جلوگیری از لک صورت در بارداری

جلوگیری از لک صورت در بارداری
جلوگیری از لک صورت در بارداری

در هنگام بارداری میزان استروژن در بدن افزایش پیدا می‌کند تا به بدن در ساخت بافت برای مادر و جنین کمک کند . این افزایش ناگهانی استروژن باعث تولید بیش‌ازحد ملانین شده و باعث لک‌های پوستی بارداری می‌شود . ملانین رنگدانه پوست است و به پوست رنگ می‌دهد که تولید بیش‌ازحد آن باعث لک‌های پوستی در دوران حاملگی می‌شود . این لک‌ها در صورت ، گردن ، شکم و زیربغل ظاهر می‌شوند .

تا جایی که می‌توانید در خانه بمانید . ماندن در خانه مخصوصاً در روزهای آفتابی می‌تواند به جلوگیری از لک‌های پوستی در بارداری کمک کند . اشعه‌های آفتاب می‌تواند برای پوست مضر باشند . ملانین ( رنگدانه ای که رنگ پوست را تعیین می‌کند ) توسط پوست تولید می‌شود که به‌عنوان سیستم دفاعی پوست در برابر خورشید است .برای اینکه پوست به‌طور مؤثر از خود دفاع کند ملانین بیشتری تولید می‌کند . بنابراین اگر شما در معرض نور خورشید قرار بگیرید پوست به دلیل افزایش تولید ملانین تیره‌تر می‌شود .

درزمانی که آفتاب داغ است که معمولاً بین ساعت ۱۱ صبح تا ۳ بعدازظهر است ، از قرار گرفتن در مقابل نور خورشید اجتناب کنید زیرا پوست شما بیشتر مستعد تغییر رنگ است .

جلوگیری از لک صورت در بارداری

از پنجره دور بمانید . حتی اگر در خانه باشید باید از نشستن در کنار پنجره برای مدت زیاد اجتناب کنید زیرا اشعه‌های خورشید می‌توانند از پنجره رد شده و رنگ پوست را تغییر دهند که منجر به بدتر شدن لک های بارداری میشود .

همچنین هنگامی‌که سوار ماشین هستید نیز حواستان باشد تا پرتوهای خورشید روی پوستتان نخورد .

کرم ضد آفتاب استفاده کنید . از کرم ضد آفتاب با حداقل فاکتور محافظتی ( SPF ) 30 استفاده کنید . درصورتی‌که بیرون از منزل می‌روید باید به‌صورت روزانه از کرم ضد آفتاب استفاده کنید و ارتباطی با آب‌وهوا و فصل ندارد . حتی در روزهای ابری اشعه UV آفتاب می‌تواند روی پوست و تولید ملانین تأثیر بگذارد که درنهایت روی لک بارداری تاثیر منفی دارد .

فاکتور محافظتی ( SPF ) نشان‌دهنده مقدار محافظت پوست در مقابل آفتاب است . آفتاب می‌تواند باعث تغییر رنگ پوست ، آفتاب‌سوختگی ، صدمه به چشم ، پیر شدن پوست و حتی سرطان پوست بشود .

عموماً فاکتور محافظتی ۱۵ می‌تواند به مدت ۲ ساعت ، فاکتور محافظتی ۳۰ به مدت ۴ ساعت و فاکتور محافظتی ۶۰ می‌تواند ۸ ساعت از پوست محافظت کند .

از لوازم و لباس‌های محافظتی استفاده کنید . برای محافظت پوست از شر اشعه‌های مضر آفتاب وسایل زیر می‌تواند کمک‌کننده باشد :

لباس‌هایی با رنگ روشن بپوشید زیرا رنگ تیره بیشتر اشعه‌های آفتاب را جذب می‌کند و پوست را بیشتر مستعد تغییر رنگ می‌کند .

چتر فقط در روزهای بارانی کاربرد ندارد و می‌تواند محافظ خوبی در روزهای گرم در مقابل آفتاب باشد .

لباسی انتخاب کنید که گشاد و راحت باشد . یکی دیگر از مواردی که می‌تواند باعث ایجاد تغییر رنگ در پوست را تشدید کند ؛ اصطکاک است . اگر لباس تنگ می‌پوشید اصطکاک می‌تواند منجر به تغییر رنگ پوست بشود .

بنابراین اصطکاک و نور آفتاب تاثیر منفی روی لک های بارداری دارند .

چگونه رژیم غذایی و سبک زندگی روی لک‌های بارداری تأثیر دارد ؟ شما باید رژیم غذایی و سبک زندگی خاصی در هنگام بارداری داشته باشید که باعث کاهش هورمون استروژن بشود زیرا استروژن باعث تحریک تولید ملانین خواهد شد .

 

چه موادغذایی را نباید مصرف کنیم ؟ موادغذایی که می‌توانند سطح استروژن را افزایش دهند را نباید مصرف کنید . در هنگام بارداری سطح هورمون استروژن در بدن خانم‌ها بالا می‌رود که باعث کمک به بدن مادر و جنین برای ساخت بافت‌های بدن است می‌شود .

سعی کنید موادغذایی زیر را مصرف نکنید :

سطح پروژسترون را افزایش دهید . ۲ هورمون اصل که توسط بدن خانم‌ها تولید می‌شود استروژن و پروژسترون است . پروژسترون به‌عنوان ضد استروژن است به این معنا که اگر این هورمون افزایش پیدا کند سطح هورمون دیگر کاهش پیدا می‌کند و برعکس .

افزایش سطح پروژسترون می‌تواند به کاهش تولید اضافه استروژن در هنگام بارداری کمک کند و درنتیجه تولید ملانین نیز کاهش پیدا می‌کند و از لک‌های بارداری جلوگیری می‌شود .

مصرف ویتامین B6 را افزایش دهید . سطح ایده آل پروژسترون می‌تواند با مصرف کافی از ویتامین B6 تأمین شود . همچنین B6 باعث تجزیه شدن ( شکستن ) سطح استروژن در کبد می‌شود تا سطح هورمونی متعادلی ایجاد شود . دوز پیشنهادشده ویتامین B6 به‌صورت ۲ میلی‌گرم در روز است .

منابع ویتامین بی ۶ :

مصرف منیزیم خود را افزایش دهید . منیزیم باعث نگه‌داشتن تعادل میان هورمون‌ها و افزایش سطح پروژسترون به‌وسیله تجزیه استروژن اضافی می‌شود . پیشنهاد می‌شود خانم‌های باردار روزانه ۳۶۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم منیزیم مصرف کنند .

منابع منیزیم :

موادغذایی غنی از ویتامین C مصرف کنید . ویتامین C یک مهارکننده تیروزیناز محسوب می‌شود . تیروزیناز آنزیمی است که مسئول تولید ملانین است . اگر تولید ملانین در دوران بارداری سرکوب شود ، می‌تواند از لک‌های بارداری جلوگیری کرد .

خوردن حداقل یک وعده از موادغذایی غنی از ویتامین C در هر وعده اصلی غذا مهم است . دوز توصیه‌شده روزانه ویتامین C برای خانم‌ها ۷۵ میلی‌گرم است .

موادغذایی حاوی ویتامین C :

موادغذایی با فیبر زیاد مصرف کنید . اسیدهای صفراوی ( اسیدهایی که ضایعات را از کبد دفع می‌کنند ) توسط کبد ترشح می‌شوند و از طریق روده ( در طول روند هضم ) عبور می‌کنند . فیبر به حذف استروژن از طریق اتصال به اسیدهای صفراوی کمک می‌کند . به‌این‌ترتیب تولید بیش‌ازحد ملانین می‌تواند کاهش پیدا کند . مصرف ایده آل فیبر به‌صورت روزانه ۲۱ گرم است .

موادغذایی غنی از فیبر عبارت‌اند از :

سطح فولات بدن را افزایش دهید . مطالعات نشان می‌دهند که ویتامین B9 یا فولیک اسید به جلوگیری از لک‌های پوستی کمک می‌کند . بااین‌حال مکانیزم دقیق آن ناشناخته است و معلوم نیست که چگونه این کار انجام می‌پذیرد .جلوگیری از لک صورت در بارداری

یک تئوری توضیح می‌دهد که ویتامین B9 یا اسیدفولیک آنتی‌اکسیدان هستند . آنتی‌اکسیدان با رادیکال‌های آزاد در بدن می‌جنگند . این رادیکال‌های آزاد می‌توانند به DNA سلول‌های پوست آسیب برسانند و منجر به لک‌های پوستی بشوند . با افزایش سطح اسیدفولیک این رادیکال‌های آزاد سرکوب می‌شوند و منجرمیشود که پوستی سالم‌تر و بدون لک داشته باشید .

مشاهده‌شده است که زنان با سطح پایین اسیدفولیک بیشتر از زنان با سطح بالای اسیدفولیک دچار لک‌های پوستی می‌شوند .

موادغذایی غنی از اسیدفولیک مصرف کنید . بدن انسان نمی‌تواند اسیدفولیک تولید کند بنابراین شما باید آن را از موادغذایی مصرفی تأمین کنید . اگرچه فولات به‌عنوان پیشگیری از نقص‌های زایمان شناخته‌شده است اما می‌تواند برای پوست نیز مفید باشد و از لک‌های پوستی جلوگیری کند . هرروز ۲ الی ۳ بار غذای دارای فولات بالا میل کنید .

موادغذایی غنی از فولات یا اسیدفولیک :

اسیدفولیک بدن را کاهش ندهید . بعضی از کارها هستند که انجام آن‌ها باعث کاهش سطح اسیدفولیک در بدن می‌شود و شما نباید آن‌ها را انجام دهید ، کارهای مانند :

داروهای مصرفی : بعضی از داروها هستند که می‌توانند باعث کاهش سطح اسیدفولیک در بدن بشوند که در صورت مصرف آن‌ها باید با پزشک خود مشورت کنید ، بعضی از این داروها عبارت‌اند از : متوتروکسات ، تری متوپریم و فنی توئین .

سیگار : سیگار باعث خالی کردن بدن از اسیدفولیک می‌شود . مواد شیمیایی مضر موجود در سیگار باعث آسیب به سلول‌های بدن و کاهش قابلیت آن‌ها برای مصرف اسیدفولیک می‌شود .

همچنین مصرف سیگار باعث افزایش رادیکال‌های آزاد در بدن می‌شود که برای خنثی کردن آن‌ها بدن به مقدار بیشتری اسیدفولیک نیاز دارد .

تا جاییکه امکان دارد از استرس دوری‌کنید . غدد فوق کلیوی مسئول تولید هورمون استرس هستند که بانام کورتیزول شناخته می‌شود . در زمان استرس پروژسترون به کورتیزول تبدیل می‌شود بنابراین باعث می‌شود سطح پروژسترون در بدن کاهش‌یافته و تمایل بیشتری به لک پوستی ( بارداری ) داشته باشید .

با مقدارD کانسیلر لک‌های بارداری را پوشش دهید . استفاده از کانسیلر یک‌راه ارزان برای پوشاندن لک‌های پوستی در هنگام بارداری است . مقدار کمی کانسیلر روی محل لک پوست زده تا کمتر دیده شود .

از کانسیلر نارنجی استفاده کنید . بهترین راه برای مخفی کردن لک حاملگی استفاده از کانسیلر نارنجی‌رنگ است . کانسیلر را باید قبل از پایه استفاده کرد .

عاقلانه نیست که کانسیلری روشن‌تر از ۲ درجه نسبت به پوست خود استفاده کنید زیرا لک‌های پوستی قهوه‌ای و غیرطبیعی به نظر می‌آیند .

وسایل آرایشی تاریخ گذشته را مصرف نکنید . همیشه تاریخ انقضای محصولات آرایشی و بهداشتی خود را چک کنید . هرگز از لوازم‌آرایش تاریخ گذشته مصرف نکنید زیرا ممکن است باعث بدتر شدن لک‌های پوستی ( مانند بارداری ) بشوند .

اگر پوستتان تحریک شد استفاده از کانسیلر را قطع کنید . درصورتی‌که تحریک پوستی ، قرمزی ، آلرژی ، جوش و دیگر مشکلات پوستی را شاهد بودید از آرایش کردن امتناع کنید .

نکات مهم

بعد از تولد بچه ، رنگدانه پوست بالاخره از بین می‌رود .

داروهایی که ادعا می‌کنند در هنگام بارداری لک‌های پوست را کاهش می‌دهند را مصرف نکنید و قبل از مصرف هرگونه دارو در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید .

درصورتی‌که پس از زایمان لک‌های پوستی ناشی از بارداری از بین نرفت به پزشک مراجعه کنید ممکن است علت دیگری وجود داشته باشد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه

اگر احساس تنبلی می‌کنید یا در کاهش وزن مشکل‌دارید ، اقدام به پاکسازی بدن از سموم کنید . پا…

هیپروهیدروز یا همان عرق کردن کف دست که ۱% تا ۳% از مردم به …

ساختن آکواریوم خیلی به صرفه تر از خرید آن میباشد ،  همچنین کار بسیاز …

در واقع هیچ درمان واقعی و قطعی برای درمان سرماخوردگی وجود ندارد زیرا ویروس …

با بالارفتن سن پوست ما شروع به چروک و ضعیف شدن می‌شود . برگشت …

از بین بردن جای زخم در خانه را یاد بگیرید !!! جای زخم‌ می‌تواند …

تمامی مطالب این سایت ترجمه شده از سایتهای خارجی معتبر مانند : ehow و wikihow بوده ، بنابراین کاملا قابل اعتماد ، انحصاری و جدید است.

ورود

نام کاربری یا نشانی ایمیل

رمز

مرا به خاطر بسپار

جوش های صورت در دوران بارداری : اگر شما در دوران بارداری با جوش های بسیاری در ناحیه صورت و یا بر روی جاهای دیگری از پوست بدن خود مواجه شدید ، نگران نباشید در این مقاله تمام موارد پوستی را توضیح می دهیم :

اگر شما باردار نبودید با مصرف یک سری از داروهای خاص می توانستید جوش های صورت خود را از بین ببرید اما به دلیل بارداری تان شما نمی توانید از هر دارویی استفاده کنید زیرا بر روی جنین شما تاثیر مستقیمی دارد . شما می توانید از محلول های و داروهایی که باید بر روی پوست استعمال شوند به جای داروهای خوردنی  استفاده کنید ، البته این اقدام نیز باید تحت نظر پزشک باشد .

* این نکته را به یاد داشته باشید هیچ کاه جوش های خود را دست کاری نکنید یا آنها را فشار ندهید زیرا باعث می شود جای و محل این آکنه بر روی پوست شما بماند .

* برای پوست خود صابون مناسب تهیه کنید و پوست تان را با آن شست و شو دهید و یا اینکه یک لوسیون مناسب برای پوست خود خریداری کنید . لوسیون یا صابونی که حساسیت ایجاد نکند و یا اینکه پوست شما بعد از استفاده قرمز و یا جوش های قرمز نزند مناسب است . بخصوص در مورد استفاده از لوسیون این رسیک بیشتر می باشد .

* شما در مرحله ای هستید که باید برای تمام موادی که حتی برای پوست تان استفاده می کنید با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا برای جنین تان خطری ایجاد نکند .جلوگیری از لک صورت در بارداری

* پوست خود را هفته ای یک بار بخور دهید تا سلول های مرده پوست تان از بین بروند و سلول های جدید و شاداب بر روی پوست تان بنشیند .

* بخور میوه های را برای پوست خود انتخاب کنید و یا بخور هایی که باعث شادابی پوست تان می شوند. البته بخور بستگی به جنس پوست شما نیز دارد ، باید بخوری را انتخاب کنید که پوست شما را تحریک نکند .

* مهمترین عامل جوش های صورت استرس زیاد می باشد افرادی که دارای استرس های زیادی هستند ، پوستشان دارای جوش های زیادی می باشد .

* البته تغذیه صحیح نیز در دوران بارداری و یا دوران معمولی در زندگی هر شخصی ، بر روی پوست  شخص نمود پیدا می کند .

اصطلاح ترک خوردن پوست در دوران بارداری را به کرات شنیده ایم : در دوران بارداری پوست به دلیل خاصیت الاستیکی که دارد به اصطلاح باز می شود تا جنین بتواند دوران رشد خود را با سهولت طی کند . به همین دلیل توصیه می شود البته با تجویز پزشک از دوره ی و ماه سوم به بعد دوران بارداری ، کرم های ضد ترک را بر روی پوست خود مصرف کنید تا ترک های بر روی پوست شما دائمی نشوند .

هنگامی که کرم های صد ترک را بر روی بدن و بخصوص شکم خود استفاده کردید توصیه می شود که بسیار آرام ماساژ دهید تا این کرم سریعتر جذب پوشت شما شود البته باز هم تاکید می کنیم این ماساژ باید بسیار آرام و با احتیاط کامل انجام شود .

به پوست خود آب برسانید : برای اینکه به پوست خود آب مناسب را برسانید و برای اینکه آب در زیر پوست شما جریان داشته باشد تا حد زیادی بستگی به تغذیه شما دارد که شما چه تغذیه ای دارید آیا این تغذیه صحیح است یا خیر ؟ تا می توانید مقدار آب مورد نیاز پوست تان را تامین کنید . شما می توانید از روغن های بادام نیز برای این کار استفاده کنید .

خانم های باردار معمولا از ماه پنجم به بعد احساس خارش بسیار زیادی را بر روی نقاط بدن خود احساس می کنند این احساس بسیار طبیعی است زیرا به دلیل بزرگ شدن جنین ، پوست شما نیز باید خاصیت الاستیک خود را در این زمان بروز دهد . اما برای از بین بردن این خارش خود سرانه به کارهایی دست نزنید ، هیچ گاه محکم بدن خود را نخارانید اگر خارش بدن تان بسیار زیاد شد توصیه می شود به یک متخصص مراجعه کنید تا شما را در این زمینه راهنمایی کند که هم خارش بدن تان از بین برود و هم اینکه به جنین شما آسیبی وارد نشود .

اگر برای پوست خود ارزش قائل هستید و به آن اهمیت می دهید توصیه می کنیم که به پیشنهادهایی که در زیر آمده است توجه داشنته باشید : از آفتاب دوری کنید : حتی با وجود استفاده از کرم های ضد آفتاب توصیه می شود باز هم در ساعاتی از روز که آفتاب وجود دارد از خانه خارج نشوید . زیرا آفتاب باعث تشدید لکه های قهوه ای بر روی پوست شما می شود . یا اگر کار مهمی دارید که باید در ساعاتی که آفتاب است از خانه خارج شوید توصیه می کنیم از کلاه استفاده کنید تا صورت شما را بپوشاند و از تابیدن اشعه های خورشید بر روی پوست شما ممانعت کند .

سونا : یکی از مکان های که در دوران بارداری قدغن می شود سونا است . زیرا دمای سونا بسیار برای جنین خطرناک است و به مادر های آینده توصیه می شود که به سونا نروند .

زیرا دمای بالای سونا تاثیر مستقیمی بر گردش خون جنین شما دارد .

اپیلاسیون: مورد دیگری که در دوران بارداری قدغن است ، انجام عمل اپلاسیون است . زیرا اپلاسیون برای حنین مضر است .

pamuh.com – سایتی جامع برای مطالب علمی ، آموزشی ، پزشکی ، خانواده ، موارد مصرف و عوارض جانبی داروها

در دوران بارداری بدن زنان دچار تغییرات گسترده ای می شود که می تواند باعث برخی از مشکلات سلامتی و پوستی شود.لک های بارداری صورت و حتی سایر نقاط بدن یکی از رایج ترین مشکلات دوران بارداری است که به دلیل تغییرات هورمونی معمولا در پیشانی ، روی گونه ها ، بینی و اطراف لب مشاهده می شود.این لک ها معمولا به دلیل تولید بیش از حد ملانین اتفاق می افتد که دلیل اصلی آن تغییرات سطح هورمون های زنانه است .

خوشبختانه با استفاده از برخی روش های خانگی و حتی گیاهی می توان از لک های بارداری جلوگیری کرد و در صورت ابتلا ، می توان با استفاده از این روش ها ، لک های بارداری را از بین برد .

فهرست

کلوآسما عبارتی است که برای ملاسما در دوران بارداری استفاده می شود.ملاسما از کلمه یونانی “melas” به معنی سیاه گرفته شده است و نوعی مشکل پوستی است که در آن لک های قهوه ای ، آبی (کبود) ، خاکستری و یا سفید بر روی پوست ظاهر می شود.شیوع این لکه ها در افراد سالم در حدود 1 درصد و در زنان باردار در حدود 50 الی 70 درصد است . البته دلیل اصلی افزایش این لک ها در دوران بارداری ناشناخته است و برخی از متخصصان آن را به تغییرات هورمونی شدید در دوران حاملگی نسبت می دهند.جلوگیری از لک صورت در بارداری

عوامل متعددی می تواند باعث بروز لک های بارداری شود ولی بسیاری از متخصصان اعتقاد دارند که کلوآسما در دوران بارداری به دلیل تغییرات شدید هورمونی اتفاق می افتد.علاوه بر این ، کلوآسما در بین زنانی که برای پیشگیری از بارداری قرص های هورمونی استفاده می کنند نیز دیده می شود.علاوه بر این مردانی که دچار سرطان پروستات هستند نیز ممکن است دچار لک هایی شبیه به لک های بارداری شوند.

برخی از محققان اعتقاد دارند که افزایش هورمون استروژن می تواند ملانوسیت های تولید کننده ملانین در پوست را تحت تاثیر قرار داده و این سلول ها بیش از حد نیاز ملانین تولید می کنند که همین امر باعث ایجاد لک های بارداری می شود.قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش نیز می تواند دقیقا همین تاثیر را بر روی پوست داشته باشد.

ملاسما در زنان باردار بیشتر از سایر افراد دیده می شود ولی مردان نیز می توانند دچار این مشکل شوند.حدود 10 درصد از کل موارد ابتلا به ملاسما در مردان دیده می شود.میانگین سن ابتلا به این لک های پوستی 20 الی 30 سالگی است و رنگ پوست در ابتلا به این مشکل پوستی تاثیری ندارد.داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به لک های پوستی می تواند احتمال ابتلا به ملاسما را افزایش دهد .این مشکل در نژاد آسیایی و اسپانیایی رایج تر است .

برای درمان این لک های پوستی معمولا از روش های موضعی استفاده می شود که رایج ترین آنها عبارتند از :

یکی از رایج ترین کرم های موضعی برای درمان ملاسما ، کرم هیدروکینون است.از این کرم برای روشن تر کردن لکه های تیره پوست استفاده می شود.استفاده طولانی مدت از کرم هیدروکینون می تواند باعث بروز مشکلاتی مانند پیگمانتاسیون (سفید شدن بیش از حد پوست) و یا اکرونوز (یا آلکاپتونوری) که نوعی تغییر رنگ پوست است ، شود.

از ژل آزلائیک اسید اغلب به عنوان جایگزین برای کرم هیدروکینون استفاده می شود.

کرم اسید کوجیک که معمولا از نوعی قارچ تولید می شود در محصولات آرایشی و بهداشتی به عنوان آرام بخش پوست مورد استفاده قرار می گیرد.در برخی از افراد استفاده از کرم اسید کوجیک  می تواند  باعث درماتیت شده و پوست را در معرض آفتاب سوختگی قرار دهد .

از رتینوئید در درمان فوتوتراپی و برای جلوگیری از پیری پوست استفاده می شود.با این حال در برخی از موارد برای درمان لک های پوستی نیز از رتینوئید استفاده می شود و می تواند عوارضی مانند سوختگی ، خارش ، درماتیت و … ایجاد کند.

از کورتیکواستروئیدهای موضعی به دلیل خواص ضد التهابی آن معمولا برای درمان انواع مختلفی از مشکلات پوستی می توان استفاده کرد.از کورتیکواستروئیدهای موضعی همراه با کرم هیدروکینون برای سرکوب تولید ملانین استفاده می شود.(منبع)

اسید گلیکولیک نوعی پودر ساخته شده از کریستال است و در مواد آرایشی معمولا به عنوان لایه بردار پوستی نیز استفاده می شضود.

بر طبق تحقیقات انجام شده در کشور هند ، رایج ترین درمان مورد قبول میان اکثر متخصصین پوست ، ترکیب کرم هیدروکینون با کورتیکواستروئیدهای موضعی و رتینوئید است . (منبع)

علاوه بر این روش ها ، روش های دیگری مانند لیزر درمانی نیز وجود دارد که بسیاری از آنها در دوران بارداری توصیه نمی شوند.

تغییرات پوستی شما در دوران بارداری به احتمال خیلی زیاد بعد از گذشت چند ماه از زایمان به حالت عادی باز خواهند گشت .توصیه می شود در دوران بارداری برای درمان لک های صورت از روش های شیمیایی و دارویی استفاده نکنید و یا حتما تحت نظر پزشک باشید چرا که می تواند برای شما و جنین عوارض جانبی در پی داشته باشد. با استفاده از برخی روش های ساده خانگی و سنتی می توانید از بسیاری از لک های پوستی دوران بارداری جلوگیری کرده و در صورتی که این لک ها ایجاد شده اند با استفاده از این زوش ها می توانید آنها را از بین ببرید .

از آنجایی که ویتامین C خواص انتی اکسیدانی دارد می تواند به عنوان یک درمان خوب برای لک های پوستی و کلوآسما مورد استفاده قرار گیرد. بر طبق تحقیقات منتشر شده در مجله پوست هند ، ویتامین C می تواند از تولید رادیکال های آزاد در بدن جلوگیری کرده و اثرات اشعه ماوراء بنفش را بر روی پوست کاهش دهد.برای این منظور می توانید از محصولات حاوی ویتامین C استفاده کرده و یا از گیاهان دارویی حاوی این ویتامین استفاده کنید.

در برخی از تحقیقات اشاره شده است که استفاده ترکیبی از ویتامین C همراه با ویتامین E می تواند تاثیرات این ویتامین را در درمان لک های بارداری بسیار افزایش دهد .

فلاونوئیدها ترکیبات پلی فنولی هستند که خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب دارند و می توانند تولید ملانین ها را تنظیم کنند.شما می توانید با مصرف میوه ها و گیاهان حوای فلاونوئیدها ، از ایجاد لکه های پوستی تا حد زیادی پیشگیری کنید.

سرکه سیب طبیعی می تواند برای پوست و رنگدانه های پوستی بسیار مفید باشد . سرکه سیب به عنوان نوعی تونر طبیعی عمل کرده و می تواند لکه های تیره صورت در دوران بارداری را کاهش دهد.اگر چه مطالعات زیادی در این مورد انجام نشده است ولی در یک آزمایش در سال 2016 مشخص شد که استفاده از سرکه سیب به صورت موضعی می تواند برای از بین بردن لکه های پوست صورت در دوران بارداری مفید باشد .

برای استفاده از این خاصیت می توانید مقدار کمی سرکه سیب را با استفاده از پنبه بر روی لکه های صورت خود بمالید و بعد از 5 دقیقه با آب سرد و بدون ماده شوینده ، پاک کنید. برای افزایش خواص سرکه سیب می توانید به آن کمی اسانس لیمو و یا عصاره فندق نیز اضافه کنید.

لوتئین نوعی آنتی اکسیدان کاروتنوئیدی است که در بدن به مبارزه با آسیب های رادیکال های آزاد کمک می کند.بر اساس تحقیقات اخیر ، لوتئین می تواند برای بهبود زخم های پوستی و همینطور برای درمان لک های دوران بارداری نیز مفید باشد.مصرف مکمل های حاوی لوتئین می تواند تا حد زیادی اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش و نور خورشید را بر روی پوست خنثی کند.

با وجود اینکه محدودیت خاصی برای مصرف مکمل های حاوی لوتئین در دوران بارداری وجود ندارد ، پزشکان و متخصصان توصیه می کنند در دوران بارداری و شیردهی سعی کنید لوتئین را از طریق مصرف میوه ها ، گیاهان دارویی و سبزیجات دریافت کنید. (منابع لوتئین : اسفناج ، کلم بروکلی ، لوبیا سبز ، پاپایا و …)

مطالعات جدید در سال 2018 نشان داده است که بین سطوح پایین روی در بدن و ابتلا به ملاسما و لک های پوستی در دوران بارداری ارتباط معنی داری وجود دارد.با استفاده از این شواهد محققان اعتقاد دارند که کمبود روی می تواند در ابتلا به لک های پوستی در دوران بارداری موثر باشد. (منبع)

توصیه می شود در دوران بارداری ، روی مورد نیاز بدن خود را از طریق رژیم غذایی مناسب دریافت کنید و در صورتی که به هر دلیلی قادر به این کار نیستید ، تحت نظر پزشک از مکمل های حاوی روی استفاده کنید.

برای جلوگیری از ایجاد لک های پوست صورت در دوران بارداری بسیار مهم است که از قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید و اشعه ماوراء بنفش خودداری کنید.برای این منظور در دوران حاملگی می توانید به صورت منظم از کرم های ضد آفتاب مناسب با پوست خودتان استفاده کنید و یا کرم ضد آفتاب خانگی تهیه کنید. در صورتی که دچار آفتاب سوختگی شده اید می توانید از ژل آلوئه ورا برای درمان سریع تر آن استفاده کنید.

در هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب بسیار دقت کنید و توصیه می شود کرمی را انتخاب کنید که کمترین میزان مواد شیمیایی را دارد. در نظر داشته باشید که هیچ کرم ضد آفتابی وجود ندارد که بیش از دو الی سه ساعت ماندگاری داشته باشد. به همین دلیل اگر به صورت طولانی مدت در معرض نور خورشید هستید توصیه می شود کرم ضد آفتاب خود را همراه داشته باشید. تهیه کرم ضد آفتاب خانگی یک گزینه بسیار مناسب و جایگزین برای کرم های ضد آفتاب شیمیایی است .

ترکیبات موجود در اسانس لیمو خاصیت آنتی اکسیدانی بسیار قوی دارند و می توانند در بدن به مهار رادیکال های آزاد کمک کنند.این رادیکال های آزاد می توانند باعث ایجاد لک های پوستی و پیری زود رس پوست و بروز چین و چروک پوست شوند .برای استفاده از این خاصیت می توانید چند قطره اسانس لیمو را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی لک های صورت خود بمالید و بعد از 5 الی 10 دقیقه با آب سرد بشویید و خشک کنید. ولی توجه داشته باشید که اسانس لیمو می توانید حساسیت پوست نسبت به نور خوشید را افزایش داده و باعث آسیب پوستی شود. فقط زمانی باید از این روش استفاده کنید که دور از نور آفتاب هستید.

در ادامه این مطلب به برخی از سایر روش های درمان لک های بارداری اشاره شده است ولی شما به هیچ عنوان مجاز به خوددرمانی نیستید و قبل از استفاده از هرکدام از این روش ها باید با پزشک خود مشورت کنید.

آب لیمو طبیعی و تازه یکی از بهترین روش های درمان لکه های پوستی و بخصوص لک های صورت در دوران بارداری است .آب لیمو سرشار از ویتامین C است که می تواند برای بهبود رنگ لایه های بیرونی پوست بسیار مفید باشد.برای استفاده از این خاصیت می توانید آب لیمو را بر روی محل لک مالش داده و بعد 10 دقیقه با ماده شوینده ملایم بشویید.و یا می توانید از روش پیشنهادی زیر استفاده کنید.

توجه داشته باشید که آب لیمو نباید بیش از 20 دقیقه بر روی پوست بماند چراکه می تواند باعث آسیب رسیدن به پوست صورت شود. همچنین استفاده از این روش برای افرادی که پوست حساسی دارند و کسانی که دچار مشکلات پوستی مانند پسوریازیس و برص هستند توصیه نمی شود.

روغن هسته زردآلو سرشار از ویتامین هایی مانند ویتامین E ، ویتامین C ، ویتامین A و اسیدهای چرب است که می تواند برای سلامت پوست و رفع لک های بارداری بسیار مفید باشد . برای استفاده از این خاصیت می توانید روغن هسته زردآلو را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی لک های صورت قرار دهید و بعد از 10 دقیقه با آب سرد بشویید . از این روش می توانید 3 بار در هفته استفاده کنید. قبل از استفاده باید مطمئن شوید که به روغن هسته زردآلو حساسیت ندارید .

می توانید جو دوسر را با عسل طبیعی مخلوط کرده و بر روی لک صورت قرار دهید  و بعد از نیم ساعت بشویید . از این روش می تواند 3 بار در هفته استفاده کنید. برای اطلاع از خاصیت جو دوسر توصیه می شود مطلب « خواص جو دوسر یا یولاف » را مطالعه نمایید.

با استفاده از یه تکه پنبه ، روغن کرچک را بر روی محل لک بمالید .برای نتایج بهتر می تواند این کار را شب  قبل از خواب انجام داده و صبح روز بعد بشویید. توجه داشته باشید که روغن کرچک می تواند حساسیت زا باشد و قبل از استفاده باید کمی از آن را روی مچ دست خود امتحان کرده و مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید . برای اطلاع از فواید روغن کرچک توصیه می شود مطلب « خواص روغن کرچک » را بخوانید.

خیار نیز فواید بسیار زیادی برای پوست دارد. می توانید خیار را به صورت ورقه های خیلی نازک برش زده و به مدت 30 دقیقه بر روی محل لک های صورت قرار دهید. همچنین خوردن خیار نیز می تواند به رفع این مشکل کمک کند.

پودر چوب صندل را با گلاب طبیعی ترکیب کرده و برای 20 دقیقه بر روی پوست صورت قرار دهید. سپس پوست را با آب ولرم بشویید و به آرامی خشک کنید.

پاپایا نیز خواص بسیار زیادی برای پوست دارد و برای درمان مشکلات پوستی به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرد .پاپایای رسیده را بشویید و روی صورت خود بمالید.بعد از بیست دقیقه با آب سرد بشویید .

پوست صورت خود را به مدت 5 الی 10 دقیقه با روغن زیتون ماساژ دهید و سپس به مدت 20 دقیقه یک حوله گرم بر روی صورت خود بگذارید.جلوگیری از لک صورت در بارداری

عصاره دانه گریپ فروت خاصیت ضد باکتری ، ضد ویروس و ضد قارچ دارد و پوست صورت را سم زدایی می کند.علاوه بر این ، عصاره دانه گریپ فروت حاوی مقدار زیادی پتاسیم ، آهن و کلسیم است و استفاده مدام از آن می تواند نتایج باور نکردنی داشته باشد. برای استفاده از این خاصیت می توانید عصاره دانه گریپ فروت را با روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی صورت خود ماساژ دهید و بعد از 10 دقیقه بشویید .

توجه داشته باشید که عصاره دانه گریپ فروت می تواند آلرژی ایجاد کند و قبل از استفاده باید مطمئن شوید که به آن حساسیت ندارید .

آب پیاز تاره را بگیرید و با سرکه سیب طبیعی مخلوط کرده و بر روی لک های پوست صورت بمالید و بعد از 10 دقیقه با آب ولرم بشویید. از این روش می توانید هفته ای 3 بار استفاده کنید.

ژل آووکادو سرشار از ویتامین C ، اسید اولئیک  و سایر اسیدهای چرب است و می تواند برای از بین بردن لک های پوستی بسیار مفید باشد. از سوی دیگر عسل خاصیت سفید کنندگی دارد. کمی ژل آووکادو را با 2 قاشق چای خوری عسل مخلوط کرده و بر روی پوست صورت خود قرار دهید و بعد از 25 الی 30 دقیقه بشویید.

عسل و بادام هر دو دارای خاصیت سفید کنندگی هستند. بادام را پودر کرده و با عسل مخلوط کنید و بر روی صورت قرار دهید  و به آرامی به مدت 10 دقیقه ماساژ دهید و با آب ولرم بشویید.

برگ ریحان را له کنید تا آب آن خارج شود.پودر کافور را به آب برگ ریحان اضافه کنید تا به شکل خمیر درآید . این خمیر را بر روی پوست قرار دهید و بعد از 15 دقیقه بشویید.

برگ نعنا در کاهش لک های دوران بارداری بسیار مفید است .برگ نعنا را خرد کرده و له کنید تا اب آن خارج شود.این آب را با کمی روغن نارگیل مخلوط کرده و بر روی صورت بمالید و بعد از 10 دقیقه بشویید. قبل از استفاده مطمئن شوید که به نعناع حساسیت ندارید .

روغن اسطوخودوس را با روغن درخت چای مخلوط کرده و بر روی لک بمالید و بعد از 15 دقیقه با آب سد بشویید. از این روش می توانید 4 بار در هفته استفاده کنید.

آدرس ایمیل شما نمایش داده نمی شود و محرمانه است.در صورتیکه ایمیل معتبر و بدون www وارد کنید دیگران میتوانند به شما پاسخ دهند و این پاسخ برای شما ایمیل خواهد شد.

این نام و آدرس ایمیل را برای نظرهای بعدی من ذخیره کن.

جلوگیری از لک صورت در بارداری

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز ، ملاسمایی که در اثر بارداری رخ می‌دهد و تحت عنوان ماسک بارداری نیز شناخته می‌شود ممکن است طی چند ماه پس از زایمان برطرف شود و نیازی به درمان نداشته باشد.

دکتر امیرهوشنگ احسانی؛ متخصص پوست و مو؛ عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران: ملانین در ملانوسیت‌ها تولید شده و در ملانوزوم‌های کراتینوسیت‌ها ذخیره می‌شود. تعداد، محتوای ملانین و جای‌‌گیری این سلول‌های ملانیزه (در کنار هموگلوبین‌های حامل اکسیژن یا بدون اکسیژن) در تعیین رنگ پوست کمک می‌کند. ملانوزوم‌ها حاوی آنزیم تیروزیناز هستند.

در ساختار این آنزیم مس به کار رفته است. در سنتز ملانین این آنزیم واکنش‌های تبدیل ال- تیروزین به ال- دوپا، ال- دوپا به ال- دوپا- کینون را کاتالیز می‌کند. بیماری ملاسما اختلال در این سیستم رنگدانه‌ای است که منجر به یک هایپرملانوزیس در پوست صورت می‌شود که به صورت قهوه‌ای یا قهوه‌ای خاکستری غیرطبیعی نمایان می‌شود.

اگر چه این عارضه ممکن است در هر دو جنس و هر نوع پوستی بروز نماید اما به‌طور معمول در زنان و در افرادی که تمام سطح پوست آنها تیره‌تر است (Fitzpatricks، پوست‌های نوع IV تا VI) به‌ویژه کسانی که در مناطقی زندگی می‌کنند که تابش شدید UV وجود دارد مثل Hispanic/Latinos، آسیایی‌ها و آفریقا- آمریکایی‌ها، این عارضه بیشتر تظاهر می‌کند.جلوگیری از لک صورت در بارداری

گسترش تظاهرات معمولا به آهستگی و به‌طور قرینه می‌باشد که ممکن است سال‌ها طول بکشد. علایم در تابستان‌ها بدتر شده و در زمستان‌ها بهتر می‌شود. گاهی واژه کلوآسما به جای ملاسما به کار برده می‌شود. کلوآسما نیز نوعی هیپرپیگمانتاسیون است که در اثر بارداری یا تغییرات هورمون‌های رحمی یا تخمدان بروز می‌کند. به هر حال می‌توان عوامل مختلفی را به عنوات علت ملاسما در نظر داشت.

شایع‌ترین عوامل ایجادکننده ملاسما

شایع‌ترین عوامل ایجادکننده ملاسما عبارتند از: استعداد ارثی، بارداری، استفاده از داروهای ضدبارداری خوراکی ، نقایص غدد درون‌ریز، هورمون‌درمانی و قرار گرفتن در معرض نور UV، علاوه بر عوامل ذکرشده، فرآورده‌های آرایشی و داروهای حاوی مواد فوتوتوکسیک (برای مثال داروهای ضد تشنج) نیز می‌توانند به ملاسما مربوط باشند. Wolf و همکارانش علت برخی انواع ملاسما را هیجانات روحی می‌دانند چرا که استرس می‌تواند هورمون تحریک‌کننده ملانوسیت را آزاد کند.

ملاسمایی که در اثر بارداری رخ می‌دهد و تحت عنوان ماسک بارداری نیز شناخته می‌شود ممکن است طی چند ماه پس از زایمان برطرف شود و نیازی به درمان نداشته باشد. مواردی نیز وجود دارد که اختلال برای مدت نامحدودی باقی می‌ماند. ملاسمای ناشی از بارداری ممکن است به علت افزایش هورمون‌های جفت، تخمدان و هیپوفیز باشد.

همچنین افزایش هورمون تحریک‌کننده ملانوسیت، استروژن و پروژسترون با افزایش ملانوژنز می‌تواند سبب بروز ملاسما شود.طبق گزارش Vazques و همکارانش ملاسما در مردان با همان مشخصه‌های بالینی- بافت‌شناسی که در زنان وجود دارد رخ می‌دهد. به استثنای اینکه عوامل هورمونی ممکن است نقش مهمی نداشته باشند.

در بین مردان ممکن است تابش نور خورشید و یک سابقه فامیلی معنی‌دار عامل بروز عارضه باشد. مطالعه ملاسما در بین مردان هندی تایید عنوان نوع نامریی به نور وود را نیز مطرح می‌کنند. زیر نور لامپ وود در نوع اپیدرمال، رنگ ملاسما تیره می‌شود زیرا نور تابیده شده از لامپ توسط ملانین اضافی جذب می‌شود.

در نوع درمال چنین چیزی مشاهده نمی‌شد. در نوع مخلوط ملانین هم در اپیدرم هم در درم وجود دارد و افزایش رنگ نور لامپ در برخی نواحی پوست دیده می‌شود و در برخی نواحی به چشم نمی‌خورد.

جالب است که در مطالعه بافت‌شناسی که Kang و همکارانش بر 56 بیمار انجام دادند هیچ موردی که کاملا درمال باشد مشاهده نکردند. به‌علاوه Sancnez و همکارانش نوع درمال را این گونه تعریف کرده‌اند که در این نوع ماکروفاژهای پر از ملانین در نواحی دو طرف عروق (Perivascular) هم در لایه پاپیلاری و هم در لایه رتیکولار درم وجود دارند.

هایپرپیگمانتاسیون اپیدرم در نوع درمال شبیه اپیدرمال اما کمتر از آن است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که در واقع ملاسمای نوع درمال خالص وجود ندارد.در طبقه‌بندی دیگری بر اساس معاینه بالینی سه نوع وجود دارد که عبارتند از مرکز صورتی (Centrofacial)، گونه‌ای (Malar) و فک زیرین (Mandibular). نوع Centrofacial که شایع‌ترین نوع ملاسما است، گونه‌ها، پیشانی، لب بالایی، بینی و چانه را درگیر می‌کند.

در نوع گونه‌ای، ضایعات به گونه‌ها و بینی محدود می‌شود و در نوع Mandibular ضایعات در قسمت برجسته فک پایینی بروز می‌کنند. سایر نواحی مثل جلوی بازو و گردن ممکن است در هر یک از اشکال ذکرشده مشاهده شوند.

روش جست‌وجو

کلید واژگان ملاسما، کلوآسما، هایپرپیگمانتاسیون و هایپرملانوزیس در MEDLINE در فاصله سال‌های 2005-1966 مورد بازبینی قرار گرفت. این مقاله به‌طور خلاصه کارآزمایی‌های بالینی کنترل‌شده تصادفی (RCTs) که پیرامون درمان ملاسما، صورت گرفته‌اند را مورد بررسی قرار می‌دهد. هر جا که RCT در دسترس نبود کارآزمایی‌های تصادفی نشده (Nonrandomized) یا کارآزمایی‌های بالینی باز (Open clinical trials) مورد بازبینی قرار گرفتند.

یافته‌ها

درمان ملاسما به علت ماهیت مقاوم و عودکننده بیماری، اغلب دشوار است.مقاصد درمانی عبارتند از پیشگیری یا کاهش شدید موارد عود، کاهش نواحی درگیر، بهبود مواردی که بر روی زیبایی تاثیرگذارند و کاستن از زمان مورد نیاز برای پاک شدن ضایعات، همه این موار باید با کمترین عوارض جانبی ممکن حاصل شوند.

اصول درمان شامل محافظت در برابر اشعه UV، مهار فعالیت ملانوسیت‌ها و ساخت ملانین و تخریب و زدودن گرانول‌های حاوی ملانین، است.توصیه‌های کلی که در برطرف شدن ضایعات کمک می‌کنند عبارتند از قطع قرص‌های پیشگیری از بارداری، استفاده نکردن از فرآورده‌های آرایشی حاوی عطر و اسانس و داروهای فوتوتوکسیک و محافظت در برابر اشعه UV، با استفاده از ضد آفتاب‌هایی که محافظت در برابر طیف وسیع اشعه‌های UV-A و UV-B را فراهم می‌کنند.

قرار گرفتن در معرض نور خورشید ملاسما را تشدید کرده و پرهیز از آن یک موفقیت اساسی در درمان ملاسما است. در بیشتر بیمارانی که از فرآورده‌های سفیدکننده استفاده می‌کنند در صورت قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا اشعه‌های مصنوعی UVA و UVB، باید در انتظار عود بیماری بود.

این قضیه اهمیت ضد آفتاب‌های وسیع‌الطیف (SPF>30) در درمان ملاسما را مشخص می‌کند. ضدآفتاب‌های وسیع‌الطیف باید روزانه و در سرتاسر سال، به‌طور مرتب استفاده شوند تا فعال‌سازی مجدد ملانوسیت‌ها در اثر قرار گرفتن در معرض تابش‌های خورشید به حداقل برسد. اگرچه ضدآفتاب‌ها، اهمیت حیاتی در درمان دارند، با این وجود سایر درمان‌ها نیز ضروری‌اند. درمان‌های موضعی شامل کاربرد کرم‌هایی چون هیدروکینون (HQ) است.

با وجود برخی واکنش‌های منفی همچنان HQ یکی از پرکاربردترین فرآورده‌ها در درمان ملاسما بوده و به‌عنوان استاندارد طلایی به‌ویژه در درمان ملاسما به شمار می‌رود. نوع اپیدرمال عموما پاسخ خوبی به درمان موضعی می‌دهد در حالی که پوست‌هایی که مبتلا به ضایعات نوع درمال هستند پاسخ ضعیفی به درمان می‌دهند. درمان‌های دیگری چون فرآورده‌های لایه‌بردار شیمیایی یا لیزر نیز گاهی اوقات به کار می‌روند.

نی نی بان

گزارش خطا

پر کردن فیلدها اجباری نیست

برای عضویت در خبرنامه و روزامه‌های صبح ایمیل خود را وارد کنید

تمامی خبرها به صورت خودکار از سایت‌های فارسی دریافت می‌شوند و «روزامه» هیچگونه مسئولیتی در قبال متن خبرها ندارد

تمامی خدمات این وبسایت، حسب مورد دارای مجوزهای لازم از مراجع مربوطه می‌باشند و فعالیت‌های این سایت تابع قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران است.

Copyright 2019 INB Company. All Rights Reserved.

جلوگیری از لک صورت در بارداری
جلوگیری از لک صورت در بارداری
9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *