جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

آیا می دانید کدام سرطان ها قابل درمان هستند؟ هیچ تضمینی در مورد بهبود و درمان سرطان وجود ندارد. اما پزشکان در درمان برخی از انواع سرطان ها نسبت به سایرین موفق تر بوده اند.

بعضی از انواع سرطان ها به آرامی و به مرور زمان قابل درمان هستند. در ادامه با 5 سرطان قابل درمان آشنا شوید.

بعضی از پزشکان از کلمه ی درمان برای بیماری سرطان استفاده نمی کنند و می دانند که هرگز نمی توان اطمینان حاصل کرد که سرطان پس از درمان کاملا مداوا شود. آنها ترجیح می دهند که از کلمه ی “فروکش”، استفاده کنند به این معنی که شانس بازگشت بیماری را کاهش داده اند.

اما به طور کلی، فردی که 5 سال پس از تشخیص سرطان عاری از این بیماری باشد، شانس بهبود بیشتری دارد. این معیار به این معنی نیست که شما از سرطان نخواهید مرد و یا حتی بدین معنی نیز نخواهد بود که بیماری سرطان دیگر در بدن تان وجود ندارد، بلکه تنها نشانه خوبی از درمان است.

در اینجا پنج نوع سرطان که امید بهبودی و درمان آنها است ذکر خواهند شد.

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

افرادی که 5 سال پس از تشخیص سرطان پروستات زنده می مانند: حدود 99 درصد

بسیاری از تومورهای پروستات رشد نمی کنند و یا به آرامی رشد می کنند. بنابراین آنها چندان مضر نیستند تا نیاز به درمان داشته باشند. بسیاری از مردان با انواع این تومورها می توانند سالها بدون هیچ مشکلی زندگی کنند. این مردان اغلب از چیزی غیر از سرطان می میرند.

هنگامی که سرطان پروستات Prostate Cancer گسترش یافته باشد (سرطان متاستاتیک)، درمان بسیار سخت تر خواهد شد. درصد اندکی از سرطان های پروستات می توانند به سرعت در قسمت های مختلف بدن پخش شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، فقط حدود 29٪ از مردان 5 سال پس از تشخیص زنده می مانند. خبر خوب این است که پزشکان اغلب ابتلا به سرطان پروستات را قبل از اینکه گسترش یابد مهار می کنند.

دو روش اصلی برای بررسی بیماری سرطان پروستات وجود دارد:

PSA می تواند به دلایلی غیر از بیماری سرطان پروستات نیز افزایش یابد، بنابراین برخی از گروه های پزشکی می گویند مردانی که ریسک نرمالی برای ابتلا به بیماری سرطان پروستات دارند لازم نیست آزمایشی انجام دهند.

در مورد اینکه آیا شما نیاز به آزمایش دارید، یا خیر باید با پزشک خود صحبت کنید. اگر مشکلی مانند وجود خون در ادرار و یا مشکلی با ادرار کردن دارید، این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.چرا که این علائم می توانند علائم سرطان پروستات یا سایر مشکلات پروستات باشند.

افرادی که 5 سال پس از تشخیص سرطان تیروئید زنده می مانند: حدود 98 درصد (بسته به نوع بافت)

تیروئید غده ای پروانه ای در گردن است که باعث می شود هورمون های بدن شما سوختن کالری، ضربان قلب و غیره را کنترل کنند. شایع ترین نوع سرطان تیروئید Thyroid Cancer، پاپیلاری، به آرامی رشد می کند. حتی زمانی که تومورها بزرگ هستند یا شروع به حرکت به سوی دیگر بافت های مجاور می کنند.

پزشکان اغلب می توانند بیماری سرطان تیروئید را درمان کنند و جراحی هایی را انجام دهند که غده را از بین ببرد. پس از جراحی، مردم برای جایگزینی هورمون های تیروئید، دارو مصرف می کنند. علاوه بر این، هم اکنون پزشکان سرطان تیروئید را زودتر از قبل تشخیص داده و ریشه کن می کنند.

یک نوع بیماری به سرطان تیروئید آناپلاستیک دارای نرخ بقا 5 ساله تنها 7 درصد است، اما این نوع سرطان تیروئید بسیار نادر می باشد.

هیچ تست آزمایشی توصیه شده ای برای سرطان تیروئید وجود ندارد. اکثر افراد زمانی متوجه تومور می شوند که احساس وجود گرد و غبار یا تورم را در گلوی خود حس می کنند. گاهی اوقات یک دکتر هنگامی متوجه این مشکل می شود که شما به دلیل دیگری تحت آزمایش اولتراسوند قرار گرفته اید.

قطعا اگر احساس می کنید که مدام در گلویتان گرد و غبار وجود دارد یا با بلعیدن غذا مشکل دارید با پزشک خود این امر را در میان بگذارید.

افرادی که 5 سال پس از تشخیص سرطان بیضه زنده می مانند: 95.1 درصد

در مراحل اولیه (وقتی که تومور به سایر قسمت های بدن گسترش نیافته است)، پزشکان می توانند سرطان بیضه Testicular Cancer را با عمل جراحی و برداشتن یک یا هر دو بیضه درمان کنند. اگر یک مرد، تنها یک بیضه ی خود را برداشته باشد (که نرمال است)، دیگری معمولا هورمون های کافی برای داشتن رابطه جنسی و فرزندان را فراهم می کنند.Melanoma cancer

برای سرطان های بعد از طی این مراحل، معمولا جراحی و یا شیمی درمانی به خوبی کار می کند. گاهی اوقات نیز پیوند سلول های بنیادی انجام می شود. متخصصان داروهای شیمیایی نیز بیان داشته اند که کیسپلاتین که در دهه 197 معرفی شد، باعث افزایش قابل ملاحظه ای در میزان بقای سرطان های پیشرفته بیضوی شده بود.

درمان هایی وجود دارد که حتی برای سرطان های بیضوی پیشرفته نیز خوب هستند. نرخ بقای 5 ساله برای این نوع تومورهای بیضوی 73 درصد است، که هنوز هم خیلی خوب است.

هیچ آزمایشی برای تست سرطان بیضه وجود ندارد. مردان باید زمانی که توده ای را در یک بیضه خود احساس می کنند یا حس می کنند یکی از بیضه ها بزرگتر از دیگری است به پزشک خود مراجعه کنند. چرا که این علائم می توانند نشانه های اولیه تومور باشند.

افرادی که 5 سال پس از تشخیص سرطان ملانوما زنده می مانند: 91.7 درصد

سرطان ملانوما نوعی سرطان پوست است که در سلول های ملانوسیتی ایجاد می شود.

شما معمولا می توانید سرطان ملانوم Melanoma Cancer را در حالی که هنوز در مراحل اولیه است، با چشم غیر مسلح مشاهده کنید. اگر این بیماری سرطان در تمام سطح پوست گسترش پیدا نکند، پزشکان می توانند آن را با عمل جراحی برطرف نمایند.

اگر زود متوجه وجود این بیماری سرطان نشوید، ملانوم به سرعت به قسمت های دیگر پوست و به سایر قسمت های بدن گسترش می یابد. و هنگامی که از سطح پوست خارج شود، درمان آن سخت خواهد بود. فقط 15 تا 2 درصد از افرادی که ملانوم آنها به سایر قسمت های بدن گسترش یافته، 5 سال بعد از تشخیص خود، زنده خواهند ماند.

بله شما می توانید پوست خود را از لحاظ لکه های بزرگ، تیره، عجیب و غریب و یا ور ـمده بررسی کنید. شما باید پوست سر و پشت، بیضه و بین انگشتانتان را بررسی کنید. مشاهده ی ملانوما در این بخش ها سخت تر است.

اگر متوجه تغییراتی در این بخش ها شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. او می تواند به شما بگوید که این علائم عادی هستند یا خیر. اگر خطر ابتلا به سرطان ملانوم در شما است، بهتر است که به طور منظم توسط یک متخصص پوست ویزیت شوید.

افرادی که 5 سال پس از تشخیص سرطان سینه در مراحل اولیه زنده می مانند: 1 – 99 درصد تا 1 درصد

داروهای مدرن پیشرفت های بزرگی را در زمینه ی سرطان سینه Breast Cancer به وجود آورده اند. امروزه پزشکان، در رابطه با چگونگی یافتن و درمان سرطان سینه تبهر پیدا کرده اند. علاوه بر این، این بیماری سرطان بسیار بهتر از قبل تشخیص داده می شود.

به عنوان مثال، اکنون ما می دانیم که سرطان سینه تنها یک بیماری نیست بلکه مجموعه ای از بیماری هاست. محققان برای درمان بیماری سرطان سینه از انواع خاصی از داروهای مختلف استفاده می کنند.

سرطان سینه در مراحل اولیه نسبت به زمانی که در تمام بدن پخش شد بهتر درمان می شود. برخی از انواع سرطان های سینه  نیز قابل درمان تر از بقیه هستند. به عنوان مثال، یک تومور سینه که “گیرنده مثبت استروژن” دارد، با داروهایی که سطح استروژن را کاهش می دهند، درمان خواهد شد. از سوی دیگر، بیماری سرطان سینه «سه گانه منفی» تهاجمی تر است و با درمان های هدفمند درمان نخواهد شد.

بله. مطالعات نشان داده اند که ماموگرافی های منظم می توانند به شما کمک کنند تا عمر کنید. اما گروه های پزشکی دستورالعمل های مختلفی در مورد زمانی که شما باید این ماموگرافی ها را انجام دهید، دارند.

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

برخی از پزشکان توصیه می کنند که اگر ریسک عادی ابتلا به بیماری سرطان سینه در فرد وجود دارد آزمایش ها باید پس از 5 سالگی هر سال انجام شوند.

انجمن سرطان آمریکا توصیه می کند زنان در سن 45 سالگی ماموگرافی (Mammography) سالانه را انجام دهند و کسانی که در بازه ی سنی 4 تا 44 سالگی قرار دارند، باید در صورت تمایل یه صورت سالیانه ماموگرافی را آغاز نمایند.

25 نکته برای از بین بردن چربی شکم

16 روش برای خواب راحت شبانه

11 خواص روغن نارگیل برای سلامتی

آیا مطلب ” این 5 سرطان قابل درمان هستند! ” برای شما مفید بود؟

جراحی لیفت صورت، نوعی جراحی زیبایی محسوب می‌شود که به جوانسازی پوست صورت و گردن کمک []

کپی بخش یا کل هر کدام از مطالب زوم لایف تنها با رعایت شرایط استفاده از مطالب، امکان‌پذیر است.

سعی در رعایت کپی رایت داشته باشیم ! زوم لایف

آیا این مطلب مفید بود؟ امتیاز بدهید

(3 votes, average: 3٫67 out of 5) Loading

 

 

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

 

 

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ارسال

      تمامی حقوق برای موسسه تیراد محفوظ است

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

سازمان دارو و غذا آمریکا برای نخستین بار به یک مدل درمانی جدید مبارزه با سرطان مجوز داده است؛ در این روش جدید متخصصان با بازطراحی سیستم دفاعی بدن بیمار، آن را برای مبارزه با سلول‌های سرطانی تجهیز می‌کنند. متخصصان می‌گویند با مجوز گرفتن این روش درمانی، مبارزه با سرطان وارد “عصرجدیدی” می‌شود.

سازمان دارو و غذا آمریکا پس از صدرو مجوز برای این روش درمانی، از تصمیم خود به عنوان “یک لحظه تاریخی” در علم پزشکی یاد کرده و گفته اکنون علم پزشکی برای درمان سرطان “وارد عرصه جدیدی” شده است.

شرکت ارایه کننده این روش درمانی که نوارتیس (Notis) دارد هم اکنون این خدمات را در ازای ۴۷۵ هزار دلار (یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان) ارایه می‌دهد و مدعی است در ۸۳ درصد موارد مبتلایان به یک نوع سرطان خون را “کاملا” درمان می‌کند.

پزشکان در بریتانیا با استقبال از تایید این روش درمانی در آمریکا، آن را یگ گام بسیار مسرت‌بخش در درمان سرطان خوانده‌اند.

در این روش، متخصصان برخلاف روش‌های معمول شیمی درمانی یا جراحی که برای همه بیماران یکسان تجویز می‌شود، برای هر بیمار داروی ویژه‌ای تهیه می‌کنند که بر مبنای مشخصات سیستم ایمنی بدن او آماده شده است.

این محلول که “داروی زنده” گرفته با استفاده از استخراج گلبول‌های سفید بیمار و سپس بازطراحی ژنتیکی آنها تهیه می‌شود به طرزی که بعد از بازگشت به بدن بیمار شروع به ازبین بردن سلول‌های سرطانی می‌کند.

این سلول‌های “سرطان‌کُش” به لحاظ ژنتیکی طوری بازطراحی می‌شوند که به محض مواجهه با سلول‌های سرطانی تکثیر می‌شوند و بدین ترتیب توده سرطانی را از بین می‌برند.

دکتر اسکات گاتلیب از سازمان دارو و غذا آمریکا گفته: “ما در زمینه ابداع روش‌های درمانی پزشکی وارد مرحله جدیدی می‌شویم که به درمانگران این توانایی را می‌دهد با توانمند کردن و بره‌ریزی دوباره سلول‌های خود بیمار، سرطان مرگ‌بار او را درمان کنند.”

“فناوری‌ها جدید چون ژن و سلول درمانی پتانسیل این را دارد که علم پزشکی را دگرگون کند و می‌تواند ما را در آستانه ورود به عصری کند که بتوانیم بیماری‌های مهلک و لاعلاج را کنترل و حتی به طور کامل درمان کنیم.”

این روش درمانی جدید که قرار است با تجاری “کیمریا” عرضه شود برای بیماران مبتلا به سرطان خون از نوع حاد لنفاوی کاربرد دارد؛ این دسته بیماران در صورتی که به درمان‌های رایج پاسخ ندهند کیمریا برای آنها تجویز می‌شود.

دکتر استفان گروپ که برای نخستین بار با استفاده از همین روش یک کودک را در بیمارستان شهر فلادلفیا درمان کرده می‌گوید “بی‌نهایت هیجان‌زده” شده است.

او گفته: “تاکنون هیچ چیزی شبیه به این روش درمانی ندیده است.”

نخستین بیماری که با این روش درمان شده در حالی کیمریا برای او تجویز شده که رو به مرگ بوده اما اکنون حدود ۵ سال است که رها از سرطان زندگی می‌کند.

از میان ۶۳ بیماری که با این روش تحت مداوا قرار گرفته‌اند، سرطان ۸۳ درصد از آنها طی سه ماه کاملا متوقف شده و پزشکان همچنان داده‌های مربوط به وضعیت سلامتی را تحت نظر دارند.

با وجود این، کیمریا که پزشکی آن روش کار-تی (CAR-T) است بدون خطر هم نیست. استفاده از این روش می‌تواند به سندروم آزادسازی سیتوکین منجر شود؛ سیتوکین نوعی پروتئین است که افزایش آن می‌تواند خطرناک باشد اما پزشکان می‌گویند این عارضه جانبی با دارو قابل کنترل است.

اگرچه هم اکنون روش کار-تی برای درمان سرطان خون به کار گرفته می‌شود اما توانایی آن را دارد که برای انواع دیگر سرطان‌ها هم استفاده شود.

دکتر دیوید مالونی، مدیر بخش درمانی ایمنی سلولی در مرکز مطالعات سرطان فرد هاچینسون گفته تصمیم سازمان دارو و غذا آمریکا در تایید روش کار-تی “سنگ‌بنای” ورود به یک عصر جدید است.

“ما معتقدیم این تنها آغاز کار است و به زودی درمان‌های فراوانی که بر اساس روش‌های جدید ایمونوتراپی شکل خواهد گرفت”.

ایمونوتراپی روشی است که درآن از تحریک یا سرکوب پاسخ سیستم ایمنی برای مبارزه با سرطان استفاده می‌شود.

هم اکنون روش کار-تی در درمان انواع سرطان خونی بسیار کارآمد نشان داده است هر چند این روش در برابر تومورهای جامد نظیر آنچه در سرطان ریه مشاهده می‌شود، کارآیی چندانی ندارد.

دکتر پراکاش ساتوانی، پزشک اطفال در دانشگاه کلمبیا می‌گوید: “وقتی درمان در این نوع سرطان‌ها را با درمان‌ها برای سرطان خون حاد لنفاوی مقایسه می‌کنیم، نتایج خیلی خوب نیست اما من مطمئنم که این فناوری به زودی بهبود و ارتقاء می‌یابد.”

تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با سرطان مدتی است که به عنوان یک روش مهم در میان درمان‌های مدرن سرطان کارآیی خود را نشان داده است.

دسته‌ای از داروها هم اکنون در نقاط مختلف جهان به کار گرفته می‌شوند که پس از تجویز اصطلاحا سیستم ایمنی بدن برای حمله به سلول‌های سرطانی را “افسارگریخته” می‌کنند.

روش درمانی کار-تی که یک گام جلوتر می‌رود و بره سیستم دفاعی بدن را “بازبره‌نویسی” می‌کند؛ هنوز در مراحل اولیه خود است و به گفته پروفسور پیتر جانسون، رئیس کلینیک خیریه تحقیقات درمان سرطان بریتانیا “تایید نخستین سلول درمانی که به لحاظ ژنتیکی اصلاح شده، یک گام هیجان‌انگیز به سوی آینده است.”

“هنوز چیزهای بسیاری است که باید بیاموزیم و دریابیم که چه طور به طور ایمن از این روش سود ببریم و بسیار مهم است که متوجه باشیم این تنها گام نخست است.”




همانطور که می دانید غده تیروئید غده ای کوچک در جلوی گردن است که هورمون هایی بسیار مهم و تنظیم کننده متابولیسم بدن ترشح می کند.

 

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

گاهی در غده تیروئید، ندول ها و گره های کوچکی تشکیل می شوند که می توانند برای عملکرد طبیعی این غده خطرناک باشند. البته تمام ندول های تیروئیدی هم مضر نیستند، اما برخی از آنها می توانند سرطانی شده و به مرور کل غده تیروئید را درگیر کنند.

 

انواع سرطان تیروئید

انواع متعددی از سلول ها در غده تیروئید وجود دارند. پس انواع متعددی از سرطان ها می تواند با رشد غیر طبیعی این سلول ها ایجاد شود. در اینجا می خواهیم به چند نمونه از شایع ترین سرطان های تیروئید بپردازیم:

 

1- سرطان پاپیلاری (Papillary carcinoma)

این نوع سرطان، شایع ترین سرطان تیروئید است و برای 8 درصد مبتلایان به سرطان تیروئید سرطان پاپیلاری تشخیص داده می شود. روند پیشرفت این بیماری آهسته است و می تواند به مرور زمان دو لب تیروئید را درگیر کند. در بسیاری از موارد، این بیماری از غده تیروئید به گره های لنفاوی گردن نیز سرایت می کند و درصورت متوقف نشدن می توان به نقاط دیگر بدن نیز گسترش پیدا کند.

 

2- سرطان فولیکولی (Follicular carcinoma)

این نوع سرطان، دومین سرطان شایع تیروئید است و برای 1 درصد بیماران مبتلا به سرطان تیروئید، این نوع تشخیص داده می شود. این نوع سرطان تیروئید می تواند به ریه ها و استخوان ها گسترش پیدا کند و از سرطان پاپیلاری به مراتب جدی تر است.

 

3- سرطان مدولاری تیروئید (MTC)

این نوع کارسینوم در سلول های C تیروئید ریشه می دواند، سلول هایی که مسئول تولید و ترشح هورمون کلسی تونین هستند. این نوع سرطان چیزی حدود 5 درصد از انواع سرطان های تیروئید را شامل می شود، تشخیص و درمان آن معمولا سخت تر از انواع قبلی بوده و پیش آگهی بدتری نیز خواهد داشت.

 

4- کارسینوم سلول های هرتل (Hurthle cell carcinoma)

این نوع سرطان تیروئید فرم دیگری از سرطان فولیکولار است. تشخیص و درمان این نوع بیماری از انواع دیگر باز هم به مراتب سخت تر است، اما خوشبختانه شیوع بسیار کمی هم دارد. تنها حدود 4 درصد کل سرطان های تیروئید، کارسینوم سلول های هرتل تشخیص داده می شود.

 

یک درصد باقی مانده به انواع نادر تر مانند کارسینوم آناپلاستیک، لنفوم تیروئیدی و غیره برمی گردد.


به طور کلی


خوشبختانه تشخیص سرطان تیروئید به راحتی و بسیار موثر انجام می شود. از آنجایی که بیماری به کندی پیش می رود حتی در موارد شدید بیماری نیز معمولا پیشرفت جدی در بیماری رخ نداده و درمان معمولا موثر واقع می شود.

 

صرف نظر از انواع آناپلاستیک سرطان تیروئید که خیلی هم نادر اند، سرطان تیروئید به ندرت کشنده خواهد بود. به طور کلی 97 درصد مبتلایان به سرطان های تیروئید به درمان پاسخ خواهند داد.

 

علامت های ابتلا به سرطان تیروئید

بر خلاف سایر بیماری های تیروئید مانند پرکاری و کم کاری تیروئید، سرطان تیروئید معمولا هیچ تاثیری بر میزان تولید هورمون های تیروئیدی نخواهد داشت.

 

کم کاری و پر کاری تیروئید با تاثیر بر میزان تولید و ترشح هورمون های تیروئیدی بر وضعیت متابولیسم فرد تاثیرگذار خواهند بود و علامت هایی مانند استرس، افسردگی، افزایش یا کاهش وزن، بی حالی و یا برانگیختگی به بار می آورند.

 

اما از آنجایی که سرطان تیروئید بر تولید هورمون های تیروئیدی تاثیری ندارد، علامت ها و نشانه های متفاوتی خواهد داشت:


– تورم و برجستگی در گردن

– مشکل در بلع

– اختلالات تنفسی

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید

– خشن شدن و تغییر صدا

– سرفه های مکرر

– درد در ناحیه گلو و گردن

– ورم غدد لنفاوی

 

با این حال شدت و نوع علائم می تواند بسته به نوع سرطان با دیگری متفاوت باشد.

 

درمان های سرطان تیروئید

در موارد، جراحی تیروئید برای درمان سرطان تیروئید ضروری خواهد بود. البته باز هم انتخاب روش جراحی و سایر راهکارهای درمانی به نوع بیماری و شدت پیشرفت آن وابسته است. به طور کلی روش های درمانی موجود از قرار زیر اند:

 

1- جراحی

مداخله جراحی با هدف برداشتن بافت های درگیر شده غده تیروئید انجام می پذیرد. در برخی موارد به دلیل گسترش سرطان به غدد لنفاوی، برخی گره های لنفاوی نیز ممکن است برداشته شوند.

 

2- پرتودرمانی

پرتو درمانی می تواند با استفاده از ید رایواکتیو یا به روش پرتودرمانی خارجی انجام شود. در روش اول یعنی همان استفاده از ید رادیو اکتیو، محلول ید رادیواکتیو به صورت مایع یا کپسول هایی بلعیده می شود. یدی که از این طریق وارد بدن می شود توسط غده تیروئید جذب خواهد شد. سپس با استفاده از پرتودرمانی سلول های سرطانی هدف گرفته شده و از بین خواهند رفت.

 

3- شیمی درمانی

اگرچه شیمی درمانی از مرسوم ترین روش های درمانی برای انواع سرطان هاست، اما در درمان سرطان تیروئید کمتر به کار برده می شود. البته در مواردی که روش های درمانی قبلی، جراحی و پرتودرمانی ما را به اهداف درمانی نرسانند و یا در مواردی که سرطان به بخش های دیگر از بدن نیز کشیده شود، شیمی درمانی می تواند بهترین راهکار درمانی در نظر گرفته می شود.

 

اما به طور کلی بد نیست این را هم بگوییم، دیگر وقت آن رسیده از کلمه ی سرطان، ترس و وحشت نداشته باشیم. با پیشرفت علم و فناوری های جدید دنیای پزشکی، امروزه تعداد بالایی از سرطان ها درمان هایی قطعی دارند.

 

به جرات می توان گفت سرطان تیروئید امروزه یکی از قابل درمان ترین و ساده ترین سرطان هاست. پس در صورت مواجهه با هر گونه علامت و یا شکی در خصوص ابتلا به این بیماری بهتر است با شروع هر چه سریع تر درمان، روند بهبودی خود را سرعت ببخشید.

الهه گودرزی

بخش سلامت تبیان


مطالب مرتبط:

وقتی تیروئید، سرطان بگیرد

زندگی بدون غده تیروئید

اختلالات تیروئید و درمان آنها

چه زمانی پای مشکل تیروئید وسط است؟

 

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

آیا سرطان تیروئید قابل درمان است؟

جام جم/ تیروئید، غده نه‌چندان بزرگِ درون‌ریز و پروانه‌ای‌شکل است که جلوی گلو قرار دارد. این غده کوچک با ترشح هورمون‌های مخصوص خود، یعنی تیروکسین و تری‌یودوتیرونین​ روی تنظیم دمای بدن، رشد استخوانی، ضربان قلب، ریتم تنفس، سوخت‌وساز چربی‌ها، قندها و پروتئین‌ها، کنترل وزن و ساعات خواب و کنترل سرعت واکنش‌های بدن تاثیر دارد. تشکیل تیروئید از کیسه‌های (vesicule) کوچک بدون شک یکی از دلایل بروز بی‌نظمی در آن است.گفته می‌شود خانم‌ها بیشترین قربانیان سرطان تیروئید هستند، آیا این حرف صحت دارد؟بله. سرطان تیروئید خانم‌ها را از آقایان تهدید می‌کند. در واقع خانم‌ها دو تا چهار برابر در معرض این بیماری قرار دارند. بیشترین موارد ابتلا به این نوع سرطان بین ۳۰ تا ۵۰ سال مشاهده می‌شود.عوامل افزایش‌دهنده خطر ابتلا به سرطان تیروئید چیست؟عوامل متعددی در ابتلا به این سرطان دخیل هستند. سابقه ارثی (در ۵ درصد موارد)، وجود گره، کمبود ید و قرارگیری در معرض تشعشات یونی در دوره کودکی جزو عوامل ابتلا به این سرطان محسوب می‌شود.آیا سرطان تیروئید انواع مختلفی دارد؟چهار نوع از این سرطان شناخته شده است: سرطان پاپیلری تیروئید (۸۵ درصد موارد)، سرطان فولیکولار تیروئید، سرطان مدولری تیروئید و سرطان آناپلاستیک تیروئید.عوامل نشان‌دهنده ابتلا به سرطان تیروئید کدام‌است؟


1:5 دیروز


1: دیروز


9: دیروز

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید


8: دیروز


7: دیروز


6: دیروز


5: دیروز


4: دیروز


3:2 دیروز


3: دیروز


2:3 دیروز


2:1 دیروز


1:3 دیروز


1: دیروز


12:3 دیروز


12: دیروز


11:1 دیروز


1:3 دیروز


1:3 دیروز


9:3 دیروز


9: دیروز


8:3 دیروز


8: دیروز


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23

جدیدترین روش درمان سرطان تیروئید


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23


1397/11/23

پیام هایی که در حدود قانون و ادب بوده و حاوی تهمت، توهین و هتک حرمت شخصیت های حقیقی و قومیتی نباشید، پس از بررسی منتشر می شود

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *