سیب زمینی حاوی نشاسته و تقریبا عاری از چربی و کلسترول است.این گیاه که یکی از درمان های طبیعی به حساب می آید قرن ها مورد استفاده قرار گرفته است.
۱- مصرف روزانه آب سیب زمینی با سلول های سرطانی مقابله می کند و مانع از آسیب دیدگی سلول های سالم می شود.
۲- آب سیب زمینی خاصیت ضد التهابی دارد و برای مبتلایان به آرتریت مفید است.خوردن یک لیوان از آب آن طی چند هفته درد را بر طرف خواهد کرد.
۳- منبع عالی آهن و فولیت است که برای تولید سلول های قرمز خون لازم است.بنابر این برای مبتلایان به کم خونی مفید است.خواص خوردن اب سيب زميني
۴- تاثیر سم زدایی دارد و در پاکسازی کبد موثر است.در صورت امکان هر روز صبح ناشتا یا نیم ساعت قبل از صبحانه، آب ۲۰۰ گرم سیب زمینی خام را میل کنید.
۵- ماسک تهیه شده از آب سیب زمینی و ماست برای آب رسانی به پوست وکاهش چروک و خط های ریز صورت مفید است.
۶- باکتری های مفید در سیستم گوارش را تکثیر می کند .
۷- مخلوطی ازآب آن با سفیده تخم مرغ و عسل را به مو ها بمالید و بگذارید ۲ ساعت بماند.سپس با شامپوی ملایم بشویید تا از ریزش مو پیش گیر ی شود.
برچسبآب سیب زمینی خام خاصیت خاصیت آب سیب زمینی خاصیت آب سیب زمینی خام خواص خواص آب سیب زمینی خواص آب سیب زمینی خام فواید فواید آب سیب زمینی فواید آب سیب زمینی خام مزایای آب سیب زمینی مزایای آب سیب زمینی خام مزیت آب سیب زمینی خام
دسامبر 21, 218
آگوست 3, 218
جولای 29, 218
جولای 29, 218
جولای 29, 218
جولای 22, 218
بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
درمان دیابت، پیشگیری از بیماری های قلبی و سم زدایی بدن از جمله فواید آب سیب زمینی خام هستند.
خواص شفا بخش سیب زمینی خام از مدتها پیش در طب سنتی شناخته شده، حتی اعتقاد بر این است که سیب زمینی باید خام مصرف شود. در واقع، پوست آن نباید مصرف شود، زیرا سمی است.سیب زمینی نارس با پوست سبز برای سلامتی خطرناک است. دارای سولانین است، سمی که در جوانه و قطعات سبز سیب زمینی ایجاد می شود.
آب سیب زمینی خام برای درمان سرطان بسیار خوب است و برای مقابله با بیماری های کبد و کلیه مفید است، و همچنین برای بیماری های قلبی، فشار خون بالا، دیابت ، بیماری های روماتیسمی، و بسیاری امراض دیگر مفید است به غیر از تمام مزایای که قبلا ذکر شد، نوشیدن آب سیب زمینی خام یک راه عالی برای تقویت ایمنی بدن است. همچنین برای از بین بردن سردرد مکرر و درد قاعدگی مفید است. سایر مزایای این نوشیدنی عبارتند از:
سموم بدن را پاک می کند.
برای مشکلات پوستی خوب است.
قند خون را کنترل می کند
بیماری های کبد و کلیه ها را درمان می کند
از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند
خواص ضد عفونی کننده آن، یک تصفیه کننده عالی برای پوست است، در حالی که سطح بالای ویتامین C و نشاسته از پیری پوست پیشگیری می کند . اگر به عنوان ماسک صورت استفاده شود، برای پوست هم بسیار عالیست در مبارزه با سلولیت بسیار مفید است. می توانید تکه های سیب زمینی خام را روی پوست قرار دهیدخواص خوردن اب سيب زميني
طریقه درست کردن آب سیب زمینی خام : اول، سیب زمینی ها را کاملا شستشو داده تمام جوانه و قطعات سبز را می گیریم. در مرحله بعد، سیب زمینی را تکه تکه کرده ، در یک آبمیوه گیری آبش را بگیرید آب سیب زمینی خام راباید تازه مصرف کنید و آن را می توان با آب سبزیجات و میوه ها (سیب، هویج، آب لیمو یا ) ترکیب کرده و برای شیرین کردن آن از کمی عسل هم میتوانید استفاده کنید./ hidoctor.ir
روی دکمه زیر کلیک فرمایید
فال حافظ
کپی برداری ممنوع !
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.
مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
سیب زمینی گیاهی است که دارای غده ی زیر زمینی خوراکی بوده و به عنوان یکی از مهم ترین و محبوب ترین غذا های سیاره زمین شناخته می شود.
سیب زمینی فواید زیادی برای سلامتی دارد که ما در این مقاله از سایت کوکا به طور کامل خواص سیب زمینی را برای سلامتی بدن، کوکان، ورزش و بدنسازی، معده و فواید ماسک و آب سیب زمینی خام را برای پوست صورت و موهای سر ارائه کرده ایم.
توجه : پیش از مصرف هرگونه ماسک بر روی صورت و نواحی حساس بدن، با مالیدن مقداری کمی از آن بر روی پوست دست خود به مدت حداقل 2 دقیقه، از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید.
آب سیب زمینی حاوی مقادیر بالایی ویتامین C می باشد که باعث هیدراتاسیون پوست شده و به عنوان مرطوب کننده طبیعی پوست صورت عمل می کند.
ماسک سیب زمینی و ماست
خواص خوردن اب سيب زميني
آب سیب زمینی را با ماست مخلوط کنید و آن را بر روی پوست بمالید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب گرم خوب بشویید.
پوست و آب سیب زمینی دارای خواص پاک کننده و سفید کننده پوست است و برای درمان لکه های پوستی مفید می باشد.
ماسک سیب زمینی پخته و هویج
هویج و سیب زمینی را آب پز کرده و له کنید، نصف قاشق چای خوری روغن زیتون را به آن اضافه کنید و بر روی پوست بمالید، بگذارید 2 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
سیب زمینی چربی پوست را کنترل می کند و پوست صورت را روشن تر می کند.
ماسک سیب زمینی و خیار و زردچوبه و آب لیموترش
آب یک عدد سیب زمینی و نصف خیار را بگیرید و با 1 قاشق غذاخوری آب لیموترش و 1 قاشق چای خوری زردچوبه ترکیب کنید و بر روس پوست بمالید، بگذارید 3 دقیقه بماند و سپس با آب گرم بشویید.
آب سیب زمینی چین و چروک پوست صورت را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
ماسک سیب زمینی برای پوست
هر روز آب سیب زمینی را با شکلات ترکیب کنید و با یک پد پنبه ای برای روی پوست صورت بمالید، بگذارید 2 دقیقه بماند و سپس با آب سرد خوب بشویید.
مواد سفید کننده طبیعی موجود در سیب زمینی می تواند برای درمان پف و گوی و سیاهی دور چشم مفید باشد.
ماسک سیب زمینی برای سیاهی دور چشم
آب یک سیب زمینی خام را بگیرید و با یک توپ پنبه آن را روی چشم های بسته قرار دهید، بگذارید 1 تا 15 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.
به جای آب سیب زمینی می توانید سیب زمینی را حلقه حلقه ببرید و استفاده کنید. این روش را یک بار یا دو بار در روز برای چند هفته انجام دهید تا نتیجه بگیرید.
آب سیب زمینی برای درمان شوره سر و موخوره مفید می باشد.
ماسک سیب زمینی و عسل برای موی سر
دو فنجان آب سیب زمینی را با 1 قاشق غذاخوری عسل و یک زرده تخم مرغ ترکیب کنید و بگذارید یک ساعت بماند سپس آن را بر روی ریشه ی مو و موی سر بمالید و پس از 3 دقیقه با آب گرم و شامپو خوب بشویید.
سیب زمینی حاوی ویتامین B، ویتامین C، روی، نیاسین و آهن است که فولیکول های مو را تقویت کرده و باعث افزایش رشد مو می شود، همچنین از شوره سر و ریزش مو جلوگیری می کند.
آب یک سیب زمینی را بگیرید و آن را 5 تا 1 دقیقه بر روی موها ماساژ دهید، بگذارید 15 دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید.
در روشی دیگر آب سیب زمینی، زرده تخم مرغ و عسل را با هم ترکیب کنید و آن را بر روی پوست سر و موها بمالید، بگذارید 3 دقیقه بماند و سپس با آب سرد شویید. این روش ها را یک بار در هفته انجام دهید.
سیب زمینی خاصیت قلیایی بالایی دارد و به بهبود هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش در نوزادان و کودکان کمک می کند و علاوه بر این سیب زمینی می تواند به جلوگیری از تخمیر در روده و رشد باکتری های مفید روده کمک کند.
سیب زمینی برای سم زدایی کبد از سموم مفید می باشد.
آنتوسیانین موجود در سیب زمینی رشد ویروس آنفلوآنزا در نوزادان و کودکان را کاهش می دهد.
برای درمان التهاب ناشی از نیش حشرات و درماتیت در نوزادان و کودکان می توانید تکه های سیب زمینی را بر روی آن قرار دهید.
سیب زمینی حاوی مقادیر بالایی کربوهیدرات می باشد که به بهبود هضم و سلامت معده و دستگاه گوارش کمک می کند.
آنزیم های موجود در سیب زمینی برای درمان زخم معده مفید هستند.
سیب زمینی منبع عالی ویتامین B6 می باشد که باعث افزایش انرژی در ورزشکاران و بدنسازان می شود.
اکثر بدنسازان و ورزشکاران سیب زمینی آن را به عنوان یک منبع اصلی کربوهیدرات می شناسند که باعث افزایش انرژی شده و برای حجم عضلات و کات عضلات مفید است.
مقادیر بالای فیبر موجود در سیب زمینی باعث کاهش اشتها شده و با کاهش کالری مصرفی روزانه به لاغری و کاهش وزن کمک می کند.
نوشیدن آب سیب زمینی پس از غذا باعث جلوگیری از رشد هورمونهای گرسنگی (گرلین و لپتین) میشود که مانع از overeating می شود و باعث کاهش وزن می شود.
سیب زمینی حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات است و به عنوان یک غذای ایده آل برای افراد لاغر شناخته می شود.
پیشنهاد می کنیم که افراد لاغر سیب زمینی آب پز و کبابی را در رژیم غذایی خود بگنجانند تا باعث چاقی و افزایش وزن و همچنین چاقی صورت آن ها شود.
سیب زمینی حاوی مقادیر بالای ویتامین C و فیبر می باشد که فشار خون بالا را کاهش می دهند، همچنین مقادیر بالای پتاسیم موجود در سیب زمینی به عنوان یک وازودیلاتور عمل کرده و به کاهش فشار خون کمک می کند.
کلسیم و منیزیم موجود در سیب زمینی به درمان روماتیسم کمک می کنند، همچنین نوشیدن آب سیب زمینی خام درد و التهاب روماتیسم را کاهش می دهد.
گفته می شود یکی از موثر ترین روش های درمانی برای سیاتیک استفاده از آب سیب زمینی است، آب سیب زمینی باعث تحریک عصب و حرکت پاها می شود.خواص خوردن اب سيب زميني
برای درمان سیاتیک روزی دو بار یک فنجان آب سیب زمینی خام را بخورید.
سیب زمینی مقادیر بالایی ویتامین C، پتاسیم و ویتامین B6 دارد که التهاب را کاهش داده و به درمان نقرس کمک می کند.
سیب زمینی حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئید، زاکسنتین، کاروتن و کورستین است که برای پیشگیری و درمان انواع سرطان و تومور مفید هستند.
همچنین مقادیر بالای ویتامین های A و C موجود در سیب زمینی که هر دو دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند می تواند بدن را در برابر سرطان محافظت کند.
سیب زمینی حاوی مقادیر بالای کاروتنوئید های لوتئین و زاکسنتین می باشد که برای سلامت قلب مفید هستند. همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در سیب زمینی باعث کاهش کلسترول خون شده و به پیشگیری از بیماری های قلبی کمک می کند.
منیزیم موجود در سیب زمینی مانع از رسوب کلسیم (کلسیفیکاسیون) در کلیه ها شده و به درمان سنگ کلیه کمک می کند.
آب سیب زمینی یکی بهترین روش های سم زدایی و پاکسازی کبد و کیسه صفرا است، ژاپنی ها از آب سیب زمینی خام برای درمان هپاتیت استفاده می کنند.
برای درمان کبد چرب هر روز صبح ناشتا یک لیوان آب سیب زمینی خام بنوشید.
مقادیر بالای فیبر موجود در سیب زمینی باعث بهبود حرکات روده شده و به پیشگیری و درمان یبوست کمک می کند.
سیب زمینی هضم آسانی دارد و باعث تولید انرژی در افرادی می شود که اسهال دارند.
توجه داشته باشید که زیاده روی در مصرف سیب زمینی به دلیل مقادیر بالای نشاسته می تواند اسهال را تشدید کند.
تحقیقات نشان داده است که ویتامین C موجود در سیب زمینی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و به پیشگیری و درمان سرماخوردگی کمک می کند.
گفته شده که خوردن سیب زمینی خام و آب سیب زمینی به درمان میگرن کمک می کند، همچنین اگر یک تکه سیب زمینی را بر روی پیشانی بمالید می تواند درد میگرن را کاهش دهد.
تحقیقات نشان داده است که آب سیب زمینی خام می تواند پوست را مرطوب کند و آنتی اکسیدان های موجود در آن باعث کاهش چین و چروک پوست و جاونسازی پوست صورت می شود.
آب سیب زمینی حاوی قندهای طبیعی است که انرژی را افزایش می دهند، همچنین مقادیر بالای تیامین موجود در سیب زمینی کربوهیدرات را تجزیه کرده و باعث افزایش انرژی می شود.
محتوای نشاسته ای موجو در آب سیب زمینی التهاب روده را کاهش داده و هضم را بهبود بخشد و به درمان یبوست، نفخ و سو هاضمه کمک می کند.
آب سیب زمینی خواص آنتی اسیدی دارد که به درمان زخم معده کمک می کند و می تواند یک لایه محافظ در دیواره معده ایجاد کند تا درد و ناراحتی ناشی از زخم معده را تسکین دهد.
پتاسیم موجود در آب سیب زمینی باعث کاهش فشار خون بالا شده و خطر ابتلا به حمله قلبی، آترواسکلروز و سکته قلبی را کاهش می دهد.
آب سیب زمینی غنی از ویتامین C می باشد که با تولید گلبول های سفید، ایمنی بدن را افزایش داده و به درمان سرماخوردگی و آنفلونزا کمک می کند.
آب سیب زمینی غنی از ویتامین C است که باعث بهبودی زخم ها و کاهش درد عضلات می شود.
نیاسین موجود در آب سیب زمینی گردش خون را تحریک کرده و باعث بهبود اکسیژن رسانی در بدن می شود.
مصرف منظم آب سیب زمینی سطح هورمون های جنسی را افزایش می دهد و به کاهش استرس و افسردگی کمک می کند.
سیب زمینی باعث سم زدایی کبد و کیسه صفرا می شود.
استعمال موضعی آب سیب زمینی می تواند به درمان بیماری های پوستی از جمله پسوریازیس، اگزما و آکنه و جوش صورت کمک می کند.
استفاده موضعی از آب سیب زمینی باعث بهبود سلامت مو شده و از موخوره، شوره سر، التهاب و خشکی پوست سر جلوگیری می کند.
آب سیب زمینی از سرطان و تومور پیشگیری می کند.
سیب زمینی های سبز اغلب حاوی مقادیر بالای آلکالوئید هایی مانند سولانین، چاکونین و آرسنیک می باشد که برای سلامتی مضر می باشند، مصرف سولانین می تواند عوارضی از جمله مشکلات گردش خون و تنفس، سردرد، گرفتگی عضلات و اسهال را ایجاد کند.
شاخص گلیسمی سیب زمینی بسیار بالا است بنابراین برای افراد دیابتی مناسب نمی باشد. سیب زمینی سرخ کرده حاوی مقادیر بالایی آکریل آمید است که تاثیر منفی بر روی ژن ها داشته و باعث ناباروری می شود.
زیاده روی در مصرف سیب زمینی به دلیل مقادیر بالای کربوهیدرات و نشاسته ی موجود در آن می تواند باعث چاقی شود.
مقادیر بالای پتاسیم موجود در سیب زمینی ممکن است با دارو های بتا بلوکر تداخل دارویی داشته باشد. همچنین تحقیقات نشان داده که مصرف زیاد سیب زمینی در زنان باردار خطر ابتلا به دیابت بارداری را افزایش می دهد.
طبع سیب زمینی سرد و تر است.
سیب زمینی حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات، فیبر و آب، پتاسیم، کلسیم، آهن و فسفر و ویتامین C، ویتامین های گروه B و ویتامین A می باشد.
چبن، هند و روسیه بزرگترین تولید کنندگان سیب زمینی در جهان هستند.
سیب زمینی را می توان به صورت خام، آب سیب زمینی، سیب زمینی آب پز، سیب زمینی کبابی و سیب زمینی سرخ کرده مصرف کرد.
پیشنهاد می کنیم که سیب زمینی را برای تهیه خورش سیب زمینی، انواع سوپ و آش، خوراک سبزیجات و سالاد سیب زمینی استفاده کنید.
منابع : organicfacts – medicalnewstoday – stylecraze
روی دکمه زیر کلیک فرمایید
فال حافظ
کپی برداری ممنوع !
© کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب کوکا به هر نحو غیر مجاز می باشد.
هر گونه کپی برداری از محتوای سایت کوکا پیگرد قانونی دارد.
استفاده از مطالب سایت کوکا در سایت های خبر خوان و دارای آی فریم نیز اکیدا ممنوع است.
مطالب بخش سلامت و پزشکی سایت کوکا فقط جنبه اطلاع رسانی و آموزشی دارند. این مطالب توصیه پزشکی تلقی نمی شوند و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک جهت تشخیص و درمان کرد.
پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید
© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.
بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت
سیب زمینی نوعی خوراکی است که سالهاست مردم دنیا از آن استفاده میکنند. سیب زمینی خوراکی نسبتا ارزانی است که حاوی موادمغذی فراوان از جمله فیبر، ویتامینها و موادمعدنی همچون ویتامین A و ویتامین C است که تأثیر فراونی در تقویت سیستم ایمنی بدن و کاهش فشار خون دارد. همچنین سیب زمینی بهدلیل داشتن کربوهیدرات فراوان برای رژیم غذایی ورزشکاران نیز بسیار مناسب است. در این مقاله همراه ما باشید تا خواص سیب زمینی را بهطورکامل تشریح کنیم. خواص خوردن اب سيب زميني
سیب زمینی بیش از ۱۰۰۰۰ هزار سال پیش در آندسِ آمریکای جنوبی کشت میشد و اولینبار در ابتدای قرن ۱۶ میلادی توسط گروهی از جهانگردان اسپانیایی به اروپا آورده شد. در حالحاضر سیبزمینی یکی از محصولات پرطرفدار در ایالات متحده است و مردم بهطور میانگین چیزی در حدود ۳۵ کیلوگرم سیبزمینی در سال مصرف میکنند. سیبزمینی را میتوان یکی از مواد خوراکی شناختهشده در اکثر کشورهای جهان دانست. تحقیقات زیادی در زمینهی خواص سیب زمینی در مرکز پزشکی MNT انجام شده است.
در این مقاله به برخی از خواص سیب زمینی اشاره میشود.
سیب زمینی پخته سرشار از مواد مغذی است و میتوان آن را بهعنوان خوراکی سالم و مفید در برهی غذایی گنجاند. مصرف زیاد میوه و سبزیجات برای سلامتی بسیار مفید هستند و خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها را کاهش میدهد. با مصرف این نوع مواد غذایی میتوانید رژیم غذایی و سبک زندگی سالمی داشته باشید.
درادامه، به چند تا از فواید سیب زمینی اشاره میکنیم:
وجود آهن، فسفر، کلسیم، منیزیم و روی در سیب زمینی در حفظ و تقویت ساختار استخوان بسیار مؤثر است. آهن و روی نقش مهمی در تولید و بازسازی کلاژن پوست دارند. فسفر و کلسیم نیز هر دو در حفظ ساختار استخوان بسیار مؤثرند، اما حفظ تعادل بین این مواد معدنی در تراکم و بافت استخوانی بسیار مهم و حیاتی است. نباید فراموش کرد که بالابودن میزان فسفر و پایینبودن کلسیم موجب کاهش تراکم بافت استخوان و در نهایت منجر به پوکی استخوان میشود.
به همان میزان که کاهش مصرف سدیم در تنظیم فشار خون بسیار حیاتی است، افزایش مصرف پتاسیم دریافتی در رژیم غذایی روزانه نیز اهمیت زیادی دارد. پتاسیم باعث گشادشدن عروق خونی میشود. براساس تحقیقات و آزمایشهای مرکز ملی سلامت و تغذیه (NHANES)، کمتر از ۲ درصد از بزرگسالان آمریکایی، روزانه ۴۷۰۰ میلیگرم پتاسیم دریافت میکنند. پتاسیم، کلسیم و منیزیم موجود در سیب زمینی بهطور طبیعی در کاهش فشارخون تأثیر میگذارد.
سیب زمینی فاقد کلسترول و سرشار از فیبر، پتاسیم، ویتامین C و ویتامین B6 است که برای سلامت قلب بسیار مفید میباشد. همانطور که گفته شد، سیب زمینی سرشار از فیبر است که به کاهش میزان کلسترول خون کمک میکند و همین مسئله منجربه کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی نیز میشود. تحقیقات انجامشده در مرکز ملی سلامت و تغذیه نشان میدهد، افزایش پتاسیم و کاهش سدیم دریافتی در رژیم غذایی خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگومیر را بهشدت کاهش میدهد.
سیب زمینی حاوی مادهی مغذی مفید و مهمی به کولین است. کولین به بهبود حرکت ماهیچه، تغییر خلقوخو، تقویت یادگیری و حافظه کمک میکند. مصرف سیبزمینی موجب حفظ ساختار غشاهای سلولی، تسهیل انتقال امواج عصبی، کمک بهجذب چربی و رشد اولیهی مغز نیز میشود. یک سیب زمینی بزرگ در حدود ۵۷ میلیگرم کولین دارد. این درحالی است که کولین موردنیاز مردان بهطور متوسط ۵۵۰ میلیگرم است که در زنان باید در حدود ۴۲۵ میلیگرم باشد.
سیب زمینی حاوی اسید فولیک است. اسید فولیک نقش مهمی در سنتز و بازسازی DNA دارد و بههمینخاطر از تشکیل انواع سلولهای سرطانی که معمولا بهدلیل جهش در DNA بهوجود میآیند، جلوگیری میکند. فیبر موجود در میوهها و سبزیجاتی مانند سیب زمینی، ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد. ویتامین C و کوئرستین (quercetin) موجود در سیب زمینی مشابه خواص آنتی اکسیدانهاست و از آسیب سلولها در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. همچنین تحقیقات اخیر نشان میدهد که سیب زمینی بنفش در کاهش التهاب و پیشگیری از ابتلا به سرطان رودهی بزرگ مؤثر است.
فیبر موجود در سیب زمینی از ابتلا به یبوست جلوگیری میکند و موجب تسهیل هضم غذا و سلامت دستگاه گوارش میشود.
فیبر از فاکتورهای مهم در کنترل وزن است. فیبر در دستگاه گوارش فشرده میشود. با توجه بهاینکه سیب زمینی حاوی فیبر است، مصرف آن موجب احساس سیری و کاهش اشتها میشود؛ بههمینخاطر فرد مدتزمان بیشتری احساس سیری میکند و درنتیجه، کالری دریافتی نیز کمتر میشود.
سیب زمینی منبع غنی ویتامین B6 است. ویتامین B6 نقش مهمی در سوخت و ساز بدن دارد. نیاز ما به انرژی از گلوکز تأمین میشود و کربوهیدراتها و پروتئینها مولکولهای ذخیرهکنندهی انرژی در بدن هستند که در مواقع نیاز باید تبدیل به گلوکز شوند تا بدن بتواند انرژی مورد نیاز در فعالیتهای روزانهی خود را تأمین کند. ویتامین B6 موجود در سیبزمینی تسهیل کنندهی روند شکسته شدن مولکولهای کربوهیدارت و پروتئین و تبدیل آن به گلوکز هستند.
کلاژن سیستم پشتیبان پوست است. ویتامین C خاصیت آنتیاکسیدانی دارد. آنتیاکسیدان از آسیب سلولهای پوست در برابر آفتاب، آلودگی و سیگار کمک جلوگیری میکند. همچنین ویتامین C موجب کاهش چینوچروک و بهبود بافت پوست هم میشود.
تحقیقات نشان میدهد که ویتامین C میتواند از شدت و نیز مدت سرماخوردگی بکاهد. همانطور که گفته شد سیب زمینیها سرشار از ویتامین C هستند.
باید بهخاطر داشت که خواص و مزایای سیب زمینی کاملا بستگی به نوع پخت آن دارد. خوردن یک سیب زمینی بهتنهایی کالری نسبتا پایینی دارد، ولی متأسفانه امروزه در پخت سیب زمینی از روغن، خامه و کره و حتی پنیر استفاده میشود که کالری بالایی دارند.
سیب زمینی سایز متوسط حدود ۱۰۰ گرم کالری دارد. سیب زمینی سفید که با پوست پختهشده باشد، حاوی مواد زیر است:
علاوه بر اینها سیب زمینی مقادیری نیاسین، کولین و زینک نیز دارد.
سیب زمینی خام حاوی مقدار کمی سدیم است. میزان سدیم موجود در سیب زمینی حدود ۱۰ میلیگرم یعنی کمتر از ۱ درصد از نیاز روزانهی بدن است. اگرچه، این مسئله درمورد نوع فراوریشدهی آن مانند سیب زمینی سرخشده و چیپس سیب زمینی صدق نمیکند.
همانطور که پیش از این نیز گفته شد انرژی مورد نیاز بدن از شکستهشدن مولکولهای گلوکز تأمین میشود. سیب زمینی حاوی مقداری لیپوئیک اسید است که روند شکسته شدن مولکولهای گلوکز و تبدیل آن به انرژی مورد نیاز بدن را راحتتر میکند.
برخی تحقیقات نشان میدهد که لیپوئیک اسید در کنترل قند خون، گشادشدن رگهای خونی، محافظت در برابر رتینوپاتی (retinopathy) یا آسیب به شبکیه چشم، مغز و بافت عصبی نقش مهمی دارد.
کوئرستین (Quercetin) فلاونولی است که در میوهها، سبزیجات، برگها و دانهها یافت میشود. فلاونوئید در پوست سیب زمینی وجود دارد و خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی آن موجب کاهش آسیب به سلولهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد میشود.
فلاونوئید نوعی ترکیب ارگانیک است که از بدن در برابر بیماریهای محافظت میکند.
سیب زمینی شامل ویتامین C است که خاصیت آنتیآکسیدانی دارد. مصرف آنتیاکسیدانها باعث پیشگیری از آسیب سلولی و سرطان میشود و موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و قلب میشوند.
فیبر موجود در سیب زمینی به عملکرد مناسب گردش خون و دستگاه گوارش کمک بیشتری میکند.
نکته: براساس گزارشهای وزارت کشاورزی ایالات متحده، بیش از نیمی از سیب زمینی موجود در آمریکا بهصورت سرخشده مصرف میشود. این درحالی است که مصرف این نوع پخت اصلا توصیه نمیشود. راههای سادهتر، ارزانتر و البته سالمتری هم برای طبخ سیب زمینی وجود دارد.
سیب زمینی انواع بسیار متفاوتی دارد، مانند سیب زمینی شیرین، سفید، زرد، قرمز و آبی که تنها چند نمونه از انواع گونههای متفاوت سیب زمینی هستند.
درادامه، چند نمونه دستور طبخ سیب زمینی به شما پیشنهاد میشود:
پختن: سیب زمینی نشاستهای مانند نوع قرمز آن را میتوانید آبپز کنید.
کبابی یا سرخشده: همه نوع سیب زمینی را میتوان بهصورت کبابی یا سرخشده نیز مصرف کرد.
سالاد سیب زمینی: سیب زمینیهایی که بافت مومی دارند مانند سیب زمینی قرمز یا انگشتی، برای تهیه سالاد استفاده میشوند.
سیب زمینیهایی را انتخاب کنید که از لحاظ ظاهری سالمتر و نسبتا صاف هستند. از انتخاب سیب زمینیهایی که جوانه زدهاند یا سبز شدهاند هم پرهیز کنید.خواص خوردن اب سيب زميني
پیشنهاد ما این است که سیب زمینیهای بستهبندی شده و شستهشده نیز نخرید، زیرا شستن سیب زمینی باعث میشود پوشش محافظتی روی پوست آن از بین برود و در نتیجه زودتر خراب شوند.
بهتر است سیب زمینیها را در دمایی بین ۷ تا ۱۰ سانتیگراد و در محیطی تاریک و خشک مانند انباری نگهداری کنید.
قرارگرفتن سیب زمینی درمعرض آفتاب منجر به تشکیل سولانین در سیب زمینی میشود. سولانین باعث سبزشدن سیب زمینی میشود و بسیار سمی است. نگهداری سیب زمینی در فریزر نیز موجب تبدیل نشاستهی موجود در آن به شکر و بدمزهشدن آن میشود.
از نگه داشتن سیب زمینی نزدیک پیاز نیز خودداری کنید، زیرا گاز متصاعدشده از این دو ممکن است باعث تسریع فاسدشدن پیاز و سیب زمینی شود.
عمر مفید سیب زمینی کاملا رسیده، حدود ۲ ماه است که البته در صورت وجود یک سیب زمینی خراب در بین آنها ممکن است این زمان کاهش یابد. پس بهتر است با بررسی مداوم سیب زمینیهای انبارشده، خرابها را جدا کنید.
ویتامین، موادمعدنی و فیبر در پوست سیب زمینی وجود دارد. بههمینخاطر بهتر است سیب زمینی را با پوست بخورید.
سیب زمینی را با آب خوب بشویید و هرگونه فرورفتگی و جوانهی آن را نیز با چاقو کاملا خارج کنید. از یک چاقوی ضدزنگ استفاده کنید تا از واکنش فلز با سبزی و تغییر رنگ سیب زمینی جلوگیری شود.
سیب زمینی شکمپر که با پوست پخته شده است، غذای سالم و بسیار مغذی است و میتوانید آن را با سالاد و سس، پنیر، حبوبات پخته یا دیگر مواد خوشمزه ترکیب کنید. پخت سیب زمینی با پوست باعث حفظ موادمغذی آن میشود. سیبزمینی را میتوان با نعناع و فلفل سیاه آبپز کرد. همچنین بخارپز کردن آن باعث میشود ویتامینهای محلول در آب موجود در سیبزمینی بهتر حفظ شوند.
برای تهیه سالاد سیب زمینی سالم، بهتر است سیب زمینی را آبپز کنید و پس از خنک شدن با سیر تازه، نعناع و روغن زیتون سرو کنید.
گیاه سیب زمینی، گوجه فرنگی و بادمجان به خانوادهی گیاهان نایتشید (اکثر سبزیجات نایت شید (nightshade) خوراکی نیستند و سمی هستند، اما بسیاری از آنها نیز مغذی هستند) تعلق دارند. بههمینخاطر تا مدتها تصور میشد که سیبزمینی نیز گیاهی غیرخوراکی است.
سیب زمینیهایی که رنگ آنها تغییر کرده و یا سبز شدهاند، بهاحتمال زیاد حاوی سولانین هستند که ترکیبی سمی است و ممکن است مشکلاتی در سیستم گردش خون و تنفس افراد مانند سردرد، گرفتگی عضلات و اسهال ایجاد کند.
قبل از مصرف سیب زمینی دقت کنید که تمام جوانههای آن را کاملا جدا کرده باشید. اما اگر رنگ سیب زمینی تغییر کرده یا سبز و کبود است، آن را دور بیندازید.
مطالعات نشان میدهد که سیب زمینی وقتی در دمای بالای ۱۲۰ درجهی سانتیگراد پخته میشود یک مادهی شیمیایی به آکریلآمید تولید میکند. این ترکیب در پلاستیک، چسب، رنگ و سیگار یافت میشود که ممکن است زمینهی ابتلا به چند نوع سرطان را فراهم کند.
آکریلآمید (Acrylamide) ترکیبی اسیدی و سرطانزاست و ممکن است تأثیر طلوبی بر روی ژنها و باروری نیز داشته باشد.
توجه داشته باشید که میزان آکریلآمید، چربی و سدیم در چیپس سیب زمینی، سیب زمینی سرخشده و سیب زمینی فراوریشده بسیار بالاست.
سیب زمینی سرشار از کربوهیدارت است که افراد چاق و مبتلا به دیابت نباید در مصرف آن زیادهروی کنند.
در مصرف هر نوع مادهی غذایی حاوی کربوهیدرات مانند سیب زمینی، برنج یا ماکارونی نباید زیادهروی کرد. بهتر است سبزیجات غیرنشاستهای را با سیب زمینی مصرف کنید تا تعادل حفظ شود. از طرف دیگر مصرف حبوبات در کاهش خطر ابتلا به دیابت بسیار مؤثر است.
مسدودکنندهی آدرنرژیک بتا
مسدودکنندهی گیرندهی آدرنرژیک بتا (Beta-blockers) معمولا برای بیماران قلبی تجویز میشود. افزایش سطح پتاسیم منجر به افزایش خون میشود، بههمینخاطر معمولا مصرف غذاهای حاوی پتاسیم مانند سیب زمینی در هنگام تجویز Beta-blockers توصیه میشود.
افزایش سطح پتاسیم در بدن میتواند منجر به آسیب کلیوی و اختلال در عملکرد کلیهها شود. کلیههای آسیبدیده قادر به تصفیهی پتاسیم مازاد خون نیستند که این مسئله ممکن است بسیار خطرناک باشد.
سیبزمینیها یک ریشهی خوراکی است که در خاک رشد میکنند. آلوده بودن خاک به فلزات سنگین یا مواد سمی باعث آلوده شدن سیب زمینی هم میشود. بنابراین، اگر واقعا نگران آلودگی سیب زمینی هستید، میتوانید در باغچهی منزل خود سیب زمینی بکارید یا سیب زمینی ارگانیک تهیه کنید. داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل، سلامت بدن شما را تأمین میکند. بهتر است بهجای اینکه بر روی یک مادهی غذایی تمرکز کنید، انواع مختلفی از مواد غذایی سالم و مفید را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
((a){ c{try{ a(‘.single-container .post’).(‘class’)..(‘ ‘).reduce((f,g){ <g.indexOf('category-')
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
”
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(”)[]
.(”)
.type ‘text/’
‘/’
.src + ‘?v’ . + ” + ” + ”
.(“”)[]
.(“”)
.type “text/”
.
.src “”
خواص خوراکی ها
خواص حنا؛ ۱۲ خاصیت درمانی گیاه هزار و یک خاصیت
۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و
قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید
جاهای دیدنی کاشان، بهشت تاریخ و طبیعت ایران
عفونت ادراری در کودکان؛ علائم، دلایل و راه های درمان
کلم بروکسل؛ ۱۵ خاصیت اعجابانگیز کلم بروکسل برای بدن
ویزای یونان؛ راهنمای جامع ویزای گردشگری و تجاری یونان با VFS GLOBAL
گلوتامین؛ منابع و مکمل ها، فواید و مقدار مصرف آن
بهترین کشورها برای مهاجرت در سال ۲۰۱۹ کداماند؟
عجیب ترین میوه های دنیا چه خواصی دارند؟
فینگرفود؛ خوشمزهترین فینگرفودهای دنیا
بلندترین برج های جهان در کدام کشورها قرار دارند؟
پرفروش ترین خودروهای جهان در سال ۲۰۱۷
1