برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم

برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم
برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم

بهتر زندگی کردن یاد گرفتنی است – مرجع مقالات آموزشی و فیلم آموزشی برای موفقیت و پیشرفت

آزمایش چربی خون‌ یک ارزیابی کلی از سلامتی قلب است. این آزمایش مقدار کلسترول کل، لیپوپروتئین پُرچگالی (کلسترول خوب)، لیپوپروتئین کم‌چگالی (کلسترول بد) و تری‌گلیسرید خون را نشان می‌دهد. با دانستن اعداد حاصل از این آزمایش، می‌توانید با تغییراتی در سبک زندگی‌تان و کاهش چربی خون خود، خطر بروز بیماری‌های قلبی را کاهش بدهید و به حفظ سلامتی‌تان کمک کنید. برای کاهش چربی خون و افزایش سطح سلامتی‌تان، گام‌های زیر را دنبال کنید.

برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم

باید بدانید که اعداد حاصل از آزمایش‌تان باید در چه محدوده‌ای باشند. مقدار مناسب برای کلسترول کل، کمتر از ۲۰۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر (mg/dl) است. میزان کلسترول خوب‌تان باید حداقل ۶۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر باشد تا خطر بیماری‌های قلبی در شما کاهش یابد. کلسترول بد (LDL) خون‌تان باید از میزان کلسترول خوب کمتر باشد. سالم‌ترین محدوده برای کلسترول بد خون، کمتر از ۱۰۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر است. میزان تری‌گلیسرید خون‌تان هم بهتر است کمتر از ۱۵۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر باشد.

میزان لیپوپروتئین پرچگالی خون‌تان را افزایش بدهید. متخصصین از لیپوپروتئین پرچگالی تحت عنوان کلسترول خوب یاد می‌کنند. با تغییراتی در سبک زندگی‌تان می‌توانید میزان کلسترول خوب خون‌تان را افزایش بدهید. مثلا:

بهترین روش برای دستیابی به این هدف، ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی‌تان است. میزان فیبر دریافتی مخصوصا فیبر محلول را افزایش بدهید. با افزایش مصرف فیبر، میزان جذب کلسترول از دستگاه گوارشی‌تان کاهش می‌یابد. می‌توانید با افزایش مصرف غلات کامل، میوه‌های تازه، سبزیجات و حبوبات، میزان فیبر دریافتی‌تان را افزایش بدهید. چاقی عاملی است که می‌تواند کلسترول بد خون‌تان را افزایش بدهد. تغییراتی در رژیم غذایی مانند افزایش مصرف فیبر، می‌تواند در کنترل وزن به شما کمک کند. بدیهی است که ورزش و افزایش فعالیت فیزیکی نیز به کاهش وزن‌ کمک می‌کنند. افزایش فعالیت‌های فیزیکی موجب کاهش کلسترول بد خون‌تان می‌شود.

از مصرف غذاهای پُرشکر و غذاهای فرآوری‌شده خودداری کنید. قندهای ساده موجب افزایش تری‌گلیسرید خون می‌شوند. مصرف چربی‌های ترانس نیز باعث افزایش تری‌گلیسرید خون می‌شود. به همین دلیل باید آنها را نیز از رژیم غذایی‌تان حذف کنید. به‌جای چربی‌های ترانس از چربی‌های سالمی مانند چربی‌های سالم گیاهی، چربی ماهی و سایر چربی‌های مفید، بیشتر استفاده کنید. سایر اقداماتی که می‌توانند موجب کاهش تری‌گلیسرید خون‌تان شوند، همان‌هایی هستند که در موارد ۲ و ۳ به آنها اشاره کردیم. در صورت لزوم می‌توانید برای کاهش وزن، افزایش فعالیت فیزیکی، ترک سیگار و از پزشک‌تان راهنمایی بخواهید.

اگر تغییراتی که در سبک زندگی‌تان ایجاد می‌کنید کافی نیستند، می‌توانید از پزشک‌تان بخواهید به‌منظور کنترل کلسترول خون‌تان، داروهایی مانند نیاسین یا استاتین برای‌تان تجویز کند. اگر اکنون نیز به بیماری‌هایی مانند دیابت یا فشار خون بالا مبتلا هستید، علاوه بر کنترل کلسترول، آنها را نیز کنترل کنید تا از خطر بروز بیماری‌های قلبی بکاهید.

برگرفته از: livestrong

(function(a){function c(){try{return ===a(‘.single-container .post’).attr(‘class’).toString().split(‘ ‘).reduce(function(f,g){return <=g.indexOf('category-')

سلامتی ارزشمندترین دارایی انسان است

9تومان

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/js/chetor/article.v1.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

now = new Date();
var head = document.getElementsByTagName(‘head’)[];
var script = document.createElement(‘script’);
script.type = ‘text/javascript’;
var script_address = ‘https://cdn.yektanet.com/template/bnrs/yn_bnr.min.js’;
script.src = script_address + ‘?v=’ + now.getFullYear().toString() + ” + now.getMonth() + ” + now.getDate() + ” + now.getHours();
head.appendChild(script);

var head = document.getElementsByTagName(“head”)[];
var script = document.createElement(“script”);
script.type = “text/javascript”;
script.async=1;
script.src = “https://s1.mediaad.org/serve/chetor.com/loader.js” ;
head.appendChild(script);

خواص خوراکی ها

قهوه گانودرما؛ با خواص و عوارض جانبی آن آشنا شوید

خواص گزنه؛ ۱۶ خاصیت گیاه گزنه که سرشار از ویتامین D است

۵ چربی سوز طبیعی برای افزایش متابولیسم و ‌


قارچ گانودرما چیست و چه خواصی دارد؟

آخرین مطالب

علت درد فک و همه چیز درباره عوامل، راه‌های پیشگیری و درمان آن

ریلکسیشن؛ تکنیک‌ها و روش‌هایی برای آرامش روح و جسم

آموکسی سیلین؛ نحوه مصرف،‌ عوارض و تداخل دارویی

درمان سریع جوش صورت با ۸ روش خانگی مؤثر


علائم اولیه سرطان سینه چیست؟

ترین های جهان

برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم

خنده دارترین جوایز نوبل در سال ۲۰۱۸ برای دستاوردهای علمی مضحک


ایمن ترین خودروها در دنیا را بشناسید

بهترین فیلم های ۲۰۱۷ که در ذهن شما ماندگار خواهند شد


بهترین کتاب هایی که تبدیل به فیلم شدند


راحت ترین کشورها برای مهاجرت کدام‌اند؟




اختلالات چربی اغلب در افراد چاق و با سابقه بیماری دیابت در خانواده همراه است اما در برخی افراد لاغر نیز به دلیل سابقه خانوادگی اختلالات چربی دیده می‌شود. افزایش چربی‌های خون (کلسترول و تری‌گلیسیرید) می‌تواند منجر به کبد چرب شود. تغییر در شیوه زندگی می‌تواند به کاهش تری‌گلیسرید خون شما کمک کند.

تری‌گلیسیریدها برای سلامتی مهم هستند. این ترکیبات فرمی از چربی‌ها می‌باشند که در سراسر بدن یافت شده و در سلول‌های چربی ذخیره می‌شوند. در زمانی که بدن نیاز به انرژی داشته باشد، این ترکیبات آزاد شده و صرف تأمین نیازهای بدن می‌شوند. افزایش تری‌گلیسیرید خون که هیپرتری‌گلیسیدمی یده می‌شود، با افزایش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی به ویژه در زنان همراه است. مقدار مطلوب تری‌گلیسیرید خون باید کمتر از 15 میلی‌گرم در دسی‌لیتر باشد.

برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم

 

افزایش تری‌گلیسرید ممکن است علت اولیه و یا ثانویه داشته باشد. از علت‌های اولیه افزایش تری‌گلیسرید می‌توان به اضافه وزن و چاقی، بی‌تحرکی، سیگار کشیدن، مصرف الکل و مصرف زیاد کربوهیدرات اشاره کرد. برخی بیماری‌ها نیز باعث افزایش تری‌گلیسرید خون می‌شوند، از جمله: دیابت، بیماری‌های غده تیروئید، بیماری‌های مزمن کلیه، عوامل ژنتیکی و بیماری کبد. مصرف برخی داروها مانند بتابلوکرها، دیورتیک‌های تیازیدی، داروهای ضدبارداری و کورتیکواستروئیدها هم می‌توانند باعث افزایش تری‌گلیسرید خون شود.

 

اقدامات اولیه برای کنترل تری‌گلیسرید بالا شامل مشاوره برای تغییر در شیوه زندگی و غربالگری برای سندرم متابولیک است. بیماران باید غربالگری شوند تا علت‌های اولیه و ثانویه مشکل مشخص شود. اگر بیمار مبتلا به دیابت است، کنترل قند خون می‌تواند به کاهش تری‌گلیسرید کمک زیادی کند، بدون اینکه نیاز به درمان اضافی باشد.

 

برخی تغییرات ساده در شیوه زندگی می‌توانند به بهبود وضعیت تری‌گلیسرید خون شما کمک کنند. در ادامه به 9 مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

اگر تری‌گلیسرید خونتان بالاست مصرف روزانه چربی شما نباید بیشتر از 3 تا 35 درصد کل انرژی دریافتی باشد. چربی‌های اشباع و چربی‌های ترانس مانند کره، مارگارین و چربی‌های جامد باید محدود شوند و به جای آن‌ها از روغن کانولا و زیتون استفاده گردد.

 

یکی از علت‌های مهم افزایش تری‌گلیسرید افزایش وزن است. کاهش وزن تدریجی می‌تواند کمک زیادی به بهبود چربی‌های خون از جمله تری‌گلیسرید نماید. چاقی منجر به افزایش چربی‌های مضر در کبد می‌شود. کاهش وزن باعث مهار آن می‌شود. راه‌حل‌های عملی کاهش کالری عبارتند از: به نصف رساندن میزان غذای سرو شده در رستوران، حذف کردن نان، چیپس و سایر مخلفات همراه وعده غذایی، حذف وعده‌های به اصطلاح ته‌بندی

 

مصرف فیبرهای غذایی مانند سبوس گندم، آب گریپ‌فروت و پسیلیوم و سبزیجات می‌تواند چربی‌های خون را کاهش دهد و مصرف آن‌ها همراه با غذا مفید است.

 

 

از شیرینی‌ها و قندهای ساده کمتر استفاده کنید. قندهای ساده به ویژه فروکتوز

به سرعت تبدیل به تری‌گلیسرید می‌شوند

مصرف سیگار علاوه بر افزایش چربی‌های مضر (LDL) به کاهش چربی‌های مفید (HDL) منجر شده و خطر سکته قلبی و کبد چرب را افزایش می‌دهد.

 

یک بره ورزشی منظم موجب افزایش جذب چربی‌ها توسط عضلات فعال شده و منجر به کاهش آن‌ها در خون می‌شود. سعی کنید حداقل 3 دقیقه در روز ورزش نمایید. پیاده روی، دویدن آهسته، شنا و ورزش‌های هوازی برای شما مناسب هستند. در کل بهترین توصیه برای شما کاهش دریافت انرژی و کاهش وزن است. تعداد وعده‌های غذایی خود را زیاد کنید و حجم هر وعده را کاهش دهید.

 

افزایش اسیدهای چرب امگا 3 می‌تواند اثرات مفید خود را در کاهش چربی‌های خون اعمال کند.

 

از شیرینی‌ها و قندهای ساده کمتر استفاده کنید. قندهای ساده به ویژه فروکتوز به سرعت تبدیل به تری‌گلیسرید می‌شوند. مصرف نوشیدنی‌های حاوی قند مانند نوشابه‌ها و آب‌میوه‌های صنعتی را محدود کنید. از دانه‌های سبوس‌دار، میوه و سبزیجات بیشتر استفاده نمایید. کربوهیدرات‌هایی انتخاب کنید که حداقل در هر واحد 3 گرم فیبر داشته باشند، مانند گندم سبوس‌دار، آرد کامل، جو و چاودار. حبوباتی مانند عدس نیز از منابع خوب پروتئین و فیبر هستند. سعی کنید حداقل دو بار در هفته از حبوبات استفاده کنید.

 

ویتامین‌ها و مواد مغذی خاصی می‌توانند به کاهش تری‌گلیسرید کمک کنند. ویتامین C و اسیدهای چرب امگا-3 از این دسته هستند. برای تأمین ویتامین C از سبزیجات و میوه‌ها بیشتر استفاده کنید. نیاسین نیز می‌تواند سنتز کبدی تری‌گلیسرید را کاهش دهد. سعی کنید غذاهای حاوی امگا-3 مانند سالمون، سویا و گردو را در رژیم غذایی خود قرار دهید. روغن ماهی می‌تواند به کاهش فشارخون و کاهش تشکیل لخته‌های خونی در عروق نیز کمک کند. البته توجه به این نکته نیز لازم است که روغن ماهی ممکن است با داروهای دیگری که شما استفاده می‌کنید تداخل داشته باشد و حتماً باید با پزشک یا مشاور تغذیه مشورت کنید.

فرآوری: مریم مرادیان نیری

بخش تغذیه و آشپزی تبیان


منابع:

دنیای تغذیه – دکتر مجید حاجی فرجی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی

سلامتیران – دکتر سید مۆید علویان، فوق تخصص گوارش و کبد

 

چگونه تری‌گلیسیریدمان را پایین بیاوریم؟

نـسخـه‌ای گیـاهی بـرای کاهـش چربـی خـون

این 7 ماده‌ی غذایی کلسترول خونتان را پایین می‌آورد

برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم

کاهش تری گلیسرید (چربی) خون

1 روش برای کاهش کلسترول خون

آیا کلسترول تخم مرغ مضر است

كلسترول چیست؟

پنج غذای پایین آورنده کلسترول

توصیه هایی برای کاهش کلسترول بالا

برای کاهش کلسترول، مغز بخورید!

مواد غذایی کاهش دهنده کلسترول خون

توصیه های غذایی برای کاهش کلسترول خون بالا

تاثیر مواد حاوی کلسترول بر قلب

برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم
برای جلوگیری از چربی خون چکار کنیم
1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *