برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد

برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد
برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد

یائسگی زودرس حدود 10 درصد از بانوان را تحت تاثیر قرار می دهد و با خطر بالاتر ابتلا به بیماری قلبی عروقی، پوکی استخوان و زوال شناختی پیوند خورده است

دریافت مقدار زیاد ویتامین D و کلسیم از رژیم غذایی، با کاهش خطر ابتلا به یائسگی زودرس و جلوگیری از توقف عملکرد تخمدان پیش از 45 سالگی در زنان، مرتبط است.

طی مطالعه ای که در نشریه American Journal of Clinical Nutrition منتشر شده است، پژوهشگران به ارزیابی این که مصرف ویتامین D و کلسیم چه ارتباطی با یائسگی زودرس دارد، پرداخته اند. در این مطالعه 116 هزار و 430 پرستار حضور داشتند، که در سال 1989، زمانی که به نخستین پرسشنامه تهیه شده پاسخ می دادند در بازه سنی 25 تا 42 سال قرار داشتند.

از سال 1989، هر دو سال یک بار پرسشنامه های جدیدی برای ارزیابی رفتارهای سبک زندگی و شرایط پزشکی شرکت کنندگان در اختیار آنها قرار گرفت.

وضعیت رژیم غذایی، طی بازه زمانی بیش از 20 ساله انجام مطالعه، پنج بار مورد بررسی قرار گرفت که این امکان را برای پژوهشگران فراهم کرد که تغییرات در مصرف غذا و مواد مغذی در گذر زمان را بررسی کنند.

برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد

طی مدت زمان مطالعه، 2,041 زن یائسگی زودرس را تجربه کردند. شواهد آزمایشگاهی ارتباط ویتامین D با برخی از مکانزیم های هورمونی درگیر در پیری تخمدان را نشان داد.

پس از مقایسه گروهی که بیشترین میزان ویتامین D را دریافت کرده بود با گروهی که کمترین میزان از این ماده مغذی را دریافت کرده بود، پژوهشگران پس از تنظیم انواع عوامل مختلف دریافتند ویتامین D دریافتی از منابع غذایی، مانند لبنیات غنی شده و ماهی های چرب، با کاهش 17 درصدی خطر یائسگی زودرس مرتبط بوده است.

 

گردآوری: گروه سلامت سیمرغseemorgh.com/healthمنبع: asriran.com

نام (اجباری)

آدرس پست الکترونیکی (اجباری است اما نمایش داده نمی‌شود)

تصویر امنیتی جدید

افزودن مقدار کمی لبو یا چغندر یا نیترات خوراکی به رژیم غذایی در کنترل و کاهش فشار خون موثر است

زودانزالی یا انزال زودرس به حالتی گفته می‌شود که فرد زود‌تر از زمانی که می‌خواهد به انزال برسد و یا اینکه به حدی زود به انزال برسد که شریک جنسی‌اش از ارتباط جنسی لذت کافی نبرد

All Rights Reserved – © 2019 | باز نشر مطالب پورتال سیمرغ تنها با ذکر نام و آدرس seemorgh.com مجاز می باشد.

 اینها می‌تواند زنگ خطر شروع یائسگی زودرس برای این بیمار باشد؛ مشکلی که می‌تواند پیامدهای متعددی ازجمله ناباروری، کاهش میل جنسی، مشکلات خلقی ـ روانی، خستگی مفرط، کاهش تمرکز و حافظه و افزایش خطر عفونت‌های زنانه را به همراه داشته باشد.

یائسگی یک فرآیند طبیعی است که معمولا در سنین حدود 50 ـ 48 سالگی اتفاق می‌افتد، اما اگر توقف قاعدگی در سنین جوان‌تر مثلا حدود 40 سال یا کمتر از آن رخ دهد به آن یائسگی زودرس می‌گویند.

هر عاملی که باعث اختلال در ترشح هورمون‌های زنانه شود، مانند بیماری‌های استخوان، درآوردن تخمدان‌ها و مصرف برخی داروها یا پاسخ ندادن تخمدان‌ها به تحریکات هیپوفیز می‌تواند علت یائسگی زودرس باشد. در برخی موارد، سابقه فامیلی و ژنتیک نیز وجود دارد.

اما در صورت وجود چه علائمی باید به یائسگی زودرس شک کرد؟ قاعدگی نامنظم به همراه فواصل طولانی بین دوره‌های قاعدگی یا قطع ناگهانی قاعدگی به همراه کاهش میل جنسی، گرگرفتگی، اختلالات خواب و اختلالات خلقی در خانمی که هنوز به سن یائسگی نرسیده است.

در صورت وجود این علائم حتما باید به پزشک مراجعه کرد، زیرا این بیماری در صورت تشخیصی و درمان بموقع و مناسب قابل پیشگیری یا اصلاح است.

برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد

غیر از درمان رایج هورمونی، روش‌های دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند به درمان یائسگی زودرس کمک کند.

اصلاح الگوی تغذیه‌ای و مصرف بیشتر مواد غذایی حاوی استروژن‌های گیاهی نظیر سویا، نخود فرنگی، عدس، لوبیا و به‌طور کلی حبوبات می‌تواند کمک‌کننده باشد.

گیاه پنج‌انگشت که حاوی استروژن گیاهی است، دارای مواد موثره‌ای است که می‌تواند روی محور هیپوفیز ـ تخمدان تاثیر گذاشته و به بهبود اختلالات قاعدگی از جمله یائسگی زودرس کمک کند البته به علت تداخل اثر بهتر است از مصرف همزمان آن با قرص‌های ضد بارداری و داروهای هورمونی پرهیز شود. مصرف ترکیب رازیانه، تخم کرفس، آنیسون، شیرین‌بیان و پونه نیز در درمان یائسگی زود‌رس کمک‌کننده است.

فوفل و جینسینگ نیز از گیاهان اثربخش در این زمینه است. دم‌کرده زنجبیل، زعفران و دارچین نیز می‌تواند موثر باشد. گل پامچال، شبدر قرمز، گل ساعتی، گزنه و شنبلیله هم از دیگر گیاهان موثر در کمک به درمان اختلالات قاعدگی است البته با توجه به تفاوت مزاج‌ها و علل بیماری در افراد مختلف، مصرف تمام گیاهان فوق باید با نظر پزشک متخصص گیاهان دارویی یا طب سنتی انجام شود.

طب سوزنی نیز با مکانیسم ایجاد آرامش در فرد، تحریک ترشح هورمون‌های زنانه و افزایش جریان خون و انرژی در تخمدان و رحم، روش موثری در کمک به درمان اختلالات قاعدگی و یائسگی زودرس است.

چی‌گنگ و انرژی درمانی البته نوع علمی آن‌که باید از سوی متخصص زبده انجام شود نیز می‌تواند یک روش مکمل در درمان باشد.

دکتر امیرهومن کاظمی – متخصص طب سوزنی و گیاهان دارویی

ارسال نظر


نظرات شما ( 40 نظر )

برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد
برای جلوگیری از یائسگی چکار باید کرد
10

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *