از پيشرفت بيماري پيشگيري كند. ورزش‌كردن و بالا‌بردن فعاليت بدني سريع‌ترين و مؤثرترين كاري است كه براي نجات از كبد چرب مي‌توانيد انجام دهيد.

بيماري خطرناك و مزمني است كه ساختمان طبيعي كبد را نابود مي‌كند و باعث نارسايي كبد و ازكارافتادن بخش‌هايي از آن يا همه كبد مي‌شود. سيروز معمولا به‌خاطر هپاتيت B و C و D، كبدچرب، كبد الكلي (بيماري ناشي از مصرف زياد الكل) و بيماري‌هاي خودايمني ايجاد مي‌شود. فرد مبتلا با نشانه‌هايي مثل زردي، بزرگي شكم (به خاطر تجمع آب در شكم)، تغييرات قندخون، تب و دل‌درد و بي‌اشتهايي متوجه بيماري‌اش شده و به پزشك مراجعه مي‌كند؛ يعني درست وقتي كه درمان بسيار دشوار و پرخطر است و ممكن است با شكست مواجه شود.

براي پيشگيري از سيروز بايد از خيلي قبل‌تر اقدام كرد؛ يعني قبل از آنكه به بيماري كبد چرب، هپاتيت و مبتلا شويد. اما وقتي كسي دچار سيروز شود، كنترل آن نياز به اقدام زودهنگام و درمان سريع دارد. اگر عامل ابتلا به سيروز را حذف كنيم، بيماري كنترل مي‌شود و امكان بازگشت و ساخت مجدد كبد فراهم مي‌شود. خوشبختانه كبد عضوي است كه مي‌تواند خود را ترميم كرده و بازسازي كند. در سيروز و نارسايي كبد، جراحي تنها راه درمان است. اين جراحي ممكن است به‌صورت برداشتن بخشي از كبد يا پيوند كبد در موارد پيشرفته باشد.

سرطان كبد كه در مردان شايع‌تر است معمولا به‌خاطر ابتلا به هپاتيت C، سيروز، چاقي، بيماري ذخيره‌اي آهن و مصرف بيش از حد الكل ايجاد مي‌شود و خود را با درد شكمي، تهوع، كم‌خوني، زردي، خارش، كاهش وزن، تب و بزرگي كبد نشان مي‌دهد. براي تشخيص سرطان كبد، سي‌تي‌اسكن يا ‌ام‌آر‌آي انجام مي‌دهند تا محل دقيق و گستره سرطان مشخص شود. سپس از كبد نمونه‌برداري و با آزمايش خون، عملكرد كبد را ارزيابي مي‌كنند. هر چه زودتر اين بيماري را تشخيص دهيم درمان آن ساده‌تر است اما هم‌اكنون از هر 1بيمار مبتلا به سرطان كبد، تنها بيماري يك نفر در مراحل اوليه تشخيص داده مي‌شود.

سيروز با ايجاد زخم در كبد احتمال ابتلا به سرطان را افزايش مي‌دهد. بنابراين براي پيشگيري از اين بيماري بايد از سيروز و نارسايي كبد پيشگيري كرد كه آن هم با اصلاح سبك زندگي و تغذيه، يعني سالم خوري، كاهش وزن و ورزش امكان‌پذير است. سرطان كبد اگرچه در موارد پيشرفته لاعلاج است اما در مراحل مقدماتي و مياني با شيمي‌درماني و راديوتراپي قابل مهار است. گاهي هم ممكن است نياز به پيوند كبد يا برداشتن بخش‌هايي از آن باشد؛ البته به شرطي كه بيماري در مراحل اوليه باشد.

هپاتيت يك التهاب شايع كبدي است كه به وسيله ويروس‌هاي هپاتيت A، B، C، D و E ايجاد مي‌شود. هپاتيت A از طريق خوردن مواد آلوده مثل آب و غذاي آلوده به فاضلاب، انتقال مي‌يابد. بي‌اشتهايي، تهوع، استفراغ، درد در ناحيه بالايي شكم و ادرار تيره و زرد از علائم آن است. هپاتيت C و B مي‌توانند به‌صورت مزمن درآيند و باعث آسيب جدي كبد شوند. از طرف ديگر، افراد مبتلا مي‌توانند ناقل بيماري باشند و آن را از طريق خون، رابطه جنسي و بزاق انتقال دهند. ويروس هپاتيت Dدر پي ابتلا به هپاتيت B ايجاد مي‌شود. هپاتيت E معمولا به‌صورت حاد ديده مي‌شود و بعد از 6هفته، كاركرد كبد به حالت عادي برمي‌گردد.

براي در امان ماندن از بيماري‌هاي كبدي: مصرف قند، نوشابه‌هاي گازدار و غذاهاي چرب را محدود كنيد. براي پخت‌وپز از چربي‌هاي غيراشباع مانند روغن‌هاي مايع و گياهي استفاده كنيد. لبنيات و گوشت كم‌چرب مصرف كنيد و مصرف گوشت قرمز را كم كنيد. حداكثر ماهي يك‌بار فست‌فود يا غذاي كنسروي بخوريد نه بيشتر. انواع سبزيجات، گريپ‌فروت، گردو، ليمو، آووكادو، سير، چغندر و سبزيجات با برگ‌هاي سبز براي كبد مفيد است. دور الكل و سيگار را خط بكشيد و هر هفته حداقل 3ساعت ورزش كنيد.

در طب سنتي توصيه مي‌شود كه با استفاده از خواص بعضي گياهان، كبدچرب را كنترل كنيم؛ مثلا خوردن دمنوش سماق، آب زرشك يا شاتوت، مصرف هرروزه ليموترش، كدو، اسفناج و زنجبيل و زردچوبه در كاهش چربي كبد مؤثر است. آشاميدن عرق كاسني، عرق خارشتر، عرق بيد و عرق شاه‌تره و چاي سبز هم براي كنترل چربي كبد توصيه مي‌شود.

کانال مجازی ریحانه عکس نوشته‌ای را در خصوص اشتغال بانوان برگرفته از بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار سیزدهم اسفند ماه با جمعی از اعضای موسسه عالی فقه و علوم انسانی به اشتراک گذاشت.

همشهری آنلاین:
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور درباره پرطرفدارترین اسامی سال ۹۷ و تعداد نوزادان دختر و پسر در سال جاری توضیحاتی داد.

همشهری آنلاین:
اینترنت ۵G یکی از مهمترین دستاوردهای دنیای فناوری امروز است و بر همین اساس بسیاری از شرکت‌های معتبر دنیای فناوری در تلاشند اینترنت ۵G را توسعه دهند.

همشهری آنلاین:
انعطاف‌پذیری بالای بدن به پیشگیری از آسیب‌های روزشی کمک می‌کند.

همشهری آنلاین:
ساکنان شهر پوئرتو اورداز (سیوداد گوایانا) واقع در ایالت شرقی بولیوار از انفجار در ایستگاه برق بزرگترین مجموعه از کارخانجات صنایع فولاد ونزوئلا (سیدور) در نزدیکی جاده منتهی به شهر بولیوار خبر می‌دهند.

همشهری آنلاین:
بیل شاین، مدیر ارتباطات کاخ سفید و معاون رئیس دفتر ترامپ استعفا کرد. استعفای شاین زمانی صورت گرفته که بحث‌ پیرامون حمایت‌های شبکه خبری فاکس از دونالد ترامپ داغ شده است.

همشهری‌آنلاین:
شهردار تهران در دوره هفتم مراسم یادبود هنرمندان درگذشته بر ضرورت همراهی مردم برای حل مشکلات پایتخت در کوتاه‌مدت تأکید کرد.

همشهری آنلاین:
قیمت خرید دلار امروز در شعب ارزی بانک‌ها ۱۲ هزار و ۸۱۹ تومان تعیین شد.

همشهری آنلاین:
«رقص شیطان‌ها» نوشته حمید اسمایلف که نخستین رمان ترجمه‌شده از زبان ازبکی به انگلیسی است و در ازبکستان اجازه انتشار نیافته، جایزه ۲۰ هزار یورویی بانک اروپایی بازسازی و توسعه EBRD را برد.

همشهری آنلاین: کمپانی سامسونگ احتمالا قصد دارد تا فناوری گوشی تاشو خود را به اپل و گوگل بفروشد.

همشهری آنلاین:
سازمان‌دهندگان دوسالانه ونیز با اهدای یک جایزه شیر طلایی افتخاری از یک عمر دستاورد جولی اندروز، بازیگر برجسته بریتانیایی و برنده اسکار در هفتاد و ششمین جشنواره فیلم ونیز تقدیر می‌کنند.

حقوق همشهری‌آنلاین متعلق به موسسه همشهری است

© 218 HamshahriOnline, All rights reserved

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *