خواص دارویی و گیاهی
خانهموبایل
مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم زمان ویتامین C میباشد. بر خلاف مثلاً عدس که آهن دارد اما فاقد ویتامین C است. خستگی دست از سرتان بر نمیدارد؟ احساس کمخونی میکنید؟ موهایتان ضعیف شده و میریزد؟ ناخنهایتان شکننده شده است؟ طبق آمارهای جهانی خانمها در طول زندگیشان حداقل یک مرتبه دچار کمبود آهن میشوند. کمبود آهن نیز به آنمی یا همان کمخونی منجر میشود. اگر طرفدار داروهای طبیعی و گیاهی هستید بهتر است به سراغ گیاه گزنه بروید. علائم کمخونی چیست؟* خستگی زیاد* کاهش تمرکز* نفسنفس زدن* رنگ و روی پریده* موها و ناخنهای ضعیف و شکننده* ضعف بدنی در برابر بیماریهادر واقع خستگی و کمخونی از نتایج کمبود آهن هستند.
کمخونی از چه چیزی ناشی میشود؟معمولاً کمبود آهن به دلیل عدم دریافت آن از طریق مصرف مواد غذایی مناسب ناشی میشود. لازم است که نیازهای روزانهتان به این مادهی معدنی را از طریق مصرف مواد غذایی سرشار از آن که به خوبی هم جذب بدن میشوند تامین کنید. با این حال توجه داشته باشید که کمخونی میتواند جزئی یا خیلی جدی باشد که تشخیص آن با پزشک است. در این صورت نیز لازم است به همراه مواد غذایی از مکمل هم استفاده کنید. کمخونی درجهی «نهاییِ» کمبود آهن است. در این صورت شما باید بدنتان را تقویت کنید و مصرف مواد غذایی سرشار از آهنتان را بالا ببرید.کمخونیهای جزیی خطر کمتری دارند اما تبدیل به یک امر رایج شدهاند. در این صورت احساس خستگی به جانتان میافتد و نمیتوانید به درستی روی کار و درستان تمرکز کنید. اگر در این مرحله به فکر جبران آهن خود نباشید امکان دارد وضعیت بدتر شود و دچار کمخونی شدید شوید. چه کسانی در معرض این مشکلات قرار میگیرند؟خانمها در معرض کمبود آهن قرار میگیرند به خاطر اینکه هر ماه به دلیل عادت ماهانه آهن از دست میدهند که باید به فکر جبران آن باشند. نوجوانان، خانمهایی که خونریزی زیاد دارند، خانمهای باردار، زنان شیرده یا خانمهای در آستانهی یائسگی در معرض کمبود آهن قرار میگیرند. آهن نقش اساسی در ساخت هموگلوبینهای خون دارند و زمانی که خون از طریق خونریزی هدر میرود احتمال کمخونی نیز میشود.گاهی وقتها خودتان نمیتوانید کمبود آهن را تشخیص بدهید. مطمئنترین روش برای تشخیص این مشکل آزمایش خون است. اما اگر احساس خستگی زیاد میکنید یا اینکه رنگ و رویتان پریده و خسته است احتمال دارد آهن بدنتان کم شده باشد. پس لازم است به پزشک مراجعه کرده و آزمایش خون بدهید. چگونه میتوان آهن بیشتری جذب کرد؟اول از همه بدانید که گیاه گزنه و برخی از جلبکها سرشار از آهن هستند. احتمالاً حتی فکرش را هم نمیکردید که این گیاه به ظاهر خشن منبع فوقالعادهی آهن باشد. برای اینکه بتوانید آهن موجود در سبزیجات را به خوبی جذب کنید باید آنها را با ویتامین C مصرف کنید تا جذب بدن شود. مزیت برتر گزنه این است که این گیاه سرشار از آهن و هم زمان ویتامین C میباشد. بر خلاف مثلاً عدس که آهن دارد اما فاقد ویتامین C است.گوشت قرمز نیز سرشار از آهن است اما مصرف زیاد آن میتواند به سلامتی و همچنین جیبتان آسیب برساند. علاوه بر این خانمهایی که گوشت هم میخورند باز با کمخونی مواجهاند.معمولاً برهی غذایی روزانهی اکثر ما فاقد میوههای صدفی مانند بادام میباشد که حاوی آهن است. اما باید بدانید دانهی کنجد یا سویا نیز به اندازهی جگر آهن دارد. اما مشکل این است که آهن این دانههای گیاهی کمتر جذب میشود. جعفری، غلات کامل مانند گندم سیاه یا چاودار و ارزن، حبوبات مانند عدس، تخمهی آفتابگردان و غیره نیز از منابع غیر حیوانی خوب آهن محسوب میشوند. چگونه میتوان از آهن گزنه استفاده کرد؟برای رسیدن به نتیجهی سریع و دلخواه، کمخونیتان را با گزنه درمان کنید. که هم طبیعی است و هم خیلی زود نتیجه را میبینید. میتوانید به مدت چند هفته روزانه برگ تازهی گزنه مصرف کنید. به این ترتیب که دمنوش گزنه درست کنید. برگهای تازه یا خشک گزنه را در آب جوش بریزید و بگذارید به مدت 1 تا 15 دقیقه دم بکشد. میتوانید از پودر گزنه هم استفاده کنید. توجه داشته باشید که کپسولهای گزنه نیز در عطاریها یا داروخانهها وجود دارد که میتوانید از آن استفاده کنید. نتیجه اینکه..کمخونی نتیجهی سبک زندگی کنونی ما و عدم مصرف مواد غذایی سرشار از آهن است. در بین همهی راههای طبیعی برای جبران کمبود آهن مصرف گزنه بهتر است. این گیاه که همه جا میروید نشاط و سرزندگی را به شما هدیه داده و همین طور رنگ و رویتان را بهتر میکند.منبع:tebyan.netداروی گیاهی کم خونی
باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .
عبارت “شما چیزی هستید که می خورید اندکی درست است. حقیقت نهایی آن چیزی است که شما هضم می کنید بنابراین، آیا آنزیم های گوارشی برای هضم بهتر و جذب مواد مغذی ضروری هستند؟ به نظر شگفت انگیز می رسد، البته تا زمانی که نحوه عملکرد دستگاه گوارش، کمتر شناخته شده بود. طبق یک مطالعه که در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شده است، امروزه میزان بروز بیماری ها افزایش یافته که به دلیل کمبود آنزیم های گوارشی مرتبط با مواد مغذی هستند. در این مقاله
سندروم بینایی کامپیوتر چیست؟ در این مورد چه می دانید؟ حس بینایی در واقع یک موهبت است. اما ما این هدیه را نادیده می گیریم و هر روز چشمان خود را در معرض فشار و استرس زیادی قرار می دهیم. ما در پایان هر روز کاری و گذراندن 8-9 ساعت در مقابل صفحه نمایش کامپیوتر یا لپ تاپ، در زمان برگشت به خانه نیز شروع به بازی در تلفن های همراه خود می کنیم و پس از آن نیز شروع بروز رسانی رسانه های اجتماعی
مکمل تائورین چیست؟ در مورد این مکمل غذایی و ورزشی چه می دانید؟ آیا استفاده از مکمل تائورین الزامی و ضروری است؟ تائورین یک آمینو اسید است که در بدن شما یافت می شود. وجود آن در فرآیند های متابولیکی، حیاتی است و برخلاف اکثر آمینو اسیدها، تائورین برای ساخت پروتئین ها استفاده نمی شود و نقش کاملا متفاوتی دارد. اگر می خواهید در مورد عملکرد این مکمل غذایی و نحوه مصرف آن بدانید این مقاله از بخش تغذیه دکتر سلام را مطالعه
داروی گیاهی کم خونی
بهترین تکنیک و راهکار برای مراقبت از پوست و مو پس از بارداری و زایمان چیست؟ بیایید با خبرهای خوب شروع کنیم. تغییراتی که پس از زایمان در پوست
سرکه سیب برای خشک کردن زگیل ها و کشتن ویروس ها مفید است. خواص ضد میکروبی قوی دارد که در از بین بردن زگیل های تناسلی موثر است. اسید استیک موجود در سرکه سیب می تواند برخی از ویروس ها و باکتری ها را از بین ببرد.
روغن بابونه رومی یک ضد التهاب معروف است که هم برای انسان و هم برای سگ در صورت داشتن مشکلات پوستی مشابه مانند سوزش، سوختگی، جراحات، زخم یا اگزما بسیار عالی می باشد. این یک روغن بسیار ملایم است که به آرام کردن استرس سگ نیز کمک می کند.
روغن اسطوخودوس یک درمان مهم موضعی برای مشکلات پوستی سگ مانند آلرژی و سوختگی است. این روغن یک انتخاب رایج در بین روغن های ضروری برای زخم ها و خارش پوست سگ می باشد.
برای درمان افسردگی و بد اخلاقی، صبح یک عدد موز بخورید. این میوه سروتونین مغز را افزایش داده و خوش اخلاقی را برایتان به ارمغان می آورد.
برای افزایش سوخت و ساز بدن، ناشتا آب بنوشید. نوشیدن آب لیمو ناشتا، باعث چربی سوزی می شود و میل کردن آب هویج ناشتا، کبد چرب را درمان می کند. همچنین خوردن آب سیب ناشتا، باعث درمان جوش و آکنه می شود.
جوشانده شنبیله می تواند خارش پوست سر را درمان کند. برای این منظور کمی شنبیله را در آب در حال جوش ریخته و پس از 15 دقیقه آن را صاف کنید و موهای خود را با این مایع بشویید. شما همچنین شاهد خوش حالتی موهای خود خواهید بود.
اثبات شده است که رژیم پالئو برای بهبود عدم تحمل گلوکز مفید است و به طور خاص، رژیم غذایی پالئو بیش از یک رژیم غذایی مدیترانه ای به منظور بهبود تحمل گلوکز در افراد مبتلا به بیماری های قلبی اثر بخش بوده است.
هر دو رژیم غذایی اتکینز و پالئو، افراد را به مصرف تمام غذاهای مغذی، از جمله گوشت تازه، ماهی، غذاهای دریایی، سبزیجات تازه، چربی های سالم و تشویق می کنند.
گزینه سالمی که برای مبتلایان به سرطان پروستات مناسب می باشد، خوردن گوجه فرنگی پخته است. گوجه فرنگی سرشار از آنتی اکسیدانی قوی به لیکوپن می باشد که زمانی که گوجه فرنگی پخته می شود، بدن به راحتی می تواند آن را جذب کند.
آلوئه ورا به علت خواص ضد باکتری و ضد التهابی، برای درمان زخم ها به طور طبیعی مفید است. همچنین باعث آبرسانی به پوست شده و چربی بیش از حد پوست را از بین می برد. علاوه بر این، یک نرم کننده طبیعی است که مرمت پوست آسیب دیده کمک می کند.
درمان کم خونی به کمک میوه ها و دارو های گیاهی,خرما، زیره سیاه و پسته از جمله منابع آهن و مواد غذایی مناسب برای درمان کم خونی هستند.
آهن موجود در خرما برای جبران کمخونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی میباشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیتهای فکری بسیار مؤثر است.داروی گیاهی کم خونی
دکتر محمدحسین صالحی سورمقی،دکترای فارماکوگنوزی نوشت:
خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات و یا گردو و بادام، برای فعالیتهای سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیتهای فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است.
فیبر یا الیاف خرما میتواند به کاهش چربی کمک کند. به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی، نرم کننده سینه و ضد سرفه است. خرما همچنین قوای جنسی را افزایش میدهد.
آهن موجود در خرما برای جبران کمخونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی میباشند. میزان قابل توجه فسفر خرما در فعالیتهای فکری بسیار مؤثر است.
خرما همچنین اسید بیش از حد معده را خنثی میکند.
با توجه به مصرف بسیار زیاد و طولانی خرما در دنیا، تجربیات زیادی از خواص خرما در فرهنگهای ملل مختلف وجود دارد که بسیاری از آنها در سالهای اخیر از نظر علمی تأیید شدهاند.
مواردی از آثار تجربی گزارش شده خرما در فرهنگ های عامیانه جهان به شرح زیر میباشد:
خوردن خرما (به تنهایی یا با شیر) باعث ایجاد خواب راحت میشود.
خرما قوای بینایی و شنوایی را تقویت میکند.
دارای خاصیت ضد میکروب و قارچ بوده و قوای بدن را در برابر امراض افزایش میدهد.
باعث افزایش شیر مادران و همچنین آرامش در دوران بارداری میشود.
هضم کننده غذا و مقوی معده است.
موجب رفع عطش، ضد اسهال و پاک کننده اخلاط سینه است.
غیر از موارد بالا، دهها اثر تجربی دیگر در فرهنگهای مختلف از خرما گزارش شده است.
میزان مصرف
مقدار مصرف خرما در شرایط مختلف برحسب عدد گزارش نشده است و در حد مصرف خوراکی که در جهان مرسوم است، میتوان مصرف نمود.
عوارض جانبی
با توجه به اینکه خرما حاوی مقدار زیادی قند میباشد، نباید در مصرف آن افراط نمود. افراد دیابتی نیز با اینکه از خوردن آن محروم نیستند، ولی باید برحسب وضعیت خود مصرف نمایند.
داروی گیاهی کم خونی
مصرف بیش از حد خرما میتواند موجب پوسیدگی دندانها و چاقی شود.
مهمترین اثرات گزارش شده
ضد کم خونی، ضد سرطانهای روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده، گلو، رحم و واژن، ضد قارچ کاندیدا، ضد یبوست، ضد سرفه، ضد اسهال، ضد تب، درمان آنفلوآنزا، رفع سردرد، ضد میکروب، بهبود همورئید، محافظ کبد،
ضد التهاب، افزایشدهنده قوای جنسی، ادرارآور، خلطآور، بهبود درد معده، رفع تشنگی، رفع تهوع و استفراغ و دارای خاصیت استروژنی.
پسته
با توجه به ترکیبات بسیار باارزش آلی و معدنی موجود در مغز پسته، مطالعات زیادی بر روی آن انجام شده و خواص ارزشمند آن به شرح زیر مورد تأیید قرار گرفته است:
اثرات قلبی- عروقی (کاهش چربی، کلسترول و لیپوپروتئینها)
پژوهشهای زیادی نشان داده است که مصرف پسته میتواند مشکلات قلبی – عروقی را کاهش دهد.
در مطالعات جدید، دلیل این امر را وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد و مقدار بسیار کم اسیدهای چرب اشباع در روغن پسته میدانند.
پژوهشگران اعلام نمودهاند که پسته به علت داشتن روغنی که حاوی مقدار زیاد اسیدهای چرب غیراشباع و کمی اسیدهای چرب اشباع میباشد،
در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماریهای قلبی مؤثر است.
آنها معتقدند که مصرف روزانه حدود 43 گرم مغز پسته چنین تأثیری خواهد داشت. یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی – عروقی، فیبرهای موجود در آن است.
مغز پسته حاوی فیبرهای حلول (سلولزها، همی سلولزها و لیگلنان) به میزان 97 درصد و فیبرهای محلول به میزان 3 درصد میباشد که فیبرهای حلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.
زیره سیاه
مهمترین خواص زیره ضد نفخ، درد و اسپاسم آن میباشد که مشابه رازیانه یا میوههای دیگر خانواده جعفری است.
از اثرات دیگر آن میتوان آثار محرک معده برای هضم غذا، ادرارآور، ضد کرم، ضد تشنج، تا حدی قاعدهآور و بهعنوان نیرودهنده را برد.
عوارض جانبی
فرآورده های زیره در حد توصیه شده خوراکی یا دارویی عارضه جانبی ندارند.
مصرف بیش از حد و یا طولانیمدت آن برای افرادی که التهاب کلیه دارند، توصیه نمیشود.
همچنین مصرف بیش از اندازه یا طولانی مدت اسانس زیره ممکن است باعث صدماتی به کلیه و کبد گردد.
مهمترین اثرات گزارش شده
ضد کرم، ضد کمخونی، ضد میکروب، ضد هیستامین، ضد سرطان، ضد تورم، ضد اسپاسم، ضد نفخ، ضد قارچ، صفراآور، ادرارآور، هضم کننده غذا، قاعدهآور، خلطآور، شیرافزا، لاروکش، شل کننده ماهیچه ها، محرک و مقوی معده.
خاصیت آنتی اکسیدان
ترکیبات اکسیدکننده نقش مهمی در بروز بیماریهای التهابی، فشار خون، امراض قلبی- عروقی، حمله و ضربات، سرطان، ایدز، آلزایمر و پارکینسون دارند.
گرچه بدن به طور طبیعی اکسیدانها را خنثی میکند، ولی رژیم غذایی حاوی آنتیاکسیدان، تأثیر بسزایی در جلوگیری از این بیماریها دارد.
ضد کم خونی
کمبود فولات میتواند باعث مشکلاتی چون کم خونی مگالوبلاستیک شود. همچنین، کمبود این ماده عامل بروز بیماریهای قلبی- عروقی است.
با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن میباشد، به بهبود کم خونی کمک میکند.
طریقه و میزان مصرف
پودر میوه: میتوان تا روزی 6 گرم (یک قاشق غذاخوری) میوه خرد یا پودرشده را با آب میل کرد.
تنتور: 4 میلیلیتر (یک قاشق سوپخوری) تا چهار نوبت در روز میل شود.
رایحه: حداکثر تا 6 قطره اسانس در روز میل شود. باید توجه کرد که هیچ نوع اسانس خالص را نباید مستقیماً به صورت خوراکی مصرف نمود؛ چون باعث تحریک دهان و مخاط دستگاه گوارش میشود.
برای مصرف اسانس، آن را باید رقیق و یا در موارد خوراکی یا مایعات مخلوط کرد.
موارد استفاده عمومی زیره
مهمترین استفاده زیره در تهیه انواع ادویهها، بخصوص در شرق دنیاست.
همچنین جهت معطر کردن انواع نان، بخصوص نان جو از آن استفاده میشود. از زیره سیاه در انواع غذاهای اروپایی و پودر کاری نیز استفاده میگردد.
استفادههای متنوع دیگر زیره در انواع پنیرها، کیکها و به صورت چای کیسهای به عنوان ضد نفخ میباشد.
از رایحه زیره در تهیه صابونها، لوسیونها و صنایع عطرسازی استفاده میشود. از زیره به عنوان اشتهاآور، هضم کننده غذا و دفع کرمهای دستگاه گوارش به همراه غذای روزانه استفاده میگردد.
منبع:مجله دنیای تغذیه
1