داروهای مناسب برای رفلاکس معده

خواص دارویی و گیاهی

ذر این مطلب به علت, علائم و روش های کاملا موثر برای درمان قطعی رفلاکس معده می پردازیم. با استفاده از این روش ها دیگر نیازی به استفاده از درمان های دارویی که عوارض بسیاری هم دارند، نخواهید داشت.

بازگشت اسید معده و محتویات داخل آن به اسفنکتر مری، که منجر به سوزش مری و گلو می شود را رفلاکس معده گویند. رفلاکس به دلیل سرد بودن معده صورت می گیرد و معمولا در افراد با مزاج سرد بروز می کند. در ادامه با راه های درمان قطعی رفلاکس معده آشنا خواهید شد.

به هنگام خوردن غذا، اسید معده برای تجزیه مواد غذایی ترشح می شود اما به دلیل پیدایش نقص در دریچه مری که اسفنکتر یده می شود، رفلاکش معده بروز می کند. اسفنکتر بافتی اسفنجی است که وظیفه آن عبور غذا از مری به معده و جلوگیری از بازگشت آن از معده به مری می باشد. بدین ترتیب در رفلاکس معده غذا و اسید معده وارد مری می شوند که این امر منجر به سوزش در قفسه سینه می شود.

داروهای مناسب برای رفلاکس معده

مهم ترین نشانه رفلاکس معده احساس سوزش در قفسه سینه است و این درد نیز غالبا بعد از صرف غذا ایجاد شده و تا چندین ساعت هم ادامه داد. در این حالت دراز کشیدن و یا حتی خم شدن شدت درد را می کند. علائم دیگر رفلاکس معده عبارتند از سوزش معده، در گلو احساس مزه ترش کردن، مشکل داشتن در بلع غذا، داشتن سرفه و یا آسم می باشند. اگر رفلاکس معده شدید و به صورت متوالی (بیش از دو بار در هفته) رخ دهد، خطرناک شده و منجر به زخم و التهاب در مری و بروز سرطان می شود.

در ادامه به روش هایی که برای درمان رفلاکس معده موثر هستند، می پردازیم.

به هنگام غذا خوردن و حتی بعد از آن، از پوشیدن لباس های تنگ خودداری کنید. برای مثال می توانید بعد از خوردن غذا کمربند خود را شل کنید.

برای درمان قطعی رفلاکس معده, تا یک ساعت بعد از خوردن غذا دراز نکشید زیرا در این حالت اسید معده بیشترین اثر را دارد و می تواند به راحتی ار اسفنگتر عبور کند. اصولا باید بین خوردن غذا و خوابیدن 3 ساعت فاصله باشد. به عبارت دیگر سه ساعت مانده به خواب شبانه غذا نخورید تا دچار رفلاکس معده نشوید.

بعضی از مردم با رعایت فاصله بین خوردن غذا و خوابیدن، باز هم به هنگام دراز کشیدن و خوابیدن دچار رفلاکس معده می شوند. برای برطرف کردن این مشکل بایستی در موقعیت درستی قرار بگیرید و بخوابید. بدین صورت که با قرار دادن تعدای بالشت (حدود 14 سانتی متر) در زیر سر به بدن خود به هنگام خواب شیب بدهید.

برای درمان رفلاکس معده بعد از خوردن هر وعده غذایی پیاده روی کنید. همچنین با پیاده روی کردن و انجام فعالیت های روزانه استرس و اضطزاب که منجر به رفلاکس معده می شوند هم، کاهش می یابند.

بعضی از مواد غذایی باعث ایجاد رفلاکس معده شده و یا شدت آن را افزایش می دهند. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از رفلاکس معده از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنید.

در هر وعده، مقادیر زیادی از مواد غذایی را وارد معده خود نکنید. به جای آن تعداد وعده های غذایی را افزایش دهید ولی مقدار هر وعده را هم کم کنید تا دچار رفلاکس معده نشوید.

بهترین نوشیدنی برای درمان قطعی رفلاکس معده, آب می باشد زیرا اسید معده را رقیق می کند. 1 ساعت قبل از خوردن غذا و یا 2 ساعت بعد از خوردن غذا یک تا دو لیوان آب بنوشید.به طور کلی از مصرف نوشیدنی در فواصل گفته شده برای قبل و بعد از غذا، خودداری کنید.

داشتن اضافه وزن بر معده فشار می آورد و این امر موجب رفلاکس معده می شود. بنابراین کم کردن چند کیلو از اضافه وزن به کنترل رفلاکس معده کمک می کند.

برای درمان قطعی رفلاکس معده, شیر گیاهی مثل شیر سویا را جایگزین شیرهای حیوانی کنید. در شیر گیاهی بافت پروتئینی به دلیل فرآیند جوشاندن شکسته می شود. به هنگام مصرف بهتر است به شیر گیاهی کمی عسل اضافه کنید. لاکتوز موجود درشیر منجر به تحریک دریچه مری می شود. مصرف شیر فقط برای مدت کوتاهی منجر به تسکین رفلاکس معده می شود اما در طولانی مدت منجر به ترشح اسید معده می شود.


برای درمان قطعی رفلاکس معده سیگار را ترک کنید. زیرا سیگار کشیدن موجب ضعیف شدن اسفنکتر یا دریچه مری می شود  و این مسئله به رفلاکس معده منجر می شود. مخصوصا اگر بعد از خوردن غذا سیگار کشیده شود ابتلا به رفلاکس معده هم تشدید می بابد.

از بین عرقیات برای رفلاکس معده, عرق بیدمشک و عرق کاسنی بسیار مناسب هستند. این عرقیات را با کمی عسل و آب مخلوط کرده و همچون شربت مصرف کنید.

منبع : آرگا


آشنایی با بهترین سواحل باتومی در تور گرجستان



جنگل سنگ چین یک جاذبه متفاوت برای گردشگران



با انواع عسل طبیعی پر خاصیت آشنا شوید






نشانی شما منتشر نخواهد شد.

داروهای مناسب برای رفلاکس معده








خانه

موبایل

بیماری رفلاکس معده یکی از اختلالات شایع گوارشی است

 

داروهای مناسب برای رفلاکس معده

بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)‌ که اغلب با ترش کردن معده اشتباه گرفته می‌شود یکی از اختلالات شایع گوارشی است.ترش کردن معده ممکن است با خوردن یک تکه پیتزا رخ دهد و شما را اذیت کند در حالی که بیماری رفلاکس معده به مری وقتی رخ می‌دهد که غذا، محتویات اسید معده، ترکیبات صفراوی یا عصاره پانکراس به مری برمی‌گردد و این عارضه بیش از دو نوبت در هفته رخ می‌دهد. این ترکیبات اسیدی که به داخل مری وارد می‌شوند سبب سوزش، التهاب و زخم می‌شوند که این فرآیند غیرعادی می‌تواند منجر به سائیده شدن و نازک شدن جداره مری شود.علائم ابتلا به رفلاکس معده،  گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفه‌های مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندان‌ها هستند. این مسئله همچنین احتمال ابتلا به سرطان مری را در شما افزایش می‌دهد. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب می‌شود. افراد دارای اضافه وزن و مسن به دلیل داشتن چربی شکمیِ که عملکرد مری و اسفنکتر مری را دچار اختلال می‌کند، در معرض ابتلا  عارضه ی  رفلاکس معده  هستند. این چربی‌های شکمی عملکرد دریچه اسفنکتر را که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری می‌کند مختل می‌سازد. بسیاری عوامل نظیر مصرف الکل، نیکوتین، مصرف خوراکی‌های حاوی کافئین و غذاهای پرچرب و پرادویه سبب شل شدن عضلات اسفنکتر می‌شوند. اما ناامید نشوید.درمان گیاهی برای ریفلاکس معدهآلوئه ورا : عصاره‌ی آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک می‌کند و برای درمان التهاب مفید است. این ماده به کاهش تحریک حاصل از برگشت اسید معده کمک می‌کند. آلوئه‌ورا حاوی موادی مانند پولی‌ساکاریدها و گلیکوپروتئین‌هاست که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود. در عین حال پولی‌ساکاریدها به ترمیم پوست کمک می‌کنند و گلیکوپروتئین‌ها برای کاهش درد و التهاب مفید هستند.خوردن ژل آلوئه‌ورا پیش از غذا مفید است. مقداری از این ژل را می‌توانید همراه چای یا آبمیوه نیز میل کنید. آب آلوئه‌ورا شامل ویتامین‌های مختلف، موادمعدنی و آنزیم‌های مفید برای سیستم ایمنی است. همچنین این گیاه، شامل فیبر است که به تنظیم حرکات روده و کاهش یبوست نیز کمک می‌کند و برای بیماری رفلاکس معدهمفید است.

عصاره‌ی آلوئه‌ورا به هضم غذا کمک می‌کند و برای درمان ریفلاکس معده است

 

شیرین بیان : این گیاه معده را با یک ماده ژل مانند پوشش می‌دهد و از تحریک آن جلوگیری می‌کند.گیاه شیرین بیان به صورت تنتور یا چای در دسترس است. ریشه‌ی شیرین بیان به صورت چای و قرص در بازار موجود است. این گیاه باید با مشورت پزشک استفاده شود زیرا حاوی ماده‌ای به گلیسیریزین است که ممکن است عوارض ناخواسته به همراه داشته باشد.علاوه بر این شیرین بیان برای کاهش فشار خون نیز مفید است. قرص‌های جویدنی که از گیاه تهیه می‌شود نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. این ماده باید با بزاق دهان مخلوط شود و به شکل کپسول تاثیری ندارد. قرص‌های جویدنی 1 تا 2 بار در روز پیش از غذاها باید مصرف شود.آب گرم و آبلیموی تازه: صبح خود را با یک فنجان آب گرم و آبلیموی تازه شروع کنید. با نوشیدن این محلول با معده خالی و 15 الی 2 دقیقه قبل از خوردن صبحانه، بدن می‌تواند به طور طبیعی اسید معده را متعادل کند. این محلول برای همه بی‌خطر است رفلاکس معده مفید است.جوش شیرین: یک قاشق جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید و بنوشید، اگرچه این محلول بدمزه است اما برای رفلاکس معده موثر است.سنبل ختایی : گیاهی دارویی است که ریشه، میوه و دانه‌های آن خواص دارویی دارد.این گیاه به همراه 5 گیاه دارویی دیگر مصرف می‌شود و در بهبود نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مفید است. عصاره‌ی آن را با عصاره‌ی سیر و هویج و رازیانه مخلوط کنید و سه بار در روز هر بار یک میلی‌لیتر از آن را استفاده کنید. 

سنبل ختایی گیاهی دارویی است که در بهبود نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مفید است

 سرکه سیب: روزی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید. مخلوط سرکه سیب و عسل بسیار مفید و خوشمزه است. حتی می‌توان به جای لیمو، سرکه سیب در چای ریخت. بسیاری از مردم به اشتباه تصور می‌کنند سوء هاضمه و رفلاکس بر اثر تولید زیاد اسید معده ایجاد می شود. اما آخرین مطالعات نشان می‌دهد که بر خلاف باور مردم، این عارضه به دلیل کمبود اسیدهای لازم برای هضم کامل غذا بروز می‌کند. همچنین خوردن ترشی، ترشی کلم و سایر غذاهای ترش و اسیدی به کنترل اسید معده کمک می‌کند. چای‌ها و دمنوش‌ها: نوشیدن چای و دمنوش بابونه، نعناع یا شنبلیله به کاهش علائم رفلاکس اسیدی کمک می‌کند.بابونه : گل این گیاه در داروها استفاده می‌شود. ماده شیمیایی موجود گیاه بابونه سبب کاهش التهاب می‌شود. 5 قطره از تنتور این گیاه را سه بار در روز میل کنید. استفاده طولانی مدت بابونه ممکن است سبب بروز حساسیت شود.

 

بادرنجبویه : برای درمان نفخ معده و روده استفاده می‌شودرفلاکس معده مفید است. استفاده از این گیاه عوارض جانبی ندارد اما در صورتی که با گیاهان دیگر استفاده شود ممکن است سبب حساسیت پوستی مانند راش یا خارش پوستی شود.  

بادرنجوبه برای درمان نفخ معده و روده استفاده می‌شود

   جلبک دریایی فوکوس : 5 تا 1 میلی‌گرم از این گیاه که به صورت کپسول باشد سه بار در روز مصرف شود. مصرف این گیاه عوارض جانبی مربوط به مسمومیت ید در بردارد. خواص آن کمک به هضم غذا، رفع یبوست و کمک به سیستم گوارش است. در درمان نشانه‌های ریفلاکس معده بسیار مؤثر است.خار مریم : برای درمان موقتی سوزش سرِدل استفاده می‌شود. چون سرشار از کلسیم است برای ریفلاکس اسید معده مفید است. اما از 2 گرم از شیره‌ی آن نباید مصرف شود.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته

 

منبع:

isna.iryjc.ir


باز نشر مطالب بیتوته تنها با ذکر و آدرس سایت مجاز می باشد .



رفلاکس معده (GERD)  وقتی رخ می دهد که اسید معده از معده به مری باز می گردد و باعث معده درد یا سوزش سر دل یا ترش کردن معده می شود. این اتفاق زمانی می افتد که اسفنکتر مری (LES) تضعیف شده یا آسیب دیده است. به طور معمول، LES بسته می شود تا از انتقال مواد غذایی در معده و حرکت به سمت مری جلوگیری کند.

غذاهایی که می خورید میزان اسید معده شما را تحت تاثیر قرار می دهد. خوردن مواد غذایی مناسب کلید اصلی کنترل رفلاکس معده GERD است .

 علائم رفلاکس ممکن است از اسید معده زیاد یا بیش از حد کم باشد. در اینجا غذاهای خاصی وجود دارد که می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید تا علائم رفلاکس اسید معده را کنترل کنید.داروهای مناسب برای رفلاکس معده

سبزیجات به طور طبیعی کم چربی و دارای قند کم هستند و به کاهش اسید معده کمک می کنند. گزینه های خوب عبارتند از: لوبیا سبز، کلم بروکلی، مارچوبه، گل کلم، سبزیجات برگ دار، سیب زمینی و خیار.

زنجبیل دارای خواص ضد التهابی طبیعی است و روشی طبیعی برای درمان سوزش معده و سایر مشکلات گوارشی است. شما می توانید ریشه زنجبیل رنده شده را به غذاهایتان اضافه کنید یا چای زنجبیل را به منظور کاهش علائم مصرف کنید.

جو دوسر، یک غذای صبحانه، یک دانه کامل و منبع عالی فیبر است. جو دوسر می تواند اسید را در معده جذب کند و علائم ریفلاکس را کاهش دهد و باعث درمان معده درد ناشی از آن شود. دیگر گزینه های فیبر عبارتند از: نان سبوس دار و سبوس برنج.

میوه های غیر مرکبات، از جمله خربزه، موز، سیب و گلابی، احتمال اینکه باعث تحریک معده شوند را نسبت به دیگر میوه ها کمتر دارند.

گوشت های کم چرب مانند مرغ، بوقلمون، ماهی و غذاهای دریایی، علائم رفلاکس اسید را کاهش می دهند. آنها را کباب کنید یا آب پز کنید.

سفیده تخم مرغ یک گزینه خوب است. از زرده تخم مرغ دوری کنید چراکه دارای چربی زیاد است و ممکن است باعث بروز نشانه های رفلاکس معده شود.

منابع چربی های سالم عبارتند از: آووکادو، گردو، تخم کتان، روغن زیتون، روغن کنجد و روغن آفتابگردان. مصرف چربی های اشباع شده و چربی های ترانس را کاهش دهید و آنها را با این چربی های غیر اشباع سالم جایگزین کنید.

سوزش سر دل از علامت های رایج رفلاکس اسید معده و GERD است. بعد از خوردن یک وعده غذایی یا غذاهای خاص، ممکن است که احساس سوزش در معده یا قفسه سینه شما ایجاد می شود. GERD همچنین می تواند به دلیل حرکت اسید به مری باعث استفراغ نیز شود. سایر علائم عبارتند از:

بسیاری از افراد مبتلا به GERD دریافتند که غذاهای خاصی باعث علائم آنها می شوند. هیچ رژیم منفردی نمی تواند تمام علائم رفلاکس معده را برطرف کند و عوامل مختلف برای همه متفاوتند.

اگر چه پزشکان سر این که چه مواد غذایی در واقع علائم رفلاکس را ایجاد می کنند بحث می کنند، نشان داده شده که  برخی از غذاها مشکلات بسیاری برای مردم ایجاد می کند. برای کنترل علائم شما می توانید با حذف مواد غذایی زیر از رژیم غذایی خود شروع کنید.

غذاهای سرخ شده و چرب باعث می شود که LES آرام شود و اجازه بدهد تا اسید معده بیشتری به مری باز گردد. این غذاها باعث تاخیر در فرآیند تخلیه معده می شوند. خوردن غذاهای پرچرب باعث می شود که شما در معرض علائم رفلاکس  معده  باشید بنابراین کاهش چربی در کل روزانه می تواند کمک کند.

غذاهای زیر دارای چربی بالا هستند. از آن ها اجتناب کنید یا به ندرت از آن ها استفاده کنید.

میوه ها و سبزیجات در رژیم غذایی سالم مهم هستند. اما میوه های خاص مخصوصا میوه های دارای اسید بالا می توانند علائم رفلاکس معده را ایجاد کنند. اگر رفلاکس اسید معده مکرر دارید، باید مصرف خود را از غذاهای زیر کاهش دهید یا از بین ببرید:

شکلات حاوی ماده ای به methylxanthine است. نشان داده شده است که ماهیچه LES را آرام می کند و رفلاکس را افزایش می دهد.

غذاهای تند، مانند پیاز و سیر، علائم سوزش معده را در بسیاری از افراد ایجاد می کنند.

این غذاها در همه افراد محرک رفلاکس معده نیستند بعضی از این غذاها، همراه غذاهای تند، ممکن است شما را از دیگران تحریک کنند.

نعناع و محصولات با طعم نعناع، مانند آدامس و خشبو کننده ها، همچنین می توانند رفلاکس معده را ایجاد کنند.

افراد مبتلا به رفلاکس معده علائم خود را بعد نوشیدن قهوه در هنگام صبحانه میبینند. این به این دلیل است که کافئین یک عامل شناخته شده رفلاکس اسید معده است.

علاوه بر کنترل علائم ریفلاکس با رژیم غذایی و تغذیه، شما می توانید علائم را با تغییر شیوه زندگی کنترل کنید. این نکات را امتحان کنید:

هیچ رژیم غذایی برای جلوگیری از رفلاکس معده ثابت نشده است. با این حال، برخی از غذاها ممکن است برخی از علائم را کاهش دهد. تحقیقات نشان می دهد که افزایش مصرف فیبر، به ویژه میوه ها و سبزیجات، ممکن است فرد را از بازگشت اسید یا GERD محافظت کند.

افزایش فیبر رژیمی شما به طور کلی یک ایده خوب است. علاوه بر کمک به علائم GERD، فیبر نیز خطر ابتلا به موارد زیر را کاهش می دهد:

اگر سوالی در مورد اینکه آیا غذاهای خاصی باید بخشی از رژیم غذایی شما باشند، با پزشک خود صحبت کنید. به طور کلی نمی توان یک درمان قطعی رفلاکس را برای همه افراد پیشنهاد کرد چرا که غذاهایی که به بهبود رفلاکس اسید کمک می کنند برای یک فرد ممکن است برای فرد دیگری مشکل ساز باشد. همکاری با دکتر شما می تواند به شما در ایجاد رژیم غذایی برای کنترل یا کاهش علائم کمک کند.

افراد مبتلا به GERD معمولا علائم خود را با تغییرات شیوه زندگی و داروهای بدون نسخه کنترل می کنند. اگر تغییر سبک زندگی و داروها علائم را بهبود ندهد، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما می تواند داروهای تجویزی یا در موارد شدید جراحی را توصیه کند.

داروهای مناسب برای رفلاکس معده


‌ کاربری یا


گذرواژه

مرا به خاطر بسپار

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *