تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

پاسخ به سوالات پزشکی و جنسی شما ، در مجله دلگرم کلیک کنید

© تمامی حقوق این سایت برای شرکت آرادپرداز محفوظ است ؛ هر گونه استفاده از مطالب دلگرم با رعایت شرایط بازنشر امکان پذیر است.

برای بهبود و پیش گیری از ناراحتی های جزئی پوست و سوختگی نوزاد برا اثر استفاده طولانی مدت از پوشک مرطوب پماد زینک اکساید تجویز می گردد. در این مطلب موارد کاربرد و استفاده از این پماد و عوارض احتمالی ناشی از آن را بررسی می کنیم.

پماد زینک اکساید اغلب برای بیماری ها و ناراحتی های پوستی مورد استقاده قرار می گیرد این دارو اغلب برای استفاده های موضعی است. که به صورت های مختلف کرم موضعی، ضد آفتاب و غیره وجود دارد. در این مطلب اطلاعاتی جامع در مورد موارد کاربرد، نحوه استفاده از داروی زینک اکساید و عوارض آن را برای شما آورده ایم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شود و تا پایان مطلب همراه ما باشید.

این پماد برای مصارف موضعی تجویز می شود اگر بدون تجویز پزشک قصد استفاده از آن را دارید حتما از دستورات روی جعبه آن و اگر دکتر برای شما آن را تجویز نموده دستورات پزشک را در رابطه با نحوه استفاده از آن پیروی کنید. برای استفاده از این دارو در کودکان حتما با پزشک متخصص اطفال مشورت نمایید. اگرچه این دارو ممکن است برای شرایط موجود تجویز شده باشد اما در استفاده از آن احتیاط کنید.

پماد زینک اکساید برای درمان و پیشگیری از ناراحتی های جزئی پوست مثل سوختگی، بریدگی، آفتاب سوختگی، درمان آکنه، کاهش لکه های پوستی و التهاب پوست مورد استفاده قرار می گیرد.یکی دیگر از موارد استفاده از آن برای سوختگی نوزاد در اثر استفاده طولانی مدت از پوشک مرطوب در مواقع خواب روز یا شب می باشد. سعی کنید از داروی زینک اکساید روی زخم ها، بریدگی ها یا عفونت های شدید استفاده نکنید. برای استفاده از این پماد برای نوزاد ابتدا ناحیه پوشک نوزاد را با آب و صابون تمیز کرده و قبل از استفاده از پماد صبر کنید تا پوست خشک شود و پس از استفاده از آن از پوشک جدید استفاده کنید. هر بار که پوشک را عوض می کنید از دارو استفاده کنید.

تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

قبل از استفاده از زینک اکساید در صورت داشتن موارد زیر پزشک خود را در جریان قرا دهید:

در موارد زیر حتما با پزشک خود تماس بگیرید:

پماد زینک اکساید برای بهبود ناراحتی های پوستی تجویز می گردد، اما در استفاده از آن همواره باید احتیاط نمایید و برای نوزادان حتما قبل از استفاده باید با پزشک متخصص اطفال مشورت کنید.

منبع : آرگا










قالی شویی ارزان و باکیفیت برای عید نوروز


نشانی شما منتشر نخواهد شد.

خیلی از افراد چه زن و چه مرد از ریزش موهای خود بسیار گلایه می کنند و نمی دانند چه کار کنند تا ریزش مو را کم کنند ما در این مطلب از یک خوراکی خوشمزه برای کم شدن ریزش موهای شما پرده برداشته ایم

در این مطلب هر آنچه که درباره بیماری و علائم بالینی ایدز و همچنین علائمی دهانی بیماری ایدز را باید بدانید به شما خواهیم گفت

زخم معده و اثنی عشر هر دو متفاوت هستند اما درد های مشابهی دارند و معمولا زمانی که گرسنه هستیم این درد ها آشکار خواهند شد در این مطلب به تفاوت زخم معده و اثنی عشر خواهیم پرداخت

سنگ کلیه یکی از بیماری های دردناکی است که ممکن است هر فردی به آن دچار شود .در این مطلب روشی برای دفع سنگ کلیه به روش طب سنتی بیان شده است .

یکسری غذاها هستند که خوردن آن ها با هم جایز نیست مثلا خوردن دو غذایی که طبع سرد دارند مجاز نیست و باعث سردی بدن می شود که خود عامل بسیاری از بیماری ها می تواند باشد

تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

یکسری عادت های بد درمورد غذا خوردن وجود دارد که اگر آن ها را رعایت نکنیم باعث می شود در طولانی مدت دچار اضافه وزن بشویم در این مطلب عادت هایی که باعث چاق نشدن می شود را با هم مرور خواهیم کرد

حجامت یک روش درمانی است که برای بسیاری از بیماری ها مفید است در این مطلب هر آنچه که درباره حجامت باید بدانید را خواهیم گفت

هیچ غذا و نوشیدنی معجزه آسایی وجود ندارد که چربی های بدن را به سرعت کم کند همینطور که برای انباشته شدن چربی شکم سالها زمان برده است برای از بین بردنش هم قطعا باید با ورزش اصولی و زمان از بین برود

(c) 26-219 persianv.com All Rights Reserved

© باز نشر مطالب اختصاصی سایت فقط با ذکر منبع و لینک مطلب در سایت persianv.com مجاز میباشد .

زینک اکساید یک ماده معدنی است.

پماد زینک اکساید برای درمان ضایعات پوستی ناشی از بستن پوشک، سوختگی های خفیف، تَرَک های شدید پوستی و سایر تحریکات جزئی پوستی مورد استفاده قرار میگیرد.

شیاف زینک اکساید برای درمان خارش، سوزش، تحریک پذیری و سایر ناراحتی های مقعدی ناشی از هموروئید یا حرکات دردناک روده مورد استفاده قرار میگیرد.

پماد زینک اکساید تحت های تجاری فراوانی به بازار عرضه میشود.

پماد زینک اکساید همچنین ممکن است برای اهداف دیگری مورد استفاده قرار گیرد که در این راهنمای دارویی به آن ها اشاره نشده است.

تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

راهنمایی های موجود در بسته بندی دارو را به دقت مطالعه کنید. درصورت داشتن هرگونه بیماری یا حساسیت و یا استفاده از سایر دارو ها به پزشک اطلاع دهید.

درصورت داشتن حساسیت نسبت به هر یک از موارد زیر نباید از پماد زینک اکساید استفاده کنید:

پماد زینک اکساید قادر به درمان عفونت های قارچی یا باکتریایی نیست. درصورت داشتن علایم عفونت از جمله سرخی، گرمی و یا بیرون زدن ترشحات از محل آسیب دیدگی پوست به پزشک مراجعه کنید.

اینکه زینک اکساید میتواند به جنین آسیب برساند یا خیر تاکنون مشخص نشده است. درصورتی که باردار هستید بدون توصیه پزشک از این دارو استفاده نکنید.

اینکه زینک اکساید میتواند وارد شیر مادر شده و به نوزاد شیرخوار آسیب برساند تاکنون مشخص نشده است. درصورتی که به نوزاد خود شیر میدهید بدون تجویز پزشک از این دارو استفاده نکنید.

دارو را دقیقا طبق دستور پزشک مصرف کنید. این دارو را در مقادیر یا کمتر و یا طولانی تر از میزان توصیه شده، استفاده نکنید.

از مصرف زینک اکساید بصورت خوراکی اجتناب کنید. داروهای موضعی تنها برای استفاده در سطح پوست هستند. شیاف های زینک اکساید تنها برای استفاده مقعدی هستند.

دارو را روی سطح پوست بمالید بطوری که ناحیه مورد نظر بصورت کامل توسط پماد پوشیده شود. در اغلب موارد پس از مالیدن دارو روی پوست ممکن است لایه سفید نازکی از دارو روی پوست باقی بماند.

برای درمان تَرَک های پوستی، زخم های خفیف ناشی از سوختگی و یا سایر تحریکات پوستی خفیف، از دارو را تا حداکثر مقدار مورد نیاز استفاده کنید و آن را به آرامی روی پوست بمالید.

جهت درمان ضایعات پوستی ناشی از بستن پوشک، دارو را هر بار حین تعویض پوشک مورد استفاده قرار دهید.  استفاده از زینک اکساید پیش از خواب و یا هنگامی که بین تعویض پوشک ها مدت زمان طولانی وجود داشته باشد؛ از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

برای پیشگیری از وخیم تر شدن ضایعات پوستی ناشی از بستن پوشک، پوست اطراف آن باید تمیز و خشک نگهداری شود. پوشک های خیس شده در کوتاه ترین زمان ممکن باید تعویض شوند. پیش از بستن پوشک جدید اجازه دهید پوست بطور کامل خشک شود.

درصورت استفاده از پودر زینک اکساید، آن را به آرامی روی پوست بپاشید تا از گسترش آن در هوای اطراف جلوگیری شود. پس از استفاده، درب دارو را محکم ببندید.

قبل و بعد از مصرف شیاف زینک اکساید دستان تان را بشویید.

سعی کنید پیش از مصرف شیاف زینک اکساید، مثانه و رده تان خالی باشد. همچنین ناحیه مقعدی باید بصورت کامل خشک و تمیز باشد.

دارو (شیاف) را از بسته بندی آن خارج کرده و از نگه داشتن طولانی مدت آن در دست تان خودداری کنید زیرا میتواند ذوب شود. 

روی سمت چپ بدن تان دراز بکشید بصورتی که زانو ها به سمت قفسه سینه باشد. سپس شیاف را به آرامی وارد مقعد کنید.

به مدت چند دقیقه در حالت دراز کشیده بمانید؛ شیاف به سرعت شروع به ذوب شدن خواهد کرد. دست کم تا یک ساعت پس از استفاده از شیاف زینک اکساید از رفتن به حمام اجتناب کنید.

درصورتی که یک هفته پس از مصرف دارو علایم بیماری رو به بهبود نگذاشت به پزشک اطلاع دهید.

این دارو را در دمای اتاق و بدور از رطوبت و گرما نگهداری کنید.

برای پیشگیری از ذوب شدن شیاف زینک اکساید میتوانید آن را درون یخچال نگهداری کنید.

استفاده بیش از مقدار توصیه شده از زینک اکساید تاثیری در تسریع روند بهبودی نخواهد داشت.

درصورتی که زینک اکساید بطور اتفاقی توسط فردی بلعیده شود باید به اورژانس مراجعه شود.

بدون دستور پزشک، قرار دادن داروهای دیگر روی ناحیه مورد درمان با زینک اکساید اجتناب کنید.

اگر زینک اکساید وارد چشم شود، باید چشم ها را با آب شست و شو دهید.

پماد زینک اکساید نباید برای درمان سوختگی های شدید و زخم های عمیق مورد استفاده قرار گیرد.

در صورت بروز علایم واکنش آلرژیک از جمله مشکل در تنفس، کهیر، تورم صورت، دهان، لب ها و گلو به اورژانس مراجعه نمایید.

درصورت داشتن درد مداوم یا خونریزی مقعدی، مصرف دارو را متوقف کرده و به پزشک مراجعه کنید.

این لیست همه عوارض جانبی پماد زینک اکساید را در بر نمی گیرد، بروز هرگونه عوارض جانبی غیر منتظره را به پزشک خود اطلاع دهید.

دور از انتظار است که داروهای خوراکی یا تزریقی با پماد زینک اکساید تداخل ایجاد کنند. با این حال درصورت استفاده از هرگونه دارو اعم از دارو های گیاهی، داروهای با نسخه یا بدون نیاز به نسخه پزشک و ویتامین ها، پزشک را در جریان بگذارید.

اگر هنوز سوالی در رابطه با پماد زینک اکساید دارید. میتوانید آن را در انجمن پرسش و پاسخ مطرح کرده و متخصصین مربوطه در وب سایت به آن جواب دهند.

مترجم:
فرهاد دار

نوشته شده در 9 شهر 1397

مرجع : www.drugs.com

دیدگاهی در رابطه با پماد زینک اکساید ثبت نشده است.

شما می توانید سوال های خود را در انجمن پرسش و پاسخ وب سایت داروی مطرح کنید و پزشکان و متخصصین داروی در این رابطه پاسخ دهند.

برای در این وب سایت شما بایستی قوانین وب سایت را در این رابطه مطالعه کنید.

اپلیکیشن موبایل داروی

تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

کلیه حقوق مادی و معنوی برای سایت داروی محفوظ میباشد و استفاده از محتوا و امکانات آن وابسته به رعایت قوانین آن میباشد.

با توجه به این که امروزه زینک اکساید به عنوان موثرترین و سالم‌ترین فیلتر استفاده شده در ضدآفتاب‌ها شناخته می‌شود،‌ بسیاری از افراد تصور می‌کنند برای محافظت از پوست در برابر اشعه آفتاب می‌توان از پماد زینک اکساید استفاده کرد. در این مقاله بررسی میکنیم آیا زینک اکساید موجود در پمادهای سوختگی می‌تواند همان اثر و کارایی زینک اکساید موجود در ضدآفتاب‌ها را داشته باشد؟ آیا پماد زینک اکساید می‌تواند از پوست در برابر آثار زیان‌بار اشعه UVA‌‌‌‌‌‌ و UVB محافظت کند؟ در این مقاله با نگاهی به تفاوت‌های زینک اکساید موجود در پماد زینک و ضدآفتاب‌ها به این سوالات پاسخ می‌دهیم. تا انتهای این مقاله با Skinmag همراه باشید.

ضدآفتاب‌ها محصولاتی تک منظوره هستند که برای محافظت از پوست در برابر اثرات مخرب اشعه فرابنفش طراحی و تولید می‌شوند. برخلاف ضدآفتاب‌ها، پمادهای ضدالتهاب زینک اکساید محصولاتی چندمنظوره هستند که برای کاهش التهاب و قرمزی پوست در زمان سوختگی و التهاب،‌ درمان جوش و عفونت به دلیل خاصیت ضدمیکروبی، درمان آفتاب‌سوختگی‌، درمان اگزما ،‌بهبود خارش و تحریکات پوستی و درمان سوختگی ناشی از پوشک در نوزادان به کار می‌رود. هم‌چنین پمادهای ضدالتهاب علاوه بر زینک اکساید حاوی روغن‌های معدنی،‌ پترولاتوم، آلانتوئین و گاه روغن کبد ماهی نیز هستند.

آیا صرفا به این دلیل که هر دو محصول حاوی زینک اکساید هستند می‌‌توان آن‌ها را به جای هم استفاده کرد؟ یعنی از پماد زینک به جای ضدآفتاب و از ضدآفتاب به جای پماد سوختگی؟

برای پاسخ به این سوال لازم است ابتدا به این سوال اساسی پاسخ دهیم:

پاسخ این سوال هم بله است و هم خیر. از نظر شیمیایی زینک اکساید به کار رفته در هر دو محصول یکسان است اما از نظر فیزیکی تفاوت‌هایی بین زینک اکساید موجود در این دو محصول هست. پودر زینک اکساید با سایز ذرات مختلفی به فروش می‌رسد و این سایز ذرات میزان محافظت زینک اکساید در برابر اشعه فرابنفش را تحت تاثیر قرار می‌دهد مهم‌تر از سایز ذرات تمایل ذرات به چسبیدن به هم و تشکیل توده است که این چسبندگی نیز توانایی محصول برای انعکاس اشعه UV از سطح پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. همان‌طور که پیش از این در مقاله از ضدآفتاب های مینرال چه می دانیم ؟ گفتیم سایز ذرات کوچکتر منجر به ‌SPF بالاتر و محافظت در برابر اشعه UVB می‌شود و سایز ذرات بزرگتر محافظت بیشتری در برابر اشعه UVA عامل لک و پیری پوست ایجاد می‌کنند. پس تولیدکنندگان باید بین اندازه ذرات و محافظت در برابر این دو اشعه موازنه ایجاد کنند و نقطه بهینه را بیابند. همان‌طور که ملاحظه می‌کنید فرموله کردن زینک اکساید در یک ضدآفتاب مینرال به سادگی صورت نمی‌پذیرد.

تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

علاوه بر سایز ذرات زینک اکساید،‌ این ماده می‌تواند از نظر نحوه پخش روی پوست نیز متفاوت باشد و غلظت‌های گوناگونی از روغن‌های طبیعی یا فلوئیدهای سیلیکونی داشته باشد. که این موضوع نیز می‌تواند نحوه بازتاب اشعه UV از سطح پوست را تحت تاثیر قرار دهد. بدیهی است تولیدکنندگان ضدآفتاب باید از انواعی استفاده کنند که به خوبی این اشعه را از سطح پوست بازتاب داده و حتی برای اطمینان از این که چنین کاری صورت می‌پذیرد حتما تست‌هایی انجام دهند. اما زینک اکساید موجود در پمادهای سوختگی از آن جا که مجبور به درج SPF نیستند و اصلا برای بازتاب اشعه UV طراحی نشده‌اند مجبور به انجام چنین آزمایش‌هایی نیستند.

موضوع دوم این که حتی اگر در پمادهای سوختگی از همان نوع زینک اکساید موجود در ضدآفتاب‌‌ها استفاده شود نحوه فرموله کردن این محصولات می‌تواند محافظت زینک اکساید در برابر اشعه UV را تحت تاثیر قرار دهد.

سایر ترکیباتی که در کنار زینک اکساید در پمادهای سوختگی به کار می‌رود نمای نهایی محصول روی پوست را تحت تاثیر قرار می‌دهد. روغن‌های معدنی،‌واکس‌ها و سایر ترکیبات به کار رفته در کرم‌های زینک اکساید نمای شفاف روی پوست ایجاد می‌کنند و به همین دلیل این محصولات نمی‌توانند اشعه فرابنفش را فیلتر کنند.

موضوع سوم تفاوت نحوه فرآوری و پردازش ضدآفتاب‌ها در مقایسه با کرم‌های زینک اکساید است. در فرآوری یک ضدآفتاب تلاش می‌شود تا محصول به طور یکنواخت روی پوست پخش شده و اشعه فرابنفش را به طور موثری بازتاب دهد و برای اطمینان از این موضوع از فناوری‌های خاصی برای آزمایش استفاده می‌شود در حالی که در یک پماد ضدالتهاب لزومی برای انجام چنین آزمایش‌هایی وجود ندارد.

پس اگر یک کرم زینک اکساید از نوع مناسبی از این ماده استفاده کرده باشد و آن را از نظر سایز ذرات،‌ غلظت و نمای نهایی روی پوست به نحوی فرموله کرده باشد که در بازتاب دادن اشعه UV موثر عمل کند،‌ آن‌گاه می‌توان از کرم زینک اکساید به عنوان ضدآفتاب استفاده کرد که البته اغلب چنین نیست.

تنها راه حصول اطمینان از محافظت کرم زینک اکساید در برابر اشعه UV انجام تست‌های ‌SPF است اما شرکت‌های تولید کننده این نوع محصولات هرگز چنین تست‌هایی انجام نمی‌دهند زیرا حتی اگر نتیجه این تست‌ها موفقیت‌آمیز باشد آن‌ها اجازه ندارند محصول را به عنوان محصول دارای SPF معرفی کنند زیرا قوانین چنین اجازه‌ای به آن‌ها نمی‌دهد.

در نهایت حتی اگر شما مطمئن باشید که تمامی شرایط گفته شده درباره کرم‌های زینک اکساید محقق شده باز هم این محصول ظاهر خوشایندی روی پوست ایجاد نمی‌کند زیرا هدف اولیه کرم‌های ضدالتهاب ایجاد مانع در برابر آب است به همین دلیل در این محصولات از مقادیر زیادی از ترکیباتی مانند پترولاتوم استفاده می‌کنند این ترکیب ماده اولیه شمع،‌ وازلین و آدامس و است و همانطور که حدس می‌زنید استفاده از ترکیباتی مانند پترولاتوم حس خوشایندی روی پوست ایجاد نکرده و شست‌وشوی آن از سطح پوست نیز ساده نیست.

همان‌طور که ملاحظه می‌کنید هدف استفاده از یک محصول نحوه فراوری و فرموله کردن آن را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نمی‌توان محصولات گوناگون با اهداف متفاوت را به جای هم استفاده کرد. با توجه به اهمیت مراقبت از پوست در برابر اشعه‌های زیان‌بار خورشید توصیه می‌شود برای مراقبت از پوست همواره از محصولات تخصصی مراقبت از آفتاب استفاده کنید.

ممنونیم که اخلاق حرفه ای را رعایت کرده و مطالبِ ما را با ذکر منبع و لینک نشر می دهید .

پیشنهاد می‌کنیم این مقاله ها را هم ببینید :

از ضدآفتاب های مینرال چه می دانیم ؟

همه آن چه که باید از ترکیباتِ ضدآفتاب ها بدانیم

آیا پارابن ها واقعا مضرند ؟

نقد و بررسی فلوئید ضدآفتاب فتودرم مکس آکوا بیودرما +SPF 5 مناسب پوست‌های چرب و مختلط

نقد و بررسی کرم ضدآفتاب فاقد چربی مای SPF 6 کرم پودری

نقد و بررسی امولسیون ضدآفتاب کلینانس اون +SPF 3

لک و تیرگی پوست : علت،‌ درمان،‌ پیشگیری و ترکیبات موثر

نقد و بررسی کرم احیا کننده و شاداب کننده ویتامین سی الارو

جوش زیرپوستی یا آکنه قارچی: علت، درمان، پیشگیری و معرفی محصولات مناسب

 

بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

[] آیا می‌توان از پماد زینک اکساید به عنوان ضدآفتاب ا

[] []

[] تفاوت مرطوب کننده و آبرسان ؛ تفاوت پوست خشک و پوست

[] []

[] همه آن‌چه که می‌خواهیم درباره استفاده از روغن‌ها ر

[] آیا می‌توان از پماد زینک اکساید به عنوان ضدآفتاب ا

[] []

[] تفاوت مرطوب کننده و آبرسان ؛ تفاوت پوست خشک و پوست

تاثیر پماد زینک اکساید بر روی پوست

[] []

[] همه آن‌چه که می‌خواهیم درباره استفاده از روغن‌ها ر1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *