بهترین قرص ضد بارداری برای کیست تخمدان

خواص دارویی و گیاهی

یکی از قرص های ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژسترون که برای پیشگیری از بارداری فوق العاده موثر است قرص روکین می باشد. 


این دارو ترکیبی از هورمون های استروژن و پروژسترون می باشد. این محصول برای جلوگیری از بارداری مورد استفاده قرار می گیرد.

اساسا با پیشگیری از آزاد سازی تخمک در طول دوره قاعدگی از حاملگی جلوگیری می کند. قرص روکین به غلیظ شدن مایع واژن کمک کرده و از باروری تخمک ها و تغییرات رحم پیشگیری کرده و به همین ترتیب از بارور شدن تخمک جلوگیری می کند. اگر تخمک بارور شده به رحم نرسد از بدن خارج می شود.

امروزه قرص های ضد بارداری مختلف و زیادی در داروخانه ها موجود می باشند و در دسترس عموم قرار دارند یکی از این داروها قرص روکین می باشد. این دارو در گروه داروهای خوراکی ضد بارداری قرار دارد که دارای ۳ میلی گرم درسپیروتون (پروژستین) و ۰.۰۳ میلی گرم اتیلین استرادیول( استروژن) است.

بهترین قرص ضد بارداری برای کیست تخمدان


اطلاعات دارویی جامع و کامل قرص روکین

قرص ضد بارداری روکین بر خلاف دیگر قرص های ضد بارداری باعث چاقی نمی شود و همچنین نفخ و ورم همراه با خود ندارد. در این مطلب قصد داریم تا نحوه و میزان مصرف این قرص و همچنین نکاتی که باید در مصرف آن رعایت نمود را مورد بررسی قرار دهیم.


موارد کاربرد روکین

علاوه بر جلوگیری از بارداری، قرص های ضد بارداری دوره های قاعدگی شما را تنظیم می کند و از دست دادن خون و درد دوره های قاعدگی را کاهش می دهد و در نهایت خطر ابتلا به کیست تخمدان را کاهش می دهد.

استفاده از این قرص ها از شما در برابر بیماری های مقاربتی حفاظت نمی کند. این قرص ها همچنین ممکن است برای درمان سندروم پیش قاعدگی یا آکنه خفیف مورد استفاده قرار بگیرند اکر شما استفاده از این قرص ها را برای جلوگیری از بارداری انتخاب کرده باشید.


قرص های روکین


نحوه مصرف قرص

بر اساس تجویز پزشک از قرص روکین استفاده کنید و بروشور داخل بسته دارو را برای کسب اطلاعات دقیق از میزان دوز مصرفی بخوانید. این قرص را از طریق دهان و همراه یا بدون غذا مصرف کنید. در مورد نحوه آغاز مصرف اولین بسته قرص خود با پزشک مشورت کنید. اگر مصرف این قرص را در ۲۴ ساعت اول شروع عادت ماهیانه خود آغاز کردید نیازی به استفاده از دیگر قرص های ضد بارداری نمی باشد. این قرص را در ساعت مشخصی در روز مصرف کنید. برای تاثیر این قرص بهتر است از آن هر روز استفاده کنید. از مصرف هیچ یک از دوزهای مصرفی چشم پوشی نکنید. این قرص باید در رژیم ۲۱ روزه با شروع اولین روز قاعدگی مورد استفاده قرار گیرد. می توانید از این قرص قبل از خواب یا موقع شام استفاده کنید.


عوارض قرص های روکین


عوارض جانبی

حالت تهوع
استفراغ
سردرد
نفخ
حساس شدن نوک پستان
ورم مچ پا
تغییر وزن
خونریزی واژن بین دوره ها یا بی نظمی در دوره های عادت ماهیانه
اگر دو دوز متوالی را مصرف نکردید برای انجام آزمون بارداری با پزشک خود تماس بگیرید.
افزایش فشار خون
تغییرات غیر طبیعی در خونریزی واژن
بالابودن سطح پتاسیم خون( ضعف ماهیچه، کاهش ضربان قلب).
تنگی نفس ناگهانی
درد قفسه سینه/ دست چپ
عرق کردن غیر طبیعی
سرگیجه
سرفه خونی
بی حس شدن دست و پا
ضعف ناگهانی
ضعف در یک سمت بدن
تغییر دید ناگهانی
لکنت زبان


احتیاط در مصرف قرص روکین


واکنش های دارویی

مهار کننده های آروماتاز( آناستروزول، اگزمستان)
تاموکسی فن
تیزانیدین
ترانکسامیک اسید
محصول ترکیبی خاص برای درمان هپاتیت C
عوارض قرص های روکین


احتیاط در مصرف قرص روکین

قبل از مصرف قرص روکین اگر به انواع استروژن و یا پروژسترونحساسیت دارید پزشک خود را در جریان قرار دهید. این محصول دارای مواد غیز فعالی می باشد که می تواند باعث ایجاد واکنش های حساسیتی شود. قبل از مصرف این دارو پرشک خود را در جریان سابقه پزشکی خود قرار دهید:

مشکلا غده آدرنال
سکته
لخته شدن خون
فشار خون بالا درمان نشده یا کنترل نشده
سرطان
اختلال انسداد خون
دیابت
سر درد یا میگرن شدید
بیماری های قلبی
مشکلات کلیوی و کبد
بالاب بودن سطح چربی خون
افسردگی
چاقی
مشکلات کیسه صفرا
واکنش دارویی قرص های روکین

همانطور که در این مطلب گفته شد این قرص برای پیشگیری از بارداری عالی می باشد.


لطفاً درباره این مطلب نظر بدهید

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

كیست تخمدان چیست و آیا خطرناک است؟
كیست تخمدان عبارت است از توده های تخمدانی معمولاً خوش خیم كه اغلب از نسج تخمدان تولید می شود و در بسیاری از موارد از فولیكول های سطح تخمدان سرچشمه می گیرد. در واقع كیست تخمدان از توده های كیسه مانندی كه دارای یک جدار است و مقداری مایع ساده داخل آن جمع شده، تشكیل شده است.

چه عواملی باعث بروز كیست تخمدان می شود؟
علل متفاوتی می تواند باعث بروز این كیست ها شود كه اكثراً علت آن عدم تخمک گذاری است، چون فولیكولی كه قرار است «تخمک» را ایجاد كند و معمولاً در روز چهاردهم بعد از شروع عادت ماهیانه، پارگی طبیعی پیدا كرده و تخمک را آزاد می كند، این اتفاق در این فرد رخ نمی دهد و با تجمع آب در داخل خود، تبدیل به كیست می شود. گاهی چند تخمک چند كیست تولید می كنند و این عمل تكرار شده، تعداد زیادی كیست كوچک در تخمدانها ایجاد می شود كه آنها را به تخمدانهای «پلی كیستیک» می شناسیم.

كیست تخمدان چند نوع است؟ آیا همه كیست ها خطرناكند؟
كیست ها انواع مختلف دارند ولی كیست های تخمدان شایع كه دیده می شود، اكثراً كیست های ساده و همان كیست هایی است كه شرح داده شد. ولی در مواردی این كیست ها می تواند بدخیم و خطرناک باشد كه برای تشریح آنها به بحث های پیچیده پزشكی نیاز می باشد. گاهی هم از محل فولیكول تخمدانی در مرحله دوم سیكل ماهانه كه دوره «لوتیئنی» یده می شود كیست های لوتیئنی ساخته می شود كه آنها نیز به كیست «فونكسیونل» شناخته شده و خطرناک نیستند. این كیست ها یا خود به خود و یا بوسیله درمانهای ساده رفع می شوند.

معمولاً بیمارانی كه كیست تخمدان دارند، با دارو درمان می شوند؟
قرص ضد بارداری
همانطور كه اشاره شد، كیست هایی كه جدار نازک و صاف دارند، ساده هستند و در داخل آنها مایع صاف بدون هیچ گونه نسج اضافی ملاحظه می شود اینها كیست های «فونكسیونل» هستند و اكثراً خود به خود رفع می شوند، پس به درمان خاصی نیاز ندارد. ولی گاهی همین كیست ها، كمی بزرگتر شده و می توانند علایمی مثل درد در زیر دل و اختلال در دوره ماهانه بیمار تولید كنند. گاهی هم لكه بینی در این بیماران دیده می شود كه با استفاده از قرص های ضد بارداری به راحتی درمان می شوند و با یک سونوگرافی ساده هم تشخیص داده می شوند.

در ضمن تخمدانهای با كیست های متعدد (پلی كیستیک) نسبتاً خوش خیم هستند ولی درمان آنها در بیماران مختلف بر حسب شرایط بیمار نظیر وزن و اینكه ازدواج كرده یا نه و یا بچه می خواهد یا نمی خواهد كاملاً متفاوت است و به بررسی ها و آزمایشهای دقیق تر و مراجعه های متعدد به پزشک نیاز دارد.

چه كیست هایی به جراحی نیاز دارند؟
در بیماری كه كیست تخمدان دارد، اگر علایم غیر عادی رخ دهد، ممكن است كار به جراحی بكشد، مثلاً كیست پاره شود و یا دردهای شكمی و لگنی حاد و علایم خونریزی داخل شكمی پیدا شود، اكثراً كار به جراحی می كشد.

در بعضی موارد هم ممكن است كیست دچار پیچ خوردگی شود و این پیچ خوردگی ادامه یافته منجر به تحریک پریتون و كیست دچار كم خونی شود. در این صورت نیز اگر علایم با جابجایی و استراحت تغییر نكند و درد و استفراغ ادامه پیدا كند، باید جراحی شود.

در حالتی كه كیست خیلی بزرگ شود و یا آنكه پس از چند دوره درمان طبی به درمان جواب ندهد (باید جراحی شود) معمولاً تخمدانهای با كیست های متعدد به جراحی نیاز ندارند ولی بیمار باید با دقت تحت نظر باشد و ممكن است سالها به درمان طبی نیاز داشته باشد كه بر حسب شرایط سنی، وضعیت كیست ها و شرایط زناشویی و وزن بیمار، درمانها متفاوت خواهد بود.

كیست تخمدان معمولاً چه علایمی ایجاد می كند؟
علایم حاد كیست تخمدان شامل: احساس درد ناگهانی شكم، تهوع و استفراغ، تغییرات نبض، احساس ضعف كه ممكن است به علت خونریزی داخلی باشد. بعضی وقتها با خونریزی مختصر پریتون علایم شدت پیدا نمی كند و با استراحت در بیمارستان علایم بهبود پیدا كرده و احتیاج به عمل ندارد.

آیا این كیست ها قابل پیشگیری هستند؟
پیشگیری بدون استفاده از دارو برای كیست تخمدان وجود ندارد فقط تجربه نشان داده كه افرادی كه از قرصهای ضد بارداری استفاده می كنند، كمتر دچار كیست تخمدان می شوند و در حاملگی و شیردهی نیز به علت مهار فعالیت تخمدان كیست های تخمدان كمتر مشاهده می شود و اگر هم وجود داشته باشد در دوره بارداری و شیردهی خود به خود پس رفت پیدا می كند. معمولاً خانم هایی كه دیر ازدواج می كنند و دیر حامله می شوند، در معرض این كیست ها قرار می گیرند، ولی كاملاً نمی توانیم بگوییم كه برای جلوگیری از كیست تخمدان قرص ضد بارداری بخورند چون همه خانمها كیست تخمدان پیدا نمی كنند بنابراین توصیه می شود با مراجعه مرتب سالانه به پزشک متخصص زنان مشاوره و معاینه شوند و هرگاه دردهای مبهم لگنی، لكه بینی و یا بی نظمی در عادت ماهانه پیدا كردند باید با متخصص زنان مشورت كنند و به موقع سونوگرافی انجام دهند تا در صورت كیست، نوع آن مشخص شود و درمان به روش صحیح صورت گیرد. چون اكثر این كیست ها در صورت تشخیص بموقع با درمان دارویی رفع خواهند شد( استفاده از هورمون ها) و به ندرت كار به جراحی می كشد.

معمولاً دختر خانمهایی كه كیست تخمدان دارند، از اینكه در آینده بار دار نشوند، نگران هستند، آیا كیست تخمدان مانع بارداری می شود؟
در تخمدانهای پلی كیستیک با توجه به اینكه كاملاً وضع آندوكرینولوژی زن به هم می خورد و از تخمدانهای كیستیک و بدون تخمک گذاری هورمونهای مردانه ترشح می شود همچنین پرمویی (هیرسوتیسم) و اختلالات شدید دوره ماهانه دیده می شود (مثلاً هر شش ماه یا هر سه تا چهار ماه یكبار پریود می شوند) فرد دچار «الیگومنوره» شدید می شود، در نتیجه با شرایط حاملگی دشوار روبه رو است و به كمک پزشک نیاز دارند.

علاوه بر این افرادی كه هنوز ازدواج نكردند، هم نباید رها شوند چون اختلالات و تغییرات هورمونی ایجاد عوارض می كند و حتی می تواند حالتی شبیه دیابت در بیماران ایجاد كند.

آیا دختر خانمهایی كه به منظور درمان كیست تخمدان از قرصهای ضد بارداری استفاده می كنند، برای بارداری در آینده با مشكلی برخورد نخواهند كرد؟
اثر قرصهای ضدبارداری در عقیم كردن خانمها علمی نیست، مگر اینكه به مدت خیلی طولانی قرص بخورند، به طوری كه اندومتر خیلی لاغر شود، ولی هیچ منبعی ننوشته است كه قرص ضد بارداری كسی را برای ابد عقیم می كند. ممكن است بارداری را مدتی به تأخیر بیندازد، ولی عقیم و نابارور نمی كند.حتی بعضی خانمها كه قرص مصرف می كنند، وقتی آن را قطع می كنند، دچار آمنوره (قطع پریود) می شوند.
توصیه می شود كسانی كه قرص مصرف می كنند، قبل از پنج سال دوباره بازنگری كنند و با نظر پزشک معالج قرص را ادامه دهند.

كسانی كه كیست تخمدان دارند و تحت درمان هستند، چه نكاتی را باید رعایت كنند؟
خانمهایی كه كیست تخمدان دارند و دارو مصرف می كنند، باید از حركات ورزشی جهشی و كششی، دو و میدانی، شنا، یوگا و نظیر آن پرهیز كنند. در واقع هر كاری كه فشار به لگن بیاورد ممنوع است. پس از دوره درمان هم كه پزشک تعیین می كند، دوباره مراجعه كنند تا از درمان كامل خود مطلع شوند و در صورت جواب ندادن درمان و بهبود نیافتن، بررسی های آزمایشگاهی دقیق تر از آنها به عمل آید.

اصولاً خانمها برای اطلاع از وضعیت سلامت خود هر چند وقت یكبار باید به متخصص زنان مراجعه كنند؟
تمام خانمها باید سالی یكبار به متخصص زنان مراجعه كنند و تحت معاینه قرار گیرند. بخصوص پس از سن 5 سالگی كه مشكلات خطرناک تخمدانی (سرطانها) شایعتر است و از این سن باید هر شش ماه یكبار حتماً مورد معاینه دقیق قرار گیرند.

كلاً برای رفع كیست ها ساده ترین و كم خرج ترین درمان همان قرص های ضد بارداری است ولی بیمار نباید خودسرانه عمل كند، بلكه باید تحت نظر متخصص زنان باشد.

ساده اندیشی هرگز در هیچ مسأله پزشكی مجاز نیست، بخصوص در مورد مسأله تخمدان كه عضوی كلیدی است و سلامتی و شادابی و زایندگی زن مستقیماً با آن در ارتباط است. خانمها باید حساس باشند و مثل یک نگین الماس آن را گرانقیمت بدانند. مشكلات تخمدانی از جنین داخل شكم مادر تا صد سالگی می تواند ظهور كند پس در هر مرحله ای از زندگی حتی در كودكی باید مواظب این عضو حساس باشیم كه جانشین ندارد.

تمام خانمها باید سالی یكبار به متخصص زنان مراجعه كنند و تحت معاینه قرار گیرند. بخصوص پس از سن 5 سالگی كه مشكلات خطرناک تخمدانی (سرطانها) شایعتر است و از این سن باید هر شش ماه یكبار حتماً مورد معاینه دقیق قرار گیرند.
تمام مادران عزیز اگر دختر خانمی دارند كه چاق است، اختلال عادت ماهانه دارد و بخصوص موی اضافی غیرعادی در بدن دارد (هیرسوتیسم) این سه علامت را جدی بگیرند و حتماً با پزشک متخصص زنان مشورت كنند. نكته مهم دیگر اینكه به دختران خود تفهیم كنند كه به خاطر سلامتی ازدواج كنند، نه به خاطر اتومبیل و آپارتمان و ویلا چون دیر ازدواج كردن باعث كیست تخمدان، فیبروم رحم، زایمانهای با سزارین، شیردهی وفق، آندومتریوز و می شود. 

برای دیدن پربازدیدترین های نی نی نما لطفاً کلیک کنید

بهترین قرص ضد بارداری برای کیست تخمدان

تمامي حقوق مادي و معنوي سايت براي ني ني نما محفوظ مي باشد و استفاده از مطالب فقط بادرج و لينک سايت مجاز است.

خانم ها در سن باروری، یک تخمک در هر دوره پریود آزاد می کنند. برای تخمک گذاری، سلول تخمک به همراه مایع اطراف آن، از داخل تخمدان به سمت سطح داخلی تخمدان حرکت می کند. بعد از ترکیدن این حفره پر از مایع، سلول تخمک در داخل حفره شکمی آزاد می شود. بعد از تخمک گذاری، حفره تاول مانند تبدیل به نوعی کیست می شود که هورمون پروژسترون رها می کند و بارداری را هدایت می کند. این نوع کیست ها، به طور خود به خود و بدون ایجاد مشکل از بین می روند. در موارد اندکی، کیست های تخمدان بزرگ و دردناک می شوند و ماه ها باقی می مانند. نکته جالب در مورد کیست تخمدان، این است که خانم هایی که قرص های جلوگیری از بارداری مصرف می کنند، کمتر از دیگران به کیست تخمدان مبتلا می شوند.
بسیاری از روش های جلوگیری مانند مصرف قرص، پچ، حلقه و شات، تخمدان ها را هدف قرار می دهند. این روش های جلوگیری، از ایجاد کیست تخمدان نیز جلوگیری می کنند؛ درحالی که بسیاری از روش های جلوگیری، احتمال ابتلا به کیست تخمدان را افزایش می دهند.

مهم ترین نقش قرص در جلوگیری از بارداری، جلوگیری از تخمک گذاری است. به این ترتیب، هرگز تخمکی از تخمدان آزاد نمی شود که بارور شود. این موضوع باعث پیشگیری و درمان کیست تخمدان در خانم هایی می شود که از قرص های جلوگیری از بارداری استفاده می کنند. به خاطر همین واقعیت، پزشکان با تجویز قرص های جلوگیری، کیست تخمدان را درمان می کنند. برای انتخاب روش جلوگیری از بارداری،‌زباید دقت کافی را لحاظ کرد؛ چرا که برخی قرص ها مانند قرص پروژسترون، باعث افزایش ابتلا به کیست تخمدان می شوند. البته این کیست ها خود به خود از بین می روند، اما در صورتی که کیست های تخمدان مشکل ساز شوند، دیگر نباید از قرص پروژسترون برای جلوگیری از بارداری استفاده کرد.

قرص های جلوگیری، احتمال ابتلا به سرطان تخمدان را ۴۰ درصد کاهش می دهند؛ اگر مصرف قرص های پیشگیری ادامه داشته باشد، احتمال ابتلا به سرطان تخمدان کاهش بیشتری پیدا می کند. این قرص ها برای خانم هایی که سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان تخمدان دارند، مفید هستند.
تمام روش های هورمونی جلوگیری از بارداری از جمله قرص جلوگیری از بارداری، از ابتلا به سرطان آندومتریوز نیز جلوگیری می کنند.

یک مطالعه، تأثیر قرص های ترکیبی جلوگیری از بارداری در پیشگیری از کیست تخمدان بررسی شد. مطالعات نشان داد مصرف قرص جلوگیری از باردای به مدت دو یا سه دورع قاعدگی، برای درمان کیست تخمدان مفید است؛ اما مصرف دائمی آن، تأثری در درمان کیست تخمان ندارد.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/

بهترین قرص ضد بارداری برای کیست تخمدان

http://bedsider.org/

ارسال


۳۴سال سن دارم ۳ساله اقدام به بارداری کردم امابه دلیل کیست درموییدوفولیکول نشده باید حتما کیست جراحی کنم یامانعی ندارد؟


بهتر است جراحی کنید.

دکتر صفارزاده

شما می‌توانید به صورت آنلاین، از مطب دکتر صفارزاده وقت ویزیت بگیرید.

© 217-219 Dr.Saffarzadeh. Provided By Sisarv.

1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *