دارو تقویت حافظه کوتاه مدت

خواص دارویی و گیاهی



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

وارد اتاقی می‌شوید و فراموش می‌کنید برای چه آمده‌اید.دارو تقویت حافظه کوتاه مدت

نمی‌توانید مطلبی را که به تازگی خوانده‌اید به یاد بیاورید.

همسایه‌ی جدیدتان را ملاقات می‌کنید و سپس بلافاصله او را از یاد می‌برید.

اگر جملات بالا حس آشنایی برای شما دارند، ممکن است به درجه‌ای از اختلال در حافظه کوتاه مدت دچار شده باشید.

این نوع فراموشی نه تنها خجالت‌آور است، بلکه می‌تواند با اختلال در کارهای روزمره‌ای مثل آشپزی، رانندگی یا رد شدن از یک خیابان شلوغ، خطرناک هم باشد. به همین دلیل می‌خواهیم در این مقاله چند راه‌کار برای تقویت حافظه کوتاه مدت ارائه کنیم.

برای صحبت درباره‌ی چگونگی تقویت حافظه کوتاه مدت، اول از همه باید بدانیم که این نوع از حافظه چیست و چه تفاوتی با حافظه‌ی فعال یا بلندمدت دارد. البته باید توجه داشت که حتی برخی کارشناسان هم، در مورد تمام اصطلاحات و تعاریف با هم توافق نظر ندارند.

برای اینکه بدانیم اصلا حافظه کوتاه مدت چیست، در ابتدا باید ببینیم که این حافظه در کدام قسمت از فرآیند کاریِ سیستم حافظه‌ی انسان قرار می‌گیرد. روان‌شناسان معتقدند که انسان دارای سیستم حافظه‌ای با سه مرحله‌ی مجزا است: حسی، کوتاه‌مدت و بلندمدت. این سه مرحله در نمودار زیر نشان داده شده‌اند:

 

حافظه‌ی حسی، حافظه‌ای فرّار است که کمتر از نیم ثانیه ماندگاری دارد. این حافظه به شما امکان می‌دهد که یک تصویر، صدا یا سایر حس‌ها را به صورت تقریبا تصویری در خاطر حفظ کنید. این تصاویر فوق‌العاده فرّار، بلافاصله به حافظه کوتاه مدت منتقل می‌شوند.

حافظه کوتاه مدت به عنوان فیلتر و یک مخزن ذخیره‌ی کوتاه‌مدت عمل می‌کند. خاطرات حسی در این حافظه فیلتر شده، سپس یا فراموش می‌شوند و یا در حافظه‌ی بلند‌مدت قرار می‌گیرند.

حافظه‌ی بلندمدت جایی برای ثبت همیشگیِ اطلاعاتی است که ارزشمند تشخیص داده شده‌اند. برخلاف حافظه‌ی حسی و کوتاه‌مدت، حافظه‌ی بلندمدت قادر است مقادیر حدود اطلاعات را برای مدت حدود ذخیره کند.

مقایسه‌ی حافظه با کارکرد یک کامپیوتر، روش خوبی برای توضیح روش کار آن است:

حافظه کوتاه مدت شما مانند RAM عمل کرده و یک فضای کاری برای محاسبات سریع فراهم می‌کند.

حافظه‌ی بلندمدت شما مانند HARD کامپیوترتان است که داده‌ها به صورت دائمی در آن ذخیره می‌شوند.

در نظر داشته باشید که هیچ‌کس اطلاع دقیقی از چگونگی عملکرد مغز انسان ندارد و نظریه‌ی «سه مرحله‌ی حافظه» تنها فرآیندی را توصیف می‌کند که دانشمندان «گمان» می‌کنند روش کاریِ حافظه است. اما از آنجا که دانش ما درباره‌ی کارکرد مغز در سال‌های اخیر به صورت تصاعدی افزایش یافته‌ و هم‌چنان می‌شود، احتمالا در آینده این مدل هم تغییراتی خواهد داشت.

خُب، حالا که با یک تصویر کلی از حافظه کوتاه مدت آشنا شدید،‌ بیایید کمی عمیق‌تر آن را بررسی کنیم.

حافظه کوتاه مدت جایی است که مقادیر کمِ اطلاعات به صورت موقت، معمولا برای ۱۵ تا۳۰ ثانیه در آن ذخیره می‌شوند. تقریبا می‌توان آن را «صفحه‌ی چرک‌نویس» مغز دانست. حافظه کوتاه مدت بیش از آنکه جای مشخصی در مغز داشته باشد، بخشی از فرآیند ذهنی است. شما از این حافظه برای کارهایی مثل حفظ یک شماره‌ی تلفن تا زمانی که بتوانید آن را جایی یادداشت کنید یا در ذهن نگه‌داشتن جمله‌ای که مایلید در مکالمه به زبان بیاورید استفاده می‌کنید. اینها اطلاعاتی هستند که به سرعت ناپدید می‌شوند مگر اینکه اقدامی برای به خاطر سپردن آنها انجام دهید.

حافظه کوتاه مدت نقش فیلتر را هم بازی می‌کند. فیلتری که تصمیم می‌گیرد چه چیزی ارزش به خاطر سپردن را دارد و چه چیزی باید دور انداخته شود. معلوم است که انسان نمی‌خواهد تک‌ تک جزئیات اتفاقاتی که برایش افتاده‌ است را در خاطر نگه دارد. توانایی دور انداختن اطلاعات بی‌فایده، مغزتان را از غرق شدن در افکار محافظت می‌کند.

سال‌ها تصور می‌شد که ما تنها می‌توانیم حدود ۷ قطعه (یا مقدار اندکی) داده در حافظه کوتاه مدت خود نگه‌ داریم. اما پژوهش‌های جدید نشان داده‌اند که عدد واقعی ممکن است از این هم کمتر باشد. احتمال دارد که حافظه کوتاه مدت ما به طور طبیعی در یک زمان مشخص، تنها بتواند ۴ قطعه از اطلاعات را ذخیره کند.

گاهی افراد «از دست دادن حافظه کوتاه مدت» را یک مشکل موقتیِ حافظه می‌دانند. از دست دادن موقت حافظه که می‌تواند در اثر ضربه به سر اتفاق بیفتد در واقع «یادزُدودگی» یده می‌شود و با از دست دادن حافظه کوتاه مدت تفاوت دارد. یادزُدودگی در زندگی واقعی اتفاقی بسیار نادر است اگرچه در داستان‌ها و فیلم‌ها به وفور دیده می‌شود. از دست دادن حافظه کوتاه مدت هیچ‌گونه ارتباطی با مدت ادامه داشتن این اتفاق ندارد بلکه به این نکته بستگی خواهد داشت که کدام قسمت از فرآیند حافظه آسیب دیده است.

شاید شما به دنبال بهبود حافظه‌ی فعال خود باشید. اما «حافظه‌ی فعال» چیست و در کجای این نمودار قرار می‌گیرد؟ حتی متخصصین هم اغلب حافظه‌ی فعال را مترادف با حافظه کوتاه مدت تلقی می‌کنند. برای کسی که با کارکرد مغز سر و کار ندارد اساسا دانستن اینکه این دو یکی هستند، کافی است. مراحل لازم برای بهبود حافظه‌ی فعال، همان مراحلی خواهد بود که برای تقویت حافظه کوتاه مدت طی می‌شود. اما اگر می‌خواهید جزئیات دقیق‌تری بدانید، در اینجا بیان شده است:

حافظه‌ی فعال هم، مانند حافظه کوتاه مدت اطلاعات را به صورت موقت ذخیره می‌کند. اما در عین حال آنها را دسته‌بندی کرده و دست‌کاری می‌کند. حافظه کوتاه مدت زودتر شناخته شد در حالی که حافظه‌ی فعال در دهه‌ی ۱۹۶۰ معرفی و تحت تأثیر ظهور کامپیوتر و مقایسه آن با مغز انسان معرفی شد. امروزه اغلب روان‌شناسان معتقدند که نظریه‌ی حافظه‌ی فعال که از دست‌کاری فعالانه اطلاعات سخن می‌گوید، دقیق‌تر از نظریه‌ی حافظه کوتاه مدت است.

اختلال در حافظه کوتاه مدت می‌تواند آزاردهنده، ناراحت‌کننده و خجالت‌آور باشد و مسلما انسان می‌خواهد جلوی بدتر شدن آن را بگیرد. برای تقویت حافظه کوتاه مدت بیش از یک روش وجود دارد، اما اگر همه‌ی روش‌ها را با هم انجام دهید به بهترین نتیجه خواهید رسید.

در روش اول، توصیه‌هایی برای تقویت حافظه وجود دارد که به شما در حفظ اطلاعات جدید کمک می‌کنند.

چند کار را به طور همزمان انجام ندهید. مغز شما باید کاری را که قرار است به خاطر بسپارد، انتخاب کند. بنابراین، با کم کردن گزینه‌های انتخابی، اجازه ندهید کاری را که شما مایل به انجام آن هستید فیلتر کند.

از حواس‌پرتی اجتناب کنید. حافظه کوتاه مدت چیز شکننده‌ای است. اگر در مسیر رفتن به آشپزخانه موردی وجود داشته باشد که حواس‌ شما را پرت کند فراموش خواهید کرد چرا به آنجا رفته‌اید.

کاملا تمرکز کنید. از فکر کردن به کارهای فردا یا نگرانی در مورد اتفاقات دیروز اجتناب کنید. توانایی شما برای تمرکز بر وضعیت کنونی می‌تواند تا حد زیادی توانایی یادگیری و به خاطر سپردن اطلاعات جدید را بهبود دهد.

بلند بگویید. اگر نکته، یا شماره‌ای هست که می‌خواهید به خاطر بسپارید، آن را چندین بار با صدای بلند یا برای خودتان تکرار کنید. این حرکت ساده به شما کمک خواهد کرد آن را به خاطر بسپارید.

طعمه‌ی حافظه. آیا چیزی هست که برای کار باید یاد بگیرید؟ آیا موضوعی وجود دارد که همسرتان دوست دارد درباره‌ی آن با شما صحبت کند؟ اگر اینطور است، چند نکته‌ی پایه را درباره آن موضوع حفظ کنید. این کار مثل این است که در ذهن‌تان درباره‌ی آن موضوع «پی‌ریزی» کرده باشید. به این ترتیب امکان اینکه مغزتان خاطرات جدید را درباره‌ی آن موضوع به خود جذب کند، خواهد شد.

خرد کنید. اطلاعات را به تکه‌های کوچک‌تر و به یادماندنی‌تر تکه‌تکه کنید. ممکن است به خاطر سپردن شماره ۸۰۳۴۲۷۳۲۸۹ کار ساده‌ای نباشد، اما یادآوری ۳۲۹۸- ۴۲۷- ۸۰۳ آسان‌تر است. به همین دلیل است که شماره‌های ملی، کارت بانکی یا صندوق‌های پستی به تکه‌های کوچک‌تر شکسته شده‌اند.

بنویسید. عمل نوشتن نیازمند تمرکز است و باعث می‌شود راحت‌تر به خاطر بسپارید. در این مورد،‌ نوشتن دستی بهتر از تایپ در وسایل الکترونیکی عمل می‌کند. گویا، حداقل از نظر حافظه، «قلم برتر از صفحه‌کلید آمد پدید!»

قدم بزنید. قدم‌ زدن در طبیعت به بهبود حافظه کوتاه مدت کمک می‌کند. اگر نمی‌توانید بیرون بروید، حتی نگاه کردن به یک منظره طبیعی هم می‌تواند به شما کمک کند.دارو تقویت حافظه کوتاه مدت

قهوه بنوشید. کافئین تأثیر مثبتی بر حافظه کوتاه مدت و زمان واکنش آن دارد. اما نباید زیاده‌روی کنید، چون کافئین موجب افزایش سطح استرس نیز می‌شود.

روش دوم برای تقویت حافظه، خیلی هم سریع نتیجه نمی‌دهد. این روش، تغییر سبک زندگی با سلامت مغزی است. تا اینجا دو بار از مثال کامپیوتر استفاده کرده‌ایم، دیگر وقت آن است که به سراغ مثالی از یک اتومبیل برویم.

تصور کنید که هیچ‌وقت روغن موتور را عوض نکرده‌اید، هیچ تعمیراتی روی ماشین انجام نداده‌اید و همیشه باک‌ را با بنزین و گاز ارزان قیمت و معمولی پُر کرده‌اید. انتظار که ندارید این آهن‌پاره زیاد دوام بیاورد،‌ دارید؟!

ما آدم‌ها فکر می‌کنیم مغزمان جاودان است و به این ترتیب با بی‌توجهی، کاری می‌کنیم که در نهایت مغز بیچاره دست از کار بکشد یا دیگر به خوبی همیشه کار نکند. برای اینکه مغز سالمی داشته باشید می‌توانید کارهای زیادی انجام دهید که در اینجا فقط به چند مورد از آنها اشاره می‌کنیم:

آخرین عامل مهمی که می‌تواند ریشه‌ی از دست دادن حافظه باشد بیماری‌های نهفته هستند. برخی از شایع‌ترین مشکلاتی که می‌توانند به از دست دادن حافظه منجر شوند شامل اختلالات تیروئید، فشار خون بالا، درد مزمن عضلات (فیبرومیالژیا)، سرطان، افسردگی و دیابت است. اگر شک دارید که دچار بیماری نهفته‌ای هستید که در کاهش حافظه‌ی‌ شما نقش دارد با پزشک خود صحبت کنید. گاهی راه‌حل، به سادگیِ تغییر یکی از داروهایی که مصرف می‌کنید یا تحت نظر بودن یک بیماری قابل درمان است.

متأسفانه، گاهی داروهای درمانی می‌توانند باعث اختلال در حافظه شوند. در بسیاری از داروها از دست دادن حافظه به عنوان یکی از عوارض جانبی معرفی شده است. داروهای حاوی استاتین (که برای کاهش کلسترول مصرف می‌شوند) و قرص‌های خوا‌ب‌آور دو نمونه از بدترین این داروها هستند.

حافظه کوتاه مدت شما جهت فیلتر کردن و فراموشیِ اطلاعات بی‌اهمیت (که شامل اطلاعاتی است که در روز دریافت می‌کنید) طراحی شده است. بنابراین، اگر فراموش کرده‌اید که دیروز برای صبحانه چه خورده‌اید، احتمالا این اطلاعات هرگز به حافظه‌ی بلندمدت شما وارد نشده است. هر چه باشد، این مسئله آن‌قدرها هم مهم نیست. با این حال، اگر نتوانید چنین چیزی را به خاطر بیاورید احساس غیر عادی بودن به شما دست می‌دهد.

پس چگونه به شما بگوییم، مشکل حافظه‌تان چقدر جدی است؟ بزرگترین ترس مردم درباره‌ی از دست دادن حافظه کوتاه مدت از این جهت است که فکر می‌کنند در حال مبتلا شدن به آلزایمر هستند. اگرچه مواقع اینطور نیست، اما از دست دادن حافظه کوتاه مدت واقعا اولین نشانه از مراحل اولیه آلزایمر است.

اگر اختلال حافظه‌ی شما پیش‌درآمدی بر این بیماری باشد، معمولا از الگوی خاصی پیروی می‌کند. به طور کلی، فردی که در نخستین مراحل بیماری آلزایمر باشد جزئیات اتفاقات روز یا هفته گذشته را به خاطر نمی‌آورد، اما به روشنی جزئیات وقایعی را که در گذشته‌ی دور رخ داده‌اند به یاد دارد. از آنجایی که حافظه کوتاه مدت برای جذب اطلاعات جدید ضروری است، اختلال آن در نهایت توانایی فرد را در تعامل اجتماعی و انجام وظایف عادی مختل می‌کند.

اختلالات گاه‌به‌گاه و اندک حافظه، اغلب اوقات فقط آزاردهنده هستند. اما اگر کم‌حافظگی‌تان شما را ترسانده، موجب نگرانی دیگران شده و یا اگر پیش آمده که چیز بسیار مهمی را فراموش کنید، حتما لازم است که با جدیت به مسئله رسیدگی کنید.

برگرفته از: bebrainfit.com

((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ &ltg.indexOf(&#39category-&#39)

مجموعه بهترین مقالات «چطور» برای داشتن حافظه‌ای قدرتمند و تقویت هوش و قدرت یادگیری

1تومان

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’

.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”

خودم که مهندس صنایعم (و این خودش یک زندگیه کامله) اما به نوشتن هم علاقه دارم. این اولین باره که در این سطح مقالات تخصصی رو کار میکنم. امیدوارم که برای خواننده ها هم مفید باشه.

خیلی عالی و مفید بود.ضمناً اینچنین مقالاتی که سلیس نوشته می شوند برای همه سطوح سواد سودمند خواهند بود.
برای شما آرزوی موفقیت دارم.

سلام بسیار عالی بود مطالب مفیدی به من آموخت بخصوص زمانی که این مقاله را می خواندم شبکه آموزش سیما مطالب همراه با فیلم مستند از بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) پخش میکرد و من را بیاد چند بار از کودکی تا به حال که به زیارت رفتم انداخت ودر حافظه خود مرور میکردم از همه دست اندارکاران ای سایت خوب تشکر ویژه دارم من ۵۶ سال دارم از مطالب مفیدی که خوانم این مطلب بود موقع اذان است عصر پنجشنبه به مسجد جامع میروم تا شما را دعا کنم ارسنجان فارس ۹۵/۸/۲۰

احسنت به این زلالی و خلوص نیت ?

مقاله‌ی بسیار خوب و پر از اطلاعات کاربردی. کامل خوندم.
امیدوارم به فهرست پربازدیدترین‌های هفته برسه و چند هفته‌ای همون‌جا بمونه تا خیلی‌ها بخونن.

سلام. تشکر میکنم بسیار ?

تقویت حافظه

آیا استفاده ۱۰۰ درصد از مغز امکان‌پذیر است؟

۸ روش برای تقویت حافظه و یادگیری سریع‌تر

راه های تقویت حافظه برای درس خواندن؛ هرچه می‌خوانید را ملکه ذهن‌تان

برای تقویت حافظه چه بخوریم؛ خوراکی‌هایی که معجزه می‌کند

تقویت حافظه با ۱۱‍ روش عالی که هر دانش‌آموز و دانشجویی باید بداند

۵ کلید طراحی تبلیغات آنلاین اثربخش که شما را شگفت‌زده می‌کند

کتاب ۱۹۸۴؛ رمانی بی‌نظیر برای تمام دوران‌ها

افسردگی بعد از ترک سیگار؛ علائم و راه‌های مقابله با آن

مدل جامع مغزی هرمان؛ شما تخیلی فکر می‌کنید یا تحلیلی؟

بهترین کشورها برای راه اندازی کسب و کار در سال ۲۰۱۹

معروف ترین آشپزهای جهان که در حرفه‌ خود بهترین هستند


ارزان ترین کشورهای جهان برای مهاجرت

بهترین فیلم های عاشقانه جهان که شما را در فضایی رمانتیک غرق می‌کنند

زیباترین شهرهای جهان که هر گردشگری را شیفته خود می‌کنند


پردرآمدترین ورزشکاران جهان را بشناسید

بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟

 تقویت حافظه کوتاه مدت به روش های مختلفی امکانپدیر است که در اینجا چند غذای موثر برای تقویت حافظه کوتاه مدت معرفی می کنیم.

کاهش سطح حافظه کوتاه مدت حتی می تواند هنگام انجام کارهای روزانه ایجاد خطر کند. با این حال گام های طبیعی برای بهبود سطح این نوع حافظه وجد دارد:

یكی از بهترین سوخت‌ها برای مغز، نوشیدن یک فنجان قهوه تازه دم است. تحقیقات نشان می دهد كافئین موجود در قهوه می تواند فرآیند پیری مغز را كاهش داده و سبب تقویت حافظه كوتاه‌مدت گردد. محققان انگلیسی دریافتند نوشیدن تنها یک فنجان قهوه می تواند سبب بهبود تمركز و مهارت‌ های ذهنی مغز شود.

آنتی اكسیدان موجود در توت، مغز را در برابر حملات رادیكالهای آزاد محافظت كرده و خطر ابتلا به بیماری های پاركینسون و آلزایمر را كاهش می دهد. آنتی اكسیدان‌ همچنین می تواند فرآیندهای فكری و ذهنی مغز را تقویت كند.

تحقیقات نشان می دهد که زنجبیل می تواند از کاهش حافظه کوتاه مدت و زوال عقل پیشگیری کند. مطالعات در مورد زنان سالمند حاکی از آن است که مکمل های زنجبیل منجر به بهبود سطح حافظه کوتاه مدت می شوند.دارو تقویت حافظه کوتاه مدت

دلایل اثبات شده ای وجود دارند که نشان می دهند خواب یکی از مهمترین عناصر برای تقویت حافظه است. از آنجایی که بیشترین مقدار تثبیت حافظه در خواب صورت می گیرد، مشخص می شود که مغز ما بدون داشتن خواب کافی به دردسر می افتد. حتی یک چرت کوتاه می تواند بازیابی شما را بهبود ببخشد.

محققان می گویند شکر می تواند حافظه کوتاه مدت را خراب کند. شکر با افزایش سطح قند خون منجر به کاهش سطح تمرکز و خلق و خوی می شود. شکر تقریبا در تمام غذاهای فراوری شده وجود دارد بنابراین مصرف آنها را به حداقل برسانید.

تحقیقاتی که در دانشگاه تکنولوژی سوینبرن در ملبورن استرالیا انجام شد، نشان داد که مصرف کورکومین موجود در زردچوبه پس از یک ساعت اثرات خود را روی حافظه می ‌گذارد. کورکومین در خلق و خو، خون و مهارت ‌های شناختی اثرات سریع و بلندمدتی می ‌گذارد. بیماران آلزایمری با علائم شدید از جمله زوال عقل، تحریک‌ پذیری، بی‌ قراری، اضطراب با مصرف مکمل کورکومین می توانند به بهبودهای قابل توجهی دست یابند.

شکلات تیره نه تنها سرکوب کننده اشتها است بلکه باعث بهبود حافظه می شود. ترکیبات شکلات تیره منجر به بهبود جریان خون در مغز می شود. همچنین خوردن این ماده مغذی ضد افسردگی است و باعث کاهش اختلالات ذهنی در افراد مسن می ‌شود.

اگر می خواهید بدانید : خوراکی های موثر برای تقویت حافظه

اگر می خواهید بدانید : ورزش و تقویت حافظه

گردآوری : گروه سلامت سیمرغ seemorgh.com/healthمنبع: avayesalamati.com

(اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

مرا برای دیدگاه‌های بعدی به یاد بسپار

تصویر امنیتی جدید

اگر در هر یک از زمینه های خانواده، ترس، اضطراب،افسردگی، روابط عاطفی، روابط زناشویی و مسائل جنسی نیاز به راهنمایی و مشاوره داریدمشکل خود را با یکی از مشاوران آنلاین ما در میان بگذارید

All Rights Reserved – © 218 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی وایرد (wired)، اکنون افرادی که حافظه خود را از دست داده اند با این کشف پزشکان مبنی بر اینکه متیلین بلو سبب تقویت بخش هایی از مغز می شود که مسئول ذخیره و پردازش حافظه است، یک گام به درمان نزدیک می شوند.براساس این تحقیق، مصرف فقط یک دوز متیلین بلو، سبب افزایش واکنشی بر اساس ام.آر.ای در مناطقی از مغز می شود که حافظه کوتاه مدت و توجه را کنترل می کند.ازمتیلین بلو برای درمان متهموگلوبینمی استفاده می شود؛ متهموگلوبینمی یک اختلال خونی است که در آن اکسیژن بطور موثری در بافت آزاد نمی شود.مطالعات بر روی حیوانات نشان داده اند که مصرف یک دوز متیلین بلو موجب تقویت حافظه زمینه ای طولانی مدت می شود.تیموتی دوانگ از دانشگاه تگزاس و نویسنده این مطالعه گفت: با وجود اینکه تاثیرات متیلین بلو بر تقویت حافظه دهه 197 در جوندگان مشخص شد، اما تغییران اساسی عصبی در مغز که مسئول تقویت حافظه هستند و تاثیرات متیلین بلو برحافظه کوتاه مدت و وظایف مرتبط با توجه مورد بررسی قرار نگرفته بود.وی افزود: گروه محققان ما در دانشگاه تگزاس تصمیم گرفتند که اولین مطالعه در رابطه با اثرات متیلین بلو بر روی انسان ها را انجام دهند.محققان این مطالعه را با بررسی 26 داوطلب سالم 22 و 62 ساله آغاز کردند؛ محققان این افراد را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه یک دوز کم متیلین بلو و به گروه دیگر دارونما دادند.محققان سپس این افراد را یک ساعت بعد از مصرف این دارو تحت تصویربرداری ام.آر.آی کاربردی قرار دادند.نتایج این مطالعه نشان داد که متیلین بلو باعث افزایش واکنش منطقه ای از مغز شد که به قشر منزوی دو طرفه معروف است. این منطقه در قسمت عمیق مغز قرار دارد و با واکنش های احساسی در ارتباط است.علاوه بر این، متیلن بلو با افزایش 7 درصدی در پاسخ های صحیح در طول بازیابی حافظه در ارتباط بود.این یافته ها نشان می دهد که میتیلن بلو می تواند برخی شبکه های مغزی مرتبط با توجه مستمر و حافظه کوتاه مدت را تنظیم کند. به گفته محققان، این مطالعه قطعا پایه ای برای آزمایش های آتی متیلن بلو در سالخوردگی سالم، اختلال شناختی، زوال عقل و دیگر وضعیت هایی خواهد بود که ممکن است از تقویت حافظه حاصله از مصرف دارو منفعت ببرند.نتایج این مطالعه در مجله Radiology منتشر شده است.علمی**238**144

علمی آموزشی

متیلین بلو

مغز

ارتباط با سردبیر newsroom@irna.ir

دارو تقویت حافظه کوتاه مدت

تماس بی واسطه با مسئولین

بالای صفحه

خبر گزاری جمهوری اسلامی       پست الکترونیک : irna@irna.ir

© کلیه حقوق این سایت متعلق به خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران بوده و استفاده از مطالب با ذکر منبع آزاد است.

اگر وارد یک اتاق می شوید و بعد یادتان نمی آید که چرا در آنجا هستید؟! از خانه بیرون می آیید و یادتان نمی آید لامپ را خاموش کرده اید یا نه!؟ اگر بعد از خروج از منزل به یاد نمی آورید که درب را قفل نموده اید یا که نه؟! به احتمال قوی حافظه کوتاه مدت شما دارد از بین می رود. برای تقویت حافظه کوتاه مدت راهکارهای ما در این مقاله را مطالعه کنید.

حافظه کوتاه مدت همانند یک رم است و فضای مورد نیاز برای انجام یک سری محاسبات سریع را به ما می دهد چون اطلاعات تصویری فرار به سرعت به حافظه کوتاه مدت منتقل می شوند. برای آشنایی با حافظه کوتاه مدت و عملکرد آن, همچنین تقویت حافظه کوتاه مدت به مطالعه این مقاله بپردازید.

حافظه کوتاه مدت مکانی است که مقادیر کم اطلاعاتی برای پانزده تا سی ثانیه در آن محل ذخیره می شوند که می توان به آن چرک نویس گفت. حافظه کوتاه مدت  یک فرایند ذهنی است و جای کاملا معلومی در ذهن ندارد. حافظه کوتاه مدت یک نوع فیلتر است که اطلاعات را بر اساس ارزش آنها دسته بندی می کند و مهمترین ها را به حافظه بلند مدت انتقال می دهد.

دارو تقویت حافظه کوتاه مدت

یک حافظه کوتاه مدت به طور معمول و طبیعی تنها قادر است چهار تکه اطلاعات درون خودش ذخیره کند.

از دست دادن حافظه کوتاه مدت که اغلب آن را یک مشکل موقتی می دانند, اولین نشانه ورود به آلزایمر می باشد.

در دهه 196 بعد از پیدایش کامپیوتر و تطبیق آن با مغز انسان نوع دیگری حافظه به حافظه فعال, معرفی شد که آن را هم تراز با حافظه کوتاه مدت می دانند با این تفاوت که حافظه فعال اطلاعات را دست کاری و دسته بندی می کند. امروزه روانشناسان بر این باورند که نظریه حافظه فعال که درباره دست کاری اطلاعات حرف می زند از نظریه حافظه کوتاه مدت دقیق تر می باشد.

در پیدا کردن بیماری های نهفته در بدن که گاها فقط حس می شوند و ما آنها را نمی بینیم و  در درمان آنها بی توجه هستیم, بپردازید. همچنین در مصرف داروهای بیش از اندازه و سر خود خودداری بفرمایید تا به مشکل از دست دادن حافظه کوتاه مدت دچار نشوید, مخصوصا در خوردن قرص های کاهش کلسترول و قرص های خواب آور و آرام بخش که از بدترین تاثیر را بر روی حافظه می گذارند.

منبع : آرگا



آشنایی با بهترین جزایر تایلند



آشنایی با لگو لند دبی یک پارک تفریحی متفاوت



با انواع عسل طبیعی پر خاصیت آشنا شوید






نشانی شما منتشر نخواهد شد.





1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *