حبس تعزیری درجه 4 چیست

حبس تعزیری درجه 4 چیست
حبس تعزیری درجه 4 چیست

خوش آمدید. به حساب کاربری خود وارد شوید.

آدرس ایمیلی که با آن ثبت‌نام کرده‌اید را وارد نمائید تا یک رمز عبور جدید برای شما ارسال شود.

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

شاید بارها این جمله را شنیده‌ایم که «قاضی، متهم را به چند سال حبس تعزیری محکوم کرد» اما به راستی منظور از حبس تعزیری چیست؟ چه ویژگی‌هایی دارد؟ و چه تفاوتی با دیگر حبس‌ها دارد؟ برای یافتن پاسخ این پرسش‌ها ابتدا باید با معنای مجازات و سپس تفاوت مجازات‌های تعزیری و غیرتعزیری آشنا شویم و پس از آن به حبس تعزیری به عنوان یکی از مجازات‌های تعزیری و انواع آن بپردازیم.حتما بخوانید:مصادیق جرایم رایانه ای، مواد قانونی و مراجع رسیدگی به آنمجازات های جایگزین حبس و جزئیات آنها در قانونتعلیق مجازات چیست و چه شرایطی دارد؟
حبس تعزیری درجه 4 چیست

در عصر مدرن به ناچار رفتارهای انسان در حوزه‌های فردی و اجتماعی تحت تأثیر قوانین و مقررات مختلف قرار گرفته است و بی‌شک یکی از مهم‌ترین این قوانین و مقررات، قوانین کیفری هستند. قوانین کیفری به‌طور کلی به تبیین سه موضوع می‌پردازند:

مجازات به عنوان واکنشی که جامعه در برابر ارتکاب جرم از خود نشان می‌دهد، باید پیش از ارتکاب جرم توسط قانون‌گذار پیش‌بینی شده باشد و صرفا در این حالت است که می‌توان فرد را به علت انجام یک رفتار ممنوعه، به مجازات محکوم کرد اما باید توجه داشت که همه‌ی مجازات‌ها و کیفرهایی که در برابر نقض رفتارهای ممنوعه (ارتکاب جرم) درنظر گرفته شده است، از حیث نوع و آثار یکسان نیستند. با مراجعه به قانون مجازات جمهوری اسلامی‌ ایران که برمبنای شریعت اسلامی‌ تدوین شده است، با چهار نوع مجازات که افراد در صورت ارتکاب جرم ممکن است به یکی از آنها محکوم شوند، روبه‌رو می‌شویم و این چهار نوع مجازات عبارتند از: حد، قصاص، دیه، و تعزیر.

حد به مجازات‌هایی از قبیل شلاق، حبس ابد، اعدام، سنگسار و تبعید گفته می‌شود که نوع و میزان آن در شرع مشخص شده است. برای مثال استعمال مشروبات الکلی (شُرب خَمر) جرمی‌ است که دارای مجازات از نوع حد یعنی هشتاد ضربه شلاق است. علاوه بر اینکه میزان و نوع مجازات حدی در شرع مشخص شده است، موجبات اِعمال این نوع مجازات نیز در شریعت اسلامی‌ احصاء شده است؛ یعنی به‌طور مشخص تعیین شده است که فرد در صورت ارتکاب چه نوع رفتاری با این نوع مجازات‌ها روبه‌رو خواهد شد و نمی‌توان جز برای آنچه که مشخص شده است، این مجازات‌ها را اعمال کرد.

قصاص مجازاتی است که برای تعرض و آسیب عمدی یک انسان به جسم دیگران درنظر گرفته می‌شود و به موجب آن فردی که آسیب دیده است، به عنوان مجازات از فرد مجرم قصاص می‌گیرد؛ یعنی عین همان آسیب را به طرف مقابل وارد می‌کند. مهم‌ترین تعرض عمدی به جسم دیگران که موجب قصاص مجرم می‌شود، قتل است. قصاص به عنوان یک مجازات، حقِ مجنی‌علیه (فرد صدمه‌دیده) است؛ یعنی برای نمونه اگر فردی به صورت عمدی اعضای بدن فرد دیگر را قطع کند، فردی که عضوی از اعضای بدن وی قطع شده است، می‌تواند در قبال دریافت دیه از حق خود در خصوص قطع عضو مجرم بگذرد و گذشت کند.

دیه مجازاتی است که برای تعرض و آسیب غیرعمدی یک انسان به جسم دیگران درنظر گرفته می‌شود؛ یعنی اگر فردی به صورت غیرعمدی به جسم انسان دیگر صدمه‌ای وارد کند باید دیه‌ی آن صدمه و آسیب را که در قانون مشخص شده است، به فرد آسیب‌دیده بپردازد. برای مثال اگر در حین رانندگی، فردی با انسان دیگر برخورد کند و به وی صدمه بزند، راننده باید دیه‌ی مقتول را بپردازد.

تعزیر به مجازات‌هایی از قبیل حبس، جزای نقدی و شلاق گفته می‌شود که میزان و نوع آن در شرع مشخص نشده است بلکه حاکم (یعنی قانون‌گذار) حسب مورد نوع و میزان آن را تعیین می‌کند. یک نکته مهم در خصوص این نوع مجازات آن است که میزان مجازات تعزیری نمی‌تواند از مجازات‌های حدی بیشتر باشد.

با توجه به نکاتی که مطرح شد در ادامه به صورت دقیق‌تر حبس تعزیری و انواع آن را تعریف می‌کنیم.

حبس تعزیری یکی از مجازات‌های تعزیری است که میزان آن در شرع مشخص نشده است و تعیین میزان آن با قانون‌گذار است اما در هر صورت، میزان آن نباید از مجازات‌های حدی بیشتر باشد.

در میان مجازات‌های حدی فقط یک نوع حبس وجود دارد که عبارت است از حبس ابد. برای نمونه یکی از مجازات‌های جرم محاربه، حبس ابد است؛ یعنی افرادی که با در دست گرفتن سلاح و با قصد ایجاد ترس و وحشت در میان مردم امنیت جامعه را برهم می‌ریزند، مرتکب جرم محاربه شده‌اند و طبق قانون، قاضی می‌تواند آنها را به حبس ابد محکوم کند.

بر این اساس میزان حبس تعزیری باید کمتر از حبس ابد باشد و حبس ابد نمی‌تواند به عنوان حبس تعزیری درنظر گرفته شود. برای مثال طبق ماده‌ی ۷۱۴ بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی، هرگاه راننده در اثر بی‌احتیاطی موجب قتل غیرعمدیِ فرد دیگری شود، به شش ماه تا سه سال حبس محکوم می‌شود.

در این مورد که حبس از انواع حبس‌های تعزیری است، قاضی می‌تواند فرد را یا به شش ماه حبس، یا سه سال حبس یا برای مدتی میان این دو مثلا دو سال محکوم کند اما نمی‌تواند او را به بیش از سه سال یا کمتر از شش ماه حبس محکوم کند.

پس از آشنایی اجمالی با حبس تعزیری و اکتفا کردن به این نکته که «هر حبسی غیر از حبس ابد، حبس تعزیری است»، باید به این موضوع مهم پرداخت که تعزیری بودن حبس چه آثاری دارد؟

حبس تعزیری به عنوان یکی از مجازات‌های تعزیری همه‌ی احکام این قسم مجازات‌ها را دارد. در اینجا به سه اثر مهم تعزیری بودن حبس اشاره خواهیم کرد.

طبق ماده‌ی ۴۰ قانون مجازات اسلامی‌ در صورتی که حبس، تعزیری بوده و میزان آن دو سال یا کمتر از دو سال باشد با وجود برخی شرایط، قاضی می‌تواند برای مدت ۶ ماه تا ۲ سال صدور حکم را به تعویق بیندازد و در این مدت، به جای زندانی کردن فرد برای وی اموری همچون انجام فعالیت‌های حرفه‌ای خاص تعیین کند و پس از سپری شدن مدت مقرر و براساس پای‌بندی فرد مجرم به دستورات دادگاه، برای فرد حکم صادر کند که در این صورت اگر فرد به تمامی‌ِ دستورات دادگاه در این مدت عمل کرده باشد، امکان این را دارد که از همه‌ی مجازات حبس به طور کلی معاف شود. در این حالت حبس این فرد حبس تعزیری است و با توجه به اینکه صدور حکم حبس وی به تعویق افتاده است، به این نوع از حبس تعزیری، «حبس تعویقی» گفته می‌شود.

طبق ماده‌ی ۴۱ قانون مجازات اسلامی‌ در برخی از جرایم در صورتی که مجازات تعیین شده برای یک جرم، حبس تعزیری بوده و میزان آن ۱۵ سال یا کمتر از ۱۵ سال باشد، قاضی می‌تواند پس از صدور حکم و در صورت وجود شرایطی که قانون‌گذار تعیین کرده است، اجرای تمام حبس یا قسمتی از آن را برای مدت یک تا پنج سال معلق نماید. پس از تعلیق اجرای حبس تعزیری، فرد مجرم به جای زندانی شدن، آزاد می‌شود و اگر در مدت تعلیق اجرای حبس مرتکب جرم دیگری نشود، این محکومیت از پیشینه‌ی کیفری فرد پاک می‌شود. در این حالت به این نوع حبس تعزیری، «حبس تعلیقی» گفته می‌شود.

به موجب ماده‌ی ۶۴ قانون مجازات اسلامی‌ افرادی که در جرایم عمدی به یک سال یا کمتر از یک سال حبس تعزیری محکوم می‌شوند، به مجازات‌های جایگزین از قبیل جزای نقدی و انجام خدمات عمومی‌ رایگان محکوم می‌شوند. این جایگزین‌های حبس صرفا در مورد حبس تعزیری اعمال می‌شوند.

(function(a){function c(){try{return 0===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return 0<=g.indexOf('category-')

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ‘0’ + now.getMonth() + ‘0’ + now.getDate() + ‘0’ + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[0];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

فارغ التحصیل کارشناسی حقوق از دانشگاه تهران _ دانشجوی کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تهران

مقاله مفيد و خوبي بود. موفق باشيد…

بجای قانون مجازات اسلامی بگیم قانون مجازات اعراب بدوی!!!
اعدام، شلاق، قطع عضو….
حیوونا هم اینطوری با هم رفتار نمیکنن

از توجه شما به متن بسیار سپاسگزارم. بالاخره هر کیفی، کیفری دارد و اگر هرکدام از ما در موقعیتی قرار بگیریم که حق فردی یا اجتماعی مان مورد تجاوز و تعرض قرار بگیرد، دور از ذهن است که بپذیریم متعرض پاسخ رفتار خود را در قالب مجازات تحمل نکند.

هههه از چه می ترسی ای جوان
جرم نکن و نتررررررس

خیلی متن روان و قابل فهمی بود. مچکر

حبس تعزیری درجه 4 چیست

از لطف و حسن توجه شما بسیار سپاسگزارم.


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

قرص امپرازول چیست؛ موارد مصرف و عوارض امپرازول

بهترین فیلم های تاریخ سینما که حداقل یک بار باید ببینید

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص سیاه دانه و عوارض جانبی آن برای سلامتی

آخرین مطالب


خواص دانه چیا برای لاغری

خواص آلو؛ ۷ خاصیت مهم آلو برای سلامتی

انتخاب پرده اتاق خواب؛‌ ۱۵ نکته مهم برای انتخاب پرده اتاق خواب

قانون ۱۵ دقیقه و تأثیر معجزه‌آسای آن در دستیابی به اهداف

کویر مرنجاب اصفهان؛ گشت‌و‌گذار در سرزمین بی‌هیاهوی ایران

ترین های جهان


شادترین کشورهای جهان در سال ۲۰۱۸

بهترین فیلم های تاریخ سینما که حداقل یک بار باید ببینید

بهترین فیلم های اکشن؛ ۳۱ فیلم برتر برای دوستداران هیجان

باهوش ترین نژاد سگ ها در دنیا و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آنها

مرگ‌بارترین بیماری های دنیا که قربانیان زیادی می‌گیرند

بهترین فیلم های ژاپنی؛ معرفی ۱۲ فیلم ژاپنی پر طرفدار

۶۸ راه اثبات شده برایافزایـش قــدرت مــغـز

حبس تعزیری چیست ؟ حبسی است که در اختیار حاکم بوده و در مقابل حبس حدی نیست و میتوان گفت گاهی نیز مقابل حبس تعلیقی است که در مورد متهم اجرا نشده اما در حال حبس تعزیری اجرا خواهد شد. که این نوعی تادیب حساب میشود همچنین این قانون طبق ماده 16 مجازات اسلامی جمهوری اسلامی ایران به نظر حاکم واگذار شده است.

لازم به ذکر است این نوع حبس برای جرائمی در نظر گرفته شده است که ریشه شرعی داشته و جزء اعمال حرام محسوب میشوند. که برای این نوع حبس ها مجازات معینی در نظر گرفته و یا تعیین نشده است. همچنین باید بدانید که بر خلاف باور اکثریت حبس های تعزیری قابل فروش و یا معاوضه با جزای نقدی نمی باشند.

معافیت از مجازات برای جرایم سبک اختصاص به جرایم تعزیری دارد. تعزیر طبق قانون مجازات اسلامی تادیب یا عقوبتی است که نوع و مقدار آن در شرع تعیین نشده و به نظر حاکم واگذار شده است و انواع آن از قبیل: حبس، جزای نقدی و شلاق باید کمتر از حد باشد؛ بنابراین این مقررات درباره حدود، قصاص و دیات که جنبه شرعی دارند، جاری نیست.

۱- گناهانی که موجد حد خواهد شد به عنوان مثال می توان زنا و لواحق آن، قذف، شرابخواری، سرقت، محاربه و ارتداد را نام بردحبس تعزیری درجه 4 چیست

۲- جرائم و جنایاتی که باعث قصاص مجرم خواهد شد ، به عنوان مثال میتوان به قتل عمدی، نقص عضو، ضرب و جرح اشاره کرد.

۳- جرم و جنایاتی که باعث دیات خواهد شد به عنوان مثال میتوان به قتل شبه عمد، قتل خطای محض، جنایت بر اندام‌های بدن از قبیل: آسیب وارد کردن بر سر، صورت، دست، پا، چشم، بینی، گوش، لب، زبان، دندان‌ها، گردن، همچنین جنایت بر حواس بدن از قبیل: حس شنوایی، بینایی، بویایی و چشایی موارد اشاره داشت

۴- رفتار و اعمال هایی که باعث تعزیر خواهد شد و همچنین گناهانی که در شرع برای آنها حد تعیین نشده باشد.

در جرایم تعزیری محکومین که به بیش از سه سال حبس دچار شوند و دارای سو پیشینه تلقی شوند ، جرم آنها تا دو سال پس از اجرای جکم و پر از آن مدت سابقه آنها نیز پاک خواهد شد.

در ادامه نیز در مورد جرم های تعزیری و حبس آن توضیحات بیشتری را برای شما کاربران خواهیم داد ، در ادامه با وکلای موسسه امین همراه باشید.

بله درست شنیدید ، در حبس تعزیری امتیاز هایی وجود دارد که شاید تا به حال به گوشتان نخورده باشد ، برای مقال میتوانیم بگوییم که این مجازات بر خلاف دیگر مجازات ها می باشند و از انعطاف بیشتری برخوردار هستند ، به طوری که گذشت و عفو در این مجازات ها بیشتر شنیده شده و بیشتر در این مجازات آسان میگیرند. البته این امتیاز ها به همه مجرمان تعلق نخواهد گرفت، اگر مجازات ها بسیار سنگین باشد شرایط بسیار سخت و دشوار خواهد شد. اما میتوان گفت هر حبسی به غیر از حبس ابد میتوان حسب تعزیری باشد.

تعزیر در قانون و جرم ها به معنی حبس ، شلاق و جزای نقدی معنا شده است که البته میزان آنها در شرع مشخص نشده است بلکه حاکم نیز باید نسبت به جرم اتفاق افتاده میزان آن را تعیین و مشخص کند.

نکته : میزان مجازات های تعزیری نمی تواند از مجازات حدی بیشتر باشد.

برای متوجه شدم و اطلاع از مجازات حدی توضیح بسیار کوتاه و مختصری را برای شما کاربران نیز خواهیم گفت :

مجازات حدی به مجازات هایی گفته میشود که در شرع اسلام برای مجازات آنها حدودی تعیین شده است ، از انواع آن میتوان به ، اعدام ، شلاق ، تبعید نیز اشاره داشت. در مجازات اسلامی در قانون 64 نیز افرادی که در جرایم عمدی به یک سال یا کمتر از یک سال Imprisonment تعزیری محکوم میشوند ، می توانند مجازات جایگزین برای خود انتخاب کنند ، این مجازات می تواند نقدی و یا انجام خدمات عمومی رایگان باشد.

در قوانین جمهوری اسلامی ایران Imprisonment تعزیری نیز به 8 درجه تقسیم بندی میشوند :

حبس تعزیری درجه 1

حبس بالای 25 سال

جزای نقدی بالای 1 میلیارد ریال

مصادره کل اموال

انحلال شخص حقوقی

حبس تعزیری درجه 2

حبس بین 15 تا 25 سال

جزای نقدی بالای 550 میلیون ریال تا 1 میلیارد ریال

حبس تعزیری درجه 3

حبس بین 10 تا 15 سال

جزای نقدی بالای 360 میلیون ریال تا 550 میلیون ریال

حبس تعزیری درجه 4

حبس بین 5 تا 10 سال

جزای نقدی بالای 180 میلیون ریال تا 380 میلیون ریال

انفصال دائم از خدمات دولتی و عمومی

حبس تعزیری درجه 5

حبس تعزیری درجه 4 چیست

حبس بین 2 تا 5 سال

جزای نقدی بین هشتاد میلیون (۸۰۰۰۰۰۰۰) ریال تا یکصد و هشتاد میلیون (۱۸۰۰۰۰۰۰۰) ریال

محرومیت از حقوق اجتماعی 5 تا 15 سال

ممنوعیت دائم از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی

ممنوعیت دائم از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی

حبس تعزیری درجه 6

حبس بین 6 ماه تا 2 سال

جزای نقدی بیست میلیون (۲۰۰۰۰۰۰۰) ریال تا هشتاد میلیون (۸۰۰۰۰۰۰۰) ریال

شلاق از ۳۱ تا ۷۴ ضربه و تا ۹۹ ضربه

محرومیت از حقوق اجتماعی 6 ماه تا 5 سال

انتشار حکم قطعی در رسانه‌ها

ممنوعیت از یک یا چند فعالیت شغلی یا اجتماعی برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت ۵ سال

ممنوعیت از دعوت عمومی برای افزایش سرمایه برای اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت ۵ سال

ممنوعیت از اصدار برخی اسناد تجاری توسط اشخاص حقوقی حداکثر تا مدت ۵ سال

حبس تعزیری درجه 7

حبس از 92 روز تا 9 ماه

جزای نقدی بیش از ده میلیون (۱۰۰۰۰۰۰۰) ریال تا بیست میلیون (۲۰۰۰۰۰۰۰) ریال

شلاق از ۱۱ تا ۳۰ ضربه

محرومیت از حقوق اجتماعی تا ۶ ماه

حبس تعزیری درجه 8

حبس تا ۳ ماه

جزای نقدی تا ده میلیون (۱۰۰۰۰۰۰۰) ریال

شلاق تا ۱۰ ضربه

مجازات تعزیری چیست

حبس تعزیری درجه 4 چیست
حبس تعزیری درجه 4 چیست
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *